Dit moet je weten over je Candida infectie

Candida

Vandaag iets over een Candida infectie waar toch vele mensen mee rondlopen.

Algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid begint altijd in de darmen. Dit betekent dat er evenwicht moet zijn tussen alle soorten bacteriën, schimmels (gisten) en virussen. Candida behoort tot de groep van schimmels en is in de darmflora als gist aanwezig. Het delicaat evenwicht in de darmflora kan zeer gemakkelijk verstoort worden door antibiotica. Het is meestal als de darmflora ernstig ontregeld raakt dat de Candida overgaat in een wildgroei. Candida is een natuurlijke en levensnoodzakelijke bewoner van onze darmen. Het is een vergissing te denken dat Candida moet bestreden worden als een vijand.

Het nut van Candida

Candida heeft belangrijke functies in de spijsvertering. Het is een essentiële micro organisme dat leeft als een saprofyt. Dat betekent dus dat Candida leeft van dood en potentieel giftig afval en toxines. Als je een candida infectie hebt in het lichaam zal de Candida juist voorkomen dat er een ergere vorm van intoxicatie of vergiftiging ontstaat. Candida is er dus niet op uit om schade toe te brengen. In de natuur hebben schimmels altijd een opruimfunctie van dood organisch materiaal en giftige stoffen. Dat is eveneens zo in het menselijke lichaam. Van zodra de immuniteit weer voldoende kracht krijgt waardoor het lichaam zichzelf goed kan reinigen zal de Candida geleidelijkaan verminderen en zelfs volledig weggaan. Als Candida woekert in je lichaam is dat een indicatie dat je met een ernstig probleem zit, namelijk hevige intoxicatie.

Candida helpt ook bij de afbraak van suiker (voornamelijk geraffineerde suikers en zetmelen). Als koolhydraten onvoldoende verteert zijn (bijvoorbeeld je maaltijd onvoldoende kauwen) kun je sowieso altijd een sterke toename krijgen van microben. In een evenwichtige spijsvertering met een gezonde darmflora worden de candida bacteriën voornamelijk in beheersing gehouden door probiotische bacteriën zoals bijvoorbeeld de lactobacillus acidophilus en bifido. De candida bacteriën bevinden zich meestal rond de membramen van de slijmvliezen. Candida houdt deze membramen proper en vrij van afvalstoffen. Dat is eenmaal de functie van gisten en schimmels.

Hoe verspreid Candida zich?

We hebben probiotische bacteriën hard nodig, zonder hen zouden we niet kunnen overleven. In een menselijk lichaam hebben we meer probiotische bacteriën dan lichaamscellen. Maar als er grote hoeveelheden onverteerde koolhydraten terechtkomen in de darmen ontstaat overgroei van destructieve bacteriën die de probiotische bacteriën verdringen. Zo ontstaat de verspreiding van candida in het darmkanaal. Bourgondische maaltijden, op de verkeerde uren eten, ‘s avonds laat nog een grote maaltijd nuttigen of eten voordat het voorgaande helemaal is verteerd zijn allemaal zaken die de darmflora ernstige schade kunnen toebrengen.

Wanneer wordt Candida gevaarlijk?

Ook het gebruik van antibiotica dat bedoeld is om een bepaalde ziekteverwekker te elimineren doodt ook de probiotische bacteriën waardoor de candida zich als schimmel kan verspreiden door de darmen. Overgroei van Candida in de darmen heeft een negatieve invloed op de werking van enzymen die voedsel afbreken. Daardoor ontstaat een slechte spijsvertering met opgeblazenheid tot gevolg. Als de Candida verder blijft groeien, ontwikkelt hij een soort ‘tentakels’ om zich doorheen de darmwand te kunnen boren. Mensen met een slecht werkende spijsvertering hebben allemaal een hogere graad van intoxicatie in hun lichaam. Als de Candida doorheen de darmwand het lichaam binnendringt stelt het toxines in staat om andere delen van het lichaam binnen te dringen. Het wordt gevaarlijk als candida het zenuwweefsel en de hersenen bereikt. Eens Candida zich als schimmel in het lichaam ontwikkelt gaat het mycotoxinen produceren. Dat zijn eveneens giftige stoffen die het zenuwweefsel in ernstige mate irriteren. Dat heeft een hele lijst van lichamelijke en emotionele problemen tot gevolg.

Spijsvertering blijft slecht werken, slapeloosheid, chronisch vermoeidheid, vaginitis, constipatie, nierproblemen, galstenen, oorontsteking, overgewicht en obesitas, angst en onzekerheid, conjunctivitis, witte vloed, schimmelnagels, huidproblemen, hormonale balans, vocht vasthouden, depressie, versterkte premenstruele spanningen blaasontsteking enzovoort. Er is tevens een sterke behoefte aan koolhydraten, voornamelijk suiker en snoep. Wist je dat Candida in de meeste tumoren groeit omwille van de hoge concentratie toxines in de tumor? Een tumor haalt veel giftige toxines uit het bloed, zodat je nog even kunt overleven. Candida is een natuurlijke opruimen van schadelijke stoffen. De dag dat je sterft zal de candida jouw lichaam beginnen ontbinden, puur natuur. Candida albicans is een diploïde schimmel die groeit als gist- en filamenteuze cellen en een veroorzaker van opportunistische orale en genitale infecties bij de mens

Net zoals veel andere ziekten is Candida een toxinecrisis, en alleen maar de natuurlijke reactie van het lichaam om zich te kunnen ontdoen van dode cellen en opgeslagen afvalstoffen en toxines die verzurend op het lichaam inwerken. Candida verspreid zich doorheen het lichaam als er toxines moeten verteerd worden. Dit komt omdat de immuniteit zodanig is verzwakt dat de immuniteit niet de kracht meer heeft om dit werk te doen. Verkeerde levensstijl, negatieve emoties, industrieel bewerkt voedsel en alles wat ervoor zorgt dat het lichaam beroofd wordt van zijn energiereserves, zal altijd leiden tot een verdere opslag van toxines en de verspreiding van Candida. Daarom dat het lichaam in deze situatie chronisch vermoeid is.

Ontgiften en zuiveren is dus altijd de dagelijkse boodschap. Ik integreer het als mijn dagelijkse levensstijl, en het werkt super. De beloning is pure gezondheid dat blijvend is.

Groet,

Daniel

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    1. Dag Martine, In het geval van Candida moet je eerst op de spijsvertering werken omdat daar de uitbraak van candida is ontstaan. Het is hierbij belangrijk dat je de etensuren respecteert en de grootste maaltijd op het middaguur. Probeer het avondmaal klein te houden. Het avondmaal verteert ook moeilijker omdat de spijsvertering stilaan in rust gaat door toename van melatonine in het lichaam. Vermijd ten strengste alles dat geraffineerd is, dit geldt zowel voor suikers als voor oliën en margarine. Gebruik veel verwarmende specerijen zoals zwarte peper, kruidnagel, cayenne, nootmuskaat, foelie, zaad van koriander enzovoort. Dan ook kruiden om de darmen te helpen ontgiften zoals fenegriek, asafoetida, en vele kruiden uit de plantenfamilie de schermbloemigen. Probeer ook te letten om veel bitterstoffen in je voeding te brengen, ik denk maar aan het bitter slasoorten (geen rauwkost, maak er een soepje van), paardenbloem, sommige koolsoorten, andijvie, witloof enzovoort. Eet voornamelijk goede verzadigde vetten zoals kokosolie met antifungale eigenschappen; Ghee is ook aan te raden. Beide vetsoorten beschermen en vitaliseren de darmwand. Probeer eveneens geen stimulerende zaken zoals koffie in te nemen. Alcohol is ten strengste verboden bij candida infectie. Op emotioneel vlak is het best om onzekerheden, angsten en twijfel echt onder ogen te zien en deze op te lossen. Deze emoties hebben een negatieve invloed op de werking van de darmen. Probeer jezelf meer bloot te stellen aan zonnestraling zonder zonnebrandmiddelen of zonnebril. langzaam wennen aan zonnestraling. Op tijd gaan slapen is eveneens belangrijk, tracht een gewoonte te maken om rond 22.00uur in bed te gaan en zeker op te staan ten laatste voor zeven uur ’s morgens. Doe aan lichaamsvriendelijk beweging zoals yoga, wandelen of dansen om de spijsverteringsorganen te stimuleren. Je kunt supplementen innemen van mariadistel of andere sterk bittere plantenextracten om de lever te helpen met zijn ontgiftings werk. Vandaar dat het ook belangrijk is om rond 22.00 uur ’s avonds naar bed te gaan.Voor de spijsvertering kun je triphala nemen, twee pillen telkens voor elke maaltijd. Dat zal de slaapkwaliteit ook verbeteren. Oja, eet zeker geen paddenstoelen, of producten met gist zoals brood, bier enzovoort. Gefermenteerde zaken raad ik ook niet aan. Deze zaken hebben gelijkaardige bouwstructuren waarbij de candida extra kan woekeren. Tracht zuurvormend voedsel ook te vermijden, denk aan consumptie van dierlijke eiwitten, melk en zuivel. Geen kaas, azijn, mosterd, gerookte vlees- of viswaren, charcuterie, schaal en schelpdieren, fructose, blik. Enkele producten om je spijsverrtering extra te ontgiften: pompelmoespittenextract, oregano extract, kaneel, basilicum, neemthee (Azadirachta), walnoottinctuur, kattenklauw, Lapacho thee pau darco. Je kunt misschien overwegen om een darmklysma of darmspoeling te doen bij een ayurvedische arts of natuurarts. Warme groetjes Daniël

  1. Dag Martine, Voornamelijk met specerijen in de keuken. Ik denk bijvoorbeeld aan kruidnagel, nootmuskaat, zaden van schermbloemigen, asafoetida, geelwortel, fenegriek enzovoort. Belangrijk is de spijsvertering te verzorgen en vooral de smaken scherp, bitter en wrang te integreren. Scherp en bitter vind je juist in specerijen en verschillende groenten. Zorg ook voor basis omega 3 en 6. Kruiden zoals paardenbloem, mariadistel zijn sterk ontgiftend voor de lever. Op tijd gaan slapen 22.00 uur is ook belangrijk omdat de lever zijn ontgiftings werk tijdens de nacht goed kan uitvoeren. Alles wat de immuniteit versterkt helpt het ontgiftend vermogen van het lichaam te stimuleren. Ik heb een programma in dertig dagen meer energie waar elke dag een stap wordt gezet om je lichaam te ontgiften. Wees vrij. Met vriendelijke groet, Daniël