Doe jij net als ik hard je best om gezond en gelukkig te zijn?

Goedendag vrienden, gelukkig zijn er nog landen op deze wereld waar de inheemse bevolking nog leeft volgens de ritmen van de natuur. Ze eten zongerijpte natuurvoedsel zonder chemische toevoegingen. Ze zijn niet afhankelijk van farmaceutische medicijnen en hebben geen vaccinaties nodig om gezond te zijn met een sterk lichaam. 

Daar kunnen we in feite nog veel van leren want in onze maatschappij is het precies andersom. Wij worden afhankelijk gemaakt van de ‘geniale’ medische wetenschap alsof ons lichaam onvoldoende in staat is om zichzelf gezond te houden en wij dus hulp van buitenaf nodig hebben. 

Het resultaat is wel dat we worden geplaagd met chronische aandoeningen en levensbedreigende ziekten die bij velen de overhand hebben en dikwijls dodelijk aflopen. 

Het valt op dat inheemse inwoners van deze landen een nauwe band hebben met de natuur. Ze hebben hun algemene gezondheid te danken aan planten en kruiden die hun lichaam proper en schoon houden. Deze mensen zijn bovendien nog gelukkig, ja echt waar, goede gezondheid en geluk gaan toevallig hand in hand. 

Niets voor niets dat emotioneel evenwicht ervoor zorgt dat het lichaam zelf zijn genezende stofjes kan aanmaken, met perfecte timing kan toedienen en in de juiste dosis. Het lichaam is zo slim en staat steeds aan jouw zijde. Met een beetje kennis van zaken en liefde voor jezelf is je lichaam in staat jou altijd gezond te houden. Maar dat is wel een schril contrast met onze geïndustrialiseerde wereld waarbij vele mensen deze band met hun lichaam en de natuur verloren hebben.

Een menselijk lichaam kan alleen maar gelukkig worden als het elke dag in staat is zichzelf te reinigen en ontgiften. Met een proper en zuiver lichaam kan men de individuele missie en hartenwens mooi tot uitdrukking brengen. Het lichaam gaat er alles aan doen om jou te behagen. Je lichaam heeft daarom een specifieke constitutie om dit doel tot een goed einde te brengen. Zelfs op hoge chronologische leeftijd blijft dit lichaam jong, vitaal, lenig en gezond. 

Deze mensen uit deze culturen respecteren de natuurlijke cycli. Deze mensen, lokale bevolkingsgroepen weten toevallig ook dat de gehele hormoonhuishouding, spijsvertering, algemene gezondheid e.a. gestuurd wordt door het dag- en nachtritme. In hun cultuur hebben ze zelfs bepaalde rituelen om biologische schokken te verzachten en te voorkomen. Daarom dat ze veel minder ziek worden.

Biologische schokken verstoren de spijsvertering en het ontgiftend vermogen van het lichaam. Biologische schokken zijn causaal aan de aandoening en de intoxicatie. Intoxicatie is dus de correlatie met de aandoening. 

Een lichaam dat vuil is van binnen, meestal als gevolg van opgelopen biologische schokken, heeft verstoppingen in vele lichaamskanalen. We denken hierbij aan de haarvaatjes, lymfevaten maar ook in het maag- en darmkanaal. Dat leidt steevast naar een voortvloeiende verzuring. 

Dat verzwakt de algemene gezondheid waardoor je nog gevoeliger en kwetsbaarder wordt tegen biologische schokken en trauma’s. Biologische schokken komen zwaarder aan en maken jou ziek. Het een versterkt het ander. Onopgeloste trauma’s en andere schokken irriteert de lichaamsweefsels en versnellen het verouderingsproces. Daardoor ga je lenigheid verliezen, snel ziek worden, inzakken en echt veel sneller verouderen.

Van zodra het lichaam een symptoom creëert met de bedoeling zich te ontdoen van zijn afval, wordt dit symptoom steeds bestreden of onderdrukt met synthetische medicijnen. Op deze manier wordt het lichaam tegengewerkt om zichzelf te zuiveren en ontgiften.

Daarom dat er op dit moment in onze maatschappij een explosie van chronische ziektetoestanden is beland. De meeste onder ons hebben een verzwakte algemene gezondheid en hebben gevoeligheid voor acute ziekten of een chronische aandoening. Is dat onze maatstaf van gezondheid en geluk?

Ikzelf heb een zuiver en proper lichaam, ondanks dat ik ook in een vervuilde omgeving leef. Ik heb wel een band met de natuur en leef in harmonie met natuurlijke cycli. Ik heb me geestelijk gevaccineerd waardoor biologische schokken en trauma’s geen ziekmakend effect meer hebben op mij. 

Ik ben het waard om gezond te zijn, net als iedereen. Ik ben daarom ook verantwoordelijk voor mijn gezondheid, net als iedereen. Ik doe mijn best om gezond te zijn, en het lukt me fantastisch. Dankzij mijn proper en zuiver lichaam met een geestelijk emotionele stabiliteit zal ik geen aandoening of ziekte krijgen. Dat is toch de wens van iedereen?

Jarenlange studie in natuurgeneeskunde, Ayurveda en nu met de Germaanse geneeskunde hebben mij doen inzien hoe de wetten en principes uit de natuur invloed uitoefenen over de werking van het lichaam. Ik heb deze wetten en principes begrepen en pas ze elke dag toe.

Precies nog zoals de inheemse bevolkingsgroepen in verschillende landen deze wetten en principes van de natuur elke dag toepassen en daardoor gezond blijven zonder vaccinaties of farmaceutische medicijnen. Laten we nu eens kiezen om de band met de natuur weer aan te halen en te leven zoals de natuur het bedoeld heeft voor de mens met emotioneel evenwicht wel te verstaan.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *