De grootste dwaasheid is het opofferen van je gezondheid voor wat dan ook.

Bij vragen in de wetenschap heeft de deskundigheid van duizenden niet de waarde van de bescheiden redenering van een enkel persoon. Iedere intelligente gek kan dingen groter en ingewikkelder maken. Er is heel veel moed voor nodig om in de tegenovergestelde richting te gaan. Een baanbrekende theorie hoeft niet meer gegevens te bevatten, zelfs geen gedetailleerde gegevens. We verdrinken in de gegevens. We lijden aan een rijkdom aan informatie, maar aan een armoede van begrip voor wat al die informatie betekent. Wat ontbreekt is een samenhangende verklaring van de meetgegevens. Beschrijving en begrip zijn twee totaal verschillende dingen. Moderne wetenschappers denken wel diep na in plaats van dat ze helder nadenken. In feite moet je geestelijk gezond zijn om helder te kunnen nadenken. Maar je kunt diep nadenken en behoorlijk krankzinnig zijn.

Als het nooit onze schuld is, kunnen we ook nooit de verantwoordelijkheid op ons nemen. Als we er niet verantwoordelijk voor zijn, blijven we altijd slachtoffer. Dat is pas ziekmakend. De belangrijkste conclusie die we kunnen trekken uit al het onderzoek dat we hebben gedaan naar gezondheid en genezing is: “dat een natuurlijk stressvrije manier van leven kan voorkomen dat we ziek worden”. Als we afwijken van deze manier van leven worden we ziek. Dat is wat er precies gebeurt in onze westerse maatschappij. De ene ziekmakende schok na de andere oplopen omdat de geest door de stress nooit kan ontspannen. Het is een plicht ons lichaam en de geest in goede gezondheid te houden, anders zullen we niet in staat zijn om onze geest sterk en helder te houden.

Sommige medische behandelingen kunnen mensen enkele maanden erbij geven, maar ze brengen geen genezing. Werkelijke genezing hangt af van het zelfgenezend vermogen van het lichaam dat door de behandeling juist onderdrukt is. We gaan op een dag moeten leren kijken waar niemand eerder gekeken heeft zoals DR. Hamer dit heeft gedaan. Zo kunnen we kanker begrijpen en oplossen. De ware definitie van krankzinnigheid is hetzelfde blijven doen en een andere uitkomst verwachten. Kankeronderzoek is een doel op zich geworden, in plaats van het middel tot genezing. Het is tegenwoordig bijzonder als iemand geen kanker krijgt. Doordenkertje.

Tot slot: als een risicofactor niet aan de meerderheid van de gevallen van een bepaalde ziekte kan worden toegeschreven, dan is die factor niet de primaire oorzaak van ziekte! Alle medische successen zijn altijd afhankelijk van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Grondbeginsel van de medische wetenschap: “Het lichaam niet schaden”.

Een van de voordeeltjes van het van jezelf houden, is dat je je er goed door voelt. Als je een bron van vreugde wordt, zul je prachtige relaties ervaren. Liefdevolle mensen leven in een liefdevolle wereld. Vijandige mensen leven in een vijandige wereld. Dezelfde wereld. De kern van geluk is degene willen zijn die je bent. Als iemand een vredige, rustige houding ontwikkelt dan straalt dat uit naar zijn naasten. De herinnering die je later wilt hebben, moet je nu maken. De waarde van een mens herkent men aan wat hij met zijn vrije tijd weet te doen. Hoe dieper je van jezelf houdt, hoe meer het universum je waarde zal bevestigen. Dan kun je genieten van een levenslange liefdesrelatie die je de rijkste vervulling van binnenuit brengt.

Niets is schadelijker voor de vrijheid dan misbruik van de vrijheid. Hoe meer je iets vermijdt, hoe meer het je achtervolgt. Het zijn niet onze woorden, maar het is ons handelen wat we onze kinderen leren. Tracht niet een man van succes te zijn, maar probeer liever een man van waarde te zijn. Ik denk dat liefde de wereld kan redden. Wanneer we liefhebben, erkennen we de waarde van de ander volledig. Het is juist de kwetsbaarheid die vertrouwen haar waarde geeft. Wie een vrouw van 40 verwisselt tegen twee van 20 kent noch de waarde van het geld noch die van vrouwen.

Het is onze taak om voor de aarde te zorgen. Het is ons enige thuis. De natuur redden is jezelf redden. Chaos is niets anders dan orde die wacht om ontcijferd te worden. Wie zoekt naar perfectie zal nooit tevreden zijn. Het leven zou ondraaglijk zijn als je je alles bleef herinneren. Zaak is te kiezen wat je moet vergeten. De waarde van een universitaire opleiding ligt niet in het leren van veel feiten, maar in het trainen van het brein om na te denken. Geluk is niets kant en klaar’s. Het ontstaat vanuit je eigen daden. Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt. Ik ben fier op mezelf, ben jij ook fier op jezelf?

 

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen. Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024