De Weg Naar Gezondheid: Een Persoonlijke Reis


In mijn leven heb ik belangrijk minder moeten leren.
Intuïtief wist ik dat de natuurlijke staat van het lichaam een ​​goede gezondheid is, een ware natuurwet. Toch was ik niet gezond, zelfs ernstig ziek. Hoe kwam dit? Negatieve emoties en onopgeloste conflicten verhinderden mij om gezond te zijn.

Lang geleden stond deze negatieve emoties mij in de weg om de natuurlijke staat van goede gezondheid te bereiken. De ziekte heeft mij nodig uit tot introspectie en bood mij een tweede kans om het roer om te spelen. Zij liet mij zien hoe negatief ik tegenover mezelf was.

Het was zeker heftig, mijn eigen negatieve emoties echt onder ogen zien. Dit was zwaar confronterend, maar ook bevrijdend. Er zijn zes zaken die je kunt toepassen in het transformatieproces: onvoorwaardelijke zelfliefde (zonder verwachtingen), mededogen (het begrijpen van je eigen lijden), onschuld (je deed het niet uitgesloten, je wist het niet), zachtheid (wees echt zacht tegenover jezelf ), vergeving (je kunt er niets aan doen) en dankbaarheid omdat je eindelijk les hebt begrepen waardoor je bent gegroeid.

We hebben allemaal zowel het goede als het slechte in ons. Deze beide polen creëren een contrast waarbinnen je keuzes kunnen worden ervaren. De kunst is om beide polen bestaansrecht te geven, zodat je kunt laveren tussen de tegenpolen. Dan verkrijg je evenwicht. Als beide polen met elkaar verbonden zijn, stroomt de levensenergie en is een goede gezondheid het gevolg.

Je negatieve emoties herkennen, erkennen en onder ogen zien, en ze vervolgens bestaansrecht geven, is cruciaal. Introspectie en je innerlijk huishoudelijk werk zullen hun macht over jou verminderen, waardoor je de natuurlijke staat van gezondheid terugkrijgt. Het lichaam heeft een geest nodig om te volgen, en de geest heeft een lichaam nodig om zichzelf te versterken.

Vervolgens is gezonde voeding en levensstijl ook van belang. Gezonde voeding eten terwijl je negatieve emoties vasthoudt, werkt niet. Gezonde voeding verandert tegelijkertijd in giftige stoffen, veroorzaakt door positieve emoties en de spijsvertering.

Na de heftige lessen en transformatie, zonder oordeel naar mezelf toe, heb ik mijn gezondheid teruggekregen. Zelfstudie, educatief onderzoek en het volgen van opleidingen hebben mij beter doen begrijpen. Alles in het lichaam is met elkaar verbonden, net zoals de geest met het fysieke lichaam verbonden is. Ik ben nu gezond en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Deze levenswijsheid deel ik graag met iedereen die ook de stap wil zetten tot introspectie om welzijn en gezondheid te creëren.

De Kracht van Bespiegeling: Een Uitnodiging tot Zelfreflectie

Hallo allemaal, de wet van bespiegeling is een fundamenteel aspect van vele principes van aantrekking. Het boek “The Secret” biedt veel waardevolle inspiratie, maar mist een cruciaal element als het gaat over het geheim van echte aantrekking: de materiële wereld is een spiegel van je innerlijke wereld, iets wat vaak over het hoofd wordt gezien.

Bespiegeling is confronterend en draait om je onbewuste kerngedachten (je comfortzone) en je onbewuste blinde vlekken. Veel mensen realiseren zich niet dat onvoorwaardelijke liefde hun grootste blinde vlek is. Ben je werkelijk onvoorwaardelijk lief voor jezelf? Doe je dingen waarvan je hart gaat zingen? Kun je in de spiegel recht in je eigen ogen kijken en zien hoe fantastisch je bent?

Dit is essentieel om te krijgen wat je werkelijk wilt. Zolang je je blinde vlek niet kent, zal je op bewust niveau steeds ‘JA’ zeggen tegen wat je wilt, terwijl je onbewuste ‘NEE’ zegt.

Het universum is vriendelijk en geeft je wat je vraagt, maar velen zijn zich niet bewust van wat ze werkelijk vragen. Ze realiseren zich vaak niet dat ze precies krijgen wat ze onbedoeld hebben gekozen, in plaats van wat ze bewust dachten te hebben gekozen.

Laten we eerst kijken naar het positieve aspect van deze wet. Stel je voor: als je mijn berichten en blogs leest, mij bezig ziet tijdens een lezing, en positieve dingen over mij ziet of leest die je een goed gevoel geven – fantastisch en proficiat! Dit is een eigenschap die jij ook bezit, anders zou je het niet herkennen in mij. Je bent net zo waardevol als ik, en ik ben niet heiliger dan jij..

Maar laten we ook kijken naar de minder prettige kant van deze wetmatigheid. Stel je voor: je ziet hoe ik bezig ben en het roept een oordelende gedachte bij je op die je uitspreekt? Proficiat, je hebt wederom een eigenschap in mij herkend die van jou afkomstig is, en die je waarschijnlijk al lang ontkent, onderdrukt en verborgen houdt in je onbewuste kerngedachten.

Ik nodig je vriendelijk uit tot introspectie. Je zult beloond worden met groei en zelfontplooiing van je bewustzijn. Het kan soms pijnlijk zijn, maar die pijn is van voorbijgaande aard. Als je dit innerlijke werk doet, zal je merken dat je onbewuste ‘NEE-energie’ geleidelijk verandert in ‘JA-energie’.

Veel succes! Als je deze inspanning levert, heb ik enorm veel respect voor je. Dit is de manier om uit je slachtofferrol te stappen en verantwoordelijkheid te nemen voor je pijn, wat zelfontwikkeling betekent. Dan kom je in je eigen kracht te staan, waardoor je uitstraling prachtig en zelfverzekerd wordt.

Zodra je iets negatiefs in een ander ziet en het triggert jou, waardoor negatieve emoties naar boven komen, kun je deze negatieve eigenschap in jezelf herkennen en erkenning geven. Dan stop je automatisch met vooroordelen uitspreken of denken, en stop je met oordelen en veroordelen.

Het is handig om in dit proces je perceptie te veranderen. Voor het universum heeft niets een betekenis. Het goede is wat het is, zonder betekenis; het kwade is ook wat het is, zonder betekenis. Maar de betekenis die jij eraan geeft, beïnvloedt je ervaring.

Door de blinde vlek in jezelf te herkennen en er geen betekenis meer aan te geven, toon je een grote daad van onvoorwaardelijke liefde naar jezelf. Dit is ook een stevige basis om goede relaties op te bouwen.

Een mens is als een batterij; je hebt zowel de positieve als de negatieve pool nodig om je levensenergie te laten stromen. Een negatieve betekenis of een oordeel over het kwade betekent de afwijzing van de negatieve pool in jezelf, waardoor je levensenergie geblokkeerd wordt. Dit gebeurt in je onbewuste kerngedachten, onbewuste dialoog, en triggert je als je in de buitenwereld iets negatiefs ziet, waardoor een emotionele kleuring ontstaat. Verander deze perceptie door je impulsiviteit te herkennen, en gedachten die je niet dienen ook niet meer uit te spreken.

Dit leidt tot emotionele gezondheid, wat zich vertaalt in een gezond en gelukkig fysiek lichaam. Op dat moment zal alle bespiegeling in jouw voordeel werken. Dan krijg je van het universum wat je wenst met de ‘JA-stroom’ uit het bewuste denken, als dit overeenstemt met de agenda op zielsniveau.

En ja, ik moet toegeven dat ik zowel met God heb gewandeld als met de duivel heb geworsteld. Het was niet altijd prettig om mezelf te confronteren – wat een lelijk woord, laten we zeggen dat het niet altijd leuk was om de uitdaging met mezelf aan te gaan. Maar ik heb het gedaan, en dat werkt zo bevrijdend!

Wat kies jij?

Ik kan een uiterst negatief en pijnlijk leven creëren of een vreugdevol leven creëren, ik kies voor het laatste.

Als mens geniet ik van mijn werk en mijn vooruitzichten. Daarbij hoef ik me niet te verantwoorden over wat ik allemaal doe in mijn leven en in mijn job. Mijn werk ervaar ik als vervullend; ik geniet ervan. Zo sta ik in contact met het universum en laat ik de stroom van creativiteit door mij heen vloeien op een vervullende wijze.

Zo ben ik bezig met het creëren van een rooskleurige toekomst. En wat een ander over mij denkt of zegt, is niet mijn zaak. Ik geniet van de mensen die positieve reacties geven, waarvoor ik natuurlijk uiterst dankbaar ben.

Van mijn jeugd was het nu afschuwelijk of juist heel fijn, ik heb beide ervaren. Maar op dit moment heb ik de leiding over mijn leven.

Ik kan ervoor kiezen om te blijven klagen en mijn ouders de schuld te geven. Ik kan ervoor kiezen om aan de klaagmuur te staan ​​omdat sommige mensen mij niet begrijpen. Maar het enige gevolg daarvan is dat ik mezelf telkens als slachtoffer blijf zien. Dus dat werkt niet. Op deze wijze kan het goede zijn dat ik zeg te willen, nooit naar mij toe komen.

Mijn huidige bepaalt mijn toekomst. De keuze ligt bij mij: ik kan een uiterst negatief en pijnlijk leven creëren, of een vreugdevol leven. Wat kies ik?

Negatieve ervaringen en trauma’s uit het verleden worden door het reptielenbrein opgeslagen als je blinde vlek. Ik heb bewust gekozen om mijn blinde vlek te openen door introspectie, wat erg heftig was, maar tegelijkertijd ook bevrijdend.

Op deze manier heb ik mijn negatieve kant, die ook van mij is – en dus onmogelijk los te laten – bestaansrecht gegeven. Hierdoor kan mijn aandacht gericht worden op wat ik echt wil. Het is belangrijk om te begrijpen: mensen en omstandigheden kun je loslaten, maar emoties komen uit jou voort als gevolg van je gevoel, en die kun je bestaansrecht geven zodat ze hun kracht over jou verliezen.

Dus ben ik niet langer afhankelijk van wat een ander over mij denkt of zegt. Het kan me eigenlijk niet duidelijk zijn, namens de positieve reacties waarvan ik echt kan genieten en waarvoor ik dankbaar ben. Wat ik over mezelf denk en zeg, dat is belangrijk.

Slachtofferschap, onbegrepen voelen door anderen, en aan de klaagmuur staan ​​is nu verleden tijd. Hierdoor kan mijn bewustzijn groeien en openbloeien. Ik heb niemand nodig namens mezelf om te kunnen zijn wie ik wil zijn. Alles zit in zichzelf; ik hoef het niet buiten zichzelf te zoeken. Het is belangrijk om jezelf waardering en erkenning te geven.

Op deze manier trek ik mensen aan waarmee ik een ware vriendschapsband kan opbouwen, wat verrijkend is in mijn leven. Ik tegelijkertijd dat mijn ouders, en alle andere mensen, het zo goed mogelijk deed als ze konden met het begrip en het bewustzijn dat ze hadden.

Ik heb gerealiseerd dat ze mij niet konden leren wat ze zelf niet luisteren. Als mijn ouders en andere mensen niet van zichzelf behouden, dan kon ze mij ook niet leren hoe ik van mezelf moet houden.

De onvoorwaardelijke liefde heb ik in mezelf moeten zoeken, en ik heb het gevonden door mijn blinde vlekken bestaansrecht te geven. Precies de onvoorwaardelijke liefde is de grootste blinde vlek bij veel mensen. Dat was de heftigste periode in mijn leven.

Maar nu ben ik echt niet meer afhankelijk van goedkeuring door anderen; ik keur mezelf goed. Dat werkt wel en geeft innerlijke rust en geluk. Ik kan mezelf op een bepaalde liefde geven, wat betekent dat ik geen eisen aan verwachtingen aan mezelf stel.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024