Een eeuwenoud gebruik: zonnestaren

Zonne-energie als krachtbron voor de mens en de hersenen

In vroegere tijden wist men in iedere cultuur en religie dat de zon de sleutel was tot gezondheid en spirituele verlichting. De zon die de mens helpt te genezen van kanker en andere ziekten, kan de mens eveneens verlichten en transformeren tot een wezen van licht. Op deze wijze is het gemakkelijker om biologische conflicten op te lossen en het genezingsproces innerlijk te ondersteunen. 

Ons lichaam neemt zonne-energie op via de lucht, water, vuur en aarde. Vier elementen die zongerijpte voedingswaren in oorspronkelijke staat  bevatten. Daarnaast ontvangt het menselijke lichaam rechtstreeks zonlicht via de ogen en de blootstelling aan de huid. Zonlicht kan het menselijke lichaam gemakkelijk binnenkomen en verlaten via de ogen, op voorwaarde dat dit niet gefilterd wordt door lenzen, brillenglazen of zonnebrillen. Je kunt de ogen als vensters zien en deze vensters zijn zeer belangrijk om het levensnoodzakelijke licht in het lichaam te laten binnenkomen.

Waarom? Omdat het ultraviolette licht een van de krachtigste natuurlijke medicijnen zijn die de wereld feitelijk kent. Veel mensen die regelmatig een zonnebril of contactlenzen met een zonnefilter dragen, maken melding van een steeds zwakker wordend gezichtsvermogen. Het gezichtsvermogen gaat achteruit. De genezende stralen van de zon hebben geen effect als iemand een zonnebril draagt. 

Zonnebrillen verhinderen het genezend effect van de zon

De onmiskenbare gezondheidsvoordelen van zonnestraling hebben geen effect als men een zonnebril draagt. Zonnebrillen blokkeren belangrijke stralen van het lichtspectrum die het lichaam nodig heeft voor onmisbare biologische functies. Maar de bevolking wordt tegenwoordig, om welke duistere reden dan ook, aanhoudend bestookt met waarschuwingen over de risico’s van huidkanker en het zonnebaden. 

We worden erop gewezen dat we een zonnebril moeten dragen. Angstzaaierij dat de zon de oorzaak is van huidkanker en grauwe staar dat tot blindheid leidt, om nog meer te zwijgen dat de zon jou sneller zal doen verouderen. Nou ja, ik ben een dappere Belg, dus ik sla deze waarschuwingen in de wind en stel mijn ogen en de huid bloot aan de zon. Ook aan de zomerzon. Punt amen en uit. 

Weet je wat het resultaat is als je je blootstelt aan de zon zonder zonnebril en zonnebrandmiddelen? Ik heb ontdekt dat ik me in feite STUKKEN BETER VOEL, als ik zonder angst mijzelf blootstel aan de heerlijke zon. Fantastisch, dat doet een mens deugd, heerlijk om in de zon te zijn, te genieten van de warme stralen! Gewoon zalig! 

De reden dat mensen zo graag in de zon zitten en de zon missen als de zon niet schijnt, is het natuurlijke instinct van het lichaam om zich bloot te stellen aan rechtstreeks zonlicht voor de helende en reinigende eigenschappen van het zonlicht. In feite stimuleren de zonnestralen de schildklier om de productie van de hormonen te vergroten waardoor de basale stofwisseling veel beter verloopt en minder toxines gevormd worden. 

De pancreas zal stukken beter werken, zowel de alfa, beta en delta cellen in de eilandjes van Langerfeld worden door de zon geactiveerd. Dit alles is bevorderlijk voor gewichtsverlies met een betere spiertonus. In de oudheid zie je hoe Griekse sport atleten in ‘hun blootje’ trainen in de volle zon. De Grieken waren in hun tijd slimme mensen. 

Daarom dat ze in de veehouderij dieren zoveel mogelijk in het donker houden uit de zon, dieren worden sneller dik bij gebrek aan zonlicht. En dat zie je ook aan mensen die te weinig rechtstreekse blootstelling van zonlicht hebben.

Iedereen wordt zwak en ondervindt als gevolg daarvan geestelijke en fysieke problemen. Daar behoren eveneens mensen die zonnebrandmiddelen gebruiken en zonnebrillen dragen. De levenskracht neemt na verloop van tijd af en dat heeft een negatief effect op de levenskwaliteit. Zonnebrandmiddelen verhinderen dat de huid het levensnoodzakelijke ultraviolette licht ontvangt. Bovendien wordt de huid chemisch vervuild. 

En de grote waarheid die men nu langzamerhand toegeeft is dat het gebrek aan zonlicht op de huid, de voornaamste oorzaak is van huidkanker en melanomen. Het is een voldongen feit dat deze kankers bijna niet voorkomen rond de evenaar en in het hooggebergte, behalve als men zonnebrillen draagt of zich insmeert met zonnebrandmiddelen. 

Als de ogen onvoldoende worden blootgesteld aan ultraviolet licht, heeft dit ernstige tot levensbedreigende gevolgen voor de huid. Zodra de zeven kleuren van het zonnelicht (inclusief het ultraviolette licht) via de optische oogzenuw de hypofyse bereiken, gaat de hypofyse starten met de productie van hormonen die de melanocyten in de huid gaan versterken. 

Melanocyten produceren melanine dat de huid een bruine teint geeft. Melanine is een pigment, en verkleurt de huid donkerder naarmate dat de huid blootgesteld wordt aan zonlicht, en naarmate dat de intensiteit van het zonlicht toeneemt. (Zoals hoogzomerzon versus winterzon). Melanocyten produceren meer melanine dankzij de hormonen van de hypofyse en de toegenomen zonnestraling. In de hoogzomer als de zon hoog staat of in de tropenzon produceren de melanocyten in hoog tempo melanine. 

Maar als je een zonnebril draagt, raakt dit ingenieus accuraat proces ernstig verstoord. In plaats van snel de melanocyten op gang te brengen voor de productie van melanine om je huid te beschermen tegen verbranding door de zon, “denkt “ de hypofyse dat het buiten donkerder wordt en neemt de productie van melanocyten-stimulerende hormonen juist drastisch af. 

Het gevolg is dat je huid minder melanine produceert, waardoor hij minder beschermd is en dus beschadigd raakt. Geen enkele dermatoloog die deze waarheid vertelt. Dit voldongen feit is ontdekt bij stammen Afrikanen die plots huidkanker begonnen te ontwikkelen toen ze begonnen met zonnebrillen te dragen. (DR. Auguste Rollier)

De ogen zijn complexe organen

Het menselijke oog kun je vergelijken met de lens van een camera. Het menselijke oog is in staat om het volledige lichtspectrum van de zon te breken in 7 verschillende kleuren, te beginnen met rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Net zoals een prisma dit ook doet. 

De verschillende kleuren worden als ze in de pijnappelklier komen, gedecodeerd en vervolgens aan de verschillende organen van het lichaam doorgegeven. We nemen de camera weer als metafoor en zien hoe verschillende kleurstralen de chemische stoffen op de film doen reageren waardoor het beeld gevormd wordt dat je wilt vastleggen.

Menselijke ogen bestaan uit ongeveer vijf miljard onderdelen die als één geheel functioneren. Dit uiterst ingenieus ontwerp door miljoenen jaren natuurlijke evolutie heeft als primaire functie om licht en donker te kunnen waarnemen. Dag en nacht zijn natuurlijke ritmen waar onze gehele hormoonhuishouding op gebaseerd is en functioneert. 

Helder natuurlijk licht (zonlicht) stimuleert in de pijnappelklier de melatonine en vele andere neurochemische stoffen. Op tijd opstaan zal de pijnappelklier activeren waarbij het darmslijmvlies de productie van serotonine zal opstarten. De pijnappelklier maakt zelf ongeveer 5% serotonine aan, de overige 95% wordt in het darmslijmvlies geïnitieerd.

Alle neurochemische stofjes die de pijnappelklier produceert onder invloed van rechtstreeks licht (met zijn zeven kleuren) door de vensters van de ogen zijn verantwoordelijk voor het reguleren van onze stemming, slaapritme, metabolische processen, lichaamstemperatuur en onze voortplantingsdrang.

Alle belangrijke organen in ons lichaam zijn voor hun goede werking afhankelijk van specifieke lichtkleuren. Levercellen hebben groen licht nodig. Het hart heeft het gele licht nodig. De nieren hebben rood licht nodig. Gebrek aan bepaalde kleuren licht in de organen kunnen aanleiding zijn tot het ontstaan van aandoeningen. Door blootstelling aan de volle zon zonder zonnebril kan men de optimale werking van alle lichaamsweefsels herstellen.

De Pijnappelklier (Glandula pinealis)

De pijnappelklier ofwel het derde oog werkt nauw samen met de hypofyse. Beide klieren bevinden zich in het limbisch systeem ofwel het emotionele centrum van de hersenen. Het derde oog wordt beschouwd als de krachtigste en hoogste bron van etherische energie en heeft altijd al een rol gespeeld in paranormale vermogens zoals helderziendheid, helderwetendheid, het zien van aura’s enzovoort. Ikzelf zie mijn eigen kleuren van de chakra’s in het lichaam pulseren. Dat is enorm rustgevend.

Een goede samenwerking van de pijnappelklier met de hypofyse wordt bereikt door meditatie, maar eveneens door in de zon te kijken. Er wordt een magnetisch veld tot stand gebracht door een juiste relatie van de persoonlijkheid en ego dat samenwerkt met de hypofyse, en de ziel die samenwerkt met de pijnappelklier. De pijnappelklier genereert zijn eigen magnetisch veld omdat hij magnetiet bevat. Dit veld kan in interactie gaan met het magnetisch veld van de aarde. 

Bij zonsopgang wordt het magnetisch veld van de aarde opgeladen door de zonnewind en dat stimuleert eveneens de pijnappelklier. Daarom dat ‘s morgens vroeg in de zon kijken zo waardevol is en in vele spirituele tradities wordt toegepast. De zonsopgang is de beste tijd om in de zon te kijken waarbij de pijnappelklier de hypofyse zal stimuleren tot de productie van belangrijke hormonen, waaronder het menselijke groeihormoon. Zonnestaren is een algehele verjongingskuur voor het lichaam.

Hoe in de zon leren kijken?

Het vraagt wat tijd en juiste aandacht, en is eenvoudig te leren. Je mag enkel ‘s morgens en ‘s avonds in de zon kijken. Ten laatste één uur na zonsopgang en op zijn vroegst één uur voor zonsondergang. Op de eerste dag begin je met maximaal tien seconden, belangrijk hierbij is dat je ontspannen bent. Let op dat je dit één keer per dag doet (als de zon schijnt). 

Op de tweede dag kijk je 20 seconden in de zon, en elke dag doe je er tien seconden bij. Altijd ontspannen blijven. Na tien dagen zal je reeds 100 seconden lang in de zon kunnen kijken. De ogen mogen knipperen en hoeven niet stil te staan. Om echt baat te hebben van zonnestaren mag je na enkele maanden ongeveer een tiental minuten lang in de zon kunnen kijken. Blijf de tijdsduur verder verlengen op deze wijze. 

Een oeroud gebruik: in de zon kijken

Als je langer dan tien minuten rechtstreeks in de zon kunt kijken, zullen de zonnestralen die via het netvlies en de optische oogzenuw de hersenen bereiken, de hypothalamus krachtig gaan opladen. Deze extra energie van de zon dat de hersenen ontvangen, zorgt voor een afname van mentale spanningen en zorgen. Als je dagelijks van deze gratis energiebron gebruik maakt, ligt het voor de hand dat je zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfrespect gaan verbeteren en je gedachten positiever worden. 

Als je vervolgens minder last hebt van zorgen en symptomen zoals depressie en angsten, kunnen je hersenen deze energie die daardoor ter beschikking komt gebruiken voor het zelfgenezend vermogen van je lichaam met een verbetering van je mentale en fysieke welzijn.

Eén van de directe verbeteringen die je zult ervaren door zonnestaren is de verbetering van het gezichtsvermogen. Het levensschenkende lichtspectrum en de gouden licht uitstralende energie van de zon, als het wakende oog van ons leven, werd steeds door de oude wijzen “het begin en de ultieme waarheid” genoemd. Eeuwenlang heeft de mens zich gewend tot de zon als de eerste arts voor genezing, dit al sinds het begin van ons bestaan.

Ons hectisch leven

Door onze wijze van leven, verkeerde levensstijl, veel tijd binnen doorbrengen, op verkeerde uren eten, te laat gaan slapen, overstimulatie van het lichaam door zuurvormend voedsel en drank, het cholesterolverhogende en vochtafdrijvende effect van stress en tv kijken en dan ons goed insmeren met zonnebrandmiddelen en het dragen van zonnebrillen, zorgen ervoor dat er veel schade ontstaat in cellen van de ogen en het gehele lichaam. 

Door zonlicht uit te sluiten door het dragen van een zonnebril denkt het lichaam (klieren in de hersenen) dat het avond is en stopt de productie van de melanocyten die je huid beschermen tegen verbranding door de zon en daardoor beschadigd raakt. Als je ogen onvoldoende ultraviolette straling ontvangen gaat het zelfherstellend vermogen van de staafjes en de kegeltjes achteruit alsook het vermogen om versleten oogcellen te vervangen. De toename van staar is te wijten aan het dragen van zonnebrillen in combinatie met intoxicatie van het lichaam. Biologisch gezien is staar het gevolg van het gevaar achter jou niet kunnen zien.

Co-factoren van oogproblemen en slecht zicht zijn bijvoorbeeld milieuvervuiling, roken en/of diarree dat de opname van mineralen, vitaminen, antioxidanten en andere fytonutriënten verhindert, nodig voor botopbouw en alle fysiologische processen in het lichaam. 

Er is geen enkele bewijs dat blootstelling aan zonlicht melanomen zou veroorzaken. (Dr.Bernard Ackerman). Trouwens, hoe zou de zon melanomen veroorzaken, veel melanomen komen juist voor op de handpalmen, voetzolen en slijmvliezen, plaatsen die bijna nooit door de zon worden beschenen.

De dramatische toename van huidbeschadigingen die ogenschijnlijk door de zon – maar in werkelijkheid door het dragen van een zonnebril – en intoxicatie veroorzaakt worden, is door de zonnebrandmiddelen en kankerindustrie uitgebuit. 

Je ogen houden je gezond door regelmatige blootstelling aan direct of indirect zonlicht. Je ogen vangen zelfs ultraviolette stralen op als je in de schaduw vertoeft. In onze streken wordt jammer genoeg veel ultraviolet licht tegengehouden door het glas in ramen, huizen, brillen en/of lenzen. 

Ikzelf staar elke dag meer dan 10 minuten recht in de zon (als ze schijnt), ik voel zo dat de staafjes en kegeltjes vitaliseren na al mijn werk op het computerscherm. Logisch dat ik dat ga blijven doen. Dankzij de ogen weet het lichaam op celniveau dat het in de zon ofwel achter een brandende houtkachel vertoeft.

De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem

Wist je dat het gezondheidssysteem afhankelijk is van ultraviolet licht? Ultraviolet is naast vitamine D, belangrijk voor de productie van solitrol. Solitrol heeft een invloed op ons gezondheidssysteem en tal van biologische controlemechanismen in ons lichaam die eveneens samenwerken met de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem. Bovendien is solitrol belangrijk voor de pijnappelklier bij de productie van melatonine, onze stemmingen en alle dagelijkse biologische ritmen. 

Wist je eveneens dat de hemoglobine, onze rode bloedcellen ultraviolet licht nodig hebben om zich te kunnen binden aan zuurstof, dat zo belangrijk is voor alle metabolische processen en andere weefselfuncties? 

Ultraviolet licht van de zon met de langste golflengte dringt door de huid in het lichaam omdat het zo belangrijk is voor een normale celdeling. Ultraviolet licht heeft ontsmettende eigenschappen. Gebrek aan zonlicht is daarom medeverantwoordelijk voor vrijwel alle soorten aandoeningen waaronder huidkanker, melanomen en alle andere vormen van kanker. 

En als je in de zon loopt met een zonnebril, dringt ultraviolet eveneens in je lichaam, behalve de klieren in het hoofd. Dus je lichaam maakt geen vitamine D en solitrol aan. Vitamine D beschermt je tegen de zon, maar je lichaam maakt het niet aan omdat je een zonnebril draagt of je insmeert met zonnebrandmiddelen. 

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *