Elke ochtend, na het opstaan een glas lauwwarm water drinken verbetert de weerstand aanzienlijk

Het drinken van een glas water als ochtendritueel

In de ochtend na het opstaan een glas lauwwarm drinken hoort bij de dagelijkse routine of gezonde levensstijl. Het drinken van een glas lauwwarm water op je nuchtere maag biedt talrijke voordelen. Schoon proper water is bovendien gezond. Een half uurtje nadien is de maag weer leeg en kun je het ontbijt samen met andere drankjes nuttigen. Je kunt ervoor kiezen om daar een gewoonte van te maken en dat zal na verloop van tijd merkbare verschillen opleveren

Hierbij een opsomming van de voordelen

1- Stimuleert de nierwerking.

De lange uren van slaap doet het watergehalte in je lichaam wat dalen (tijdens de slaap verlies je vocht) waardoor de nieren harder moeten werken om meer vocht uit de urine te halen. Een glas water is dus lichtje preventief voor de vorming van nierstenen. (Let wel het voorkomt het niet, omdat nierstenen andere oorzaken hebben). Nooit overdrijven met water drinken, teveel drinken is absoluut niet gezond.

2- Het kan hoofdpijn voorkomen.

Als gevolg van het nachtelijke vochtverlies ontstaat er een lichte vorm van uitdroging dat zich kan vertalen in hoofdpijn. Af en toe een glas schoon proper water drinken net na het opstaan en verspreid over de dag kan een aanval van hoofdpijn voorkomen.

3-Restanten van oude zuren in het maag-darmkanaal worden hierbij weggespoeld.

Ik zou wel eerst de tanden poetsen en de tong reinigen alvorens het glas lauwwarm water te drinken. Dat is dus goed voor mensen die maagzuurklachten hebben. Het helpt je om de spijsvertering te reguleren en als het extra vocht in de darmen komt geeft dit een peristaltische stimulans om je stoelgang te maken. Zo ben je ik de ochtend alle afvalstoffen en reststoffen ineens kwijt. Dat is goed voor de totaliteit van de spijsvertering. De spijsvertering krijgt op die manier elke dag een goede start en dat stimuleert het metabolisme.

4- Goede hydratatie van de darmen in de ochtend zorgt ervoor dat het lichaam gemakkelijker zijn waterhuishouding beheersen.

Het stimuleert tevens de maagwerking. Hoe beter de spijsvertering werkt hoe gemakkelijker het lichaam zich kan ontgiften. Weet dat giftige toxines die de lever tijdens de nacht neutraliseert via de gal naar de spijsvertering wordt gebracht om door de darmflora te worden afgebroken. En bovendien is 80% van de lymfe verbonden met het darmstelsel. De grootste microbiële agentia zit in je buikstreek, en deze vrienden hebben ook wat water nodig.

5-Het stimuleert je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem.

Een schoon glas lauwwarm water in de ochtend net na het opstaan drinken stimuleert de spijsvertering dat op zijn beurt je weerstand doet verhogen. Alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Het ondersteunt de waterhuishouding van het lichaam zodat de lymfe ook voldoende vocht krijgt en de lymfedrainage goed stroomt. Bovendien zal tijdens de nacht veel energie verbruikt worden voor de celdeling. Het herstellen en vernieuwen van lichaamscellen, ook die van de huid. De ochtend starten met een glas lauwwarm water is ook goed voor de elasticiteit en vitaliteit van de huid. Het werkt verjongend.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Warme groet

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *