Er komt iemand met een reden in je leven

Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! We overschatten vaak wat we kunnen bereiken in een jaar. Maar we onderschatten ook wat we kunnen bereiken in 10 jaar. Dagen waarin dingen moeten, zijn van anderen. Dagen waarin niets moet, zijn van jezelf. Als je in je kracht staat hoef je jezelf niet te bewijzen, dat is gemakkelijk.

Er komt iemand in jouw leven, voor een reden, voor een seizoen of voor een leven lang. De werkelijkheid is niet beperkt tot wat we kunnen zien. Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Ben je wat anderen zeggen? Of ben je jezelf, wat anderen ook zeggen? Goede beslissingen komen voort uit ervaring. Ervaring komt voort uit slechte beslissingen. Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, veranderen de dingen waarnaar je kijkt.

Optimisme werkt als een positieve magneet; het trekt goede dingen aan. Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Schoonheid ontstaat op het moment dat je besluit jezelf te zijn. Voor jezelf zorgen is geen luxe; het is zelfbehoud. Als er één mens is op deze wereld die jou mag beminnen, dan ben jij dat toch? Het positieve aan tegenslagen is dat ze je helpen om te ontdekken hoe gigantisch sterk je bent. Ik ben iedereen dankbaar die nee tegen mij zei. Zo heb ik mijn eigen weg gevonden. Waar je aandacht is, daar is ook je energie. Het leven begint aan het einde van je comfortzone.

Aan een plotseling succes gaan jaren van voorbereiding vooraf. Kwetsbaarheid is geen aaibare zwakte, maar een wezenlijke kracht. Wil je iemands ware aard ontdekken? Kijk dan hoe hij of zij reageert op traag internet. Je bent wat je doet, niet wat je zegt te zullen doen. Mensen hebben elkaar nodig. Relaties zijn de grootste attracties in het pretpark van het leven. Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon het fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, liefdevolle relatie met jezelf. Wat volgt is altijd afhankelijk van wat eraan vooraf ging.

Met woorden kan de mens anderen gelukkig maken of tot wanhoop drijven. Leeftijd. Wat zegt leeftijd? Is niet elke leeftijd een geschenk? Luisteren heeft me nog nooit in de problemen gebracht. Waar mensen elkaar de hand reiken, ontstaat een nieuw begin. Er is geen begin. Er is geen einde. Alles is altijd en overal. Alles is één. Je kunt het leven aanschouwen als een opeenvolging van tegenslagen of juist beleven als een opeenvolging van overwinningen. Wie stilstaat, overwint hitte. Wie rent, overwint kou. Gezondheid is datgene wat je het gevoel geeft dat het NU de mooiste tijd van het jaar is. Wanneer liefde en vaardigheid samenwerken, kun je een meesterwerk verwachten. Hoe jij de feestlichtjes aanknipt in mijn hoofd, daar ga ik van stralen.

Gewoon altijd blij zijn. Blijdschap bevordert je gezondheid veel meer dan al je vitaminepillen bij elkaar. Durf je kwetsbaar op te stellen want het is de enige manier om ware blijdschap te voelen. Als anderen in je geloven, moet je dat zelf ook maar eens gaan proberen. Dankbaarheid is jouw compliment aan het universum. Mijn beste ideeën ontstaan niet uit het denken, maar door te rusten. Als ik in evenwicht ben, komen ze spontaan op. De zin van het leven is om jouw talenten te ontdekken. Het doel van je leven is anderen hiermee te dienen.

Hoe groter de mate van kalmte van onze geest, hoe groter ons vermogen om vreugdevol te leven. Praten over je problemen is onze grootste verslaving. Doorbreek die gewoonte. Praat over je zegeningen. Praat tegen jezelf zoals tegen iemand waarvan je houdt. Ongeacht hoe moeilijk het verleden was, je kunt altijd opnieuw beginnen. Wij zijn beter dan wij denken. Niet beslissen, is je neerleggen bij de keuzes die anderen voor je maken. Stress is een dwaze gemoedstoestand waarin je alles ziet als een noodgeval. Toevalligheden zijn zachte duwtjes van het universum om jouw leven een nieuwe wending te geven.

Dankbaarheid is een manier om naar de wereld te kijken. Wees bereid te luisteren naar je lichaam; het geeft belangrijke adviezen. Heb zelfvertrouwen. Als kleine dingen goed zijn gegaan, waarom zouden grote dan niet lukken? Wat je overkomt kan een obstakel zijn óf een kans om te groeien. Aan jou de keuze. Leer van andermans fouten, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te maken. De grootste bedreiging voor de mensheid is niet het kwaad of slechte mensen. Het is de passiviteit van de goede mensen. Wanneer je oordeelt over een ander, zeg je ook iets over jezelf.

Enkele hoopvolle steunende woorden voor deze vreemde tijden:

Waar liefde is, gebeuren altijd wonderen. Blijf kalm. Woede is de ultieme manier om je gemoedsrust te verwoesten. Als je eenmaal het moeilijke besluit hebt genomen, als je weet wat je te doen staat, verdwijnt de angst. Twee dingen die je nooit hoeft na te jagen: echte vrienden en echte liefde. De beste leraar is hij die het meest van zijn leerlingen opsteekt. Laat je pannen niet meer stralen dan jij. Je vriendschap wordt herinnerd, niet of je hebt geschrobd, gestoft of geboend. Als duidelijk wordt dat je jouw doel niet bereikt, verander dan niet je doel; verander je aanpak. Liefde zet alles in een ander daglicht. Eerlijkheid is de beste aanpak.

Soms moet je van iemand afscheid nemen om te voorkomen dat je afscheid neemt van jezelf. Een crisis is een uitgelezen gelegenheid om jezelf of een situatie te verbeteren. Aan de geest die stil is, geeft het universum zich over. Je bent niet zwak omdat je rust nodig hebt. Geef elke dag de kans om de mooiste van je leven te worden. Toevalligheden betekenen dat je op de juiste weg bent. Blijf vriendelijk. Het maakt je mooi. Resultaat druk je niet uit in geld maar in tevredenheid. Het is een misverstand dat het spirituele en het praktische twee aparte werelden zijn. Ze zijn samen één. Onzekerheid is de vruchtbare grond van pure creativiteit en vrijheid. Leer van andermans fouten, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te maken.

Vergeet jezelf niet op de eerste plaats te stellen, jouw leven gaat om jou, jouw uniciteit en authenticiteit, vergeet dat niet, het geluk zit in de authentiek zijn. Om authentiek te zijn heb je niemand nodig. Denk aan de paradox van het leven: “Je hebt niemand nodig om te zijn wie je bent, zonder de ander ben je niets”. Deze paradox zegt: als je kiest voor jezelf en je bent authentiek, dan trek je juiste vrienden aan”

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen. Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024