Er zijn weinig dingen die zoveel energie geven als het vertrouwen in jezelf

1- Behandel jij jezelf liefdevol? Heb je vertrouwen in jezelf? Als je jeugd getekend is door geweld, trauma’s en angst en je hebt dit nu nog niet opgelost is de kans groot dat jij jezelf er nu nog steeds van langs geeft. Het komt erop neer dat jij je innerlijk kind nog altijd op ongeveer dezelfde manier behandeld zoals jij vroeger behandeld bent geweest. Je onbewuste kent ook niets anders en je innerlijk kind kan echt geen kant op. Het wacht tot jij wat zachter wordt tegen jezelf.

Het is belangrijk om de beperkingen van je ouders, opvoeding in de klas en andere dingen te overstijgen door te leren jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben. Je ouders en leraren kenden geen andere wijze om je klaar te stomen voor het leven. De kans is zelfs groot dat ze zelf innerlijke problemen hadden.

Je hebt precies altijd gedaan wat je ouders en leraren hebben gezegd, altijd braaf en gehoorzaam geweest. Het wordt nu langzaam tijd om je onbewuste eens te gaan verkennen zodat je kunt opgroeien en nieuwe volwassen besluiten kunt nemen die jou steunen en voeden.

Wees bewust dat je altijd kunt opgroeien tot vreugdevolle en onbeperkte soevereine wezens, eigenlijk weet je dit al, je hebt het in feite altijd al geweten. Voel je problemen om deze stap te zetten? Het verlangen naar verbinding en sociale contacten, het verlangen om vrij te zijn van angsten bij bedreigingen, het verlangen om aanvaardt te worden. Gebruik de zes sleutelbegrippen op de eerste plaats naar jezelf toe: onvoorwaardelijke liefde, zachtheid, onschuld (je hebt geen schuld), mededogen, vergeving en dankbaarheid. Veel succes met je innerlijk huiswerk, ik gun jou veel geluk en welzijn toe.

In deze tijd is het belangrijk om eerst voor jezelf te kiezen, om jezelf te kunnen geven wat je nodig hebt. Zo wordt je sterk. Wat je geeft aan jezelf geef je ook aan anderen, wat je nalaat te geven aan jezelf, laat je ook na te geven aan een ander. We zijn alles één. Wordt sterk, van daaruit groeit je volle rust en eigen zijn. zo kunnen we uit het systeem stappen. Getuigenis van jouw sterkte. We zijn niet alleen. Gebruik je verleden (wat je niet bent) als springplank om te zijn wie je echt bent. Aan de hand van wat je niet bent kun je jezelf definiëren wie je wel echt bent. Kies daarvoor. Onthoud: ik doe nooit iets voor een ander, ik doe het steeds voor mezelf en stel mezelf op nummer één. Op deze wijze doe ik precies alles voor een ander. Volgende paradox is interessant om over te filosoferen. “Je hebt niemand nodig om te weten wie je bent, zonder de ander ben je niets”. leuk hé.

2- Gezond en gelukkig zijn kun je alleen als je leeft zoals je wilt leven en op jouw manier. Volg je hart en laat je niet leven. Kijk problemen aan met positiviteit, ze zijn bedoeld om jou te laten groeien. Geniet van het leven, geniet zonder iemand pijn te doen, ook jezelf niet. Dat is altijd een mooie basis van elke moraal.

Een groot geheim van het leven is dat het geen ontdekkingsreis is, maar een scheppingsproces. Je bent jezelf niet aan het ontdekken, maar je schept jezelf steeds opnieuw. Zoek daarom niet om uit te vinden wie je bent, maar zoek om vast te stellen wie je werkelijk wilt zijn.

Het grappige van het leven is, dat je het leven alleen voorwaarts kunt leven maar dat je het alleen achterwaarts kunt begrijpen.

En mijn grootste geluk is terug te kunnen zien op een leven van mededogen en vriendelijkheid.

Het is niet altijd even gemakkelijk om het geluk te vinden in jezelf, maar buiten jezelf geluk zoeken is onmogelijk. Zich kunnen verheugen in het geluk van een ander is het ware geheim van geluk. Zelfvertrouwen is de sleutel tot succes.

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *