Er zijn weinig dingen die zoveel energie geven als het vertrouwen in jezelf

Behandel jij jezelf liefdevol? Heb je vertrouwen in jezelf?

Als je jeugd getekend is door geweld, trauma’s en angst en je hebt dit nu nog niet opgelost is de kans groot dat jij jezelf er nu nog steeds van langs geeft. Het komt erop neer dat jij je innerlijk kind nog altijd op ongeveer dezelfde manier behandelt zoals jij vroeger behandeld bent geweest. Je onbewuste kent ook niets anders en je innerlijk kind kan echt geen kant op. Het wacht tot jij wat zachter wordt tegen jezelf.

Het is belangrijk om de beperkingen van je ouders, opvoeding in de klas en andere dingen te overstijgen door te leren jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben. Je ouders en leraren kenden geen andere wijze om je klaar te stomen voor het leven. De kans is zelfs groot dat ze zelf innerlijke problemen hadden.

Je hebt precies altijd gedaan wat je ouders en leraren hebben gezegd, altijd braaf en gehoorzaam geweest. Het wordt nu langzaam tijd om je onbewuste eens te gaan verkennen zodat je kunt opgroeien en nieuwe volwassen besluiten kunt nemen die jou steunen en voeden.

Wees bewust dat je altijd kunt opgroeien tot vreugdevolle en onbeperkte soevereine wezens, eigenlijk weet je dit al, je hebt het in feite altijd al geweten. Voel je problemen om deze stap te zetten? Het verlangen naar verbinding en sociale contacten, het verlangen om vrij te zijn van angsten bij bedreigingen, het verlangen om aanvaard te worden. 

Gebruik de zes sleutelbegrippen op de eerste plaats naar jezelf toe: onvoorwaardelijke liefde, zachtheid, onschuld (je hebt geen schuld), mededogen, vergeving en dankbaarheid. Veel succes met je innerlijk huiswerk, ik gun jou veel geluk en welzijn toe.

In deze tijd is het belangrijk om eerst voor jezelf te kiezen, om jezelf te kunnen geven wat je nodig hebt. Zo wordt je sterk. Wat je geeft aan jezelf, geef je ook aan anderen, wat je nalaat te geven aan jezelf, laat je ook na te geven aan een ander. We zijn alles één. Wordt sterk, van daaruit groeit je volle rust en eigen zijn. 

Zo kunnen we uit het systeem stappen. Getuigenis van jouw sterkte. We zijn niet alleen. Gebruik je verleden (wat je niet bent) als springplank om te zijn wie je echt bent. Aan de hand van wat je niet bent kun je jezelf definiëren wie je wel echt bent. Kies daarvoor. Onthoud: ik doe nooit iets voor een ander, ik doe het steeds voor mezelf en stel mezelf op nummer één. Op deze wijze doe ik precies alles voor een ander. 

Gezond en gelukkig zijn kun je alleen als je leeft zoals je wilt leven en op jouw manier. Volg je hart en laat je niet leven. Kijk problemen aan met positiviteit, ze zijn bedoeld om jou te laten groeien. Geniet van het leven, geniet zonder iemand pijn te doen, ook jezelf niet. Dat is altijd een mooie basis van elke moraal.

Een groot geheim van het leven is dat het geen ontdekkingsreis is, maar een scheppingsproces. Je bent jezelf niet aan het ontdekken, maar je schept jezelf steeds opnieuw. Zoek daarom niet om uit te vinden wie je bent, maar zoek om vast te stellen wie je werkelijk wilt zijn.

Het grappige van het leven is, dat je het leven alleen voorwaarts kunt leven maar dat je het alleen achterwaarts kunt begrijpen.

Het is niet altijd even gemakkelijk om het geluk te vinden in jezelf, maar buiten jezelf geluk zoeken is onmogelijk. Zich kunnen verheugen in het geluk van een ander is het ware geheim van geluk. Zelfvertrouwen is de sleutel tot succes

Volg je hart en laat je niet leven.

Gezond en gelukkig zijn kun je alleen als je leeft zoals je wilt leven en op jouw manier. Volg je hart en laat je niet leven. Kijk problemen aan met positiviteit, ze zijn bedoeld om jou te laten groeien. Geniet van het leven, geniet zonder iemand pijn te doen, ook jezelf niet. Dat is altijd een mooie basis van elke moraal. Met neutraliteit erbij kun je jezelf losmaken van de mechanismen van het verzet. 

Met verzet doe je jezelf pijn aan. Met neutraliteit maak je jezelf los van oordelen en verwachtingen, prestatiedrang en hard werken, van rumoer van emoties die dat alles drijven. Als je in de greep blijft van je verzet keer je jouw ziel de rug toe. Kiezen voor neutraliteit open de ramen van je goddelijkheid in je en naar je opdracht, je missie. Dat nastreven maakt je gelukkig en GEZOND!

Een groot geheim van het leven is dat het geen ontdekkingsreis is, maar een scheppingsproces. Je bent jezelf niet aan het ontdekken, maar je schept jezelf steeds opnieuw. We plaveien de weg naar de vrijheid door de manier waarop we elk moment op het leven antwoorden. Zoek daarom niet om uit te vinden wie je bent, maar zoek om vast te stellen wie je werkelijk wilt zijn. 

Paradoxaal is dat de wijze om te weten wie je werkelijk bent. We hebben niet altijd in de hand wat er in ons leven gebeurt, maar we kunnen altijd kiezen hoe we erop reageren of antwoorden. Laten we onszelf onbewust reageren op alles of geven we uitdrukking aan onze goddelijke natuur door op creatieve wijze te antwoorden op onze ervaring? Hoe gebruiken we ons vermogen om te antwoorden? 

Door ons verzet te begrijpen, te accepteren. Als je iets in jezelf wilt veranderen, kun je niets anders dan het eerst accepteren. Met accepteren geef je het bestaansrecht en van daaruit kun je met neutraliteit een nieuwe keuze maken om jezelf opnieuw te herscheppen. 

Mijn verantwoordelijkheid onderzoeken om spiritueel te kunnen groeien en mijn levensopdracht tot vervulling te brengen. Verantwoordelijkheid nemen betekent eenvoudigweg gezegd: “het vermogen om antwoord te geven”. Verantwoordelijkheid is dus zeer positief en opbouwend en heeft niets met schuld te maken. 

En mijn grootste geluk is terug te kunnen zien op een leven van mededogen en vriendelijkheid. Mededogen is de aanraking van de liefde, de zalf die het gewonde hart  heelt dat bloed van angst en verscheurd wordt door oordelen. Mededogen herstelt de eenheid in alles. Mededogen naar jezelf en anderen toe laat iedereen terugkeren naar eenheid. 

Met neutraliteit en mededogen hebben we een krachtige basis van waaraf we kunnen ANTWOORDEN op de vele uitdagingen van onze spirituele groei. Mededogen heelt de geschonden wil en maakt die vrij en gezond. Het is niet altijd even gemakkelijk om het geluk te vinden in jezelf, maar buiten jezelf geluk zoeken is onmogelijk. Zich kunnen verheugen in het geluk van een ander is het ware geheim van geluk.

Wat kun je doen om het zover te krijgen dat jij de gelukkigste en krachtigste mens bent die je kent?

Ga na hoe je bent zonder commentaar op te leveren. Gewoon zonder oordeel observeren. Kijk objectief naar jezelf en naar alles wat van jou is. Voel je niet schuldig omdat je iets doet wat goed is voor jou. Je zendt uit wat je denkt en zegt en het oneindige geeft je dit vervolgens terug. Jij bent de enige die weet wat goed is voor jou. Doe wat goed is voor jou.

Ik zie wat er echt in mij afspeelt. Ik geef mezelf de ruimte om naar binnen te keren om te kijken wat zich daar afspeelt. Hoe voel jij jezelf, hoe reageer je hierop en wat geloof je. Kijk naar jezelf door de ogen van onvoorwaardelijke liefde, mededogen, onschuld, dankbaarheid en zachtheid. Om sterk en gelukkig te zijn hoef je enkel maar alleen trouw te zijn aan jezelf. Je doet nooit iets verkeerd gegeven de omstandigheden waarin jij je in bevindt. Met andere woorden, besef dat jij altijd al je best hebt gedaan. Dat is de waarheid voor jou. Ga na wat er gebeurt in je leven en besef dat jij niet je ervaringen bent. 

Je zendt uit wat je denkt, voelt en zegt, en het universum geeft dit precies weer aan jou terug. Als je dit principe begrijpt, kijk dan liefdevol naar jezelf, zonder jezelf te veroordelen of te bekritiseren. Hou van jezelf, je zal gelukkig en sterk worden.

Voor elk probleem is er een oplossing.

Voor elk probleem is er een oplossing. We creëren problemen en gewoontes om de behoeftes van ons te vervullen. Als we de problemen op een positieve manier benaderen, zijn we in staat om onze behoeftes positief te vervullen en het probleem los te laten.

In feite is er voor elk probleem dat je creëert een oplossing. We worden niet beperkt door het menselijke denken, want we staan in verbinding met de universele wijsheid. Het rationele denken staat dikwijls in de weg om het diepere innerlijk voelen te ervaren en verbinding te maken met de universele wijsheid en kennis. Maak verbinding met je hart en intuïtie.

Je hart weet namelijk alles over jou. Het hart weet wat het verstand niet kan bevatten. In stilte contact maken met je hart en leren voelen brengt oplossingen voor jouw probleem. Contact maken met het hart betekent een nieuwe energie om het probleem op te lossen. Het is onmogelijk om een probleem op te lossen met de energie die het heeft veroorzaakt.

Laat liefde uit het hart stromen en weet dat liefde alle deuren opent. Omgeef jezelf met liefde en dan kun je jezelf veilig voelen. Er staat altijd een kracht voor je klaar die je helpt om een antwoord te vinden op elk probleem, uitdaging of crisis in je leven. Jij kunt een oplossing vinden, zeker als je beseft dat voor elk probleem iemand ergens op de wereld een oplossing gevonden heeft. Bekijk het in dualiteit, Dan kun je overstijgen naar non-dualiteit.

Het probleem kan niet zonder een oplossing, een oplossing kan niet zonder een probleem. Het antwoord is afhankelijk van de vraag en omgekeerd. Het vormt één geheel. Nog voordat de vraag is gesteld heb je het antwoord reeds in jezelf, anders kun je de vraag niet stellen. Dat is weer een wetmatigheid op het domein van energie.

Ben je bewust waar je aandacht naartoe gaat? 

Wanneer je aandacht geeft aan iets wat je verlangt en je zegt er ja tegen neem je het op in je energetische vibratie.

Maar wanneer je naar iets kijkt wat je niet wilt en je zegt er NEE tegen, dan NEEM je het ook op in je energetische vibratie.

Maar wanneer je er geen aandacht aan schenkt, neem je het niet op in je energetisch profiel!

Besef dat het onmogelijk is om iets buiten te sluiten waar je jouw aandacht aan hebt gegeven. Jouw aandacht ervoor doet het steeds weer opnemen in je vibratie, elke keer weer zonder MANKEREN!

Dat is een principe van aantrekkingskracht waar niemand aan ontsnapt. Of je hier in België, Nederland of Australië woont maakt echt niet uit. Wat in essentie gelijk is, trekt elkaar aan. Warme groet

Hoi iedereen, heb je soms ook dat gevoel als je boos bent dat je jouw woede niet mag uiten?

Woede is een natuurlijk en normaal verschijnsel die we allemaal wel eens ervaren. Het is eigenlijk een soort verdedigingsmechanisme. Meestal wordt je enorm boos op steeds dezelfde dingen. Maar als je nooit je woede kunt uiten, wordt de woede gewoon ingeslikt, opgekropte woede heet dat. Ik merk dat veel mensen hieronder lijden.

Ingeslikte woede gaat zich in je lichaam nestelen, meestal in de spijsverteringsorganen waardoor de spijsvertering van voeding minder goed kan verlopen en er veel toxines gevormd worden. De darmen ontvangen onverteerd voedsel waardoor overgroei ontstaat van destructieve microben. 

Uiteindelijk zal de opgekropte woede zich gaan uiten in een vorm van ziekte. Velen onder ons doen dit jaren na elkaar, woede opslaan op dezelfde plek. En plots hebben ze een ernstige tot fatale aandoening. Woede die niet geuit kan worden kan jou doden.

Het is beter dat je een stok neemt en deze stuk slaat op een steen of boomstam, of een servies aan diggelen slaat die je toch teveel hebt. Werk nooit je woede uit op mensen of dieren ongeacht de situatie.

Geef uitdrukking aan je gevoelens om jezelf te kunnen helen. Vasthouden en opkroppen maakt je ziek. Als je niet je mening kunt uiten in het bijzijn van de betrokkene, uit het dan in een spiegel en praat je zogenaamd tegen de betrokkene. 

Blijf in je gedachten tegen de betrokkene zeggen wat jou dwars ligt tot je opluchting voelt en de woede een bestaansrecht kunt geven.

Vervolgens betrek je het op jezelf zonder oordeel, maar met zachtheid, onschuld, mededogen en onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe. Haal even rustig diep adem, kijk in de spiegel en vraag jezelf af: Wie is er nu verantwoordelijk? Wat mag en kan ik veranderen? Misschien eens stoppen met de woede op te kroppen en zo vast te houden waardoor je steeds meer woede krijgt. 

Zie in dat telkens je boos of woedend bent dat je in feite affirmeert dat je meer woede wilt in je leven. Zie je dat in? Dit heeft geen nut meer. Als je overtuigingen kunt veranderen die ervoor verantwoordelijk zijn, dan kun je jezelf HELEN. Je herkent dingen uit je blinde vlek en deze kun je beschijnen door je eigen licht. Zo geef je bestaansrecht over je eigen negatieve zijde.

Negatieve emoties loslaten gaat niet, ze zijn nou eenmaal van jou. Het is jouw woede, het is jouw boosheid, het is jouw irritatie. begrijp je? Loslaten is ONMOGELIJK, want dan ben je geen heel persoon, maar een half persoon. Dat werkt gewoon niet. Maar je negatieve emoties bestaansrecht geven door je eigen licht erop te laten schijnen werkt het wel, je wordt een HEEL persoon en de negatieve emoties gaan jou dan met rust laten. Dat is een punt dat in The Secret nooit uitgelegd wordt.

Vandaag iets over onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe.

Het is zo belangrijk om je woede en frustraties niet in te slikken. Tijdens consulten die ik geef, merk ik dikwijls hoe ingeslikte woede en andere heftige emoties de aanleiding geven tot de ontwikkeling van ziekten en aandoeningen.

Als je een negatieve emotie inslikt of opkropt, wordt het letterlijk opgeslagen in elke cel van je lichaam. Een van de ergste dingen die je jezelf kunt aandoen is boos op jezelf worden. Woede vormt patronen en sluit je daarin op. Niet echt gezond dus.

Als je woede of boosheid voelt, help je lichaam om woede en boosheid te uiten zodat deze negatieve energie zich kan kanaliseren. Je kunt dit op allerlei positieve manieren doen. Je kunt je in je kamer terugtrekken en het gewoon eens krachtig uitschreeuwen.

Sla eens stevig op je matras. Zeg gewoon op luide toon waar het precies op staat. Je kunt je eveneens op een lopen zetten om de energie uit te lopen. Als je in de mogelijkheid bent kun je ook een stok stuk slaan tegen een steen of boomstam. Heb je toevallig een servies op overschot, reageer daar eens je woede op af.

Je kunt ook veel voorkomen door te leren NEE zeggen. Wees liefdevol en zacht naar jezelf toe, omdat jij het waard bent. Een belangrijke stap in de richting van goede gezondheid.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *