Laden Evenementen

Alle Evenementen

Lut Vercouillie 

Ten Bosse 78 te 9800 Deinze Shamballa

0474/748704 gelieve te boeken via mail: Vercouilliel@hotmail.com

Heb je ooit het gevoel gehad dat sommige suikers ongezond zijn, maar weet je niet precies welke suikers passen in een gezonde en volwaardige voeding? Tijdens deze lezing help ik je een keuze te maken voor natuurlijke en veilige zoetmiddelen. Ik leg uit waarom geraffineerde suikers het lichaam uitputten en hoe ze bijdragen aan de verergering van welvaartsziekten. Samen ontdekken we de beste alternatieven voor een gezondere levensstijl.

 

Ik leg uit wat er gebeurt met suikers in het lichaam en hoe belangrijk glucose is voor een goede werking van het zenuwstelsel, inclusief de hersenen. We onderzoeken ook de relatie tussen suikers, overgewicht en diabetes en ontdekken wat er werkelijk aan de hand is. 

 

Daarnaast behandel ik veelgestelde vragen zoals: hoe zit het met aspartaam? Is rietsuiker altijd ongeraffineerd? Zijn synthetische zoetstoffen veilig of moet men ze mijden? Wat is het verhaal van fructose, is dat gezond? Gelukkig bestaan er goede suikers die de originele voedingsstoffen van de plant bevatten, waarmee we onze gerechten op een gezonde manier van een zoete smaak kunnen voorzien. Ten slotte geef ik tal van tips om wegwijs te worden in de wereld van suiker, speciaal voor iedereen die begaan is met zijn gezondheid.

 

 

Ga naar de bovenkant