Frisdranken zijn bijlange niet zo fris

Frisdranken zijn helemaal niet zo FRIS. Vele mensen beseffen niet dat je bij het drinken van frisdrank veel chemische rotzooi door je keel giet. Als we even kijken naar cola wordt er gefilterd water gebruikt in plaats van bronwater om deze frisdrank aan te maken. Het actieve ingrediënt van Cola is orthofosforzuur. Vanwege diens hoge zuurheidsgraad moeten de ‘stortbakken’ die hiervoor worden gebruikt worden voorzien met speciale reservoirs, die opgewassen zijn tegen dit sterk bijtende bestanddeel.

Dit drankje bevat naast koolzuurhoudend water dit zet de maagsecretie aan) vele e-nummers en aroma’s.

Om te beginnen aspartaam ofwel E951. Dat is een synthetische zoetstof dat chemisch onstabiel is. Het bestaat uit L-asparaginezuur  en L-fenylalanine. Beide zijn synthetisch veresterd met een methylgroep. Het zijn lichaamsvreemde eiwitten. Ik heb al een aparte blog geschreven over aspartaam). In de spijsvertering wordt het afgebroken tot methanol en fenylalanine. Methanol is nu echt niet een stof waar het lichaam op zit te wachten. Dit beschadigd de oogzenuw. Tijdens de spijsvertering ontstaat er eveneens formaldehyde, eveneens niet vriendelijk voor het lichaam. Aspartaam is in het algemeen zeer ongunstig voor het zenuwweefsel en co-factor tot het ontstaan van vele mysterieuze aandoeningen van hersen en zenuwweefsel.

Dan heb je E150D, een voedselkleurstof. Bij cola wordt er gebruik gemaakt van ammoniumsulfaat.

E952 – natriumcyclamaat dient als vervanging van suiker. Het is een synthetisch chemische stof, heeft een zoete smaak die 30 keer zoeter is dan suiker en wordt gebruikt als een kunstmatige zoetstof. Sommige mensen krijgen netelroos van cyclamaat

E338 is orthofosforzuur dat in pure vorm tot irritatie van de huid en ogen leidt. Het is een stof die in de industrie veel gebruikt wordt bij de productie van ammoniak, aluminium, calcium, natrium, metaalbewerking, detergenten, medicijnen, textiel en de productie van film tapes. In de voeding wordt het gebruikt voor de productie van koolzuurhoudend water. Deze stof verhindert de opname van ijzer en calcium in het lichaam en stimuleert de dorstprikkel.

E950– acesulfaam-K, tweehonderd keer zoeter dan suiker, bevat methyl ether en is niet gunstig voor de werking van het cardiovasculaire systeem. Eveneens bevat het asparaginezuur, wat een ‘opwindend’ effect kan hebben op het zenuwstelsel en in de loop van de tijd tot verslaving kan leiden. Acesulfaam wordt slecht opgelost en wordt afgeraden voor gebruik door kinderen en zwangere vrouwen.

E211 is een stof dat wordt gebruikt als antibacterieel en antischimmel in de productie van sommige voedselproducten als jam, fruitsappen en fruityoghurt. Deze stof (natriumbenzoaat) is niet aan te raden voor mensen die gevoelig zijn aan aspirine en lijden aan astma. Heeft een degeneratief effect op het zenuwstelsel.

E330 – citroenzuur is wijdverspreid in de natuur. de vraag is komt dit citroenzuur wel uit de natuur of wordt het geproduceerd door een genetisch gemanipuleerde schimmel? Het wordt gebruikt door de farmaceutische en voedselindustrie. Zouten van citroenzuur (citraten) worden in de voedselindustrie gebruikt als zuren, conserveermiddelen, stabilisatoren. In het medische veld wordt het gebruikt voor het conserveren van bloed.

Als laatst veel onbekende aromatische toevoegingen.

Wat gebeurt er nadat je een glas cola hebt gedronken?

Het orthofosforzuur zorgt ervoor dat de hoge concentratie suiker niet wordt uitgebraakt, het verhindert (vertraagt)de werking van de suiker. Na een twintigtal minuutjes vindt er wel een verhoogde afscheiding van insuline plaats. Ongeveer 40 minuten na het drinken is de opname van de cafeïne voltooid. Daarbij stijgt de bloeddruk omdat de lever gestimuleerd wordt nog meer suiker aan het bloed af te geven. De pupillen verwijden en slaperigheid verdwijnt door dat adenosinereceptoren worden geblokkeerd. Kort daarna wordt de productie van dopamine gestimuleerd hetgeen het genotsgevoel in de hersenen laat toenemen. Dat werkt dus verslavend. 

Na een goed uur wordt het problematisch voor het lichaam. De fosforzuren gaan zich binden aan calcium, magnesium en zink in het maag- en darmkanaal en dat gaat de spijsvertering overbelasten. tegelijkertijd worden de nieren gestimuleerd meer calcium af te scheiden in de urine. Nog iets later wordt het urineafdrijvende effect van cola en frisdrank in gang gezet. De calcium, magnesium en zink verdwijnen uit het organisme. Het zijn belangrijke stoffen van het botstelsel net als natrium. De hoeveelheid water in de cola is ondertussen reeds afgevoerd door urineren en het lichaam ervaart vele problemen door intoxicatie als gevolg van de frisdrank en cola, het vocht is reeds weg. Resultaat: op dat moment wordt je enorm prikkelbaar en ingehouden.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

warme groet

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *