Je gedachten en woorden scheppen je toekomst

Wat je nu verkiest te denken en te zeggen is echt belangrijk. Deze gedachten en woorden vormen je toekomst. Je gedachten bepalen de ervaringen die je morgen, volgende week, volgende maand en volgend jaar zult hebben.

Vroeger heb ik, om eerlijk te zijn, vaak negatieve gedachten over mezelf gehad. Ik ben letterlijk zo opgevoed. De godsdienst heeft me geleerd om me steeds schuldig te voelen, op school heb ik geleerd om mezelf minderwaardig te vinden, en van mijn ouders heb ik geleerd om beschaamd te zijn. Maar hoe ik mezelf onvoorwaardelijk lief moest hebben, dat werd me niet bijgebracht.

In feite heb ik zelfs geweigerd om een positieve gedachte over mezelf te denken; ik wist niet beter. Waarom was ik zo hard voor mezelf? Waarom kon ik mijn mooie eigenschappen niet waarderen en koesteren? Het was zelfhaat. Vandaag gaat het erom hoe je negatieve gedachten over jezelf kunt veranderen in positieve gedachten.

Negatief denken over jezelf gebeurt meestal als gevolg van slechte behandeling terwijl je juist iets positiefs deed. Deze afwijzing van het goede in jezelf is pijnlijk, vooral toen je nog een kind was, en gewoon ondraaglijk. Dit creëerde twijfel over jezelf, en twijfel vormt de voedingsbodem voor angst.

Op dat punt begon je jezelf af te wijzen om niet langer geconfronteerd te worden met die pijn van afwijzing (een identiteitsconflict is een biologische conflictsituatie). Zo begint het negatieve denken over jezelf, waarbij je je eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect ondermijnt. Je zelfvertrouwen neemt af en patronen blijven je leven achtervolgen, waardoor er hardheid naar jezelf ontstaat. Herkenbaar?

Nou, je kunt vanaf nu weigeren om negatieve gedachten over jezelf te hebben. Je bent niet schuldig aan wat er in het verleden is gebeurd; de waarheid over jou is dat je altijd je best hebt gedaan. Iedereen kan dit doen; je mag gewoon een nieuw besluit nemen en je overtuigingen over jezelf veranderen. Van daaruit kan nieuw gedrag ontstaan dat meer in overeenstemming is met wie je werkelijk bent.

Een overtuiging van “ik ben het waard” is essentieel. Je hoeft niet te vechten tegen je gedachten als je iets wilt veranderen; dat werkt niet. Zeg gewoon dank aan je onbewuste voor het delen van deze gedachte en vraag om een andere gedachte. Je kunt erbij vermelden dat je de ervaring van de gedeelde gedachte al kent en dat je dit niet prettig vindt. Vraag vriendelijk om een andere gedachte. De oude ervaringen zijn niet langer nodig en hoeven niet herhaald te worden. Ik kies voor een andere gedachte; ik doe hier niet meer aan mee. Ik wil op een andere manier denken.

Dus, geen strijd tegen je gedachten. Waar je tegen vecht, verlies je altijd. Dat zien we ook bij ziekten; acties zoals “kom op tegen kanker” hebben juist meer kanker gecreëerd. Nu vechten we tegen corona, wat mensen juist zieker maakt. Wanneer gaan mensen leren om niet meer te vechten? Dat is een zeer lage trillingsfrequentie. Je verbindt je onbewust, onbedoeld en onopzettelijk met strijdenergie waardoor je meer energie aan toevoegt.

Leer in overgave te gaan. Daardoor zal je trillingsfrequentie verhogen, wat altijd zal werken en het gemakkelijker maakt om een positiever beeld van jezelf te vormen. HOU VAN JEZELF, dan ben je nooit meer eenzaam. ERKEN JE GEDACHTEN EN OVERSTIJG ZE door dankbaarheid, want je hebt iets van jezelf herinnerd en je bent gegroeid.

Wees je ervan bewust dat een gedachte slechts een gedachte is en dat jij niet die gedachte bent. Het is belangrijk om gedachten te cultiveren die positief zijn over jezelf, erin te geloven en ze te herhalen. Nogmaals: je bent het waard om positief over jezelf te denken. Wees oprecht gelukkig met je authenticiteit en uniciteit. Je bent werkelijk fantastisch; vergeet dit nooit meer!

Ben je bewust wat je denkt en zegt?

Elke gemoedstoestand heeft de neiging zichzelf te reproduceren. Zoals je denkt, zo zul je praten. Denken is altijd creatief en woorden zijn bijzonder productief. Beiden hebben een enorme impact op jouw realiteit.

Wist je dat het universum altijd reageert op wat je denkt? Het geeft altijd gehoor aan jouw innerlijke boodschap en antwoordt altijd met “ja”. Vandaag wil ik het hebben over de kracht van woorden en gedachten. Je krijgt niet altijd precies wat je bewust vraagt of denkt, maar eerder datgene wat verborgen ligt in jou, datgene wat je misschien nog niet bewust bent. De onbewuste gedachten in je innerlijke dialoog zullen zich manifesteren in wat je overkomt.

Als je de kracht van woorden zou begrijpen, zou je meer aandacht besteden aan wat je zegt en je gedachten automatisch aanpassen. Dit is al een manier om het onbewuste te leren kennen en invloed uit te oefenen op dat deel van jezelf dat je nog niet volledig kent. Je affirmaties zouden dan vanzelf positiever worden.

Begrijp dat het universum één doel heeft: jou geven wat je vraagt. Maar wat is ‘vragen’? Dat is waar je denken op gericht is, vooral je onbewuste gedachten, het deel dat je nog niet kent over jezelf. Dit resulteert altijd in het equivalent van je gedachten en uitspraken.

Als je ervoor kiest om te denken dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet waard bent, of dat je leven een puinhoop zal blijven en je wensen nooit zullen uitkomen, volg je eigenlijk het besturingssysteem van je onbewuste gedachten in je bewuste denken. Dan antwoordt het universum altijd op een vriendelijke manier met “JA”. Je krijgt gewoon waar je om vraagt. Zo zie je maar, het is echt niet zo moeilijk.

Zodra je begint te veranderen, zodra je bereid bent je blinde vlekken toe te staan om het goede in je leven te brengen, zal het universum weer “Ja” zeggen en je geven wat je vraagt. Albert Einstein vroeg zich af of het universum vriendelijk was, en het antwoord is natuurlijk JA.

Veel mensen proberen het wet van de aantrekking te gebruiken om iets te verkrijgen wat ze heel graag willen. Maar vaak komen ze bedrogen uit en denken dan dat het hele idee niet werkt. In werkelijkheid functioneert het proces van aantrekking optimaal, maar beseffen deze mensen niet dat ze tegen hun eigen “nee-stroom” van het onbewuste zijn gebotst. En dat kan behoorlijk hard aankomen.

Wanneer je merkt dat je iets wanhopig graag wilt en constant tegen jezelf zegt “IK WIL DAT”, communiceer je eigenlijk aan het universum dat je dat ene ding op dit moment niet hebt. En het universum antwoordt dan weer met “JA” en geeft jou wat je vraagt. Veel mensen interpreteren het werkwoord “WILLEN” nogal letterlijk.

Zolang je dit soort gedachten blijft koesteren, zul je nooit krijgen wat je wilt. Besef dat het eigenlijk onmogelijk is om op hetzelfde moment te ervaren wat je bevestigt niet te ervaren. Wanneer je letterlijk zegt “ik wil”, interpreteert het universum dat als een signaal dat je het niet hebt, en daarom kun je het niet krijgen.

Luister goed naar jezelf, naar wat je zegt en denkt. Als je merkt dat je negatieve gedachten of beperkende woorden gebruikt, verander ze dan. Spreek en denk positief, vermijd termen van tekort of slachtofferschap, want anders zul je steeds meer van dat soort ervaringen aantrekken. De energie van aandacht is buitengewoon krachtig, iets wat veel mensen soms vergeten.

Beste mensen, het draait allemaal om kracht, de kracht van een magneet. Onthoud: GEDACHTEN EN GEVOELENS ZIJN ENERGIE. In het domein van energie zoeken gelijkgestemde energieën elkaar voortdurend op. Daarom geeft het universum altijd gehoor aan jouw innerlijke boodschap en antwoordt het met “JA”.

Enkele voorbeelden: als je herhaaldelijk verkondigt dat je meer liefde in je leven wilt, zal het universum jouw gevoelens die samenhangen met die uitspraak peilen. Als het universum dan een gebrek aan liefde in jouw uitspraak waarneemt, zal dat het gevoel zijn waarop het universum reageert. Het universum zal jouw wens beantwoorden en natuurlijk “JA” zeggen, waardoor je de ervaring van gebrek aan liefde zult blijven voelen.

Ook als je herhaaldelijk verkondigt dat je meer geld wilt, en het universum voelt opnieuw een gebrek, dan zul je blijven verlangen naar meer geld. Deze principes gelden voor alles in jouw leven, zowel materiële als immateriële zaken.

Als je het proces van aantrekking wilt gebruiken, is het woord “IK” de sleutel tot jouw creatieproces. Met wat er op het woordje “IK” volgt, draai je de sleutel in het startslot om en wordt de motor van manifestatie gestart. Voor veel mensen lijkt het vervolgens alsof het creatieproces hocus pocus is, en zeggen ze dat het niet werkt.

Maar het proces werkt feilloos door. Alleen heb je misschien niet door dat de principes van aantrekking jou hebben gebracht wat je onbedoeld, onbewust hebt gekozen, in plaats van wat je dacht bewust te hebben gekozen. Dat is een belangrijk verschil. Veel mensen hebben vele blinde vlekken in hun onbewuste. Waarom zijn ze blind? Omdat jij ze niet kent!

Het gevoel van tekort, gemis en ongeluk komt voort uit deze blinde vlekken, maar je bent je er niet van bewust. Precies op deze blinde vlekken zegt het universum zo vriendelijk “JA”. Met veel plezier geeft het universum altijd gehoor aan jouw innerlijke boodschap, maar je realiseert je niet dat deze boodschap uit het onbewuste voortkomt. Het onbewuste staat aan het roer en runt als het ware de tent van creatie. Je onbewuste is de grote baas die de scepter zwaait.

Als je dit begrijpt, kun je beginnen met het ontmantelen van je blinde vlekken. Bewustwording van je blinde vlekken en het erkennen van zowel de negatieve als de weggeduwde positieve aspecten kunnen je bevrijden van lijden. Vervolgens zal het universum “Ja” zeggen op wat je bewust verlangt, omdat het dan overeenkomt met wat je op zielsniveau wilt, nu je de blinde vlekken hebt erkend.

Dit is het geheim dat zelden wordt besproken in het mooie boek “The Secret” – het hiaat in die kennis. Mensen veranderen niet door wat ze anderen horen zeggen, maar door wat ze zichzelf horen zeggen. Introspectie is niet altijd gemakkelijk, dat moet ik toegeven. Het was behoorlijk intens in mijn individuele ontwikkeling toen ik ervoor koos om mijn blinde vlekken te ontmantelen, maar het heeft me zo bevrijd en heeft me in mijn kracht gezet. Ik gun dit iedereen. Kracht en gezondheid.

Conclusie: Hoe sneller je je blinde vlekken leert kennen en ontmantelen, hoe sneller de wensen van je ziel tot uiting komen. Dat is wat je wilt: je innerlijke licht laten schijnen, afkomstig van je ziel. En dat is waar het om draait – je kunt deze diepste verlangens van je ziel pas leren kennen als je ook de tegenovergestelde aspecten kent, namelijk je blinde vlekken. Dat is het doel van blinde vlekken.

Daarom is het belangrijk om je blinde vlekken te erkennen en ze bestaansrecht te geven, zodat ze niet langer je aandacht opeisen. Het universum zal je altijd voorzien van wat je nodig hebt om dit doel te bereiken en verder te gaan. Op die manier kun je je eigen missie tot uiting brengen, wat synoniem staat aan gezondheid en gelukzaligheid.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024