Geef jezelf elke dag een compliment

Er is genoeg waarheid in de aanbieding, er is slechts maar weinig vraag naar. Een goede manier om jouw succes te meten, is het aantal mensen dat je gelukkig hebt gemaakt. Richt je niet op mensen die je irriteren maar op mensen die je inspireren. Investeren in je lichaam levert lijfrente op.  Een glimlach is de goedkoopste manier om je uiterlijk te veranderen. Geef jezelf elke dag een compliment. Niemand weet beter hoe hard jij je best doet. Zoals de heilige een verleden heeft, heeft de zondaar een toekomst. Liefde van een ander is een luxe. Liefde voor jezelf is noodzaak. Liefde en succes, altijd in die volgorde. Het is zo simpel én zo moeilijk. Wat gun jij jezelf? Op het moment dat jij iets verandert in jezelf, ga je het leven anders zien. Voor geduldige mensen komt alles op tijd. Stel gemoedsrust als je hoogste doel en organiseer je leven eromheen.

Bij vergeven gaat het niet over de ander maar over jou: het loslaten van de last die je met je meedraagt. Afstand nemen van wat je denkt wat anderen van je verwachten brengt je dichter bij jezelf. Geen enkele strijd is zo zwaar als de strijd met jezelf.  Geluk is het enige wat zich verdubbelt als men het deelt. Het gaat er niet om de duisternis kwijt te geraken, het gaat erom om het licht binnen te laten. Vraag je niet af waarom anderen je pijn doen, maar vraag je af waarom je het toelaat. Wie iets wil doen, vindt een middel, wie niets wil doen vindt een excuus. Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald. Begin! Alleen dan kan het onmogelijke mogelijk worden. Een vriendelijk knikje, een glimlach; geef iedereen die je ontmoet een gevoel van waarde. We zijn geen losse mensen, maar we zijn met elkaar, de natuur en de dieren verweven.’

Niet meer afhankelijk zijn van hetgeen een ander zegt of denkt over jou, betekent dat je jezelf ook niet meer hoeft te verdedigen. Dat geeft een vrij en krachtig gevoel, in je kracht staan heet dat.

Jij kent de waarheid over jezelf, wees trouw aan jezelf. Wees vrij te doen wat je wilt doen. Elk heeft een eigen innerlijk wereldbeeld, dat is onze collectieve rijkdom. Respecteer elkaar hierin. Voel je altijd waardig, en wees altijd vriendelijk voor jezelf. Liefde en bewustzijn zijn jouw vrienden.

Bedenk dat schuldgevoel en vrees de enige echte vijanden zijn van de mens. Schuld- en schaamtegevoel sluit je op in wie je niet bent.

Wees mensen die zich vijandig opstellen dankbaar in de les tolerantie en geduld. Jaloezie is het tellen andermans zegeningen in plaats van die van jezelf. Je maakt een stap voorwaarts naar persoonlijke groei of een stap terug naar veiligheid. Er zijn weinig dingen die zoveel energie geven als vertrouwen in jezelf. Leef vanuit je verbeelding, niet vanuit je geschiedenis. Niet jouw verleden maar jouw heden bepaalt jouw toekomst.

Vriendelijkheid is de meest economische levenshouding. Je verspilt geen energie aan wantrouwen, zorgen, afkeer of manipulatie. Je kan maar op twee manieren leven; alsof niets een wonder is of alsof alles een wonder is. Maak van je innerlijke stem een positieve coach. Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven. Je kunt geen volledige vrede voor jezelf verwerven, zonder vrede voor iedereen te beogen. Wees bewust dat iedereen zijn eigen waarheid heeft volgens zijn of haar wereldbeeld, zoek niet naar de tegenstellingen in de ander, zoek naar hetgeen gelijklopend is en sluit vriendschap. Zo bereik je vrede en stop je het dualistische denken en het huidige verdeel en heers.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *