Grote keuzes je op de rand van het ravijn of met je rug tegen de muur. Soms heb je moed nodig in het leven, maar meestal gaat het om uithoudingsvermogen. Veel energie vandaag niet aan zelfkritiek maar schenk haar aan zelfliefde. Als je geeft om wat anders te ontvangen, is het geen geven maar handel. In iedereen huist een innerlijke krijger die ontwaakt wanneer je ergens voor moet vechten. Als je luistert naar je angsten, zal je nooit ontdekken wat een fantastisch mens je bent.

Voordat je weet of je iets lekker vindt, of niet, zal je het eerst moeten leren. Binnen de lijntjes kleuren is niet bepaald een techniek om de Picasso in je los te maken. Als je luistert naar je angsten zal je nooit ontdekken wat een fantastisch persoon je bent. Alles en iedereen is uw perfecte leermeester. Alles gebeurt om u geduld, wijsheid en mededogen bij te brengen. Ongeloof schept beperkingen; geloof uit mogelijkheden. Wie niet bereid is het fout te hebben, verzint nooit iets origineels.

Het is belangrijk om van het leven opnieuw het mysterie, de verrukking en de verwondering te ontdekken. Het leven is niet het probleem dat je moet oplossen, het leven is een mysterie dat je mag leven. Het is nooit te laat om te worden wat je had kunnen worden. Het aardige tussen man en vrouw is, dat zij niets van elkaar begrijpen. Filosofie is voor de mens altijd een streven naar wijsheid, dat altijd onvoltooid is. Niets is voor de mens als mens iets waard als hij het niet met hartstocht kan doen. Wij zien dingen niet zoals ze zijn. Wij zien dingen zoals wij zijn. Ik heb geen waardering van wie dan ook nodig. De waarheid is wat ik heb bedacht opdat ik kon leven. alle problemen zijn taalproblemen. 

 

Gehecht ben je nooit aan één ding, maar aan een gedachte waarin ‘ik’, ‘mij’ of ‘mijn’ voorkomt. Ze zeggen dat de tijd alles verandert. Maar in de praktijk zul je het zelf moeten doen. Ik heb geleerd dat ik nog een boel te leren heb. Wie de waarheid zoekt, zoekt God, of hem dat duidelijk is of niet. Alles is veel voor wie niet veel verwacht. Hoe vreemd het ook moge zijn, het leven wordt juist sereen en plezierig zodra zelfzuchtig genot en persoonlijk succes niet meer het hoofddoel zijn. Wie een vuist maakt kan geen hand geven. We moeten niet bang zijn om te dromen van het onmogelijke als we het onmogelijke willen bereiken. Ik behoor tot de mensen die denken dat de waarheid het wint. Misschien niet in één keer, wel op den duur. 

Als je jezelf blijft aanpassen om mensen niet kwijt te raken, verlies je jezelf. Als we tegenslagen juist benaderen, groeien we door tegenspoed. De ware reiziger heeft geen vaste plannen en is niet van plan aan te komen. Veel mensen kruipen onbewust weg voor wat ze het liefste willen. Elke verandering begint met een andere manier van kijken. De wereld is als een spiegel. Kijk je boos, dan kijkt hij boos terug. Glimlach je, dan glimlacht hij terug. Zorgen kosten je energie, verlangens geven je energie. Het verleden is bedoeld om van te leren, niet om in te leven. Een tragedie kan achteraf een zegen blijken, als we haar bezien als een kans tot groei.

Je kan je ogen sluiten voor de dingen die je niet wilt zien, maar je kan je hart niet sluiten voor de dingen die je niet wilt voelen. De pijn is van de drager, niet van degene die ernaar kijkt. En niemand kan iemands pijn volledig begrijpen als hij het niet zelf heeft ervaren. Als je aarzelt, groeit je angst, als je waagt, groeit je moed. De woorden die je niet durft uit te spreken zijn meestal de belangrijkste. Wie in oorlog is met anderen heeft geen vrede in zichzelf.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen.Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie met jezelf. [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024