Geen enkel mens, plek of ding heeft enige macht over ons. Wij zijn de enige denkers in onze gedachtewereld

In ons leven spelen allerhande processen af op onbewust niveau. Als we minder prettige situaties creëren, denk maar aan een ongeluk, en we voelen ons diep ellendig, dan geven we soms onze macht weg door anderen te beschuldigen van onze ellende. Het is ergens menselijk, maar het werkt niet. Een ander de schuld geven maakt jou altijd machteloos om iets te kunnen veranderen in jezelf waardoor je spiritueel niet verder kunt groeien.

Als je bij een ongeluk betrokken bent waarbij jij bent aangereden, is de oorzaak daarvan vaak dat jij zeer diep van binnen schuldig voelt en je het gevoel vasthoudt dat je straf verdient. Het kan ook zijn dat je kwaadheid in jezelf hebt onderdrukt omdat je het gevoel had dat je niet voor jezelf mocht opkomen. Als jij iemand hebt aangereden, is er vaak ook sprake van onderdrukte woede waarbij je jouw woede op die manier hebt geuit. Nogmaals, ik heb het over onderbewuste processen waarop de principes van aantrekking op reageren. Ik bedoel dat er vaak zoveel onbewuste processen meespelen in alle dagelijkse dingen die jou overkomen. Daar heb je op bewust niveau geen greep op. Geen oordeel of zelfschuld. Wel even stilstaan bij jezelf om contact te maken met wie je echt bent. Misschien herken je een patroon dat jou je hele leven achtervolgd. Het patroon herkennen en de boodschap ervan begrijpen kan ervoor zorgen dat het patroon oplost (ik noem dit innerlijk huiswerk maken).

Er zijn zoveel onbewuste processen in je psyché. Bijvoorbeeld als jij verwijderd bent van je levenspad, kunnen aandoeningen zoals burn-out, fibromyalgie toeslaan om jou een “halt” toe te roepen en je terug te roepen om je levenspad te gaan bewandelen. Vele ziekten en aandoeningen vereisen een betekenis van spirituele groei om je levenspad weer te gaan bewandelen. Ziekte is nooit het tegenovergestelde van gezondheid zoals de medische wereld ons wilt doen geloven. Ziekte maakt een onderdeel uit van een proces dat leidt naar gezondheid en welzijn. Gewoon even omdenken en van het dualistische denken zoals onze medische wetenschap overschakelen naar holistische denken (psychologische relevantie erbij betrekken betekent dat). 

Het gebeurt ook vaak als de concentratie van gifstoffen te hoog is in je bloed, dat je jezelf onbedoeld gaat verwonden. Als het tolerantieniveau van het lichaam tegen toxische stoffen is overschreden, kan het lichaam een bloeding veroorzaken door zich te verwonden. Daarmee kan de hoge concentratie gifstoffen in het bloed verlaagd worden. Het lichaam is zo intelligent en weet altijd wat het doet. 

Een ongeluk is méér dan een ongeluk. Overloop je leven en kijk of je het achterliggende patroon kunt ontdekken dat zich steeds blijft herhalen als het gebeurt. Geef de ander niet de schuld, zegen de ander met liefde en laat deze ervaring los. Op deze wijze behoud je jouw eigen kracht en kun je het achterliggende patroon ontdekken. Ik druk mezelf uit op positieve manieren, ook al gebeurt er iets dat ik niet leuk vind. Je hebt altijd een keuze om ongeacht wat er gebeurt, jezelf positief uit te drukken. Een ander de schuld geven maakt jou altijd machteloos om iets te veranderen in jezelf.

Je bent een geboren winnaar net als ik. Mooi dat je zoveel mooie eigenschappen ziet van mij en andere mensen. Maar besef je ook dat al deze mooie herkende eigenschappen ook de jouwe zijn? Want anders zou je ze niet kunnen herkennen en zien in mij en anderen. In die zin ben je als mens minstens evenveel waard als wat ik ben. Dat is ook zo. Je bent even goed als wat ik ben, je mag jezelf echt ten volle respecteren.

Hoe meer jij jezelf gaat liefhebben en hoe meer je van jezelf onvoorwaardelijk gaat houden, hoe meer je die mooie eigenschappen gaat zien in jezelf die je op dit moment ook in mij of een ander ziet. Ik bedoel, hoe meer liefde voor jezelf, hoe machtiger je wordt over jezelf. Je wordt dan net als ik ook een winnaar in plaats van slachtoffer.

Ik ben een inspirator, dat weet ik, ik ben een voorbeeld, dat weet ik ook, en daar heb ik hard voor gewerkt. Mijn comfortzone opruimen was een heel karwei. Ikzelf mag fier zijn, jij ook. Daarom dat ik al dit werk verricht op mijn tijdlijn, daar kruipt echt wat tijd in. Maar besef dat jullie ook een voorbeeld kunnen zijn net als ik. Jullie zijn echt evenwaardig als wat ik ben. Mijn hart gaat van vreugde zingen als ik zie hoe jullie je eigen kracht terugnemen waardoor je gezonder en vooral gelukkiger kunt worden. Ieder van jullie is dit waard. Van jezelf houden trekt altijd prachtige ervaringen aan. Mensen met zelfwaardering zijn altijd op een natuurlijke manier aantrekkelijk. Ze stralen altijd iets moois uit. Ze winnen altijd. Menslief, kom tot besef hoe mooi dat je bent, wees bereid om van jezelf te houden en kies ervoor om ook de winnaar te zijn.

Wees niet zo streng tegenover jezelf, je mag echt trots zijn op jezelf. Ieder van jullie kan ook patronen doorbreken, en een vrolijke unieke inspirator zijn, het levende voorbeeld zijn, evenwaardig als wat ik ben of een ander is. Neem een nieuw besluit en wees zelf ook een mooi voorbeeld.

En als je toch eens wil luisteren naar andere mensen, luister dan naar winnaars. Winnaars zijn mensen die weten waar ze mee bezig zijn, en die dat ook bewijzen. Net zoals ik ook een winnaar ben, en ik bewijs het ook. Ik ben gezond, ik ben vrolijk en humoristisch. Ik ben een gelukkige, mooie en knappe man. Maar jullie zijn ook allemaal mooie mannen en vrouwen, vergeet dit niet. Er zit zoveel potentie in elk van jullie. Het werkt om iedereen zijn eigen unieke persoonlijke kracht terug te geven. Je vindt die op de website terug. Dat is mijn missie, jouw persoonlijke kracht terug te geven. Het zit in jou! Ontdek hoe je jouw eigen kracht kunt opbouwen en je leven wordt een mooie uitdaging dat je gelukkig en gezond maakt.

Voel jij je vrij om eens NEE te zeggen? Is dit voor jou ook aartsmoeilijk om eens NEE te zeggen als iets minder goed voelt voor jezelf? Heb je ook last van een spookstemmetje in je hoofd dat je jezelf moet opofferen voor een ander? Kun je echt geen NEE zeggen tegen alles wat jou geen goed gevoel geeft?Je voelt zelfs innerlijke weerstand om iets te doen tegen wat je echt niet wilt doen, en toch dwing je jezelf om het te moeten doen, omdat je geen NEE kunt zeggen. Herkenbaar?

Voel je ook zo je energie weglekken als je iets doet wat je eigenlijk niet wilt doen. Voel je ook zo je energie weglekken als de ander door manipulatie jouw energie probeert te stelen omdat jij geen NEE kunt zeggen. Voel je ook dat dit een patroon is dat je leven achtervolgt? Je hebt nochtans de vrijheid en de kracht om nee te zeggen. Het is nochtans niet moeilijk, je kunt zelfs nee zeggen aan cadeaus uitnodigingen, voorstellen, meer ook “nee zeggen” tegen alles WAT JIJ NIET WILT!

Op dit moment lukt het me goed om nee te zeggen tegen mensen. Ik doe niets voor anderen, ik doe alles voor mezelf op de eerste plaats. Daar ligt het geheim, hoe meer ik aan mezelf geef, hoe meer dat ik ook aan een ander geef. Wat ik nalaat te geven aan mezelf, laat ik na te geven aan een ander en dan kom je in de psychologische matrix terecht van slachtoffer, dader en redder. Je doet het voor een ander? Dat staat niet in mijn woordenboek

Jij alleen, weet wat goed is voor jezelf. Gebruik je gedachte kracht en innerlijk voelen samen met je vrije wil om dat ook te doen. Ik begrijp dat de eerste keer ‘NEE zeggen’ zeer lastig en moeilijk is. Ik stond er ook ooit eens voor om de eerste keer nee te zeggen, best moeilijk. De tweede keer gaat al een stuk beter. Verzamel al je moed, want nee zeggen is moedig en voor jezelf opkomen. Het is een daad van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. En geloof me, Na de eerste NEE, wordt het steeds makkelijker om NEE te zeggen. Het is wel belangrijk dat je eerst beseft dat het om jou gaat en vervolgens nee zegt als er iets niet goed voelt. Daar wens ik iedereen succes mee.

Zolang je geen NEE kunt zeggen, zal je niet gelukkig kunnen worden en zal het leven niet vriendelijk kunnen zijn voor jou. De enige manier waarop je iets dichter in de buurt van NEE zult komen is ziek worden, zoals bijnieruitputting, fibromyalgie, CVS en alle mysterieuze aandoeningen op het bewegingsapparaat. niet voor jezelf opkomen leidt naar motorische conflicten in het onbewuste. Leer beseffen dat het een daad van eigenliefde, eigenwaarde en zelfrespect is om NEE te zeggen als je ergens geen goed gevoel over hebt. Luister meer naar je intuïtie en leer jezelf te vertrouwen. Je bent het waard.

Aangezien we ons uiterste best doen, mogen we onszelf prijzen voor onze inspanningen

Wist je dat jij op elk moment goed bent? Helemaal goed genoeg. Het is altijd een goed idee om te stoppen met jezelf er van langs te geven als je iets nieuws doet. Het is normaal dat je geen expertise hebt als je iets nieuws doet. Stop met tegen jezelf te zeggen ik ben niet goed, of ik ben fout of verkeerd, nee dat is het echt niet. Leer te ontdekken wat wel werkt of wat niet werkt en prijs jezelf. Vertel tegen jezelf hoe geweldig je bent.

Prijs jezelf omdat je het waard bent, dat is de enige waarheid die ertoe telt. Zo verbeter je het zelfvertrouwen en krijg je de volgende keer een beter gevoel als je iets nieuws doet of iets anders doet. Hou altijd rekening met jezelf, je leert nog altijd iets bij. Wees zacht, en bedenk, gegeven je wereldbeeld en het huidige moment maak je geen foute keuzes, je maakt steeds een keuze omdat je op dat moment denkt dat het de juiste keuze is. Hoe kun je dan zo streng zijn naar jezelf toe? Je doet altijd je best, vergeet dit niet en prijs je daarvoor. Je gaat merken dat je snel een nieuwe vaardigheid bijleert.

Als we beter begrip en bewustzijn zouden hebben zouden we zachter worden tegen onszelf en de zaken anders gaan aanpakken. Vergeet niet, ieder van ons doet zijn uiterste best gegeven zijn of haar wereldbeeld. Laat de onvoorwaardelijke liefde in de eerste plaats naar jezelf toe ontplooien en groeien. Je gaat daar de vruchten van plukken. Je uitstraling zal verbeteren. Dat komt doordat je eerst onvoorwaardelijk liefde aan jezelf geeft, dit een bescherming wordt tegen energieroof door derden. Je behoud je energie, en van daaruit kun je veel mensen helpen. Eerst jezelf en dan de ander, en dat zal werken.

Het leven is een grote oefening. Met fouten maken leren we bij. Dat is de zegen die achter een fout schuilgaat. Gun je jezelf om fouten te mogen maken en veroordeel jezelf nooit. Want daarmee verlies je veel energie en je zelfvertrouwen. Een fout geeft jou de kans het opnieuw te doen. Het geeft vreugde als je de les hebt geleerd en dat is gunstig voor het zelfvertrouwen. Een hindernis, een obstakel, een les leren geeft achteraf vreugde waardoor je jouw eigen kracht terugvindt.

Dag beste vrienden, vitale gezondheid, een streven van ons allemaal. Gezondheid heeft zeer veel te maken met hoe jij over jezelf denkt. De kerngedachte over jezelf, wie je werkelijk bent bepaalt in hoge mate jouw gezondheid. Emotionele toestand maakt altijd deel uit van jouw kerngedachte, hoe meer emotionele balans, hoe meer positieve invloed op jouw gezondheid. Verder spelen eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect eveneens een belangrijke rol om een gezond lichaam te creëren.

Elke gedachte is een impuls van je denken. Het menselijke brein is een reservoir van intelligentie. Alles wat ik schrijf en verkondig is niets anders dan een gedachtenstroom uit mijn hersenen, die via jouw zintuigen en hersenen binnenstroomt. Als je om je heen kijkt , dan zie je overal de verwerkelijking van gedachten, zowel positief als negatief.

Dat we denken, dat kan bewezen worden aan de trillingen in de verschillende kwadranten in onze hersenen, maar wat we precies denken, nee dat kan niet bewezen worden. Als individu weet je precies wat je denkt (als je er bewust van bent), maar het is nog niet fysiek tastbaar. Alles om je heen vindt zijn oorsprong in een idee dat in zijn beginfase niet tastbaar was. De stoel waarin je zit bijvoorbeeld, de kleren die je draagt, het huis waarin je woont, het bed waarin je slaapt, het voedsel dat je eet, de meubels in living, het werk dat je doet enzovoort.

Alles wat je rondom je heen ziet en door mensenhanden is gemaakt is niets anders dan de onbewijsbare gedachten die zichtbaar zijn gemaakt. Denk maar aan de autosnelwegen, computers, boeken, vliegtuigen, culinaire lekkernijen, medische ontwikkelingen , technologie enzovoort. Sommige gedachten kunnen van jezelf zijn, de meeste komen van mensen die je totaal niet kent. Hoe dan ook of de gedachten van jou zijn of niet, ze komen allemaal op een natuurlijke wijze en in onbeperkte mate op in de menselijke geest, die in feite het reservoir is van creatieve intelligentie. Individueel behoor je eenmaal ook tot het collectief, alles is met elkaar verbonden.

Als vruchtbare gedachten goed genoeg gereguleerd worden, leiden ze vanzelfsprekend en gemakkelijk tot woorden en daden. Daaruit verwerven we uiteindelijk verschijningsvormen dat onze werkelijkheid zal bepalen. Deze verschijningsvormen kunnen boeken zijn, onze technologische vooruitgang maar ook gezonde lichamen. Alles is ontstaan bij een idee dat niet tastbaar was en bijgevolg niet bewezen kan worden. De weg die leidt van bewustzijn tot het creëren van allerhande dingen ligt al de tijd in onszelf besloten. We besteden er niet de hele tijd genoeg bewuste aandacht aan. Als we dat wel doen, opent zich opeens een veel ruimer gezichtsveld op het leven. Stel bijvoorbeeld, al het werk dat ik hier doe, uit liefde voor de mensen, het resultaat van mijn studies, ervaringen, boeken die ik heb en vooral mijn bewustzijn – mijn geest – stromen continu impulsen van intelligentie, die als ze op de juiste manier door mij worden georganiseerd gaan leiden tot daden en de dingen die ik creëer.

Ik verzamel lectuur van artsen (die plots zijn verdwenen hier op de aardbol), volg opleidingen, heb mijn schaduwzijde ontmanteld en bestaansrecht gegeven en nog vele dingen. Ik ga dit alles op een geordende manier vermengen, en het resultaat is iets nieuws, een nieuw perspectief over gezondheid en welzijn. Mee gecreëerd door mijn denken. Het vermogen om gedachten te ordenen is net zo goed aangeboren als de gedachten zelf, of het feit dat ze intelligent zijn. Elke activiteit in het leven dat niet toevallig of willekeurig is, geen enkele daad in de natuur als geheel is willekeurig, draagt vanaf het begin aan de kracht tot ordening in zich.

Iedere blauwdruk van een ontwerp, draagt ieder lijn van de tekening de mogelijkheid in zich om zichtbaar te worden als onderdeel van een voltooide fysieke structuur. Ideeën bevatten letterlijk het organiserend vermogen om dingen te worden. Mijn ideeën over gezondheid heeft ook het organiserend vermogen om mijn lichaam helemaal in topconditie met een mooie uitstraling van liefdevolle energie te manifesteren, hetgeen ik ook bewijs. Ik ben kerngezond en gelukkig.

Dan heb je natuurlijk nog de rationele denkers die alles objectief willen bewijzen met staalharde wetenschappelijke bewijzen. Echter met onze bewijzen in onze geneeskunde en alle innovatieve ontwikkelingen zijn gezonde mensen schaars geworden in onze cultuur. Het probleem is dat onze medische wereld en universitairen niet eens kunnen bewijzen dat het “bewijs” de alfa en omega is van de wetenschap. Ze vergeten steeds de psychologische relevantie der dingen. Een grote tegenstelling van culturen (die volgens onze rationele denkers zogezegd pseudowetenschap beoefenen), waarbij er juist wel veel gezonde mensen rondlopen. Zij vergeten dat alle ideeën ooit zijn begonnen en zijn ontstaan in een gebied dat niet te bewijzen is omdat het aan het tastbare voorbijgaat. Daarom hoef ik mezelf ook niet te bewijzen aan rationele objectieve denkers, want ik weet dat zij het tegendeel ook niet kunnen bewijzen. Sommige van die rationele denkende mensen zijn echt te vergelijken met paarden die oogkleppen dragen. Het is zelfs zo dat in de medische wetenschap disciplines zijn die op een hypothese rusten in plaats van op een bewezen stelling. De virologie en oncologie zijn daar mooie voorbeelden van.

Mijn leuze is altijd, breng het subjectieve innerlijk intuïtieve voelen samen met het objectieve rationele denken. Ze hebben allebei een grote waarde, en samengevoegd bieden ze de grootste meerwaarde aan om een gezond en gelukkig lichaam te creëren.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ja, dat is juist wat je schrijft Daniël. Nee te zeggen is de moeilijkste wat bestaat voor iemand die graag geeft. Ik heb dat ook geleerd. Ik heb dat ook geleerd, dat als ik iets geef dan geef ik vanuit mijn hart en ik verwacht NIETS terug. Ik vraag me af wil ik dat doen wat van mij heb gevraagd of niet? Beschadig ik mezelf of niet als ik dat geef? Als de antwoord is ja dan geef ik, maar met de bewust dat wat ik geef ik geef voor mijzelf maar ik doe plezier voor de andere. Zelfs als gaat over geld of andere zaken wat ik nooit terug krijg. Natuurlijk als ik terug krijg wat ik geef dat maak mij meer gelukkig omdat ik van binnenin gelukkig ben.