Zie jij ook dat de epidemie van slopende ziekten toeneemt?

Twee derde van de volwassenen heeft overgewicht. We zien een epidemische groei van slopende ziekten over het hele land. We kunnen niet vasthouden aan het huidige niveau van gezondheidszorg met de epidemie die we creëren door ons dieet en onze levenskeuzes. Diabetes, artritis, hartziekten, dementie, obesitas en kanker spelen een rol bij 70% van de sterfgevallen.

Alle gegevens wijzen erop dat 70% van de sterfgevallen gerelateerd is aan voeding, levensstijl en onopgeloste trauma’s en biologische conflicten. Dit is echter te voorkomen. Het staat altijd in verband met het ontwikkelen van een emotioneel evenwichtig bewustzijn.

De meeste kinderen vertonen al tekenen van vetophoping in hun aderen tegen de tijd dat ze 10 jaar oud zijn. Dit is de eerste fase van atherosclerose en leidt uiteindelijk tot hartaanvallen, diabetes en beroertes.

In onze gezondheidszorg hanteren we het ziektemodel. We behandelen zieke mensen, maar we houden ons niet bezig met het voorkomen van ziekten. Is het daarom dat een kankerpatiënt in het ziekenhuis een boterham met margarine en een kop koffie krijgt in plaats van voedzaam, zongerijpt krachtvoedsel?

De gevaren van industrieel bewerkt voedsel

Al die chronische ziekten, het baart me echt zorgen. Maar als het gaat om risico’s, zijn voedselkeuzes en emotioneel evenwicht belangrijker dan zelfs niet roken. Als ik één ding duidelijk kon maken aan degenen die op zoek zijn naar de oorzaken van diabetes, verstopte aderen, hoge bloeddruk, kanker en obesitas, zou ik het kort en krachtig zeggen: Het is het voedsel, het is wat we eten!

Op dit moment heeft de helft van de mensen te maken met overgewicht. Het is duidelijk dat er een probleem is met ons voedsel. In de komende decennia zal de helft van de mensen te maken krijgen met diabetes.

Diabetes heeft te maken met walging- en weerstandsconflicten die niet worden opgelost, waardoor het lichaam suiker beschikbaar houdt voor adrenaline, zodat we energie hebben wanneer gevaar of walging optreedt in onze ervaring. Slechte voeding heeft een verergerend effect op de ontwikkeling van al deze aandoeningen.

De overheid en de media wijzen vooral op een gebrek aan beweging en voedsel met geraffineerde suiker als oorzaak van diabetes. Dit is deels waar, maar niet het hele verhaal. Het is een afleidingsmanoeuvre om de echte oorzaak van diabetes en andere chronische ziekten te verbergen.

Om het simpel te zeggen, diabetes, hart- en vaatziekten, kanker worden niet veroorzaakt door het eten van veel koolhydraten, en ook niet door het eten van suiker, tenzij het in pure geraffineerde vorm is. Diabetes wordt verergerd door een dieet dat het vetgehalte in het bloed opbouwt. Ik heb het over een “normaal” dieet van vlees en dierlijke producten, geraffineerde oliën en geharde vetten zoals margarine. Kijk naar de spiercellen in het menselijk lichaam, en je ziet dat ze kleine vetdeeltjes opbouwen die verstoppingen veroorzaken.

Dat betekent dat de suiker die in natuurlijk voedsel zit niet bij de cellen kan komen. En dus bouwt het op in het bloed, en dat veroorzaakt diabetes. Waarom wordt de waarheid over onze welvaartsziekten door overheidsinstanties verdoezeld? (Tussen haakjes, de kleine vetdeeltjes die zich opbouwen langs cellen komen niet van goede verzadigde vetten zoals kokosolie of ghee; deze zijn altijd vloeibaar bij temperaturen boven 25°C, en het menselijk lichaam heeft een temperatuur van 36,7°C. De bewering dat gezonde verzadigde vetten de oorzaak zijn van hart- en vaatziekten is een leugen die nu wel is weerlegd.)

Ik heb nog nooit gehoord dat vlees en geraffineerde oliën een verergerende factor waren van diabetes.

We hebben altijd gehoord dat diabetes veroorzaakt werd door suiker of obesitas. Gewichtsverlieschirurg Dr. Davis was het daarmee eens. Men dacht dat diabetes kwam door koolhydraten. Er is een grootschalig onderzoek gedaan onder 500.000 mensen, en daaruit bleek dat koolhydraten juist het tegenovergestelde effect hadden. De consumptie van koolhydraten had een tegengesteld effect. Met andere woorden, hoe meer koolhydraten, hoe minder diabetes.

Er werd een sterk verband aangetoond tussen vleesconsumptie en diabetes. Het zetmeel, de koolhydraten, zijn goed voor je. Ze zijn niet slecht voor je. Het idee dat je dik wordt van koolhydraten is belachelijk, tenzij het geraffineerde koolhydraten zijn van genetisch gemanipuleerde gewassen.

Koolhydraten op zichzelf kunnen je niet dik maken. Een opslagmechanisme in onze spieren en lever slaat koolhydraten op, dat is glycogeen. We eten koolhydraten en slaan ze op of verbranden ze. Als je slechte vetten en dierlijke producten eet, wordt het direct opgeslagen als vet in je lichaam. Je lichaam kan koolhydraten niet omzetten in vet, tenzij je te veel calorieën en geraffineerde suiker eet.

Als ik om me heen kijk in het ziekenhuis, zie ik mensen aan dialysemachines, allemaal als gevolg van wat ze eten. Neem bijvoorbeeld een suikerkoekje. Deze geraffineerde suiker trekt je aan als een Trojaans paard. Maar in het koekje zit ook een enorme hoeveelheid bakvet of geraffineerde olie. Daar wordt je dik van en dat verergert de diabetes.

Deze slechte vetstoffen verstoppen de receptoren van de cel, waardoor het geen suiker meer kan opnemen. Het vette voedsel (slechte vetten), niet zozeer de suiker, is hier de boosdoener. Niet dat de geraffineerde suiker goed is; er zitten geen voedingsstoffen in, geraffineerde suiker is echt niet gezond, dat is waar. Het zijn onnodige calorieën.

Maar als je suiker eet, zie je niet gelijk ontstekingen ontstaan in het lichaam. Als je suiker eet, wordt er geen plaque gevormd in je aderen. Als je suiker uit zongerijpte voeding eet, slaat je lichaam het gewoonlijk op als glycogeen of wordt het verbrand als voedselrijke calorieën.

Deze focus op suiker heeft de aandacht afgeleid van de echte oorzaken van onze welvaartsziekten. Te veel vlees (zuivel, eieren, varkensvlees, kalkoen en kip) en industrieel bewerkte vetten en oliën zijn de werkelijke boosdoeners. Mensen moeten dit begrijpen. Als hun kind diabetes krijgt, verliezen ze 19 jaar van hun leven.

Het gaat dus over een zaak van leven of dood. Wist je dat slechts 10% van alle diabetes wordt veroorzaakt door geraffineerde suiker? De overige 90% van diabetes wordt veroorzaakt door dierlijke eiwitten en bewerkte vetstoffen. Frituurolie en geraffineerde palmolie zijn verschrikkelijk giftig voor je lichaam.

Gepubliceerd op 20/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024