Genezen

Hoi vrienden, een goede gezondheid is de kostbaarste schat die je gedurende je leven kunt koesteren. Ik kan dat zonder twijfel beamen. Tot mijn veertigste heb ik zelf langdurig met ernstige ziekte gekampt. Wanneer je ziek bent, of je lichaam niet naar behoren functioneert, kan dat een gevoel van ongemak, onzekerheid en angst met zich meebrengen.

Deze negatieve gevoelens kunnen zelfs leiden tot depressie. De weg naar het herstel van deze emoties begint vaak met het herstel van je natuurlijke staat van vitaliteit en gezondheid. Ik wil benadrukken dat om jezelf werkelijk comfortabel te voelen in je eigen huid en in je omgeving, je in staat moet zijn om elk ongemak dat je ervaart te genezen.

Individueel heb ik mijn ziekteproces weten om te buigen naar een staat van stralende gezondheid die blijvend is. Ik kwam erachter dat ik in staat was om mezelf te genezen. Ik realiseerde me dat de staat van mijn gezondheid niets meer was dan een weerspiegeling van hoe ik mezelf en mijn wereld beleefde. Dit besef legde vanzelfsprekend de verantwoordelijkheid voor mijn welzijn en gezondheid daar waar hij hoort: bij mijzelf.

Wow, best confronterend, maar ik ben zo blij dat ik deze confrontatie met mezelf ben aangegaan, want nu ben ik gezond en vitaal. Mijn stralende gezondheid maakt me niet alleen blij, maar ook compleet. Voor het eerst in mijn leven voel ik me volledig.

Op een bepaald moment ben ik gestopt met het toeschrijven van mijn lijden aan mijn ziekte. Dat werkt niet; het voedt alleen maar een negatieve innerlijke dialoog die je alleen maar meer ellende bezorgt. Door zowel mijn ziekte als mijzelf niet langer de schuld te geven, ontstond er ruimte om verantwoordelijkheid te nemen.

Na een lange weg heb ik de oorzaken ontdekt van al mijn ongemakken en ziektes, en kon ik stap voor stap deze oorzaken aanpakken. De onderliggende oorzaak van alle ziekte lag bij mijzelf, en daar heb ik verantwoordelijkheid voor genomen!

Er wordt ons wijsgemaakt dat het wegnemen of onderdrukken van symptomen van een ziekte de ziekte zelf doet verdwijnen. Deze slecht onderbouwde overtuiging lijkt echter diep geworteld te zijn in onze samenleving. Veel mensen blijven dus de schuld geven aan de ziekte en zien het als een vijand die bestreden moet worden.

Daarom accepteren ze de onderliggende oorzaak niet. Als ze dat wel zouden doen, zouden ze beseffen dat de verantwoordelijkheid voor de ziekte en het ongemak bij henzelf ligt (ik bedoel niet zelfschuld). Veel mensen kunnen dit echter niet verdragen. Ze realiseren zich niet dat ze het principe van een self-fulfilling prophecy hanteren, waardoor de ziekte alleen maar in stand wordt gehouden.

Telkens wanneer je een symptoom behandelt zonder aandacht te schenken aan de onderliggende oorzaak, raak je steeds verder verwijderd van het noodzakelijke herstel van de balans die essentieel is voor blijvende gezondheid en vitaliteit. De natuurlijke staat van het menselijk lichaam is altijd gezondheid.

De waarheid is dat het voor het lichaam veel gemakkelijker is om gezond te blijven dan om ziekte te creëren om afvalstoffen en toxines kwijt te raken. Desondanks zie ik tegenwoordig dat veel mensen sterven aan chronische aandoeningen of levensbedreigende ziekten. Ondanks de waarde van ons medisch systeem hebben we te maken met een enorme epidemie van chronische aandoeningen en kanker. Waar gaat het mis?

Ik heb bij mezelf ontdekt dat de fout bij mij lag, simpelweg omdat ik onwetend was. Daarom draag ik geen schuld voor de toestand van de ziekte die ik ooit heb gekend. Fouten maken betekent eigenlijk oefenen hoe het wel moet en zo de waarheid leren kennen. Daarom ben ik nu niet meer onwetend over de causale oorzaken van gezondheid en ziekte. Ik ben gezond, en dat zal zo blijven.

Onwetendheid is inderdaad een van de grootste doodsoorzaken. Het is van vitaal belang om zelf educatie te zoeken om de waarheid te achterhalen over jouw gezondheid. Helaas wordt deze waarheid vaak niet expliciet gedeeld door de medische gezondheidszorg en de regering.

Daarom is het belangrijk om zelf educatie te doen. Het is daarom aan ons als individuen om actief op zoek te gaan naar kennis en informatie over hoe we onze gezondheid kunnen behouden en verbeteren.

Door zelf op onderzoek uit te gaan, kunnen we beter begrijpen hoe ons lichaam werkt en welke stappen we kunnen nemen om gezond te blijven. Dit omvat niet alleen het begrijpen van gezonde voedingskeuzes en lichaamsbeweging, maar ook het verkennen van alternatieve benaderingen van gezondheidszorg, de psychologische relevantie en preventie.

Door bewust te worden van onze eigen gezondheid en ons eigen welzijn, kunnen we stappen ondernemen om onze levenskwaliteit te verbeteren en ons te wapenen tegen ziekten en aandoeningen. Het is een belangrijke verantwoordelijkheid die we voor onszelf moeten nemen in onze zoektocht naar een lang en gezond leven.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024