Waarom de bacteriën, schimmels en virussen geen ziekteverwekkers zijn, maar meer de opruimers van aangedaan of beschadigd weefsel

“Het is niet de kiem die telt, maar de bodem waarop hij valt”.

Een bekende citaat van Louis Pasteur:

Een tijdgenoot van Louis Pasteur, Antoine Béchamp had dit eveneens ontdekt en hij was absoluut van mening dat de ecologie van het bloed en de weefsels uiteindelijk de doorslag gaf of iemand al dan niet ziek zou worden. De bacterie theologie van Louis Pasteur heeft net zoveel gaten als Zwitserse kaas en hij wist dat.

Louis Pasteur gaf dit toe en Antoine Béchamp bewees dat micro-organismen waaronder bacteriën, schimmels en virussen geen ziekteverwekkers waren, maar meer de opruimers van aangedaan of beschadigd weefsel. Micro-organismen zoeken een natuurlijke omgeving –  namelijk verziekt weefsel –  in plaats van oorzaak te zijn van ziekte.

De aanwezigheid van zogezegde ziekteverwekkers geeft aan dat het weefsel verziekt is. De aanwezigheid van deze microben creëren niet noodzakelijk ziekte. Er is altijd een onderliggende oorzaak, intoxicatie of de schadelijke effecten van biologische conflicten en trauma’s. Verzwakt en ziekelijk weefsel is een doelwit voor micro-organismen, een uitnodigende omgeving waar deze opportunisten graag vertoeven. Eerst wordt de mens ziek, de microben komen later tevoorschijn. In 1883 verklaarde Antoine Béchamp resoluut: De voornaamste oorzaak van ziekte ligt altijd in onszelf.

Iedere persoon wordt 24 uur per dag gebombardeerd en blootgesteld aan micro-organismen, en dit gedurende ons hele leven. In feite hebben we in ons lichaam veel meer micro-organismen dan lichaamscellen. Sommige microben hebben zuurstof nodig, andere niet. De voornaamste taak van microben is om ons voedsel te helpen verteren voor resorptie (darmflora) en om belangrijke voedingstoffen aan te maken zoals vitamine B12 en K.

Andere micro-organismen helpen dan weer om afvalstoffen en toxines af te breken die via de ontlasting worden afgevoerd. Nog andere microben zijn gespecialiseerd om beschadigde eiwitten af te breken, voornamelijk in de lymfe en zo kunnen we nog tal van voorbeelden geven hoe ons lichaam samenwerkt met de zogezegde “ziekteverwekkers”.

Onze algemene gezondheid en het detox- en recyclingsysteem nodigen continu microben uit zoals gisten, bacteriën of andere micro-organismen. De natuur werkt nooit op basis van oorlog. Ons gezondheidssysteem valt geen bacteriën aan alsof die de vijand zijn van onze gezondheid. Ze worden pas teruggedrongen als ze hun herstel- en schoonmaakwerk samen met de algemene gezondheid en zijn detox- en recyclingsysteem hebben afgerond in het lichaam.

Dit gebeurt in de darmflora, de galflora, de lymfe flora en het microbiële leven in het bloed en het intercellulaire vocht. Sommige witte bloedcellen in de lymfe en het bloed doen dit ook (fagocytose). Enzymen van de pancreas komen in de bloedbaan terecht om te helpen met giftige stoffen af te breken, hetzelfde doen de maagsappen die in de lymfe terecht komt. Moeder natuur heeft werkelijk over alles nagedacht. Slecht voedsel zal de maag en pancreas uitputten.

Zonder al deze micro-organismen, zowel deze die voedingsstoffen produceren als deze die giftige stoffen afbreken (de zogezegde ziekteverwekkers), zal ons lichaam verdrinken in een vijver van afval. Het wordt stilaan duidelijk dat we beide soorten micro-organismen echt nodig hebben. Gezonde mensen leven in een biosfeer, omsingeld door miljoenen micro-organismen, zowel intern als extern, samen met alle leven in een dynamisch evenwicht dat gunstig is voor alle partijen.

Het grote werk van Antoine Béchamp toonde aan dat als het zuur-base balans of beter gezegd de PH-waarde van het menselijke lichaam doorslaat naar zuur, het lichaam meer voedsel voor microben produceert waardoor overgroei kan ontstaan. Daarbij zal het risico op ziekte toenemen. Micro-organismen en bacteriën zijn de opruimers van schadelijke stoffen die de verzuring van het lichaam veroorzaken. Zo kan het lichaam terugkeren naar een meer basische toestand.

De PH waarde slaat door naar zuur als er verstoppingen ontstaan door afvalstoffen, toxines, andere schadelijke stoffen en eiwitten. Ook als gevolg van de schadelijke effecten van biologische schokken en trauma’s. Dit gebeurt in het spijsverteringskanaal, haarvaatjes, het intercellulaire vocht of het bindweefsel, de lever en de lymfe. Allemaal als gevolg van verzwakking van de algemene gezondheid en het detox- en recyclingsysteem die de kracht niet meer heeft om het lichaam te ontgiften. (En dit vernietigende proces wordt versterkt door symptoombestrijding en vaccinaties). Intoxicatie van het lichaam is de gemeenschappelijke oorzaak van alle soorten ziekten en aandoeningen die wij kennen.

Antoine Béchamp bewees met zijn experimenten het bestaan van pleomorfismen, ofwel primitieve microben die in ons bloed, weefsels en cellen aanwezig zijn. Hij bewees dat pleomorfismen van vorm kunnen veranderen om als andere soorten bacteriën weer tevoorschijn te komen. Deze primitieve onschadelijke bacteriën leven in harmonie met het lichaam van de gastheer als de voorwaarden gunstig zijn, met andere woorden, het lichaam is sterk, gezond en heeft een basisch milieu.

Maar pleomorfismen veranderen zich in bacteriën als de pH-waarde verandert en de zuurgraad stijgt. Op hun beurt worden deze bacteriën schimmels als de PH-waarde stijgt naar een nog hogere zuurgraad. Antoine Beauchamps zei ook dat schimmels uiteindelijk in “virussen” veranderen als de PH-waarde verder blijft stijgen naar een nog hogere zuurgraad. Hij wist toen niet dat de zogezegde virussen eigenlijk exosomen zijn die het lichaam zelf produceert.

Allemaal als gevolg van verzuring veroorzaakt door afvalstoffen, toxines en de schadelijke effecten van biologische schokken en trauma’s. Dood celmateriaal, zuur materiaal van de stofwisseling, bloedeiwitten, toxines, eiwitten en andere schadelijke stoffen die opgeslagen worden in de vloeistoffen en weefsels van het lichaam. Deze toestand zullen lichaamsweelsels gaan irriteren die vervolgens het verzurende effect gaan versterken.

Het resultaat is een toxinecrisis (intoxicatieschok en ziekte) dat in feite niets anders is dan een poging van het lichaam zich te ontgiften om terug te kunnen keren naar een meer basische toestand. Het kostte de natuur meer dan twee miljoen jaar om met een gezondheidssysteem te komen, dat via een ontstekingsreactie of ziekte kan reageren op een vreemde binnenkomer of geactiveerde latente microbe en schadelijke stoffen. Om daarmee het lichaam in staat te stellen zich te kunnen ontgiften en zuiveren om een basisch milieu te creëren. DAT IS EEN OVERLEVINGSSTRATEGIE, ECHTE MASSA ALGEMENE GEZONDHEID!

En opeens hebben artsen in de 20ste eeuw bedacht dat ze deze miljoenen jaren oude wijsheid van de natuur kunnen verslaan, wat een arrogantie! De belangrijkste taak van ons gezondheidssysteem is het ontgiften en zuiveren van het lichaam om een basisch milieu te creëren en dit in stand te houden in het lichaam.

Pas op de tweede plaats komt het terugdringen van micro-organismen als de weefsels hersteld en ontgift zijn. Gelukkig dat er nu artsen zijn die begrijpen dat het lichaam eerst moet ontgift zijn alvorens het kan genezen.

De omgeving is alles, de microbe is niets. Onthoud dit, je angst zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Als het lichaam een basische toestand heeft, is het microbioom in evenwicht en dat staat synoniem voor gezondheid en energie.

Ziekte of ontsteking zijn de meest effectieve manieren van het lichaam om een toxinecrisis de baas te worden. Tenzij het gezondheidssysteem al onherstelbaar is beschadigd door overbelasting als gevolg van symptoombestrijding, ondervoeding, stress en angst, uitputting,  milieuvervuiling, gebrek aan blootstelling van zonlicht enzovoort.

Microben worden stuurloos (overgroei) als het toxine niveau de tolerantiegraad overschrijdt in het lichaam. In dit geval is medisch acuut ingrijpen gerechtvaardigd om de symptomen af te vlakken. Maar het is noodzakelijk dat elke behandeling telkens vergezeld of voorafgegaan wordt met het reinigen van het lichaam van afvalstoffen, toxines en andere schadelijke stoffen.

En daar zit het schoentje dat wringt. Onze medische wereld en de farmaceutische investeringsmaatschappij dat niets met gezondheid te maken heeft, doet er alles aan om door middel van vaccinaties en symptoombestrijding het HET LICHAAM TEGEN TE WERKEN om zichzelf te ontgiften. Zo kan het lichaam niet terugkeren naar een basische toestand.

Symptoombestrijding en vaccinaties vernietigen de massa algemene gezondheid en zijn detox- en recyclingsysteem, en staat dit natuurlijk proces in de weg waardoor allerlei chronische aandoeningen ontstaan. Het moge duidelijk zijn dat micro-organismen nooit de oorzaak zijn van ziekte en daarom kunnen symptoombestrijding, serums en vaccinaties nooit een ziekte genezen of voorkomen. Symptomen onderdrukken of weg nemen is niet hetzelfde als de ziekte genezen. Onthoud dit.

De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem en micro-organismen zijn vriendjes om het lichaam steeds zuiver en proper te houden zodat de PH-waarde basisch blijft. De PH waarde van een gezond menselijk lichaam schommelt tussen 7.35 en 7.45 op de schaal van 14. Symptoombestrijding en vaccinaties zorgen ervoor dat het lichaam zich niet meer kan ontgiften en dan worden micro-organismen gevaarlijk door overgroei, maar dat is niet de schuld van de microben.

Veel zogezegde “ziekteverwekkers” worden gewoon gekweekt in de darmen en de lymfe als doel om beschadigde eiwitten op te ruimen zodat het lichaam basisch kan blijven. De grootste bacteriële agentia zit nu eenmaal in de buikstreek, 80 % van de lymfe is verbonden met de darmen. Een lichaam met een pH-waarde van 7.35 – 7.45 is synoniem van gezondheid.

Zoals je leest worden we de afgelopen jaren flink voor de gek gehouden.

Gepubliceerd op 25/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • 6. Ontgiften van zware metalen (uit vaccins) In onze samenleving is er een verhoogde vervuiling door zware metalen, denk maar aan aluminium, arsenicum, tin,kwik, koper, lood, nikkel, thallium, cadmium enzovoort. Bronnen van vervuiling door zware metalen zijn bijvoorbeeld deodorants, verfproducten, industriële bekleding van het meubilair, kleuren verwerkt op porselein zijn dikwijls zeer giftig, amalgaamvullingen, kunstgebitten, aluminiumfolie, vaccins, farmaceutische medicijnen, pesticiden, plastic, industriële reinigingsmiddelen, cosmetica, enzovoort. Ze verspreiden zich in het milieu en waterreservoirs en komen direct of indirect in ons lichaam terecht. Veel zware metalen komen direct in ons lichaam door vis uit de diepzee dat vervuild is door industriële [...]

    By Published On: 15/03/2024
  • OntgiftingIdeaal is dat men veel varieert uit de lijst van de besproken opgenomen middelen waarbij de synergetische werking wordt versterkt. Verder vraagt het jou om educatie te doen, want vanuit de overheid en het medisch apparaat krijg je niet de juiste informatie. Jouw gezondheid is dus volledig jouw verantwoordelijkheid. Veel succes met de ontgiftingHet feit dat het farmaceutisch product neomectine (ivermectine) verboden is bij de behandeling van corona, wijst erop dat dit wormdodend middel wel belangrijk is bij het ontgiften van de coronavaccins. Uit het werk van Free People online: van “boosterprik omicron en grafeenoxide in vaccins met bronmateriaal” is [...]

    By Published On: 15/03/2024
  • Draai de leugen om, dan zie je de waarheid Hoe onze overheid en de WHO waarheid verdraait in leugens. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Waarom geloven virologen in virussen, hoewel er geen virussen zijn in levend weefsel en cellen? Virologen definiëren dat een virus geen metabolisme heeft, zich niet kan voortplanten en geen celkern bevat, in tegenstelling tot eukaryoten die dat wel hebben. Virussen (zogezegde virussen) zijn dus biochemisch dood. Vele virologen beweren bovendien dat alleen een volledig viraal genoom streng in staat is tot infectie, maar een deel van het virus (dwz. een genfragment) is [...]

    By Published On: 15/03/2024