Genieten is de basis om af te vallen

Iemand die gewoon teveel of onregelmatig eet krijgt vroeg of laat gewichtsproblemen of problemen met de stofwisseling. Dit geldt ook als je eet terwijl het voorgaande nog niet is verteerd. Hij zal terugkeren naar zijn constitutionele gewicht als hij op regelmatige basis op de juiste uren eet. Om af te vallen is hier niet de plaats om een commercieel dieet aan te prijzen, de meeste zijn verre van goed zelfs. Een goed dieet gaat uit van het basisgegeven dat als je wilt afvallen, je minder calorieën moet consumeren, dan je verbruikt. Dat klopt niet volledig. Veel zwaarlijvigheid ontstaan door stofwisselingsproblemen en hormonale problemen die veroorzaakt zijn door intoxicatie van het lichaam samenhangend met onopgeloste biologische conflicten blijven rondlopen. Genieten is de basis om af te vallen.

Een goed dieet is een dieet die voedingsstoffen bevat die een reinigend effect hebben op de spijsvertering (we denken hierbij op de eerste plaats aan de bittere en wrange smaken). En ingrediënten die de spijsvertering stimuleren (we denken hier op de eerste plaats aan de scherpe smaak). En wil het dieet op langere termijn echt succes hebben, dan is het belangrijk dat je er plezier in hebt om het te volgen. Eigenlijk zou je helemaal niet het gevoel moeten hebben op dieet te zijn.

Daarin blinken de ayurvedische dieetadviezen uit. Ayurveda zorgt er namelijk voor dat er bij elk dieet zoveel mogelijk smaken en kleuren worden toegevoegd zodat je kunt genieten van je voedsel terwijl je afvalt. Ayurveda zegt: doe er dat nog bij, en dit ook en daar is er nog iets dat je kunt toevoegen e.a. Iedereen zou zo moeten eten dat hij gezond blijft en zijn gewicht onder controle houdt door te kunnen genieten. Dat is een schril contrast met het Westerse denken. Een dieet werkt alleen: niet omdat hij denkt dat het goed voor hem is om af te vallen, maar gewoon omdat hij geen trek heeft in iets anders. Men kan genieten van het voedsel dat men eet. Een dieet met alle kleuren, vele sensaties en smaken helpen jou om terug te komen naar de elementaire zaken zoals voorkeur en genot. Zo komen we terug naar positieve dingen zoals voorkeur en genot, beide een afspiegelingen van een positieve mentaliteit.

Een dieet met alle kleuren en smaken helpt het lichaam ontgiften, de eerste vereiste om af te vallen. Vele vetcellen die overgewicht veroorzaken isoleren veel toxische stoffen om gezonde cellen te beschermen. Daarom is het belangrijk dat men het lichaam ontgift en zuivert wil men met succes voor langere termijn terugkeren naar het constitutionele lichaamsgewicht. Eveneens het oplossen van conflicten en je blinde vlekken is aangewezen omdat ze op onbewust niveau de stofwisseling en de hormoonhuishouding blijven verstoren. We kunnen hier in het westen nog veel leren over voeding en gezondheid. Als het lichaam verzwaart door vetcellen, wil dit feitelijk zeggen dat het lichaam probeert te overleven door toxische stoffen te isoleren in vetcellen. Dat iedereen dit wilde begrijpen, dan zou men starten met het ECHT ontgiften van het lichaam. Door met een streng Westers dieet te willen vermageren creëert men een vicieuze cirkel dat het hongersignaal alleen maar doet toenemen. Men hongert letterlijk de gezonde lichaamscellen uit die constant naar de hersenen schreeuwen “hey ik heb nog geen schot gehad vandaag” Dat kun je niet winnen of een depressie staat aan de voordeur te kloppen. En het weinige dat je eet, verteert niet goed en wordt in vetcellen opgeslagen.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Warme liefdevolle groetjes

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *