Geraffineerde suikers of koolhydraten zijn een oorzaak van insulineresistentie.

Geraffineerde suikers

Geraffineerde koolhydraten of suikers zijn een co-factor van insulineresistentie. Insulineresistentie en diabetes hebben causaal met conflict inslagen te maken, en geraffineerd voedsel heeft een verergerend effect hierop. Het is dus waar dat geraffineerde en bewerkte koolhydraten een negatieve invloed hebben op niet alleen diabetici en mensen met chronische aandoeningen en kanker, maar eigenlijk op iedereen. 

Maar vervolgens alle suikers over dezelfde kam scheren zoals dit nu gebeurt in de media is volledig fout.

Ons lichaam heeft suikers nodig om goed te kunnen functioneren, vooral waardevol voor het zenuwweefsel en de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem. Bij de normale vertering van plantaardig voedsel zoals de natuur het voorzien heeft voor de mens worden meervoudige koolhydraten omgezet in meervoudige lichaamseigen suikers (glycogeen) dat kan worden opgeslagen in spieren en de lever. 

Als het nodig is kan het lichaam met het hormoon glucagon (alfa cellen van de pancreas) glycogeen omzetten in voedende glucose voor alle lichaamsweefsels.

Maar als je geraffineerde pasta, chips, ijs, wittebrood (tarwe), frisdrank e.a. consumeert, wordt dit proces overgeslagen en komt er binnen enkele minuten zure glucose in je bloedstroom terecht. De bloedsuikerspiegel stijgt en de pancreas moet extra insuline in het bloed pompen om de suiker af te leveren aan de weefsels. 

Op de buitenkant (membraan) zitten er deurtjes (receptoren) die gevoelig zijn voor insuline en opengaan om suiker op te nemen. Het zijn insulinereceptoren die de opname van suikers, eiwitten en vetten regelen.

Er is een groot verschil tussen de waardevolle suikers met lichtenergie uit zongerijpte vruchten en groenten en lichaamseigen glycogeen enerzijds (dat het lichaam zelf ter beschikking stelt), en de waardeloze suiker uit een glas frisdrank of het eten van een ijsje anderzijds. 

Deze suikermoleculen zijn uiterst zuur en de weefsels hebben een hekel aan deze zure, gebleekte energieloze suiker, zonder lichtenergie, zonder voedende waarde, omdat ze deze niet kunnen gebruiken voor goede stofwisselingsprocessen in de weefsels. Deze suiker bevat geen licht-informatie voor het lichaamsweefsel. 

De weefsels proberen zich te beschermen tegen de zure suiker door een barrière op te werpen die de insuline negeert als die op hun deur klopt, zelfs als het voedzame bruikbare glucose levert of eiwitten of vetten. Ja insuline levert dus niet alleen suiker zoals velen dit denken, maar ook eiwitten en vetten. 

De suiker heeft dan geen andere keus dan in het bloed achter te blijven. Dit wordt causaal veroorzaakt door de psychologische conflictsituaties van weerstandsconflicten tot angst-walgingsconflicten, waar ik nu niet dieper op inga. Geraffineerde suiker verergert dit alleen maar en is dus een belangrijke co-factor bij diabetes. 

Bij gezonde mensen (geen conflict) zal door het consumeren van geraffineerde suikers en zetmelen de bloedsuikerspiegel alleen maar stijgen waarbij de pancreas het echt te verduren krijgt. De pancreas wordt alsmaar verplicht om meer insuline te produceren. Zo wordt je ook gevoeliger voor schokinslagen. Insuline in hogere concentratie is bovendien giftig in het bloed.

De lever gaat proberen deze waardeloze glucose om te zetten in waardeloos wit vet om dat vet te gebruiken om ook giftige toxines in te isoleren. Zo hebben we eveneens een verband (co-factor) gevonden met overgewicht, terwijl ondertussen gezonde lichaamsweefsels honger lijden. Als de insulineproductie de stijging van het bloedsuiker niet meer kan bijhouden, kan men spreken van diabetes. 

Wist je dat kankerweefsel of tumoren ook een ontgiftend effect hebben om de waardeloze zure glucose uit het bloed te halen zodat het lichaam kan overleven? Niets voor niets dat in vele tumoren schimmels groeien die deze waardeloze glucose en andere toxische stoffen kunnen afbreken zodat het lichaam daar niet onder hoeft te lijden. Gewoon een andere meer plausibele kijk op kanker eventjes meegeven in deze post. Tumoren hebben een ontgiftend effect in het lichaam.

Lichaamsweefsels weten goed het verschil tussen geraffineerde suikers en glucose (inclusief de korte suikers) afkomstig uit zongerijpte gewassen vol met zonlicht en fotonen. Fotonen hebben een dubbele natuur en hebben een elektromagnetische energie of lading zodat ze ons regelrecht levensenergie schenken. Fotonen zijn ook stoffelijk, op de rand van stoffelijk en energetisch (geestelijk). Deze levensenergie uit zich door ogen die stralen, de huid die glanst enzovoort. Pure energie. Het wordt ook wel prana genoemd.

Fotonen bevatten levensnoodzakelijk informatie hoe het lichaam de juiste vorm moet aannemen en hoe levensprocessen moeten verlopen. Ja, alle leven hier op aarde is afhankelijk van de fotonen uit de zonne-energie. De vibraties van fotonen hebben speciale frequenties en worden zo boodschappers, ze spelen een belangrijke rol bij de informatieopdracht dat alle leven hier op aarde in stand houdt.

Voedingsstoffen waaronder zongerijpte glucose uit fruit en groenten bevatten lichtenergie dat door de Kirlianfotografie te zien is, geraffineerde suikers en oliën hebben dit licht niet. Dat is het verschil dat de lichaamsweefsels maar al te goed weten. De voedende fytonutriënten, mineralen, vitaminen e.a. aan deze zongerijpte glucose bevatten eveneens deze lichtenergie, en zorgen ervoor dat deze glucose uiterst voedend wordt voor lichaamsweefsels met de juiste informatie om te kunnen overleven. Fotonen vormen de zogezegde ‘streepjescode ‘ in voedsel dat het lichaam vervolgens kan herkennen. Dit dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie beproeft door moeder natuur. Alle leven hier op aarde is afhankelijk van de informatie uit de fotonen van het zonlicht.

Fotonen komen ons lichaam binnen via het voedsel dat we eten. Maar ook door zonnestraling op de huid, via de ogen en onze ademhaling, en zorgen ervoor dat we kunnen overleven en ons lichaam alle informatie blijft ontvangen om alle biologische processen goed te kunnen volbrengen.

Laten we eens kijken naar de fotosynthese. Lichtfotonen bereiken het groene blad van de plant en wordt samen met water en co² tot de eerste eenvoudige suiker opgebouwd. Waarna met behulp van de door grondbacteriën aangereikte levende mineralen alle voedingsbestanddelen voor mens en dier worden gemaakt. 

Eiwitten, enzymen, bitterstoffen, vitaminen, koolhydraten, vetten enzovoort die de gehele plant doordringen tjokvol fotonen van zonne-energie, doordrongen van het licht dat te zien is dankzij de Kirlianfotografie. Mensen en dieren zijn, evenals de hen voedende planten, primaire lichteters.

Dezelfde Kirlianfotografie laat een duidelijk verschil zien in lichaamsweefsels die voedsel met fotonen ontvangen en lichaamsweefsels die voedsel ontvangen waar het licht eruit verdwenen is door industriële bewerking en raffinage. Het verschil is opvallend. Voedsel met veel fotonen geeft ons lichaam informatie hoe we gifstoffen kunnen elimineren zodat ze veilig uit het lichaam kunnen verwijderd worden (detox systeem van het lichaam).

Conclusie: glucose uit vruchten en groenten, door de zon gerijpt en in oorspronkelijke staat is voedend en zal kanker en diabetes niet verergeren zoals geraffineerde koolhydraten en suikers en oliën dit wel doen. Dat is het grote verschil dat ik in deze blog heb proberen uit te leggen. De arrogantie van de mens om te denken dat het beter voedsel kan produceren dan de natuur heeft van het voedsel een massavernietigingswapen gemaakt.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *