Geraffineerde suikers of koolhydraten zijn een oorzaak van insulineresistentie.

Geraffineerde suikers

Het is waar dat geraffineerde en bewerkte koolhydraten een negatieve invloed hebben op niet alleen diabetici en mensen met chronische aandoeningen en kanker, maar op iedereen. Maar vervolgens alle suikers over dezelfde kam scheren zoals dit nu gebeurt in de media is volledig fout. Glucose is het hoofdvoedsel voor zenuwcellen.

Ons lichaam heeft suikers nodig om goed te kunnen functioneren, vooral waardevol voor het zenuwweefsel en de weerstand. Bij de normale vertering van plantaardig voedsel zoals de natuur het voorzien heeft voor de mens worden meervoudige koolhydraten omgezet in meervoudige lichaam suikers (glycogeen) dat kan worden opgeslagen in spieren en de lever. Als het nodig is kan het lichaam met het hormoon glucagon glycogeen omzetten in voedende glucose voor alle lichaamscellen.

Maar als je geraffineerde pasta, chips, ijs, wittebrood (tarwe), frisdrank e.a. consumeert, wordt dit proces overgeslagen en komen er binnen enkele minuten de zure glucose in je bloedstroom terecht. De bloedsuikerspiegel stijgt en de pancreas moet extra insuline in het bloed pompen om de suiker af te leveren aan de cellen. Op de buitenkant (membraan) zitten er deurtjes (receptoren) die gevoelig zijn voor insuline en opengaan om suiker op te nemen. Het zijn insulinereceptoren die de opname van suikers, eiwitten en vetten regelen.

Er is een groot verschil tussen de waardevolle suikers met lichtenergie uit zongerijpte vruchten en groenten en lichaamseigen glycogeen enerzijds (die het lichaam zelf ter beschikking stelt), en de waardeloze suiker uit een glas frisdrank of het eten van een ijsje anderzijds. Deze suikermoleculen zijn uiterst zuur en cellen hebben een hekel aan deze zure, gebleekte energieloze suiker, zonder lichtenergie, zonder voedende waarde, omdat ze deze niet kunnen gebruiken voor goede stofwisselingsprocessen in de cel. Deze suiker bevat geen licht-informatie voor de lichaamscel. Bovendien berooft geraffineerde suiker het lichaam van zijn mineralen en vitamine reserves zoals b-vitaminen. Geraffineerd voedsel is altijd DOOD voedsel, men krijgt iets binnen dat in deze vorm in de natuur niet eens voorkomt.

De cellen proberen zich te beschermen door een barrière op te werpen die de insuline negeert als die op hun deur klopt, zelfs als het voedzame bruikbare glucose levert of eiwitten of vetten. Ja insuline levert dus niet alleen suiker zoals velen dit denken, maar ook eiwitten en vetten. De suiker heeft dan geen andere keus dan in het bloed achter te blijven. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel waardoor de pancreas alsmaar meer insuline moet produceren dat tot gevolg heeft dat er zich steeds meer cellen un insulinereceptoren gaan sluiten. Cellen kiezen ervoor om honger te lijden om toch de zure waardeloze glucose van geraffineerde suiker niet te moeten opnemen. Insuline in hogere concentratie in het bloed is giftig.

Insulineresistentie

Deze toestand wordt insulineresistentie genoemd. De lever gaat proberen deze waardeloze glucose om te zetten in vet om dat vet te gebruiken om giftige toxines in te isoleren. Zo hebben we eveneens een verband gevonden met overgewicht, terwijl ondertussen gezonde lichaamscellen honger lijden. Als de insulineproductie de stijging van het bloedsuiker niet meer kan bijhouden kan men spreken van diabetes.

Lichaamscellen weten goed het verschil tussen geraffineerde suikers en glucose (inclusief de korte suikers) afkomstig uit zongerijpte gewassen vol met zonlicht en fotonen. Fotonen hebben een dubbele natuur en hebben een elektromagnetische energie of lading zodat ze ons regelrecht levensenergie schenken. Fotonen zijn ook stoffelijk, op de rand van stoffelijk en energetisch (geestelijk). Deze levensenergie uit zich door ogen die stralen, de huid die glanst enzovoort. Pure energie. Het wordt ook wel prana genoemd.

Fotonen bevatten levensnoodzakelijk informatie hoe het lichaam de juiste vorm moet aannemen en hoe levensprocessen moeten verlopen. Ja alle leven hier op aarde is afhankelijk van de fotonen uit de zonne energie. De vibratie van fotonen hebben speciale frequenties en worden zo boodschappers, ze spelen een belangrijke rol bij de informatieopdracht dat alle leven hier op aarde in stand houdt.

Voedingsstoffen waaronder zongerijpte glucose uit fruit en groenten bevatten lichtenergie dat door de Kirlianfotografie te zien is, geraffineerde suikers en oliën hebben dit licht niet. Dat is het verschil dat de lichaamscellen maar al te goed weten. De voedende fytonutriënten, mineralen, vitaminen e.a. aan deze zongerijpte glucose bevatten eveneens deze lichtenergie, en zorgen ervoor dat deze glucose uiterst voedend wordt voor lichaamscellen met de juiste informatie om te kunnen overleven. Fotonen vormen de zogezegde ‘streepjescode ‘ in voedsel dat het lichaam vervolgens kan herkennen. Dit dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie. Alle leven hier op aarde is afhankelijk van de informatie uit de fotonen van het zonlicht.

Fotonen komen ons lichaam binnen via het voedsel dat we eten, de ogen, de huid en onze ademhaling en zorgen ervoor dat we kunnen overleven en ons lichaam alle informatie blijft ontvangen om alle biologisch processen goed te kunnen volbrengen.

Laten we eens kijken naar de fotosynthese. Lichtfotonen bereiken het groene blad van de plant en wordt samen met water en co² tot de eerste eenvoudige suiker opgebouwd. Waarna met behulp van de door grondbacteriën aangereikte levende mineralen alle voedingsbestanddelen voor mens en dier worden gemaakt. Eiwitten, enzymen, bitterstoffen, vitaminen, koolhydraten, vetten enzovoort die de gehele plant doordringen tjokvol fotonen van zonne energie, doordrongen van het licht dat te zien is dankzij de Kirlianfotografie. Mensen en dieren zijn evenals de hen voedende planten primaire lichteters.

Dezelfde Kirlianfotografie laat een duidelijk een verschil zien in lichaamscellen die voedsel met fotonen krijgt en lichaamscellen die voedsel krijgt waar het licht eruit verdwenen is door industriële bewerking en raffinage. Het verschil is opvallend. Voedsel met veel fotonen geeft ons lichaam informatie hoe we gifstoffen kunnen elimineren.

Conclusie

Glucose uit vruchten en groenten, door de zon gerijpt en in oorspronkelijke staat is voedend en zal kanker en diabetes niet verergeren zoals geraffineerde koolhydraten en suikers en oliën dit wel doen. Dat is het grote verschil dat ik in deze blog heb proberen uit te leggen. De arrogantie van de mens te denken dat het beter voedsel kan produceren dan de natuur heeft van het voedsel een massavernietigingswapen gemaakt.

Daniël The healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *