Geraffineerde suikers (en zetmelen)

Er is een groot verschil tussen geraffineerde suikers en de suikers uit zongerijpte groenten en fruit in oorspronkelijke staat.

Geraffineerde koolhydraten of suikers zijn bekende cofactoren bij insulineresistentie. Insulineresistentie en diabetes staan in verband met conflictinslagen, en geraffineerd voedsel verergert dit effect. Het is dus waar dat geraffineerde en bewerkte koolhydraten een negatieve invloed hebben, niet alleen op diabetici en mensen met chronische aandoeningen en kanker, maar eigenlijk op iedereen. Echter, het over één kam scheren van alle suikers, zoals momenteel in de media gebeurt, is volkomen incorrect. Glucose is immers essentieel voor het functioneren van ons zenuwweefsel en onze hersenen.

Ons lichaam heeft suikers nodig om goed te functioneren, vooral voor het zenuwweefsel en de algemene gezondheid, inclusief het detox- en recyclingssysteem. Bij de normale vertering van plantaardig voedsel, zoals de natuur het bedoeld heeft, worden meervoudige koolhydraten omgezet in lichaamseigen suikers (glycogeen), die kunnen worden opgeslagen in spieren en lever. Wanneer nodig, kan het lichaam met het hormoon glucagon (uit alfacellen van de pancreas) glycogeen omzetten in voedzame glucose voor alle lichaamsweefsels.

Maar bij consumptie van geraffineerde producten zoals pasta, chips, ijs, witbrood (tarwe), en frisdrank, wordt dit proces omzeild. Er komt dan binnen enkele minuten zure glucose in je bloedbaan terecht, waardoor de bloedsuikerspiegel stijgt en de pancreas extra insuline moet aanmaken. Aan de buitenkant van cellen bevinden zich insulinereceptoren, die de opname van suikers, eiwitten en vetten regelen.

Niet alle suikers zijn hetzelfde

Er is een groot verschil tussen waardevolle suikers met lichtenergie uit zongerijpte vruchten en groenten en het lichaamseigen glycogeen enerzijds, en de waardeloze suiker uit bijvoorbeeld frisdrank of ijs anderzijds. Deze suikermoleculen zijn zeer zuur en de weefsels hebben een hekel aan deze zure, gebleekte energieloze suiker, zonder lichtenergie.

Deze suikermoleculen zijn extreem zuur en worden door de weefsels afgewezen, omdat ze niet bijdragen aan goede stofwisselingsprocessen. Geraffineerde suiker berooft bovendien het lichaam van essentiële mineralen en vitaminen, zoals B-vitamines. Het is altijd dood voedsel, iets dat in deze vorm niet in de natuur voorkomt. Deze suiker bevat geen licht-informatie voor het lichaamsweefsel.

De weefsels proberen zich te beschermen tegen deze zure suiker door insuline te negeren, zelfs als het voedzame glucose, eiwitten of vetten levert. De suiker blijft dan in het bloed achter. Dit wordt mede veroorzaakt door psychologische conflictsituaties, van weerstandsconflicten tot angst-walgingsconflicten. Zie het artikel over diabetes.

Bij gezonde mensen kan de overconsumptie van geraffineerde suikers en zetmelen de bloedsuikerspiegel doen stijgen, waardoor de pancreas overbelast raakt. Zo wordt je ook gevoeliger voor schokinslagen. Een te hoge concentratie insuline is bovendien giftig.

Vetweefsels fungeren als overlevingsmechanisme

De lever probeert waardeloze glucose om te zetten in wit vet, dat gebruikt wordt om giftige toxines te isoleren, wat leidt tot overgewicht terwijl gezonde lichaamsweefsels honger lijden. Als de insulineproductie het niet meer kan bijhouden, spreekt men van diabetes. Dit heeft vaak een psychologische oorzaak.

Geraffineerd voedsel verergert alleen maar de aandoening en is dus de correlatie met diabetes; de oorzaak is meestal psychologisch.

Wist je dat kankerweefsel of tumoren ook een ontgiftend effect hebben om de waardeloze zure glucose uit het bloed te halen zodat het lichaam kan overleven? Niets voor niets dat in vele tumoren schimmels groeien die deze waardeloze glucose en andere toxische stoffen kunnen afbreken zodat het lichaam daar niet onder hoeft te lijden.

Gewoon een andere meer plausibele kijk op kanker eventjes meegeven in deze post. Tumoren hebben een ontgiftend effect in het lichaam.

Lichaamsweefsels weten goed het verschil tussen geraffineerde suikers en glucose (inclusief de korte suikers) afkomstig uit zongerijpte gewassen vol met zonlicht en fotonen. Fotonen hebben een dubbele natuur en hebben een elektromagnetische energie of lading zodat ze ons regelrecht levensenergie schenken. Fotonen zijn ook stoffelijk, op de rand van stoffelijk en energetisch (geestelijk). Deze levensenergie uit zich door ogen die stralen, de huid die glanst enzovoort. Pure energie. Het wordt ook wel prana genoemd.

Fotonen bevatten levensnoodzakelijk informatie hoe het lichaam de juiste vorm moet aannemen en hoe levensprocessen moeten verlopen. Ja, alle leven hier op aarde is afhankelijk van de fotonen uit de zonne-energie. De vibraties van fotonen hebben speciale frequenties en worden zo boodschappers, ze spelen een belangrijke rol bij de informatieopdracht dat alle leven hier op aarde in stand houdt.

Voedingsstoffen waaronder zongerijpte glucose uit fruit en groenten bevatten lichtenergie dat door de Kirlianfotografie te zien is, geraffineerde suikers en oliën hebben dit licht niet. Dat is het verschil dat de lichaamsweefsels maar al te goed weten.

De voedende fytonutriënten, mineralen, vitaminen e.a. aan deze zongerijpte glucose bevatten eveneens deze lichtenergie, en zorgen ervoor dat deze glucose uiterst voedend wordt voor lichaamsweefsels met de juiste informatie om te kunnen overleven. Fotonen vormen de zogezegde ‘streepjescode ‘ in voedsel dat het lichaam vervolgens kan herkennen.

Dit dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie beproeft door moeder natuur. Alle leven hier op aarde is afhankelijk van de informatie uit de fotonen van het zonlicht.

Fotonen komen ons lichaam binnen via het voedsel dat we eten. Maar ook door zonnestraling op de huid, via de ogen en onze ademhaling, en zorgen ervoor dat we kunnen overleven en ons lichaam alle informatie blijft ontvangen om alle biologische processen goed te kunnen volbrengen.

Laten we eens kijken naar de fotosynthese. Lichtfotonen bereiken het groene blad van de plant en wordt samen met water en co² tot de eerste eenvoudige suiker opgebouwd. Waarna met behulp van de door grondbacteriën aangereikte levende mineralen alle voedingsbestanddelen voor mens en dier worden gemaakt.

Eiwitten, enzymen, bitterstoffen, vitaminen, koolhydraten, vetten enzovoort die de gehele plant doordringen tjokvol fotonen van zonne-energie, doordrongen van het licht dat te zien is dankzij de Kirlianfotografie. Mensen en dieren zijn, evenals de hen voedende planten, primaire lichteters.

Dezelfde Kirlianfotografie laat een duidelijk verschil zien in lichaamsweefsels die voedsel met fotonen ontvangen en lichaamsweefsels die voedsel ontvangen waar het licht eruit verdwenen is door industriële bewerking en raffinage.

Het verschil is opvallend. Voedsel met veel fotonen geeft ons lichaam informatie hoe we gifstoffen kunnen elimineren zodat ze veilig uit het lichaam kunnen verwijderd worden (detox systeem van het lichaam).

Tot slot, glucose uit vruchten en groenten, gerijpt door de zon en in hun natuurlijke staat, is voedzaam en verergert kanker en diabetes niet zoals geraffineerde koolhydraten, suikers en oliën dat wel doen. De arrogantie van de mens om te denken beter voedsel te kunnen produceren dan de natuur, heeft van voedsel een potentieel gevaar gemaakt.”

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024