Geraffineerde oliën en vetten

Zuurstoftekort door Verzwakte Spijsvertering en Ontgifting

Hoe ontstaat zuurstoftekort op weefselniveau? Dit gebeurt vrij eenvoudig. Wanneer je een biologische schok of conflict ervaart, is je geest actief in conflict. Het lichaam gebruikt energie om de geest te ondersteunen bij het oplossen van dit conflict voor overleving. Hierdoor wordt de spijsvertering en de ontgifting van het lichaam verminderd, aangezien deze energie nodig is voor de geest.

De Rol van Intoxicatie en Verzuring

Intoxicatie neemt toe, wat leidt tot verzuring en zuurstoftekort. Geraffineerde oliën en bewerkte vetten versnellen dit proces. Zowel kanker als zuurstoftekort hebben dezelfde mentale oorzaak, wat de causaliteit aantoont. Deze geraffineerde producten zijn uiterst giftig voor het lichaam. Kanker en zuurstoftekort zijn een correlatie met elkaar.

Het consumeren van geraffineerde oliën en bewerkte vetten verergert het zuurstoftekort op weefselniveau. Overconsumptie van dierlijke eiwitten heeft een soortgelijk effect. Dit resulteert in ernstige irritatie van lichaamsweefsels door intoxicatie en verzuring. Deze toestand trekt micro-organismen en vrije radicalen aan die beschadigde weefsels ontgiften en herstellen. Het lichaam creëert symptomen om deze genezing en ontgifting goed te laten verlopen.

De Connectie tussen Kankerontwikkeling en Voeding

Bij ernstigere intoxicatieschokken en meer zuurstoftekort zien we een sterkere ontwikkeling van kanker. In tumoren leven micro-organismen die gifstoffen en verzuring uit het bloed filteren, waardoor het organisme langer kan overleven. Zo ondersteunen micro-organismen hogere levensvormen, zoals te zien is bij kanker en andere aandoeningen. Oncologen stellen vast als ze tumoren verwijderen uit het organismen dat in vele tumoren schimmels groeien zoals candida. Candida is de Mr. Propre van de natuur

Industrieel Voedsel als massavernietigingswapen

Veel supermarktproducten bevatten geraffineerde oliën of bewerkte vetten. Deze oliën verliezen door verhitting en industriële bewerking hun vermogen om zuurstof te genereren, waardoor ze een gevaar vormen voor het lichaam. Deze transvetten maken de membranen van weefsels stugger en minder zuurstofdoorlatend.

Koudgeperste oliën bevatten essentiële vetzuren die nodig zijn voor het transport van zuurstof in het lichaam, tot in de cel. Echter, door verhitting en industriële bewerking in de voedselindustrie, gaan deze essentiële eigenschappen verloren. Dit maakt geraffineerde oliën en bewerkte vetten tot een gevaar voor de gezondheid.

Essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren, de basis van omega-vetzuren, veranderen door industriële bewerking in transvetten. Deze transvetten zijn toxisch voor het lichaam. Het lichaam wordt gedwongen deze transvetten in de celmembranen in te bouwen, waardoor deze hun elasticiteit verliezen.

Ze worden stugger en minder doorlaatbaar voor zuurstof. Dit leidt tot een zuurstoftekort op weefselniveau, bekend als verstoorde weefselademhaling. Bovendien produceert het lichaam grote hoeveelheden vrije radicalen in een poging deze transvetten te elimineren, wat ernstige weefselirritatie veroorzaakt.

De Rol van Voeding en Emoties in Kankerontwikkeling

Kanker en andere ziektes, nu vooraanstaande doodsoorzaken, zijn mede het gevolg van de arrogantie om te denken dat we beter voedsel kunnen produceren dan de natuur. Bewerkt en geraffineerd voedsel verergert ziektes en kan zelfs dodelijk zijn. Natuurlijk is er causaal een biologisch conflict dat ten grondslag ligt van de ziekte.

We bevorderen de ontwikkeling van kanker door dagelijks bewerkt voedsel te consumeren, gecombineerd met het vasthouden van negatieve emoties en stress. Deze factoren vergiftigen en verzuren ons lichaam, waardoor het gedwongen wordt kanker te ontwikkelen om te overleven in een vergiftigde, zuurstofarme omgeving.

Biologische schokken liggen ten grondslag aan alle kankers, maar industrieel bewerkt voedsel en geraffineerde producten veroorzaken intoxicatieschokken die de ziekte verergeren.

In veel tumoren ontstaan bloedvaatjes (angiogenese), die toxische stoffen uit het bloed filteren, zodat gezond weefsel tegen intoxicatieschokken beschermd blijft. Dit verklaart waarom bewerkte voeding het genezingsproces kan verergeren en potentieel dodelijk kan zijn.

De impact van levensstijl en voedselkeuzes

We ondermijnen het zelfgenezend vermogen van ons lichaam door bewerkt industrieel voedsel te eten, gecombineerd met blootstelling aan lichaamsvreemde toxines uit medicijnen, zonnebrandmiddelen, milieuvervuiling, emoties, stress, vaccinaties en een symptoomgeoriënteerde aanpak van ziekten.

Onze levensstijl en voedselkeuzes hinderen het ontgiftend vermogen van het lichaam. Het is logisch dat zuurstoftekort op verschillende plaatsen in het lichaam ontstaat, wat kanker kan verergeren en, samen met de shock van de diagnose, uiteindelijk fataal kan zijn

We beseffen soms niet dat we het ontgiftend vermogen van het lichaam juist dwarsbomen door onze levensstijl, of het niet uitzieken van ziekten en verkeerde voedselkeuze.

Conclusie: Voeding, Emoties en Kanker

Elke vorm van kanker heeft een psychologische en emotionele oorzaak, geworteld in biologische conflicten of trauma’s. Slechte voedselkeuzes verergeren deze situatie. Het is cruciaal om te erkennen dat onze dagelijkse beslissingen over voeding en het omgaan met emoties en stress directe gevolgen hebben voor onze gezondheid en welzijn.

Kanker is een overlevingsmechanisme en kan door verkeerde voeding, levensstijl en het niet oplossen van de causale conflicten samen met symptoombestrijding dodelijk aflopen als gevolg van de natuurlijke biological fatigue.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024