Groenten die aandoeningen helpen genezen

Alfalfa, een volledige kiemgroente, bevat zeer veel fytonutriënten die het lichaam helpt ontgiften. Het is ook gunstig voor mensen met diabetes type 2 en effectief bij aandoeningen van de urinewegen en menopauzale klachten, rijk aan probiotica.

Andijvie bevat veel bitterstoffen, net als witloof en cichorei, omdat ze tot dezelfde plantenfamilie behoren. Het is rijk aan vitamines en mineralen, waarvan vooral vitamine K belangrijk is voor de botopbouw.

Ui hoeveelheden de bloedsomloop en gaat plaatjesaggregatie tegen. Het heeft een licht anti-astmatisch effect en is licht diuretisch, wat versterkt aan een betere slaap. Bovendien stimuleert u de productie van maagsappen, waardoor de spijsvertering wordt verdeeld.

Asperges zijn zeer effectief bij blaasontstekingen en urinezuurgehaltes. Ze zijn rijk aan tryptofaan, wat gunstig is voor de serotonineproductie door het darmlijmvlies van de dikke darm. De saponine in asperges heeft ontstekingsremmende eigenschappen, en ze helpen ook de algemene gezondheid te versterken.

Broccoli draagt ​​bij aan de preventie van maag-, colon-, mond-, prostaat-, blaas- en longkanker. Het beschermt tegen maagontstekingen en maagzweren, inclusief de twaalfvingerige darm. Het bevat ook het gezichtsvermogen en ondersteunt de hefboom en de alvleesklier bij hun ontgiftende vermogen. Broccoli is rijk aan glucosinolaten, het lichaam helpt bij het neutraliseren van giftige stoffen.

Pompoen heeft ontzwellende eigenschappen op de prostaat en zwaar de slaap, wat echt rustgevend kan zijn. Het is uiterst geschikt voor het voorkomen van plasproblemen en heeft ook een wormafdrijvend effect. Bovendien is het een bron van vitamine A en andere vitamines. Pompoen krachtig als natuurlijke ontstekingsremmer.

Venkel is bekend om zijn darmgas verdrijvende en krampopheffende eigenschappen, en het is tevens eetlustopwekkend. Het overvloedige peristaltiek van de maag en darmen, heeft ontstekingsremmende effecten en stimuleert de melkproductie dankzij de aanwezigheid van anethol. Venkelzaadolie wordt vaak gebruikt tegen darmkolieken vanwege zijn gunstige effecten.

Artisjok werkt goed bij leverontsteking en stimuleert de leverfuncties. Het bevat de smaken bitter en wrang, die beide krachtige ontgiftende eigenschappen hebben voor het lichaam en met name de lever. Artisjok stimuleert ook een betere galproductie, is eetlustopwekkend en helpt bij dyspepsie. Bovendien ondersteunt het een evenwichtige cholesterolspiegel.

Paprika heeft geneeskrachtige eigenschappen die gunstig zijn bij diverse ziekten, en het is vooral geschikt bij diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Paprika’s hebben zeer weinig calorieën, wat gunstig is bij obesitas. De aanwezige luteïne en zeaxanthine in paprika zijn wetenschappelijk vastgesteld als stoffen die leeftijdsgerelateerde staar tegengaan.

Witloof is zeer gunstig voor de spijsvertering en bevat probiotische stoffen. De bitterstoffen in witloof ondersteunen de lever bij het ontgiftingsproces. Daarnaast heeft witloof een mild laxerend effect dat niet schadelijk is voor het lichaam, waardoor het goed is bij constipatie. Het helpt ook de lever om minder glucose aan te maken, wat gunstig is voor mensen die diabetes onder controle willen houden met hun dieet.

Peterselie heeft verschillende gunstige effecten op het lichaam. Het staat bekend om zijn menstruatiebevorderende eigenschappen en kan helpen bij haaruitval. Peterselie stimuleert ook de melkproductie bij vrouwen die borstvoeding geven. Daarnaast heeft het een zeer hoge voedingswaarde en kan het helpen bij de preventie van osteoporose. Het wordt ook gebruikt tegen slechte adem en kan oedemen verlichten.

Bonen zijn gunstig bij de aanpak van obesitas, omdat ze de absorptie van koolhydraten in de darm verminderen. Ze helpen ook de alvleesklier om de bloedsuikerspiegel te handhaven, wat voordelig is voor mensen met diabetes of voor degenen die hun bloedsuikerspiegel willen stabiliseren.

Bloemkool is een uitstekende wintergroente die rijk is aan vitamine C. Het beschermt tegen colonkanker en ondersteunt de leverontgifting. Dankzij het glucorafanine dat het bevat, heeft bloemkool ook ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien is bloemkool rijk aan vezels, wat gunstig is voor een gezonde darmperistaltiek.

Selderij heeft milde diuretische eigenschappen en is daarom goed ter preventie van blaasontstekingen. Het heeft ook een licht krampopheffend effect en werkt windverdrijvend. Vanwege de algemene gezondheidsbevorderende werking wordt de knol soms ook wel de Europese ginseng genoemd.

Wortels hebben een uitstekende voedingswaarde voor mensen en zijn vooral nuttig voor de groei bij kinderen. Ze bevatten veel antioxidanten, wat kan helpen kanker te voorkomen. Dankzij hun hoge gehalte aan carotenen zijn wortels bijzonder geschikt voor het versterken van de algemene gezondheid van de huid en het beschermen van de slijmvliezen. Ze beschermen ook tegen hart- en vaatziekten en zijn gunstig voor de ogen en het nachtzicht.

Waterkers staat bekend om zijn kankerpreventieve eigenschappen vanwege de anticarcinogene werking, die wordt toegeschreven aan de goede verhouding van omega-3 en omega-6 vetzuren. Het bevat ook stoffen die de lever helpen bij ontgiftingsprocessen, waardoor het de apoptose (natuurlijke celdood) bevordert, wat gunstig is voor de verjonging van het lichaam. Waterkers heeft een beschermende functie voor het menselijke DNA en versterkt ook de psychische functies, waardoor het kan helpen bij angst.

Spinazie is inderdaad gunstig voor zwangere vrouwen, omdat het rijk is aan foliumzuur (vitamine B11), wat belangrijk is voor de ontwikkeling van de foetus. Het beschermt ook tegen atherosclerose, dankzij de aanwezigheid van bepaalde voedingsstoffen. Spinazie is ook gunstig voor het netvlies van de ogen vanwege zijn voedingsstoffen. Door het hoge gehalte aan chlorofyl ondersteunt spinazie de algemene gezondheid van het lichaam. Het heeft ook licht windverdrijvende en koortsverlagende eigenschappen. Bovendien is spinazie gunstig voor diabetespatiënten, omdat het kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Spruitjes zijn inderdaad rijk aan vitaminen en mineralen die goed opneembaar zijn voor het lichaam. Ze bevatten ook glucosinolaten, stoffen die het risico op kanker kunnen verlagen door schadelijke stoffen te neutraliseren. Net als veel andere koolgewassen bevatten spruitjes een goede verhouding van omega-3 en omega-6 vetzuren.

Prei heeft inderdaad een gunstig effect tegen trombose doordat het helpt bij het voorkomen van het klonteren van bloedplaatjes. De flavonoïde kaempferol, aanwezig in prei, heeft een beschermende functie voor de bloedvaatjes. Het foliumzuur in prei kan helpen om de homocysteïnespiegels in het bloed in balans te houden. Bovendien dragen de polyfenolen bij aan het herstel van schade veroorzaakt door vrije radicalen, wat belangrijk is voor het handhaven van een gunstige balans tussen vrije radicalen en antioxidanten en voor het ondersteunen van de algemene gezondheid.

Rode bieten zijn inderdaad een uitstekende bron van vitaminen en mineralen. Ze bevatten betanine, wat gunstig kan zijn tegen kanker. Bovendien zijn rode bieten bekend als een groente die bijzonder goed is voor het bloed. Ze bevatten omega-6 in de basisvorm van linolzuur, dat aanwezig is in celwanden en de doorlaatbaarheid voor zuurstof bevordert. Rode bieten helpen ook het hart te beschermen en hebben een sterk ontgiftende werking.

Het is inderdaad ideaal om in de late herfst en winter voornamelijk streekeigen wintergroenten te consumeren, omdat ze de juiste ingebouwde om het menselijk lichaam tijdens deze koude periode te ondersteunen. Zomergroenten zoals sla en tomaat doorgaans de algemene gezondheid tijdens de zomer, maar in de winter kunnen ze de algemene geozndheid verzwakken omdat ze minder geschikt zijn voor het koude seizoen. Het is daarom verstandig om rekening te houden met systematisch gewassen en fruit, omdat dit altijd het beste is voor je lichaam.

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024