Go To The basic

Ik hoor elke dag mensen zeggen dat ze naar hun lichaam luisteren, ze nemen de boodschappen van hun lichaam ernstig en handelen ernaar. Op zich is dit goed natuurlijk. Soms stel ik vervolgens de vraag, waarom ze dan niet kiezen om uit te zieken als hun lichaam deze symptomen creëert?

Het antwoord is meestal dat ze het niet leuk vinden om beroerd te zijn. Begrijpelijk en menselijk. Maar het is echt niet lichaamsvriendelijk om symptomen te bestrijden, gewoon afvlakken tenzij ze levensbedreigend zijn. Pijn en koorts hebben is niet leuk, nogmaals dat begrijp ik. Meestal hebben mensen geen tijd om echt uit te zieken enzovoort. 

Nochtans is het belangrijk om tijd te maken om te kunnen uitzieken. Dit voorkomt vele chronische aandoeningen. Het lichaam kan soms niet anders bij het genezingsproces om pijn te veroorzaken, dat brengt alle cellen in alertheid. Er worden bacteriën en exosomen geactiveerd die de aangedane of verziekte weefsels gaan ontgiften en herstellen. 

Maar daarvoor heeft het lichaam energie nodig. Dat is in jip en Janneke taal gezegd waarom het lichaam kiest om jou beroerd te maken. Om energie te verzamelen voor het genezingswerk dat jij niet mag verspillen aan allerhande activiteiten. Als je begrijpt dat pijn het begin is van heling, dan wordt pijn geen lijden. Onthoud: pijn is natuurlijk, lijden creëer je.

Onvoorwaardelijke liefde voor je eigen lichaam betekent elk symptoom uitzieken. Als je dit niet doet ga je vroeg of later symptomen krijgen die levensbedreigend gaan worden en complicaties.

Is het dat hetgeen je wilt? We zitten op dit moment met een enorme plaag van chronische ziektebeelden. Meestal omdat mensen hun gewone ziekten niet op natuurlijke wijze uitzieken en hun conflicten niet oplossen. 

Ook nieuwe angsten of nieuwe andere biologische conflicten werpen je lichaam weer in een conflictsituatie dat elke poging van het lichaam om zich te genezen blokkeert. Angst voor symptomen maakt ze alleen maar erger waardoor lijden ontstaat. Probeer te begrijpen dat het lichaam via ziektesymptomen kan herstellen en ontgiften. Slijm, pus en bloed zijn basale mechanismen van het lichaam om zijn afval kwijt te raken..

Je lichaam heeft jou steeds onvoorwaardelijk lief en staat steeds aan jouw zijde, zelfs al behandel je het niet liefdevol door elk symptoom te bestrijden of te onderdrukken. Laat staan dat je een inspanning doet om je lichaam ECHT voedsel te geven zodat het lichaam zich kan voeden en onderhouden in de zin dat het zich elke dag kan ontgiften. 

Mee met het dag- en nachtritme leven, op de juiste uren eten enzovoort. Ik merk dat de meeste mensen deze eenvoudige zaken niet doen, en dat is niet liefdevol naar je eigen lichaam toe. Hoe kan de darmflora goed functioneren als je cola drinkt en fastfood eet? 

Begrijp dat witte bloedcellen energie halen uit het voedsel dat jij elke dag eet. De energie om dagelijkse impressies te kunnen verwerken komt eveneens uit de spijsvertering enzovoort. De spijsvertering is nu eenmaal de motor voor je fysieke en geestelijke gezondheid.

In deze veranderende wereld is het zaak om steeds flexibel te zijn. Doch het is belangrijk om in je agenda elke dag tijd vrij te maken voor jezelf. Cultiveer de bereidheid om je overtuigingen en jezelf te cultiveren om de kwaliteit van het leven en de gezondheid van je lichaam te verbeteren. Geloof me, je lichaam houdt van jou, je lichaam communiceert met jou. 

Begin nu met een doelstelling om naar je lichaam te luisteren en zijn boodschappen ter harte te nemen. Pas je aan en voer lichaamsvriendelijke veranderingen door, en geef je lichaam wat het ECHT nodig heeft voor een optimale gezondheid. Terg jezelf niet langer om schadelijke emoties vast te houden, biologische schokken te verkroppen. 

Ik kan je hierbij helpen om deze zware ballast op te lossen, dat is mijn vak. Negatieve emoties putten je lichaam uit. Als er iets toch besmettelijk is en ziekte veroorzaakt, dan zijn dat emoties. 

Gebruik innerlijke kracht, een kracht waar je altijd op kunt rekenen als je haar wilt gebruiken. Vanuit innerlijke kracht kun je inzichten krijgen om je lichaam ECHT voedsel te geven, liefdevol te behandelen, en als je eens ziek bent, zul je de keuze maken om ECHT uit te zieken, want je gezondheid is alles voor jou.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *