Griep en verkoudheid op een natuurlijke manier behandelen

Het coronavirus

Het volledige genoom van gelijk welke soort virus is nog nooit geïsoleerd volgens de gouden standaard en getoetst aan de postulaten van Koch. Na een consensus van enkele muisklikken is corona niets anders dan een virtueel virus, een RNA virus. Dit wil zeggen dat het erfelijk materiaal bij deze soort virus bestaat uit RNA, het ribonucleïnezuur. Rondom deze erfelijke eigenschappen is er eveneens een beschermende structuur: Het capside, en deze capside is omgeven door nog een ander omhulsel. Influenza en verkoudheidsvirussen zijn eveneens RNA virussen. Virussen bestaan eigenlijk niet, het zijn globulines of exosomen. Een exosoom (bestaat wel) bevat 10 tot 40 basenparen nucleotiden, het fictieve virus bestaat uit 30.000 tot 40.000 basenparen. M

“Virusinfecties” is een illusie waarmee men mensen bang maakt. griep en verkoudheid zijn altijd genezingsfasen van een angstconflict dat opgelost is. Griep en verkoudheid natuurlijk behandelen.

Wat je zelf kunt doen tegen verkoudheid, corona, griep, herpes, bronchitis, maagdarmaagdoeningen en veel meer…Het kan raar klinken, maar microben en exosomen hebben één functie, namelijk je lichaam helpen bij het ontgiften van afvalstoffen, celafval met het doel de aangedane weefsels weer in hun oorspronkelijke staat te herstellen. Het is het lichaam dat microben en exosomen activeert als gevolg van weefselschade. dat kan veroorzaakt zijn door een intoxicatie schok of andere biologische schokken zoals conflicten en trauma’s. In dit artikel gaat het voornamelijk om de activiteit van microben in goede banen te leiden zodat je sneller kan herstellen.

Wat is de eerste preventieve stap?

Om te beginnen is onze voedingskeuze de eerste  en zeer belangrijke stap die je kunt zetten. Daarmee bedoel ik om zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat te eten zoals de natuur het bedoeld heeft. Natuurlijk voedsel bevat alles wat het lichaam en de witte bloedcellen feitelijk nodig hebben. De oplosbare vezels zorgen voor een beter darmtransit en een evenwichtige darmflora. 

Dat is belangrijk voor een goede opname van voedende stoffen die de immuniteit hard nodig heeft om goed te werken. De vergiftiging en de raffinage van ons voedsel door industriële bewerking van de laatste decennia heeft ervoor gezorgd dat er bij veel mensen een hoge graad van toxines voorkomen in hun lichaam. 

Er ontstaan verstoppingen in de haarvaatjes, het bindweefsel (intercellulaire vocht) samen met het intracellulaire vocht van de cellen en uiteindelijk ook in de lymfe. Bovendien is industrieel bewerkt voedsel grotendeels beroofd van voedende fytonutriënten die juist zo belangrijk zijn om de witte bloedcellen sterk en actief te houden. Vermijd vooral geraffineerde suikers, zetmelen en oliën. Verzorg je spijsvertering zodat de opname van voedende stoffen maximaal blijft. 

Verstopping en verzuring

Er ontstaan verstoppingen in de haarvaatjes, het bindweefsel (intercellulaire vocht) samen met het intracellulaire vocht van de cellen en uiteindelijk ook in de lymfe. Bovendien is industrieel bewerkt voedsel grotendeels beroofd van voedende fytonutriënten die juist zo belangrijk zijn om de witte bloedcellen sterk en actief te houden. Vermijd vooral geraffineerde suikers, zetmelen en oliën. Verzorg je spijsvertering zodat de opname van voedende stoffen maximaal blijft. 

Een goed werkende spijsvertering zorgt ervoor dat de lymfe ook beter zijn werk kan doen. De afvoer van lichaamseigen beschadigde eiwitten en vreemde eiwitten is zeer cruciaal om verzuring van het lichaam te voorkomen die virussen en andere ziekteverwekkers aantrekken. De afvoer en afbraak van deze waardeloze eiwitten gebeurt door de lymfe. 

Door de massavergiftiging van ons voedsel hebben zeer veel mensen verstoppingen in het lymfesysteem waardoor de fagocytose niet optimaal verloopt. Fagocytose gebeurt door witte bloedcellen die schadelijke stoffen, dode microben en kankereiwitafval neutraliseren door middel van insluiting. 

Verstoppingen, bijvoorbeeld in de cisterna chyli van de lymfe, is een verergerende factor bij veel chronische ziekten en aandoeningen en dit kan toeslaan met hevige symptomen. Verstoppingen in het darm-maagkanaal, de lymfe, haarvaten, lever, bindweefsel en membranen van de cellen leiden altijd naar ontstekingen. 

Verstoppingen verzwakken de algemene gezondheid, omdat de distributie van water, voedingstoffen en zuurstof verstoort wordt door verstoppingen. Logisch, als er een kraan verstopt zit komt er ook geen druppel water uit. Zowel de goede werking van de spijsvertering als dat van de lymfe hangt af van de voedingswaarde van het voedsel dat we elke dag eten. Gezond natuurvoedsel zal ervoor zorgen dat de lever zijn dagelijkse activiteiten goed zal kunnen blijven verrichten.

Andere preventieve maatregelen

Handen preventief wassen, met een alkalische zeep of gewoon water. Vermijd veelvuldig gebruik van desinfecterende middelen. Bij veelvuldig gebruik tasten ze de talglaag aan van de huid waardoor je juist gevoeliger wordt voor beschadiging. Als je moet hoesten, houd je hand niet voor de mond, want dan blijven de microben en afval aan de hand zitten en worden ze overal aangebracht op voorwerpen en medemensen. 

Daarom kun je beter in de mouw respectievelijk de holte van de arm niezen of hoesten. Eveneens belangrijk, probeer je huis voortdurend te luchten, door over isolatie van huizen wordt de kans op infecties alleen maar groter. Loop zoveel mogelijk buiten en in de zon. Het ultraviolet C van het zonlicht doodt microben en helpt het lichaam bij het ontgiftingswerk. Lichaamsvriendelijke beweging zoals wandelen in de frisse buitenlucht is altijd heilzaam en stimuleert de lymfewerking.

Heb je toch een “griep” of andere ziekte opgelopen?

Heb je verkoudheid , griep, bronchitis, keelpijn of corona opgelopen? Doe zoals Hippocrates of de ayurveda zegt: UITZIEKEN. De echte oorzaak van je ziekte is niet de zogezegde ziekteverwekker, maar geïntoxiceerd weefsel als gevolg van biologische schokken. Verziekt weefsel trekt als een magneet microben aan. Dus je lichaam grondig en krachtig ontgiften en zuiveren is altijd de leuze. 

Kies voor een ontgiftingskuur waarbij de spijsvertering niet wordt stilgelegd. Nog beter is om een dagelijkse gewoonte te implementeren om je lichaam te ontgiften en zuiveren. Alleen als het symptoom levensbedreigend is, moet je je door een arts laten behandelen en daarbij eveneens de echte oorzaak aanpakken. Jammer dat de oorzaak aanpakken, door ons medisch systeem dikwijls vergeten wordt. Bedenk als symptomen levensbedreigend worden dat dit dikwijls het gevolg is van eerdere symptoombestrijding waarbij het lichaam tegengewerkt is om zich te kunnen ontgiften.

Je lichaam ontzien

Heb je een aandoening opgelopen, dan is het belangrijk om je lichamelijk te ontzien, ik bedoel geen inspannende activiteiten doen en zeker niet werken. Volledige rust zoals Hippocrates het eveneens heeft gezegd. Je lichamelijk ontzien betekent niet dat je de hele dag in bed moet liggen. 

Ideaal is een lichte wandeling in de frisse buitenlucht. Vermijd de mensenmassa om te voorkomen dat je nog meer onder stress komt te staan. Maak het voor jezelf zo aangenaam mogelijk, warme kruidenthee met honing. De honing alleen toevoegen als de thee wat afgekoeld is dat hij drinkbaar is geworden. Dit om de enzymatische eigenschappen van de honing niet te vernietigen. 

Een neusspoeling of het inhaleren van etherische oliën zoals eucalyptus is eveneens deugdzaam. Let wel, test eerst even uit, sommige mensen kunnen er allergisch op reageren. Een warm bad met etherische oliën kan echt wonderen doen. De aangename geur en warmte doet je lichaam en geest ontspannen. Ontspanning is een voorwaarde om de algemene gezondheid meer van energie te voorzien zodat het zijn werk kan doen. 

Werk mee met het lichaam. Besef dat hoest, slijm proppen en een lopende neus basale mechanismen zijn van het lichaam om toxines, beschadigde cellen en ziekteverwekkers af te voeren. Nooit je snot of slijmproppen intrekken en doorslikken. Dit verstoort de spijsvertering enorm. Het lichaam heeft de bedoeling om dit juist kwijt te zijn.

Het belang van voldoende slaap

Ga absoluut voor 22.00 uur in bed, dit is zeer belangrijk voor je diepteslaap en om je hormoonhuishouding in evenwicht te brengen. Het gezegde, de uren voor twaalf tellen dubbel is een grote waarheid. Oudere mensen maken minder melatonine aan. Zeker in vergelijk met baby’s en pubers, die weinig last lijken te ondervinden. 

Tijdens de uren voor twaalf scheiden de bijnieren cortisol uit om extra energie te produceren in het menselijke lichaam. Deze energie is bedoeld voor het ontgiftingswerk van de lever (bloed zuiveren) en om dagelijkse impressies te verwerken (emotionele aspect). Cortisol, melatonine en de groeihormonen spelen een belangrijke rol in het gezondheidssysteem en de mitose of de celdeling. 

Maar veel mensen zijn op dit uur wakker en gaan deze energie misbruiken om activiteiten te doen, want ze voelen zich namelijk beter dan overdag, ze hebben zelfs nieuwe energie. Echt misleidend, want op deze wijze verstoort je eveneens het ontgiftend vermogen van het lichaam waardoor het tolerantieniveau tegen toxines sneller overschreden wordt en de ontvankelijkheid voor schokken en de daaruitvloeiende aandoeningen. De algemene gezondheid is onlosmakelijk verbonden met de hormoonhuishouding en het dag- en nachtritme. 

Maaltijden

De grootste en warme maaltijd altijd op het middaguur. Als je koorts hebt of je voelt echt beroerd, dan is het beter om niet of zeer weinig te eten. Je lichaam wil dan geen energie verspillen aan de spijsvertering, zodat het lichaam deze energie samen met de infectie en de koorts kan gebruiken bij het goed ontgiften en zuiveren voor het ECHTE genezingswerk. Zie het als de grote schoonmaakoperatie in het lichaam, en daarvoor heeft het lichaam veel energie voor nodig. 

Hippocrates en de Ayurveda vermelden eveneens om niet veel te eten als je ziekte uitziekt. ‘s Avonds zeker niet veel eten, en zeker niet als je een ziekte opgelopen hebt. Let daar echt op, het kan echt niet goed meer verteren en onverteerde voeding wordt een bron van toxines en afval. Dit verstoord de darmflora in ernstige mate, terwijl je lichaam het al moeilijk genoeg heeft. 

Drink wel voldoende. Bij het grote ontgiftingswerk in het lichaam dat samen met de ziekte gepaard gaat, verliest het lichaam meer water die natuurlijk aangevuld moet worden.  Mijd slijmvormende voeding zoveel mogelijk. Ik denk dan aan koemelk en zuivel en alles op basis van zuivel (ijs creme, pudding, yoghurt,  kaas, tiramisu, cappuccino, Irish Coffee, …),  gebakken meelproducten, chocolade (zeker melkchocolade), pralines. Beperkt het gebruik van dierlijke eiwitten. Deze verteren moeilijker en dat vereist veel energie van het lichaam.

Specerijen met een ontgiftend en een remmend effect op de activiteit van exosomen (foutief virussen)

Specerijen die een krachtige ontgiftende werking hebben zijn salie, kruidnagel, mosterdzaadjes, anijs, nootmuskaat, tijm, venkelzaad, daslook, knoflook, gember, mierikswortel, cubeb of steelpeper, oregano,  steranijs, kurkuma, dragon, kaneel en zoethout. Deze specerijen hebben de eigenschap om de spijsvertering te verbeteren waardoor het lichaam zich beter kan ontgiften. 

Dat is de eerste vereiste om ziekte te helpen genezen en de algemene gezondheid te ondersteunen. Het werkt ook preventief tegen allerlei aandoeningen en complicaties. Deze specerijen verbeteren eveneens de resorptie van voedingsstoffen. Wees royaal in het gebruik van specerijen. 

Je kunt ook elke dag enkele kruidnagels eten, laat ze een klein uurtje weken in de mond, ze worden dan zacht en gaan zowel de mond, keel, maag en slokdarm ontgiften en zuiveren. Tevens gaat kruidnagel de balans van het maagzuur herstellen. Geen verhittende specerijen gebruiken bij ontstekingen in de keel, maag of duodenum.

Bittere smaak

Zorg voor de smaken bitter, scherp en wrang in elke maaltijd. Bij ontsteking (bv. de keel) vermijd je teveel scherpe smaak. Het zijn smaken die een reinigende werking hebben voor het lichaam, waardoor je sneller kunt uitzieken. Leer deze natuurlijke smaken weer te appreciëren. Maak een gewoonte om elke ochtend je tong eveneens schoon te maken, en slik nooit slijm in. 

Bitter en wrang zijn smaken die zeer goed zijn voor de werking van de lever, het hart en de pancreas. Niets voor niets dat er in de Nederlandse taal een gezegde is dat luidt: Bitter op de tong, maakt het hart gezond.  De enzymen van de pancreas worden beter van kwaliteit en dat is goed voor de spijsvertering. Deze pancreasenzymen worden door de darmen opgenomen in het bloed en de lever. 

Ze staan bij om de lever te helpen bij het ontgiftingswerk en vorming betere kwaliteit van de gal. De goede kwaliteit van de gal stimuleert de spijsvertering, beschermt het darmslijmvlies en zorgt voor betere opname van de voedingsstoffen.

Vermijd het drinken van koffie, zwarte thee, alcoholische dranken en stimulerende middelen. Deze werken waterafdrijvend en onttrekken letterlijk vocht uit de lichaamscellen. Bovendien wordt het zenuwstelsel op onvriendelijke wijze gestimuleerd. 

Tijdens het uitzieken hebben je zenuwen eveneens veel rust nodig. Ideaal is het drinken van schoon lauwwarm water. Na het opstaan en het toilet is een glas lauwwarm water met wat citroensap erin goed om het lichaam te helpen ontzuren. Het zuur uit de citroen werkt paradoxaal, juist ontzurend in het lichaam.

De natuur helpt jou een handje

Om je gezondheidssysteem geheel te versterken zijn volgende geneeskrachtige planten aan te raden: Deze planten hebben het voordeel dat ze eveneens het lichaam helpen ontgiften en zuiveren en dat bevorderd het herstel van de weefsels.

– Echinacea purpurea of de rode zonnehoed

– Umckaloabo-wortel (Kaapverdië-pelargonie), familie van de pelargoniums.

– Grapefruit Extract. Werkt goed. 

– Vlierbloesem en vlierbessen. Deze stimuleren de vorming en het opgeven daarvan. Zo kan het lichaam zich sneller ontgiften. Iedereen kent wel de bekende vlierbessensiroop.

– Propolis werkt kiemremmend (zowel gisten als bacteriën), let op dat het zuiver is zonder pesticiden.

– Vanuit de Ayurveda heb je nog Tinospora cordifolia die de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem een echte boost geeft. De bloedkwaliteit gaat eveneens sterk verbeteren en dat is mooi meegenomen.

– Een mooi duo is mierikswortel en oost-Indische kers, versier je maaltijd met de bloemen van oost-Indische kers, gebruik mierikswortel in je soep. Van mierikswortel kun je broodbeleg maken.

Etherische oliën

Volgende etherische oliën: Verdunnen met amandelolie of sesamolie als je het gebruikt voor massage.

Eerst testen of je niet allergisch bent.

– Anijsolie en anijszaad is ontgiftend en bevorderd het uithoesten van slijm. Is tevens goed voor de darmflora van de dikke darm werking, dat op zijn beurt goed is voor de lymfewerking.

– Eucalyptus olie alleen vanaf 10 jaar, volwassenen en ouderen, niet voor jonge kinderen. Eucalyptus radiata kan wel aan kleinere kinderen in lichte dosis.

– Pepermuntolie is ontgiftend, werkt verkoelend  (bij ontstekingen) is slijmoplossend en ontkrampend, bevordert de doorbloeding. Niet gebruiken om aan je bad toe te voegen.

– Tea tree olie doodt alle overgroei van kiemen.

– Tea tree olie samen met etherische olie van eucalyptus en munt op wat water en verstuiven of vernevelen in je woonruimte. Het ontsmet en zuivert de lucht in je woonkamer.

Volgende thee bij ziekten zijn heilzaam:

– Kamillebloesem als tinctuur, thee, stoombad en zitbaden.

– Thee van rozebottel: 30 gram lindebloesem, 30 gram vlierbloesem, 20 gram madelief bloemen en 20 gram rozenbottels.

– Zoethoutwortel: 30 gram vlierbloesem, 20 gram tijm, 5 gram rozenbottels, 5 gram zoethoutwortel en 5 gram malve.

– Thee van lindebloesem en kamillebloesem.

– Thee van gelijke delen venkelzaad en korianderzaad.

Gedroogde blaadjes van salie (Salvia officinalis) laten smeulen, het ontsmet eveneens de lucht in de woonruimte.

Bij hoest kun je volgende planten gebruiken:

Hoest is niet echt een ziekte, maar een zinvolle reactie van het lichaam om slijm met toxines, dode cellen en dode microben zo snel mogelijk uit de ademhalingswegen te verwijderen. Vele vormen van hoest ontstaan meestal bij griep.

– Het blad van Efeu (klimop) om als hoestdrank en -druppels om een beginnende hoest te verzachten, vastzittend slijm los te maken en het doorhoesten te bevorderen. Dit middel is zacht en mild en kan door kinderen en ouderen ook gebruikt worden. Ook werkzaam tegen hoofdpijn.

– Bij droge hoest is Althaea rosea en smalle weegbree (Plantaginis lanceolata) werkzaam.

– Bij hoesten en slijmvorming: Anijsolie, Sleutelbloem Wortel (primula), zoethoutwortel en tijm.

Je hebt eveneens waterkers dat eveneens kiemdodend is. Tuinkers is eveneens fantastisch. Beide planten zijn familie van de radijs en zwarte rammenas die ook kiemdodende kenmerken hebben. 

– Bronchitis: Rammenas, mierikswortel, oost-indische kers, heemstwortel.

Aanvullende middeltjes 

– Gemberremedies: Gebruik gember echter niet tijdens de avondperiode, het kan de nachtrust verstoren! Maak een thee van 1 deel gember, 1 deel kaneel en 2 delen citroengras. Laat tien minuten trekken, en voeg honing aan toe als de thee afgekoeld en drinkbaar is. Helpt eveneens bij alle vormen van congestie in het maag-darmkanaal.

Een andere thee is 2 delen gember, 3 delen kaneel en een snufje kardemom.

Wat je ook kunt doen is 1 theelepel gember en een paar eucalyptus bladeren in een halve liter water. Koken . Inhaleer de stoom.

Gember nooit gebruiken als je aspirine gebruikt, beide zijn bloedverdunnend!

– Probeer eens tweemaal daags halve theelepel venkelzaad poeder gemengd met 1 theelepel ongeraffineerd suiker. 

– Bij verkoudheid en hoest: Een halve theelepel kaneel en een halve theelepel honing, eet dit driemaal daags.

– Maak een thee van 1 deel echinacea met 1 deel Canadese geelwortel en twee delen kaneel.

 – Tawari amarillo en Negro bekend als Lapachothee.

Andere kruiden die helpen bij virale infecties met hoest: Zonnehoed, waterkers, propolis, Citroenmelisse, Citroenverbena, Aloë vera en A.ferox, heemstwortel en heemstbast, vlierbessen siroop, zoethoutwortel en de Afrikaanse umckaloabo wortel. 

Bij keelpijn kun je volgende planten gebruiken

 • Heemstwortel en blad
 • Kaneel, tijm, salieblad, venkel, 
 • IJzerkruid (Verbena officinalis)
 • lapachothee
 • Kamille, smalle weegbree
 • propolis
 • Afrikaanse Umckaloabo wortel

Ten slotte: 

Vermijd angst, stress en negatieve emoties. Er worden door deze emoties veel meer adrenaline gevormd die alle organen overspoelen, de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem verzwakken. Dit heeft een uitputtend effect op de bijnieren. Adrenaline is in hoge concentratie giftig in het bloed. Onder angst en stress kun je niet goed herstellen of genezen.

Ontspannen, uitrusten, uitzieken, ga de natuur in. Ademhalingsoefeningen en yoga zijn zeer heilzaam. Voorwaartse buigingen helpen jou om je hele systeem van binnenuit te ontspannen en in evenwicht te brengen. Als de geest ontspannen is, kan je lichaam sneller en gemakkelijker weer helemaal gezond worden. Een rustig lichaam kan veel beter zijn werk doen, dan wanneer het stijf staat van bezorgdheid, stress en spanning.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ik doe al veel van wat U hierboven vertelt om gezond te blijven. Maar gifstoffen zullen we helaas altijd binnen krijgen.
  Hoe kan het dat er momenteel TEGELIJKERTIJD mensen ziek worden van een virus dat in eerste instantie bestaat uit onze eigen afvalstoffen? Wordt er iets in de lucht gesproeid misschien?
  Of laten we ons testen (ik niet) en zit er iets op die teststokjes? zodat we juist ziek worden.