Virusinfecties natuurlijke behandelen

Het corona virus is een RNA virus.Dit wil zeggen dat het erfelijk materiaal bij deze soort virus bestaat uit RNA, het ribonucleïnezuur. Rondom deze erfelijke eigenschappen is er eveneens een beschermende structuur: Het capside, en deze capside is omgeven door nog een ander omhulsel. Influenza en verkoudheidsvirussen zijn eveneens een RNA virussen.

IN DIT ARTIKEL LEES JE WAT JE KUNT DOEN OM JE IMMUNITEIT TE VERGROTEN. Met dit programma kan je 30 dagen lang werken vanuit huis aan je immuniteit:

https://danielderweduwen.be/meer-energie-met-weinig-moeite-in-30-dagen

Wat kun je preventief doen?

Sowieso zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat eten zoals de natuur het bedoeld heeft. De opzettelijke massa vergiftiging van ons industrieel voedsel van de laatste decennia heeft ervoor gezorgd dat bij veel mensen een hoge graad van toxines voorkomt in hun bindweefsel (intercellulaire) en het intracellulaire vocht van de cellen. Verzorg dus je spijsvertering zodat de lymfe ook beter zijn werk kan doen. De afvoer van lichaamseigen beschadigde eiwitten en vreemde eiwitten is zeer cruciaal om verzuring te voorkomen die virussen aantrekken. Door de massavergiftiging van ons voedsel lopen zeer veel mensen met verstoppingen in het lymfe netwerk waardoor de fagocytose niet optimaal verloopt. Dat is tevens oorzaak dat er ook zoveel chronische ziekten zijn en infectieziekten krachtig kunnen toeslaan. Verstoppingen in het darm-maag kanaal, de lymfe, haarvaten, bindweefsel en membramen van de cellen leiden altijd naar infecties en bij corona is dit niet anders. Verstoppingen verminderen de immuniteit. Logisch, als een kraan verstopt zit komt er ook geen druppel water uit.

Handen preventief wassen, met een alkalische zeep of gewoon water. Vermijd veelvuldig gebruik van desinfecterende middelen, ze tasten de talglaag aan van de huid waardoor je juist gevoeliger voor infecties wordt. Als je moet hoesten, houd je hand niet voor de mond, want dan blijven de virussen aan de hand zitten en worden ze overal op aangebracht op voorwerpen en medemensen. Daarom kun je beter in de mouw respectievelijk de holte van de arm niezen of hoesten. Eveneens belangrijk, probeer je huis voortdurend te luchten, door over isolatie van huizen wordt de kans op infecties alleen maar groter. Loop zoveel mogelijk buiten en in de zon.

Heb je een verkoudheid , griep, bronchitis keelpijn of corona opgelopen, zoals Hippocrates zegt: UITZIEKEN. De echte oorzaak van je ziekte is niet de ziekteverwekker (is het gevolg) maar geïntoxiceerd weefsel. Dus je lichaam grondig en krachtig ontgiften en zuiveren is de leuze. Alleen als het symptoom levensbedreigend is behandelen en daarbij eveneens de echte oorzaak aanpakken. Jammer dat dit door ons medisch systeem altijd vergeten wordt. Bedenk als symptomen levensbedreigend worden dat dit dikwijls het gevolg is van eerdere symptoombestrijding waarbij het lichaam tegengewerkt is om zich te kunnen ontgiften.
Heb je een infectie opgelopen, dan is het belangrijk om je lichamelijk te ontzien, ik bedoel geen inspannende activiteiten doen en zeker niet werken. Volledige rust zoals Hippocrates het eveneens heeft gezegd. Je lichamelijk ontzien betekent niet dat je de hele dag in bed moet liggen. Ideaal is een lichte wandeling in de frisse buitenlucht. Vermijd mensenmassa om te voorkomen dat je nog nieuwe andere virussen of destructieve bacteriën extra binnenkrijgt. Maak het voor jezelf zo aangenaam mogelijk, warme kruidenthee met honing (is antiseptisch en antiviraal). De honing alleen toevoegen als de thee wat afgekoeld is dat hij drinkbaar is. Een neusspoeling of het inhaleren van etherische oliën zoals eucalyptus is eveneens deugdzaam. Een warm bad met etherische oliën kunnen echt wonderen doen. Ga absoluut voor 22.00 uur in bed, dit is zeer belangrijk voor je diepteslaap en om je hormoonhuishouding in evenwicht te brengen. De immuniteit is afhankelijk van de hormoonhuishouding.

De grootste en warme maaltijd op het middaguur, als je koorts hebt is het beter om niet of zeer weinig te eten. Je lichaam kan dan geen energie verspillen aan de spijsvertering zodat deze energie samen met de infectie en de koorts het lichaam goed kan ontgiften en zuiveren. Zoals Hippocrates en de Ayurveda dit ook stelt. ‘s Avonds nooit veel eten als je een infectieziekte opgelopen hebt. Let daar echt op, het kan echt niet goed meer verteren en het wordt een bron van toxines en afval vorming terwijl je lichaam het al moeilijk heeft. Drink wel voldoende. Bij het grote ontgiftingswerk van het lichaam dat samen met de infectieziekte gepaard gaat verliest het lichaam meer water die aangevuld moet worden.

Specerijen die een antivirale werking hebben zijn salie, kruidnagel, anijs, nootmuskaat, tijm, venkelzaad, daslook, knoflook, gember, mierikswortel, cubeb of steelpeper, oregano, steranijs, kurkuma, dragon, kaneel en zoethout. Deze specerijen hebben de eigenschap om de spijsvertering te verbeteren waardoor het lichaam zich beter kan ontgiften. Dat is de eerste vereiste om infecties te helpen genezen en de immuniteit te ondersteunen. Deze specerijen verbeteren eveneens de resorptie van voedingsnutriënten. Wees royaal in het gebruik van specerijen. Je kunt ook elke dag enkele kruidnagels eten, laat ze een klein uurtje weken in de mond, ze worden dan zacht en gaan zowel de mond, keel, maag en slokdarm ontgiften en zuiveren. Tevens gaat kruidnagel de balans van het maagzuur herstellen. Niet bij ontstekingen van de maag gebruiken.

Zorg voor de smaken bitter, scherp en wrang in elke maaltijd. Bij ontsteking (bv. de keel) vermijd je teveel scherpe smaak. Het zijn smaken die een reinigende werking hebben voor het lichaam, waardoor je sneller kunt uitzieken. Leer deze natuurlijke smaken weer te appreciëren. maak eenn gewoonte om elke ochtend je tong eveneens schoon te maken, en slik nooit slijm in. Slijmproppen en andere brokken vuil steeds uitspuwen. Ook de neus steeds snuiten, nooit intrekken. Slijm en pus zijn basale overlevingsmechanismen van het lichaam om zich te kunnen ontdoen van afvalstoffen, dode lichaamscellen en toxines. Onthoud dit. Bitter en wrang zijn smaken die zeer goed zijn voor de lever en de pancreas. De enzymen van de pancreas worden beter van kwaliteit en dat is goed voor de spijsvertering. Deze pancreasenzymen worden opgenomen in het bloed en de lever om de lever ook te helpen bij het ontgiftingswerk en een betere kwaliteit van de gal.

Om je immuunsysteem geheel te versterken kun je volgende geneeskrachtige planten

Deze planten hebben het voordeel dat ze eveneens het lichaam helpen ontgiften en zuiveren.
– Echinacea purpurea of de rode zonnehoed
– Umckaloabo-wortel (Kaapverdië-pelargonie)
– Grapefruit Extract. Werkt goed
– Vlierbloesem en vlierbessen. Deze stimuleren de vorming en het opgeven daarvan. Zo kan het lichaam zich sneller ontgiften.
– Propolis werkt kiemremmend (zowel virussen als bacteriën), let op dat het zuiver is zonder pesticiden.
– Vanuit de Ayurveda heb je nog Tinospora cordifolia dat de immuniteit een echte boost geeft. De bloedkwaliteit gaat ook sterk verbeteren.

Etherische oliën

Verdunnen met amandelolie of sesamolie als je het gebruikt voor massage.
– Anijsolie en anijszaad is antiseptisch en bevorderd het uithodesten van slijm. is tevens goed voor de dikke darm werking dat op zijn beurt goed is voor de lymfewerking.
– Eucalyptus olie alleen voor voor ouderen, niet voor jonge kinderen.
– Pepermuntolie is antiseptisch , werkt verkoelend (bij ontstekingen) is slijmoplossend en ontkrampend, bevordert de doorbloeding.
– Tea tree olie doodt alle ziekteverwekkende kiemen.
-Tea tree olie samen met met etherische olie van eucalyptus en munt op wat water en verstuiven of vernevelen in je woonruimte. Het ontsmet de lucht.

Thee bij infecties zijn heilzaam

– Kamillebloesem als tinctuur, thee, stoombad en zitbaden
– Thee van rozenbottel: 30 gram lindebloesem, 30 gram vlierbloesem, 20 gram madelief bloemen en 20 gram rozenbottels.
– Zoethoutwortel: 30 gram vlierbloesem, 20 gram tijm, 5 gram rozenbottels, 5 gram zoethoutwortel en 5 gram malve
– Thee van lindebloesem en kamillebloesem

Bij hoest kun je volgende planten gebruiken

Hoest is niet echt een ziekte, maar een zinvolle reactie van het lichaam om slijm met toxines, dode cellen en ziekteverwekkers zo snel mogelijk uit de ademhalingswegen te verwijderen. Vele vormen van hoest zijn meestal een viraal.
– Het blad van Efeu (klimop) om als hoestdrank en -druppels een beginnende hoest te verzachten, vastzittend slijm los te maken en het doorhoesten te bevorderen. Dit middel is zacht en mild en kan door kinderen en ouderen ook gebruikt worden.
– Bij droge hoest is althaea rosea en smalle weegbree (Plantaginis lanceolata) werkzaam.
– Bij hoesten en slijmvorming: Anijsolie, Sleutelbloem Wortel (primula), zoethoutwortel en tijm.
Je hebt eveneens waterkers die eveneens kiemdodend is. Tuinkers is eveneens fantastisch.Familie van de radijs en rammenas dat ook kiemdodend (virussen) werkt
– Bronchitis: Rammenas, oost-indische kers, heemstwortel
Andere middeltjes
– Gemberremedies: Nooit voor het ‘avonds gebruiken, verstoort de nachtrust! Maak een thee van 1 deel gember, 1 deel kaneel en 2 delen citroengras. Laat tien minuten trekken, en voeg honing aan toe als de thee afgekoeld en drinkbaar is. Helpt eveneens bij alle vormen van congestie in het maag-darmkanaal.
Een andere thee is 2 delen gember, 3 delen kaneel en een snufje kardemom
wat je ook kunt doen is 1 theelepel gember en een paar eucalyptus bladeren in een halve liter water. Koken . Inhaleer de stoom.
Gember nooit gebruiken als je aspirine gebruikt, beide zijn bloedverdunnend!
– Probeer eens tweemaal daags halve theelepel venkelzaad poeder gemengd met 1 theelepel ongeraffineerd suiker.
– Bij verkoudheid en hoest: een halve theelepel kaneel en een halve theelepel honing, eet dit driemaal daags
– Maak een thee van 1 deel echinacea met 1 deel Canadese geelwortel en twee delen kaneel.
– Tawari amarillo en Negro bekend als Lapachothee.
Andere kruiden die helpen bij virale infecties: Citroenmelisse, Aloë vera en A.ferox, heemstwortel en bast, vlierbessen stroop, zoethoutwortel,

Ten slotte

Vermijd angst, stress en negatieve emoties. Er worden door deze emoties veel meer adrenaline gevormd die alle organen overspoelen, de immuniteit verzwakken en adrenaline is voedsel wordt virussen. Ontspannen, uitrusten, uitzieken, de natuur in. Ademhalingsoefeningen zijn zeer heilzaam.

GRAAG WIL IK JE HELPEN OM JE IMMUNITEIT TE VERGROTEN.
Ik bied in deze crisis mijn succesvolle 30 dagen programma met korting aan. Met dit programma, dat je geheel vanuit thuis kunt volgen, verhoog je energie en vergroot je je immuniteit.

Patrick zei dit over het programma: ” Zoals je misschien al wist zitten mijn meer energie 30 dagen er op. De eerste gedachte die mij opvalt is: Wat nu? Is er een 30 dagen voor gevorderden in de maak? Dat zou naar mijn mening wel handig zijn. Ik heb nu het gevoel dat ik meer wil omtrent conditie en energie. Ik ga natuurlijk de combinaties verder doen. Wat de voeding betreft kan ik nog even verder met de aangegeven informatie. Het was een fijne maand. En ik heb VEEL MEER ENERGIE. “

https://danielderweduwen.be/meer-energie-met-weinig-moeite-in-30-dagen/

Daniël The Healthman
Vertrouw op je lichaam en genees jezelf
Je kunt veel meer dan je denkt