Het gebit en het tandvlees

33

Het gebit en het tandvlees onderhouden

Het ontstaan van tandplaque

Veel mensen hebben problemen met tandplaque, ondanks dat ze elke dag hun tanden poetsen. Ikzelf had daar vroeger ook enorm veel last van met tot gevolg veel gaatjes en andere tandproblemen. Dikwijls is de tong eveneens beslagen met een wit of soms geelachtige slijm. De adem heeft ook een onaangename geur. De meeste tandvleesproblemen zijn een indicatie dat er grote hoeveelheden toxines en afvalstoffen in je bloed zitten en duiden aan dat je lichaam moeite heeft met zich te ontgiften en te zuiveren.

Tandplaque is eveneens een indicatie dat de spijsvertering van de mond tot aan de anus verstoord is. Er is een opstapeling ontstaan van toxines en afvalstoffen dat de spijsvertering belemmert in zijn goede werking. Tandvleesproblemen hebben dus veel met de werking van de spijsvertering te maken. Het gaat er altijd om de onderliggende oorzaken van tandvleesproblemen aan te pakken zoals bijvoorbeeld industrieel bewerkte voeding en ongezond eetpatroon. Andere factoren die de spijsvertering verstoren zijn geraffineerde zaken, stimulerende dingen enzovoort. Op de verkeerde uren eten, verkeerde voedselcombinaties, te grote maaltijden. Dat kan niet voldoende verteren waarbij veel afvalstoffen en toxinen gevormd worden. Denk maar aan de grote maaltijden die ‘s avonds worden gegeten. Deze kunnen echt niet goed verteren omdat er ‘s avonds niet genoeg spijsverteringsenzymen zijn om dit voedsel te verteren. 

Andere oorzaken die een negatief effect hebben op de totaliteit van de spijsvertering en oorzaak zijn van tandplaque en tandvleesproblemen zijn uitdroging, verstopte lymfeklieren, onregelmatige levensstijl, emotionele problemen, verstoppingen in de galwegen van de lever en vervuiling tussen de darmvlokken van de dikke darm

Geniet je van je maaltijd?

Te snel eten waarbij er onvoldoende gekauwd wordt en te weinig speekselvorming is zal de spijsvertering in ernstige mate benadelen. De maagsappen kunnen onvoldoende binnendringen in de voedselbrij. Deze is te grof van structuur door onvoldoende kauwen en onvoldoende vloeibaar wegens gebrek aan speeksel. Maagsappen hebben dan de neiging om naar omhoog te sijpelen, meer bekend onder maagzuur en oprispingen. Dit heeft eveneens een schadelijk effect op het gebit.

De spijsvertering gaat daarom van de maag veel afvalstoffen en toxines tijdens de nacht naar boven in de mond brengen waarop gramnegatieve anaerobe staafjes zoals bacteroides en fusobacteriën aangetrokken worden. De celwand van deze bacteriën zijn sterk en elastisch. De verschillen tussen grampositieve en gramnegatieve bacteriën voornamelijk gerelateerd aan hun celwand samenstelling. Grampositieve bacteriën celwanden voornamelijk samengesteld uit een unieke stof bacteriën bekend als peptidoglycan of mureïne. Deze bacteriën kleuren paars na Gramkleuring. Gramnegatieve bacteriën celwanden slechts een dunne laag van peptidoglycaan en een buitenmembraan met een lipopolysaccharide component niet in Gram-positieve bacteriën. Gram-negatieve bacteriën kleuren rood of roze na Gram kleuring. Het zijn voornamelijk gram-negatieve bacteriën die tandplaque en tandvleesproblemen veroorzaken.

De flora van de mond

De mond heeft een specifieke flora die huist in de speekselklieren. Maar als de spijsvertering niet goed werkt, en jammer is dit bij velen onder ons het geval, zal deze flora steeds verstoort worden waardoor er tandplaque kan ontstaan. Daarbij gaan de gramnegatieve bacteriën gedijen en wordt de speeksel flora verstoord.

Bijna altijd hebt je ook een onaangenaam ruikende adem.

Een gezonde speekselflora dat alle tandplaque en tandvleesproblemen voorkomt bestaat uit grampositieve facultatieve staafjes en kokken. Denk maar aan de groep van Actinomyces en streptokokken. Veel tandvleesproblemen zoals gingivitis en parodontitis zijn oorzaak dat de kwaliteit van de tanden achteruitgaat doordat het glazuur aangetast wordt.

Cariës

Het is beter om deze problemen te voorkomen, in plaats van de ontstane problemen te lijf te gaan met boren, naalden, messen, medicijnen, tanden trekken en valse tanden trachten om deze problemen te genezen. Voor mijzelf is door vroegere onwetendheid te laat, ik ben reeds veel tanden kwijt, maar heb het degenererend proces van mijn gebit kunnen stoppen en omdraaien waardoor ik nu gezonde tanden en gezond tandvlees heb. Alleen ontzenuwde tanden blijven achteruitgaan, ze worden door het lichaam niet meer onderhouden en gaan na verloop van tientallen jaren afbrokkelen. De glazuurlaag en de tand zelf slijt af en wordt niet meer hersteld. Waarbij ze toch getrokken dienen te worden. Niet Ontzenuwde tanden worden wel onderhouden door het lichaam.  Al tien jaar geen enkel gaatje meer gekregen.

De grootste boosdoener van cariës worden veroorzaakt door de extra verzuring van koemelk en zuivelconsumptie. Ondanks dat koemelk veel calcium bevat, kan het menselijke lichaam daar niet veel mee doen. De verhouding calcium, magnesium en fosfor dat aan de caseïne is gebonden past niet om in het menselijke organisme in te bouwen. De grote hoeveelheden caseïne in koemelk en zuivel hebben een verzurend effect in het lichaam. Het lichaam wordt verplicht om calcium en andere mineralen te onttrekken aan botten en tanden om het bloed in de juiste zuur-base verhouding (7.35-7.45 PH) te kunnen houden, en dan nog eens bovenop de verstoorde spijsvertering. Geraffineerde suikers, alcohol, azijn hebben ook een sterk negatief en verzurend effect op de tanden. 

Cariës volgens de Germaanse geneeskunde

Met dank aan Arjan Lievers

1- ONTWIKKELING EN FUNCTIE VAN HET TANDGLAZUUR: 

Het tandglazuur bedekt de kroon van de tand boven het tandvlees. Het is samengesteld uit grote hoeveelheden mineralen (meer dan in het tandbeen), wat de tand robuust maakt tegen dagelijks gebruik, zoals kauwen, bijten en knarsen. Net zoals het neurale netwerk van het botvlies bestaat het tandglazuur uit twee lagen: een binnenlaag, dichtbij het tandbeen en een buitenste zichtbare laag. De bekleding van het parodontium (odontoperiosteum) bovenop het tandbeen bestaat uit plaveiselepitheel. De buitenste laag van het tandglazuur is verhard plaveiselepitheel. Het tandglazuur is afkomstig van het ectoderm en wordt daarom aangestuurd vanuit de hersenschors.

I5p6aD NcIKZyirx2HERSENNIVEAU: Het tandglazuur wordt aangestuurd vanuit de pre-motorisch sensorische cortex (onderdeel van de hersenschors). Het tandglazuur van de rechter tanden wordt aangestuurd vanuit de linkerkant van de cortex; het tandglazuur van de linker tanden wordt aangestuurd vanuit de rechter hersenhelft. Daarom is er een kruislings verband tussen de hersenen en het orgaan.

BIOLOGISCH CONFLICT: Waar het tandbeen betrekking heeft op “niet van je af kunnen bijten” is het biologische conflict dat verband houdt met het tandglazuur letterlijk “niet van je af mogen bijten” (een grote hond mag de kleine hond niet bijten omdat zijn baasje hem vasthoudt, niet toegestaan worden ​​om je tanden te zetten in je favoriete eten – vergelijk met mondelinge conflicten) of in figuurlijke zin; dat het individu wordt belet om ten opzichte van iemand “van zich af te bijten” of deze “scherp toe te mogen spreken”. Om precies te zijn, de persoon zou “van zich af kunnen bijten”, omdat hij/zij sterker is of in een hogere positie of rang staat, maar vanwege de regels (etiquette, politieke correctheid) of om ethische redenen, niet in scherpe bewoordingen mag spreken. Ergens niet iets van mogen zeggen (“de waarheid vertellen”) om de persoon niet te kwetsen kan ook een bijt conflict veroorzaken. Het bijt conflict dat hoort bij het tandglazuur komt ook overeen met “iets niet mogen of niet kunnen vasthouden” (vergelijkbaar met een moederpoes die haar kitten in het nekvel vasthoudt). Het is een soort scheidingsconflict.

Locatie: Welke tanden zijn getroffen door het bijt conflict wordt bepaald door iemands individuele perceptie van de conflictsituatie, in overeenstemming met de specifieke functie van de tanden.

XY906Dw6xeyARN3zPNliZP04JURcjrYk6CCk4zUo7KcrYEhOP3eEwmgT7e0G5Nzs2tCGmKNAHBDK36vF5nujOXewh7q hydoAZ7XLEr qvI180IBll q34r8Uaiob mGz2hcQbHr

De snijtanden (voortanden) worden gebruikt voor het bijten en afsnijden van voedsel. Het gerelateerde bijt conflict: niet mogen bijten, scherp toespreken of je tanden laten zien.

De hoektanden (op de hoek) worden gebruikt voor het grijpen en verscheuren van voedsel. Het gerelateerde bijt conflict: het niet mogen “grijpen” van een persoon.

De kiezen (aan de achterkant) worden gebruikt voor het malen en kauwen van voedsel. Het gerelateerde bijt conflict: een tegenstander niet mogen vermalen (“kauwen en uitspugen”).

OPMERKING: Of de tanden aan de rechter- of linkerzijde (of aan beide kanten) zijn betroffen, wordt bepaald door de biologische handigheid van een persoon en of het conflict moeder / kind of partner gerelateerd is.

CONFLICTACTIEVE FASE: Ulceratie en celafname van het tandglazuur veroorzaakt gaatjes in de aangetaste tand of tanden (vergelijk met gaatjes in het tandbeen). Het biologische doel van het verlies van tandglazuur is om de tand bot te maken, om niet te kunnen bijten (omdat dit niet is toegestaan). De biologische zin is tijdelijke overgevoeligheid en pijn te laten toenemen zodat je niet meer kunt bijten of toebijten omdat het pijn doet. De pijn (“tandreuma”) is vergelijkbaar met de reumatische pijn waarbij de periostale zenuwen betrokken zijn. Net zoals het neurale netwerk dat het botvlies bedekt, is het parodontium (odontoperiosteum) bovenop het tandbeen voorzien van zeer gevoelige zenuwen (vergelijk met kiespijn in de helingsfase van het tandbeen veroorzaakt door het oprekken van het parodontium). Wanneer het glazuur verloren is gegaan ontstaat een overgevoeligheid voor warmte en koude. Bij langdurige conflictactiviteit vertoont de vergane tand zwarte vlekken of wordt volledig zwart, afhankelijk van de intensiteit en duur van het conflict. Tandbederf, of het nu voorkomt in het tandbeen of in het tandglazuur, is niet gerelateerd aan suiker in voedingsmiddelen of vloeistoffen.

jCpFJQOy3eog3s8nbfZh2xi459E lMW3SQm bbY68FHnv9 wdrexVerbmCLpFbDmpBpRNxiMcYyf Y8wvQhUj0 xwkD8tF4vfAMmmv EvlH B1bS51jEIvD4KbzMiMBJtB5ZU4qMerk op dat in deze foto het verval van het tandglazuur alleen de snijtanden van de linker tanden betreft. Als de persoon linkshandig is, onthult dit dat het bijt conflict in verband werd gebracht met een partner.

zHzyylnLcRyF Xy1H8DGfysd864odA91LJkk wfNhxNagK08E 4xdE0bZ9 t1tea QoONM ta7M0tAZUXvzUVe5z0qIUh8j3kVTYKyhLmDjQTky9hkKhdHj Q24erA cegid Rmw

Deze foto toont vergevorderde gaatjes in het tandglazuur, die zich beperken tot de rechter en linker snijtanden. Dit geeft aan dat het bijt conflict samenhangt met de moeder/kind én partner van de persoon.

eCw0ezAvlJNfWGAoMEJzYpPhSlieqT9zb4nwRoRUVK9Zq6wtmreznfl5YlbtugNncrVCBrLTBtIMnHqbq0mLuPp0sufU3zTsjMvYql58UGyid1tT5Ujb3NHbQdg3UBHno5miiMpP

Als gevolg daarvan strekt de Hamerse Haard in het tandglazuurrelais zich op deze CT-scan uit over beide hersenhelften (centraal conflict) – vergelijk met de impact van een centraal conflict in het tandbeen-relais. 

HELINGSFASE: Tijdens de helingsfase wordt het tandglazuurweefsel weer aangevuld met overgevoeligheid koud/warm, zoet/zuur.(In tegenstelling tot het standaardbeeld). Het herstelproces is echter erg traag, zelfs zonder terugval van conflicten. Na de reparatie blijft het aangedane gebied van de tand of tanden donkerder. Volgens tandartsen van de Germaanse geneeskunde is er geen herstel. Het gat blijft of wordt groter. Eigen ervaring is wel herstel mogelijk en versterking van tandglazuur door in je eigen kracht te komen en je kunnen afbijten bij conflicten.

Enkele voorbeelden: uit het archief van Dr. Hamer:

1- Een werknemer laat zich steeds door zijn superieuren terecht wijzen (hij wordt gebeten) en hij durft niet terug te bijten, want dan is hij zijn werk kwijt.

2- Een vrouw wordt door haar partner onder druk gezet om zich eindelijk tegen de aanvallen van haar zus te verweren. De vrouw wil echter geen ruzie.

Therapie: om nieuwe gaten te voorkomen: nadenken over de mogelijke zielsoorzaken – conflict en zijn sporen achterhalen en zo snel mogelijk oplossen. 

Affirmaties: “Ik heb het recht om mij te verweren”. “Ik laat niet meer met mij sollen en zal in de toekomst terugbijten”. Andere strategie is totale vergiffenis. Positief over je eigen tanden denken. Zich de tanden gezond en stralend voorstellen. De aangedane tand door een tandarts laten vullen. Pijnstillers indien nodig. Tandhygiëne, veel kauwen voor veel speekselvorming poetsen om gaten te vermijden. Mondspoelingen met thee van salie, braambladeren, walnootbladeren en paardenstaart.

STROTSLIJMVLIES SENSIBILITEIT SCHEMA: Het Biologische Speciaalprogramma van het tandglazuur volgt het strotslijmvlies sensibiliteit schema met hyperesthesie (overgevoeligheid met onaangename sensaties) in de conflictactieve fase en de Epileptoïde Crisis en hypesthesie (afname overgevoeligheid) in de helingsfase.

.HcJiO1cnUehtki2ofq014s8 uJqVsB8EeDuQO6oySwFyHBTsZR7ZCBsloPftKYdNL1EGbvAEEdCisD1RtlqDhVluM94d5rePYvP 2SgPlVtudVqFpz4sSdWSOCfm nyHD0hsn8Ko

2- ONTWIKKELING EN FUNCTIE VAN HET TANDBEEN EN DE KAAKBEENDEREN: 

Een volwassen mens heeft 32 tanden, 16 in de bovenkaak en 16 in de onderkaak. Elke tand bestaat uit een kroon (boven de tandvleeslijn), die bedekt is met tandglazuur en een wortel (onder de tandvleeslijn). De tand is voor het grootste gedeelte gemaakt van tandbeen (dentine). De verkalkte structuur van tanden is dichter dan die van botten, waardoor de druk van het bijten en vermalen kan worden weerstaan. De wortels van de tanden reiken tot in het bovenste of onderste kaakbeen. De wortelkanalen strekken zich uit van de punt van de wortel tot in de pulpakamer, die zich in het midden van de tand bevindt. De pulpa bevat bloedvaten die de tanden voeden en zenuwen die de tanden gevoelig maken voor warmte, koude, pijn en druk. De pulpacellen, odontoblasten genoemd, zijn in staat tandbeen te produceren (vergelijkbaar met botopbouwende osteoblasten). De pulpa is daarmee “het beenmerg” van de tand. Het parodontium, dat het tandbeen omringt, biedt steun aan de tanden (gelijk aan het botvlies dat de botten bedekt). Het tandvlees of gingiva ligt over de kaakbeenderen en drukt de tanden strak tegen de tandhals. De kaak bestaat uit een paar botten en vormt het raamwerk van de mond. Het bestaat uit de bovenkaak (vast bovenkaakbeen), de onderkaak (beweegbaar onderkaakbeen) en het temporomandibulair gewricht (TMJ gewricht). De functie van de kaak is om het te gebruiken voor bijten en kauwen. Het tandbeen en de kaakbeenderen zijn afkomstig van het nieuw mesoderm en worden daarom aangestuurd vanuit het hersenmerg.

BIOLOGISCH CONFLICT: Het biologische conflict dat verband houdt met het tandbeen is “niet kunnen bijten”, “zich niet kunnen verweren”. Dan wel letterlijk (niet in staat zijn of moeite hebben met het vermalen van voedsel) of figuurlijk, in de zin van “niet van je af kunnen bijten” of een tegenstander niet kunnen “grijpen”, omdat het individu zich in een zwakkere positie bevindt (vergelijk met bijt conflicten die verband houden met het tandglazuur en de kaakspieren). Bijvoorbeeld; fysiek zwakker zijn (een kind ten opzichte van een groter kind of een volwassene, een vrouw ten opzichte van een man, een kleine hond ten opzichte van een grote hond), een lagere rang op de werkplek (een werknemer ten opzichte van de baas of een collega in een hogere functie), op school (een student ten opzichte van een leraar, een leraar ten opzichte van de teamleider), binnen het gezin (een kind ten opzichte van een ouder of een oudere broer of zus, een nieuwe partner of partner tegenover een stiefkind), of zich in een zwakkere positie bevinden ten opzichte van een autoriteit (overheidsfunctionaris, politieagent, dokter, rechter, bankdirecteur). Discriminatie, politieke onderdrukking, misbruik (fysiek, seksueel, verbaal), straf, beperkingen, provocaties of schelden creëren situaties die een bijt conflict kunnen veroorzaken. Het conflict wordt ervaren als het niet kunnen vechten of zich niet kunnen verdedigen (“zijn tanden laten zien”). Verbale gevechten en constant ruzie maken met een familielid zijn klassieke bijt conflicten. Het bijt conflict dat verband houdt met het tandbeen is een vorm van een eigenwaarde-inbreuk conflict (zie botten en gewrichten).

Locatie: Welke tanden het zijn getroffen door het bijt conflict wordt bepaald door de individuele perceptie van de conflictsituatie in relatie tot de specifieke functie van de tanden. De snijtanden (voortanden) worden gebruikt voor het bijten en afsnijden van voedsel. Het gerelateerde bijt conflict: niet mogen bijten, toehappen of je tanden laten zien. De hoektanden (op de hoek) worden gebruikt voor het grijpen en verscheuren van voedsel. Het gerelateerde bijt conflict: het niet mogen grijpen van een persoon. De kiezen (achterin) worden gebruikt voor het vermalen en kauwen van het voedsel. Het gerelateerde bijt conflict: niet mogen vermorzelen of vermalen van een tegenstander “hem vermalen en uitspugen”. 

edVHaB3yDkejZk8gvFM4NCxkg2my4gJx aXvHh62QGHCp dcOys3sFllyi0XH JB0WB4IW60 ujCjmIIUEmHwJnpnOufi80m 2OdlKv0bQg l4Rm

Omdat tandbeen holtes pijnloos zijn (in tegenstelling tot gaatjes in het tandglazuur) worden ze meestal alleen gedetecteerd via een röntgenfoto. Als echter een gaatje tot in de pulpa reikt veroorzaakt de blootstelling van de pulpa aan warm, koud, zoet of zuur voedsel en dranken een pijnlijk gevoel. Overmatig verlies van tandbeen als gevolg van langdurige conflictactiviteit vernietigt de interne structuur van de tand, met als gevolg dat de tand afbreekt. Zonder bloedtoevoer naar de pulpa begint de tand van binnenuit weg te rotten.

OPMERKING: Tandbederf, of het nu in het tandbeen of in het tandglazuur voorkomt, is niet gerelateerd aan suiker in voedingsmiddelen of bijvoorbeeld in frisdrank. Niet iedere “zoetekauw”, kind of volwassene, ontwikkelt gaatjes! Omgekeerd treden gaatjes ook op bij mensen die nauwelijks snoep eten. Tandbederf is ook niet gerelateerd aan een verwaarlozing van de tandheelkundige zorg. Personen die consistent zijn met hun mondhygiëne hebben evengoed gaatjes en andersom.

Als het de kaak betreft start een proces van ontkalking van het kaakbot (osteolyse). Bij langdurige conflictactiviteit wordt de hals van de tand zichtbaar langer, het tandvlees trekt zich terug en de tand gaat los zitten en wordt instabiel. Bijgevolg ontstaan scheurtjes in het tandvlees, wat leidt naar bloedend tandvlees. Tandvlees aandoeningen zoals een tandvleesabces of gingivitis hebben betrekking op het diepliggende mondslijmvlies en oppervlakkig mondslijmvlies. De afbraak van de periodontale structuur wordt periodontose genoemd. Er bestaat een risico dat de tand uitvalt.

HELINGSFASE: Tijdens de helingsfase worden die gaatjes in de tand opnieuw gevuld met tandbeencallus. Dat wordt geproduceerd door de odontoblaste in de pulpa (vergelijkbaar met de reconstructie van botten met callus die wordt geproduceerd door botopbouwende osteoblasten). Het zachte callus hardt uiteindelijk uit.

OPMERKING: Alle organen en weefsels die afkomstig zijn van het nieuw mesoderm (luxe-groep), inclusief het tandbeen, tonen het biologisch doel aan het einde van de helingsfase. nadat het genezingsproces is voltooid, is het orgaan of weefsel (botweefsel) sterker dan voorheen, waardoor het beter voorbereid is op een conflict van dezelfde soort.

wMkFAlxlJ1YU3JQl d50LvyqNyTRqff eFem0fpuHet zachte callus in de kaak maakt dat de tand of tanden gemakkelijker kunnen verschuiven. een beugel kan in die fase daarom behulpzaam zijn. 

NOOT:

Als een gaatje een uitwendige opening heeft (tandfistel), vindt de callus zijn weg naar de mond. gecombineerd met voedselresten en speeksel hecht de kleverige substantie zich aan het oppervlak van de tanden. Hetgeen bijdraagt aan de vorming van tandsteen. Dat is een vorm van verharde tandplaque. In tegenstelling tot wat vele mensen denken veroorzaakt tandplaque geen gaatjes. Van plaque wordt ook beweerd dat ze tandbederf en gingivitis, een ontsteking van het tandvlees veroorzaken. Deze theorie kan echter niet verklaren waarom gaatjes of gingivitis optreden aan de rechter- of linkerzijde van de mond, waarom gaatjes ontstaan in een specifieke tand, waarom de voortanden of kiezen betroffen zijn of waarom de cariës voorkomt in het tandbeen of in het tandglazuur. Het inzicht dat de Germaanse geneeskunde biedt in de oorzaken van “tandziekten” zullen tandheelkunde zoals wij die kennen fundamenteel veranderen. 

Tijdens het aanvullingsproces  rekt het parodontium dat de tand bedekt uit, als gevolg van de zwelling. Dit kan ernstige kiespijn veroorzaken, omdat het plaveiselepitheel, die het parodontium bedekt, is voorzien van zeer gevoelige zenuwen. Te vergelijken met tandpijn waarbij het tandglazuur is betrokken. Als het gaatje zich in de kern van de tand bevindt kan de zwelling op de pulpa drukken. In dit geval kan de pijn ondraaglijk zijn. Langdurige druk op de pulpa (vb: hangende genezing) kan de zenuwen van de tand beschadigen (de pulpa kan ook beschadigd raken door herhaaldelijke behandelingen door de tandarts, bijvoorbeeld door vullingen). 

Op dat moment is de standaardbehandeling door de reguliere geneeskunde een wortelkanaalbehandeling of een extractie van de tand. De procedure van een wortelkanaalbehandeling omvat het verwijderen van de gehele inhoud van de pulpa en het vullen van de holte met kunststof materiaal genaamd gutta percha. Maar er is meer dan dat: de vulling bevat ook formaldehyde en arseen.

Wat overblijft na een wortelkanaalbehandeling is een dode en giftige tand! De theorie dat een tand die een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan het risico in zich draagt ​​om kanker of een hartaanval te veroorzaken, zoals oorspronkelijk (1922) werd beweerd door dr. Weston A. Price, is op basis van de Vijf Biologische Wetten zeer twijfelachtig te noemen. Vanuit GNM oogpunt moet een wortelkanaalbehandeling echter ten koste van alles worden vermeden. In uitzonderlijke gevallen moet de aangetaste tand mogelijk worden verwijderd en vervangen.

Bacteriën, op voorwaarde dat ze beschikbaar zijn, helpen bij de reconstructie van de tand. De microbiële activiteit veroorzaakt een tandabces met de opeenhoping van callus en pus in de tand (vergelijk met het tandvleesabces). De pijn van het tandabces is te wijten aan de toenemende druk in de tand. Als de holte echter een uitwendige opening heeft gecreëerd, een tandfistel genaamd, zal de pus weglekken en het abces vanzelf afvoeren.

De zwelling rond de tand (op de afbeelding) wordt veroorzaakt door oedeem (vochtophoping) in het genezingsgebied. Met waterretentie als gevolg van het syndroom wordt de zwelling aanzienlijk groter, wat merkbaar is aan de zwelling in het gezicht. 

3- KAAKTUMOR (ODONTOOM, MYXOOM, OSTEOSARCOOM)

BIOLOGISCH CONFLICT: Zelfde als hierboven.

Voorbeeld archief Dr. Hamer:

Een 47 jarige patiënte verkoopt haar woonwagen voor 20.000 euro. De koper speelt echter een vals spel. Hij draagt een vervalst keuringsbewijs aan, waarop alleen maar gebreken staan. Die zogenaamde gebreken ter waarde van 19.000 euro vordert hij in een proces met succes terug. De patiënte is geschokt = bijt conflict. Ze kan de bedrieger niet “vermalen”. gelijktijdig lijdt ze een existentie conflict, omdat zij nu 19.000 euro kwijt is. het komt tot een osteolyse van de bovenkaak en dentineosteolysen van alle rechter boventanden. = actieve fase. Nadat ze het verlies  verwerkt heeft, komt ze met syndroom in de heling. De kaak zwelt enorm open de kiezen vallen allemaal uit. (In de reguliere geneeskunde stelt men de diagnose: kaaktumor). Door de zwelling heeft ze slikproblemen. Ze gaat naar een natuurkliniek en verzoekt slechts met liefde verpleegd te worden. Men geeft haar daar echter onmiddellijk morfine en 30 dagen later sterft ze.

GENEZINGSFASE: of hangende genezing, eventueel met syndroom is herstel van het kaakbeen na voorgaande celafbouw tijdens het conflict. Gaat gepaard met sterke pijn. De lateraliteit (handigheid) is van toepassing. 

THERAPIE: het bijt conflict is opgelost, genezing begeleiden, epicrisis eventueel afvlakken. Eventuele existentie conflicten oplossen. Waarschuwing: geen punctie uitvoeren! er bestaat gevaar dat callus uitloopt met gevolg van het ontstaan van een zeer groot sarcoom. Lymfedrainage is aan te bevelen.

In de kaak gaat de recalcificatie die plaatsvindt tijdens de helingsfase gepaard met zwelling en pijn, veroorzaakt door het oprekken van de periostale laag die de kaakbeenderen bedekt. Een grote zwelling wordt meestal gediagnosticeerd als botkanker van de kaken. Pijn in het temporomandibulair gewricht wordt TMJ-syndroom genoemd.

NOOT: Kaakcysten ontstaan (afwezigheid juiste bacteriën als gevolg antibioticakuren) en door recidiverend conflict, meestal met syndroom. herhaling af- en opbouwfases en vorming vanholten > cysten.

4- DIEPE CARIËS

Bij ernstige cariës speelt er een grote eigenwaardeconflict met betrekking tot niet kunnen toebijten of doorbijten. Niet in staat zijn zich te kunnen verweren, zich niet kunnen gelden of niet kunnen doorzetten.  Onaantrekkelijke tanden kunnen, vanwege een slechte mondhygiëne, daarom ook een tandbeen-gerelateerd conflict veroorzaken. Het bijt conflict geassocieerd met de kaakbotten wordt als intenser ervaren. Wordt het tandbeen effectief ook getroffen door cariës dan betekent dat je naast het bijt conflict nog aan een diepere eigenwaardeconflict lijdt. 

Begrijp dat het onderbewustzijn niet kan nuanceren. Of je het voedsel niet kunt bijten of je kunt je niet kunt verdedigen (machteloosheid) of je kunt niet doorzetten in wat je wilt doen, het onderbewuste start dezelfde programma’s op. Dit heeft betrekking tot het botweefsel, het tandbeen is nieuw mesoderm en wordt aangestuurd door het hersenmerg.

Tijdens de conflictactieve fase (die soms jarenlang aansleept) ontstaan er gaten door celafname in het tandbeen. Er is geen pijn. 

Tijdens de genezingsfase ontstaat er wel pijn. Echter het gat blijft en wordt niet groter volgens de Germaanse tandartsen, enkel in het beste geval een beetje recalcificatie aan de oppervlakte. Hun ervaring is dat het gat toch groter kan worden bij onvoldoende tandverzorging en er geen vulling wordt aangebracht. De biologische zin is om het tandbeen te versterken als het eigenwaardeconflict is opgelost. In botten gebeurd dat ook, echter in tanden is het toch een ander verhaal. De lateraliteit (handigheid) is ook van toepassing.

Voorbeelden eigen archief Dr. Hamer.

1- De ouders van een 7-jarige jongen hebben voortdurend ruzie. De vader verliest zijn geduld en begint dan te schreeuwen.  = Bijt Conflict, “de jongen wilt de vader bijten!”

Er ontstaat afbouw van het tandbeen en er ontstaan vervolgens allerlei gaten in alle tanden.  De jongen verlangt zo naar harmonie tussen zijn ouders . De strijd blijft echter jarenlang doorgaan. Wanneer de jongen met zijn eigen gezin in hetzelfde huis woont, krijgt het conflict voortdurend nieuwe voeding. 

2- Hij was 24 jaar en linkshandig toen hij aan een opleiding tot masseur begon. Het was niet eenvoudig om een stageplaats te vinden, waar uiteindelijk vond hij een plek bij een gerenommeerde acupunctuur-masseur in salzburg. Echter doorzag hij snel dat de leraar iedereen begon aan te praten dat hun bekken scheef stond en dat dit de oorzaak was van hun ziekte. Toen werd de sympathie voor de leraar al snel een afkeer. Hij had hem graag willen afbijten en vermalen! Dat kon natuurlijk niet, want dan zou hij bij niemand anders nog een plaatsje vinden. de conflictactiviteit duurde een half jaar. Uiteindelijk kwam het tot een scheiding. Twee weken na dit ontslag vond hij een nieuwe stageplaats. ‘S Nachts kwamen toende hevige tandpijnen. De tandarts vond een diep gat: “het wortelkanaal is aangetast”. = Wortelbehandeling.

3- De zuster van een rechtshandige patiënte weet het altijd beter. Bij de telefoongesprekken die ze hebben, houdt de zuster steeds een monoloog = conflict de zuster niet te kunnen bijten, omdat de familievrede verstoord zou worden. De Patiënte tracht haar zuster te accepteren zoals ze is en komt daardoor in de genezing. De rechter maaltand is getroffen.

4- Een zwakkere jongen wordt op school steeds gepest door de sterkeren.

5- Een man moet zich op het werk steeds aanpassen. Hij is te zwak om voor zichzelf op te komen.

6- Een 53-jarige rechtshandige man heeft een oudere broer die zeer agressief is.  De patiënt was in zijn jeugd steeds weer het slachtoffer wanneer de broer dronken thuiskwam.  = Bijt conlfict – “ik zou graag terug bijten, maar ik ben niet sterk genoeg en dus houdt ik me maar stil. Er ontstaat afbouw van het tandbeen in de maaltand (partnerzijde) tijdens de actieve fase. Intussen is de broer 60 jaar oud en hij heeft een slechte gezondheid. Met Kerstmis komt het tot een discussie met de broer, en de patiënt kan daarna zijn vrouw over zijn angstige jeugdjaren vertellen. Dit is de oplossing voor het bijt conflict. Daarna moet er een wortelkanaalbehandeling worden verricht. 

THERAPIE: 

De Psyche: Nadenken over de psychische zaken om nieuwe gaten te vermijden. Belangrijk is om het conflict en zijn sporen te achterhalen en zo mogelijk reëel oplossen.  Spreek affirmaties uit: “Ik ben sterk en moedig”. “Ik durf te bijten indien nodig”. zich de tegenstander of de situatie voorstellen en toebijten. Andere strategie: Vergeven.  denk positief over de eigen tanden. de tanden constructieve, liefdevolle gedachten zenden. Zich de tanden stralend en gezond voorstellen. 

THERAPIE TAND: 

De tand laten vullen door de tandarts.  Indien nodig met pijnstillers. 

Lymfedrainage, “olietrekken (oilpulling), mondspoeling met kamillethee of met een zoutoplossing. Het tandenpoetsen optimaliseren (tandhygiëne).

5- PARODONTOSE: AFBRAAK VAN HET TANDBED

Het achterliggende conflict bij parodontitis is gelijklopend met het conflict van diepe cariës. Hierbij is het weefsel dat behoort tot het nieuw mesoderm aangetast. (tandcement-kaakbeen). Tijdens de conflictactieve fase is er afbouw van het tandcement. De tandhals lijkt langer te zijn omdat het tandbed wegkwijnt. = Parodontose. Tot aan het einde van de genezing kunnen de tanden wiebelen. Er is geen pijn.  Pijn en ontsteking ontstaat in de genezing waarbij het tandbed wordt hersteld. Het herstel gaat samen met sterke zwelling en pijn door het syndroom. de biologische zin is het versterken van het tandbed. 

Voorbeeld archief Dr. Hamer. 

Een 46 jarige man maakt een slippertje, waarna hij prostaatkanker ontwikkelt. Maar daar blijft het niet bij, na de “biecht” aan zijn vrouw is deze vanzelfsprekend wantrouwig. Zij wil overal bij zijn en controleert hem voortdurend. De patiënt voelt zich schuldig tegenover zijn vrouw en verzekert haar om haar niet meer te bedriegen. Hij neemt alle beperkingen op de koopt toe. = Actief eigenwaarde-bijt-conflict.

Er volgt een massieve, voortschrijdende afbraak van het kaakbeen, waarbij de bovenkaak meer getroffen is dan de onderkaak. Zijn tanden verkleuren en zijn nu geel-grauw. De tandarts stelt ook een vermindering van de bijthoogte vast. (de tanden zijn naar onderen gezakt). Therapie: als het echtpaar de samenhangen onderkent, wordt de man in zijn eer hersteld met een klein ritueel. Hij wil voortaan trouw zijn aan zijn vrouw en wil een streep zetten onder dit hoofdstuk. 

THERAPIE: volgens de Germaanse geneeskunde:

Sowieso het conflict en zijn sporen achterhalen en zo reëel mogelijk oplossen. Als dit lukt gaan er genezings pijnen ontstaan. Je kunt de tanden stabiliseren door klemmen en lijm totdat de tand weer vastzit en de genezing afgesloten is. De mond spoelen met thee van salie, smeerwortel of braambladeren. Spoelingen met kamillethee  en kruidnagelolie. Tandenpoetsen met een zoutoplossing of oil pulling toepassen.  Sowieso optimale mond- en tandhygiëne (tandenpoetsen, profylaxe of voorkoming van aandoeningen).

Amalgaam

h HwT3LuQJrB4oUApoHioA527yz2VE5ojavb4a7UxKsiCM6TNcTokuFLxlzl8Amalgaamvulling is niet gezond

Metaal in je mond is een constante bron van vergiftiging en van allergische reacties van je lichaam. Ieder soort metaal gaat uiteindelijk oxideren (roesten) en dat gebeurt voornamelijk in je mond. daar bevindt zich een hoge concentratie aan lucht en zuurstof. Amalgaamvullingen bevatten veel kwik en er ontstaan kwikdampen. Door inademen komen ze in de longen terecht en bereiken ze door eten en drinken ook het spijsverteringsstelsel. Als ze in het bloed en de lymfe terechtkomen kunnen ze aanzienlijke schade aanrichten in het lichaam, voornamelijk aan het zenuwstelsel. de geleidelijke en voortdurende afgifte van kwik en andere giftige metalen in het lichaam door metalen vullingen, heeft vooral effect op de lever, nieren, de longen, het zenuwstelsel en de hersenen. 

Vroeger werd aan tandartsen geadviseerd om amalgaam niet vast te nemen met blote handen en luchtdicht op te slaan. Daaruit kan ik wel concluderen dat het niet gezond is om in de mond te steken. Ondertussen wordt gelukkig composietmaterialen gebruikt door tandartsen als vervanging voor de amalgaam vullingen. Composiet is een mengsel van kunsthars en glas. Composiet moet heel zorgvuldig uitgehard worden. Zo niet, toxisch voor de pulpa. Alternatief : bio silicaat en glasionomeer. Groot nadeel van deze materialen is dat ze niet slijtvast zijn. Ze moeten vlug vervangen worden. Vandaar dat ze minder bij volwassenen worden gebruikt, wel standaard als vulling van melktandjes. Er is nog werk aan de winkel. Het beste is natuurlijk ervoor zorgen dat er niet moet gevuld worden.

Amalgaam, goud en andere vulmaterialen om de beruchte gaten in de tanden te vullen bevatten zware giftige metalen. Amalgaam is het ergste vervuilend en vergiftigend in zijn soort. Om de stevigheid van de vulling te garanderen wordt er kwik, tin, nikkel, thallium en koper gebruikt in amalgaam. Dus een hele batterij aan zware metalen in je mond. Als je dan ook weet dat amalgaam uit 50% zuivere kwik bestaat en 33 à 35% tin, koper en nikkel, dan weet je dat amalgaam cancereuze aandoeningen kan doen ontstaan in het lichaam. Amalgaam bevat ook thallium, dit zware metaal kan verlammingen geven in de benen en is ook een carcinogeen.

Het is een constante bron van metalen vergiftiging en allergische reacties van je lichaam. Voor de roze kleur van kunstgebitten gebruikt men cadmium. Alle metalen gaan uiteindelijk oxideren, en vooral in je mond waar er zich een hoge concentratie lucht en vocht bevindt. Daarbij regelmatig hete dranken drinken en kauwen op voedsel zorgt ervoor dat dagelijks kwik wordt afgegeven.

Als je algemene gezondheid verzwakt wanneer er teveel giften aanwezig zijn in je lichaam, gaan deze zware metalen zich ophopen in de klieren en de hersenen. Ze liggen dikwijls aan de basis van het ontstaan van hersentumoren. Zware metalen kunnen zich ook gaan nestelen in de botten, gewrichten, spieren, collageen en vetweefsel. Allergieën en ontstekingen zijn het gevolg. 

Hulpmiddeltjes van moeder natuur

Wat kun je doen om je tanden en tandvlees gezond te houden met een evenwichtige speekselflora dat je tandvlees en tanden beschermd? Sowieso je voedingspatroon en voedselkeuze aanpassen. Ik zelf eet elke dag een kruidnagel, hebben een  krachtig antioxidante werking vernietigen gramnegatieve staafjes. Daarbij wordt de ademhaling frisser. Ik laat de kruidnagel tot drie kwartier weken en slap worden in de mond waarbij ondertussen de scherpe en reinigende smaak reeds vrijkomt. 

De scherpe smaak is een reinigende en zuiverende smaak voor het lichaam, voornamelijk in het gebied van de gehele spijsvertering. Na verloop van tijd wordt de kruidnagel zachter en kun je erop kauwen dat de speekselproductie verbetert en een extra reinigend effect heeft op de tanden en het tandvlees. Kruidnagel heeft ook de eigenschap om het maagzuurgehalte in evenwicht te brengen en de daar aanwezige toxines en afvalstoffen te elimineren. Kruidnagel stimuleert de spijsvertering en de opname van voedingstoffen doorheen de darmwand. Kruidnagel heeft ontstekingsremmende eigenschappen bij kiespijn en verzacht deze heftige pijn. 

Kruidnagelolie dringt doorheen het tandvlees om gifstoffen te elimineren en ontsteking aan de tandwortel te genezen. Het is wel belangrijk dat  je wel vervolgens laat behandelen door een tandarts om het dieperliggende probleem bij kiespijn op te lossen.

Je kunt ook een zout oplossen in warm water en gebruiken om dagelijks je mond meerdere keren te spoelen. Geen geraffineerd zout of keukenzout gebruiken, dit zout is drooggemaakt en schadelijk voor je lichaam. Zout en warm water onttrekt giftige afvalstoffen uit het tandvlees, het vermindert zwellingen, het verlicht de pijn van allerlei tandvleesontstekingen en vernietigt de schadelijke bacteriën. Tanden poetsen en flossen zijn niet genoeg om alle tandvleesproblemen mee op te lossen, dat is ook de reden dat mensen die zeer goed het advies opvolgen van hun tandarts toch een tandvleesontsteking krijgen. En bij herhaling, het is niet tandplaque dat oorzaak is van veel tandvleesproblemen, maar oorzaak zijn de giftige toxines in de kleine bloedvaten van het tandvlees en een slecht werkende spijsvertering waardoor het lichaam problemen heeft met zich te ontgiften.

Belangrijk is om je lichaam elke dag mee te helpen om zich te ontgiften en zuiveren, een belangrijk onderdeel hiervan is dat je bij elke maaltijd eveneens de scherpe, bittere en wrange smaken hebt, het zijn drie smaken met een ontgiftende werking in het lichaam.  Kruiden zoals Salie, peterselie, koriander hebben een verfrissend effect in de mond en houden de ontwikkeling van schadelijke bacteriën tegen. Op zaden van dille of anijs kauwen is eveneens goed om het tandvlees te versterken. Voor het slapen gaan en na je mond te hebben gespoeld kun je een beetje kokosolie in je mond nemen, laten smelten, je tandvlees ermee masseren. Laat de kokosolie restant in je mond tijdens de nacht.

Oil pulling

Het tandvlees moet steeds mooi roze gekleurd zijn, roze is de indicatie dat je tandvlees gezond is. In de ayurveda en andere gezondheids tradities wordt er aan oil pulling gedaan. Je gebruikt daarvoor steeds biologische koudgeperste olie ervoor.

Sesamolie is daarvoor zeer geschikt. Nooit olie gebruiken dat de industrie heeft gezien of verhit is geweest. Deze olie heeft zijn reinigende eigenschappen voor de mond verloren. Oil pulling is een goede remedie om het tandvlees sterk te ontgiften en gezond te krijgen waarbij de speekselflora in de speekselklieren niet aangetast wordt.

Men neemt een koffielepel olie voor kinderen en een soeplepel olie voor volwassenen en gaat dat ongeveer 5 à 10 minuten lang deze olie doorheen je mond stromen en door de tanden te persen, op en neer.

De olie gaat alle schadelijke stoffen, schimmelsporen, destructieve bacteriën en toxines onttrekken aan de mond, de tanden, het tandvlees en eveneens de keel.

Na een tijd zal je lichaam en de algemene gezondheid dit snel door hebben en via deze weg veel giftige toxines opruimen. Oil pulling is dus preventief tegen verkoudheden en grieptoestanden. Schadelijke gram negatieve staafjes en andere schadelijke micro-organismen worden door oil pulling verwijdert. Het is belangrijk om na de oil pulling alles uit je mond te spuwen, zeker niets inslikken omdat het vol zit met toxines en schadelijke micro-organismen. Spoelen met fris water

Bacteriën en andere schadelijke overgroei micro organismen hebben vettige celmembramen die gaan oplossen in de olie, olie trekt als een magneet de overgroei micro-organismen aan. Oil pulling is tevens antifungaal, dat wil zeggen tegen schimmelgroei. Oil pulling draagt bij tot betere doorbloeding van het tandvlees met een beter effect op de lymfedrainage van het tandvlees. Tandplaque gaat geleidelijkaan oplossen als je elke dag oil pulling doet. Het resultaat na enkele weken is dat je tandvlees sterker wordt, rozer van kleur met propere tanden.

Oil pulling draagt bij tot betere celvernieuwing van het tandvlees. Het is een Ayurvedische remedie tegen allerlei mond en tandvleesproblemen.

Oil pulling doe je best ‘s morgens voor het ontbijt, je gaat na enkele weken wel merken dat je meer energie zult verkrijgen. Na verloop van tijd heeft het een sterk ontgiftende werking op je gehele lichaam, en dat is mooi meegenomen.

Disclaimer:

Dit naslagwerk heeft als doel u betrouwbare informatie te verstrekken over het onderwerp dat behandeld wordt. Er is alles in het werk gesteld om dit naslagwerk zo compleet en nauwkeurig mogelijk te maken. De aangeboden informatie kan, ondanks alle zorgvuldigheid, onjuistheden bevatten. Het doel van dit naslagwerk is om te onderwijzen. Zowel de schrijver als de uitgever zullen door geen persoon of instantie aansprakelijk gesteld noch verantwoordelijk geacht kunnen worden voor welk verlies, schade of letsel dan ook dat veroorzaakt is of waarvan aangenomen wordt dat het direct of indirect veroorzaakt is door de informatie die dit naslagwerk bevat. Het gebruik van de informatie die in dit naslagwerk aan bod komt, is geheel voor rekening van de lezer. De lezer moet zijn eigen oordeel vellen of een holistisch medisch expert of zijn persoonlijke arts raadplegen voor specifieke toepassingen bij zijn individuele problemen. De informatie die hierin gepresenteerd wordt, is op geen enkele manier bedoeld als vervanging van medische diagnostiek en/of behandeling. Indien u vragen heeft over uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch bekwaam persoon.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dag Jenny

      Ja met kokosolie kan men ook oilpulling doen. het duurt wat langer omdat het nog moet smelten in je mond. Uiteindelijk ben je wel beter met gewone olie, dat ook vloeibaar blijft. kokosolie kun je absoluut niet in de gootsteen uitspuwen. Warme groet Daniël