Het grote wonder van de griep, verkoudheid en zelfs corona.

Het lijkt misschien wel raar dat ik griep en verkoudheid een wonder noem, een welgekomen zegen voor het fysieke lichaam. Ja, echt een zegen voor het lichaam, als je de oorzaak van deze aandoeningen begrijpt tenminste, en dat is voor velen moeilijk omdat we verkeerd worden ingelicht over de echte oorzaken van ziekte

Terwijl we deze aandoeningen op de luchtwegen doormaken ervaren we het niet als een wonder of een zegen. We ervaren het als een grote last, vermoeidheid, hoofdpijn, hoest, keelpijn, koorts en slecht slapen. Totaal geen energie meer om dingen te doen die je zo graag zou willen doen. Het lichaam maakt jou tijdens de griep of verkoudheid echt beroerd, lusteloos, afgemat en zwak. 

Wat veel mensen dus niet weten is dat deze typische ongemakken die voorkomen bij griep en verkoudheid een belangrijk doel vervullen voor het welzijn, overleving en de gezondheid van je lichaam. Kijk, een ziekte zoals een griep of verkoudheid kan zich alleen manifesteren als er een onderliggende oorzaak aanwezig is in je lichaam, is deze niet aanwezig, kun je onmogelijk griep, corona of een verkoudheid ontwikkelen.

Deze onderliggende oorzaak zijn altijd schadelijke stoffen die het lichaam niet op tijd kan afvoeren. Dit samenhangend met de effecten van biologische schokken in de geest, voornamelijk over angst en paniek. 

Causaal zijn de effecten van biologische schokken en trauma’s met een angstcomponent waarbij de spijsvertering en de ontgifting van het lichaam op een lager pitje wordt gezet. Het lichaam zal energie opwekken om alerter te kunnen zijn, om te kunnen overleven tijdens de conflictactieve fase na de biologische schok, en dat is belangrijker dan energie gebruiken voor de spijsvertering of de ontgifting. 

De ontgifting stagneert waardoor intoxicatie en verzuring beginnen toe te nemen in het lichaam, de interne toxiciteit neemt toe. Op zich is dit niet problematisch zolang de tolerantie van het lichaam tegen toxische stoffen niet wordt overschreden. Indien wel overschreden ontstaat er een intoxicatie schok die wel ziekmakend is met een verergerend effect op andere aandoeningen. 

Om extra energie op te wekken om de geest alerter te maken bij angst heeft het lichaam meer zuurstof nodig. Daarom gaan de slijmvliezen van de ademhalingswegen zich terugtrekken, waardoor de doorstroom van zuurstof gemakkelijker verloopt. Ergens logisch, het lichaam wil overleven terwijl het in de angst is. 

Elke ziekte inclusief griep en verkoudheid ontstaat ALTIJD als het lichaam probeert de weefsels te herstellen en te ontgiften. En dat doet het lichaam door middel van symptomen te creëren. Bij een ziekte heb je dikwijls een toxinecrisis in je lichaam en is in feite een symptoom dat je geneest van interne vergiftiging. Het lichaam repliceert exosomen om de aangedane cellen in het slijmvlies van de ademhalingswegen te herstellen en de schadelijke stoffen af te breken.

Daaruit kunnen we inderdaad concluderen dat exosomen belangrijk zijn bij het ontgiftingsproces. Deze exosomen worden verkeerdelijk als virussen aangezien, want het bestaan van virussen is nog niet aangetoond. Er worden ook microben geactiveerd die mee instaan bij herstel- en ontgiftingswerkzaamheden tijdens de genezingsprocessen.

Exosomen en/of microben zijn eenvoudigweg het logische gevolg als het lichaam besluit om symptomen te creëren om de slijmvliezen van de ademhalingswegen te herstellen en te ontgiften. 

Het lichaam nodigt in feite microben uit, en meestal zijn ze reeds latent aanwezig in het lichaam, het lichaam hoeft ze alleen maar te activeren. Het lichaam heeft tijdens de griep of verkoudheid veel energie nodig om het grote herstel- en schoonmaakoperatie tot een goed einde te brengen.  

Daarom gaat het lichaam jou beroerd laten voelen om ieder beetje energie die het maar kan vinden te kunnen verzamelen om de toxines kwijt te raken en de aangedane weefsels te herstellen in oorspronkelijke staat. Zelfs de eetlust zal verminderen omdat het lichaam daar geen energie aan wil verspillen tijdens deze schoonmaakoperatie. Veel eten als je verkoudheid of griep hebt heeft geen zin en belemmert het genezingsproces. Tijdens de ziekte eet ik altijd lichte, gezonde zaken.

Om onze gezondheid terug te krijgen en te behouden is het belangrijk dat we elke dag ons lichaam helpen bij het verwijderen van toxines en afvalstoffen. Een gezond voedingspatroon met gebruik van veel specerijen en een natuurlijke manier van leven met emotioneel evenwicht, kunnen voorkomen dat toxines en afvalstoffen zich weer gaan ophopen in het lichaam. 

Uitzieken betekent rust, dat betekent ook tijd nemen om te rusten. Frisse lucht  en zonlicht is ook belangrijk bij het herstel en ontgiften.

Laten we eerlijk zijn, hoe kunnen witte bloedcellen naar een aangedane plaats gaan voor herstel- en ontgiftingswerkzaamheden als er een verstopping in een haarvat is ontstaan door symptoombestrijding? Als je in de file staat geraak je niet vooruit of uit een verstopte kraan komt er geen druppel water meer. 

Goede gezondheid heeft altijd met evenwicht te maken. In het gehele menselijke lichaam is er een evenwichtige ecologie met de lichaamsweefsels en de microbiële flora. Het menselijke lichaam heeft meer microben dan lichaamscellen. Als deze ecologie in het lichaam in evenwicht is blijven de meeste microben in een latente staat. Ze worden niet geactiveerd door de hersenen omdat het niet nodig is. 

Om het gemakkelijk voor te kunnen stellen, liggen alle lichaamscellen ingebed in bindweefsel. Het is via de haarvaten of capillairen dat voedingsstoffen, hormonen, water en zuurstof het interstitiële vocht (bindweefsel) binnenstroomt om de lichaamscellen te kunnen voorzien van deze nutriënten. 

In het bindweefsel bevinden zich lymfevaten dat het overtollige vocht samen met cel- en stofwisselingsafval afvoert. Capillairen doen dit ook door stofwisselingsafval in de vorm van gas zoals bijvoorbeeld co² af te voeren zodat de longen deze kunnen ontgiften. 

Er ontstaat een probleem als de toevoer van afvalstoffen en toxines groter wordt dan het vermogen van de algemene gezondheid met zijn detoxsysteem om deze schadelijke stoffen af te voeren of te elimineren. 

Dit wordt veroorzaakt door biologische schokken of trauma’s en onze hectische levensstijl, slechte voeding, milieuvervuiling, onverwerkte emoties en stress. Deze schadelijke stoffen gaan zich opstapelen en veroorzaken verstoppingen in de haarvaten, het bindweefsel en de lymfe. Er kunnen zelfs verstoppingen ontstaan in het gehele spijsverteringssysteem met constipatie tot gevolg. 

Door deze verstoppingen wordt de distributie van belangrijke nutriënten, water en zuurstof ernstig belemmerd. De lichaamscellen kunnen hun stofwisselingsafval ook niet meer kwijtraken. Er ontstaat intoxicatie en verzuring die de weefsels irriteren. Besef dat zuurstoftekort de correlatie is met aandoeningen zoals kanker en hart- en vaatziekten omdat het dezelfde oorzaak heeft als deze aandoeningen. 

Verstoppingen verstoren vele metabolische processen. Dankzij symptomen worden exosomen en bacteriën geactiveerd en kunnen verstoppingen en beschadigde cellen wel opgeruimd worden. Een ontsteking is een andere naam voor dit proces waarbij weefsels in hun oorspronkelijke staat hersteld worden.

Bij griep of een verkoudheid is er een verhoogde opstapeling van afvalstoffen en toxines in de slijmvliezen van de ademhalingswegen, het gebied van de sinussen en het oor. Dit is meestal het gevolg van een niet goed werkende spijsvertering omdat de spijsvertering op een lager pitje wordt gezet als je in de angst zit om te kunnen overleven. 

Op verkeerde uren eten, ‘s avonds laat grote maaltijden nuttigen, verkeerde voedselcombinaties enzovoort verstoren eveneens de spijsvertering met de vorming van veel toxines tot gevolg. Het lichaam tracht veel afvalstoffen en toxines uit het lichaam die ook in de bloedbaan en de lymfe terechtkomen te transporteren richting de slijmvliezen van de ademhalingswegen en de bijholten van de neus. 

Daarop kunnen exosomen (en soms ook bacteriën) beginnen met hun herstel- en schoonmaakoperatie en de beschadigde cellen met hun giftige inhoud afbreken. Vervolgens zal de giftige inhoud door middel van slijm en pus via het trilhaarepitheel van de bronchiën en de slijmvliezen van de ademhalingswegen naar buiten worden afgevoerd. 

Als de spijsvertering niet goed werkt kan de lymfe ook niet goed werken. Het lymfesysteem is voor het grootste deel verbonden met de darmen. De spijsvertering is het allerbelangrijkste kanaal waarbij het lichaam schadelijke stoffen kan afvoeren. Ook de lever en de pancreas zijn verbonden met de spijsvertering, beide belangrijk voor het elimineren van gifstoffen. 

Verstoppingen zijn de grote reden dat de conditie en de algemene gezondheid van de gastheer verzwakt. De algemene gezondheid met zijn ontgiftingsorganen heeft geen kracht meer om de schadelijke stoffen te neutraliseren. Daarom nodigt het lichaam exosomen en bacteriën uit om dit probleem te helpen oplossen. 

Toxines en afvalstoffen hebben een zware kwaliteit en maken jouw lichaam ook letterlijk zwaar en dat berooft jou van jouw energie. Het verzwakt ook je algemene gezondheid. Dit is meestal het gevolg van onnatuurlijk leven, slechte voeding en emotionele instabiliteit. 

Het lichaam kan soms niets anders dan exosomen en microben activeren of uitnodigen die in werkelijkheid het lichaam JUIST helpen te genezen, of tenminste verergering van de intoxicatie te voorkomen. Dit is een natuurwet van overleving dat zelfs geprogrammeerd is in het menselijke DNA en bestuurd wordt door lichamelijke intelligentie. 

Deze intelligentie wordt krachtiger als je energetisch systeem door middel van onvoorwaardelijke liefde een hogere trillingsfrequentie gaat aannemen. In deze trillingsfrequentie bestaat zelfs geen ziekte meer.

Een griep of een verkoudheid is een fantastisch voorbeeld van één van de meest bijzondere effectieve processen van zelfverdediging van het menselijke lichaam tegen intoxicatie door afvalstoffen en toxines die cellen en weefsels irriteren. 

De algemene gezondheid is onder een conditie van intoxicatie altijd verzwakt, en heeft eigenlijk hulp nodig om het lichaam verder te kunnen ontgiften en zuiveren. Dat zijn de microben die door de hersenen worden geactiveerd. De grootste en belangrijkste activiteit van de algemene gezondheid is het lichaam continu ontgiften en zuiveren en hierin speelt de darmflora een belangrijke rol. De lever en de lymfe zijn verbonden met de spijsvertering. 

Iets dat steeds vergeten wordt door ons westers geneeskundig model. In feite worden zelfs microben voor dit doel gekweekt in het lichaam: ontgiften en stoffen afbreken dat het lichaam zelf moeilijk kan afbreken en daarbij weefsels herstellen. De darmen en de lymfe bevatten de grootste microbiële agentia om het lichaam te zuiveren en te ontgiften. 

Gezondheid heeft te maken met evenwicht en het vermogen van het lichaam om zich te ontgiften. Als dit door een of andere reden wordt verstoort neemt intoxicatie en weefselirritatie toe, zo ontstaat verziekt weefsel, waarop exosomen of bacteriën worden uitgenodigd. Verziekt weefsel is altijd een gevolg van een verzwakt gezondheidssysteem die de kracht niet meer heeft om het lichaam voldoende te ontgiften en te zuiveren.

De algemene gezondheid met zijn detoxsysteem gaat een samenwerking aan met microben. Maar dit wordt vervolgens verkeerdelijk als een infectie genoemd door onze medische wetenschap die zegt dat virussen en bacteriën ons aanvallen. En we zijn deze leugen gaan beginnen geloven. Deze samenwerking met micro-organismen en exosomen is in eerste instantie bedoeld om het lichaam te zuiveren en ontgiften. Dat is essentieel voor het herstellen van alle lichaamsfuncties, een evenwichtige ecologie en zuur-base balans. Dat is ook de natuurlijke taak van exosomen en bacteriën. Zonder exosomen kunnen we niet bestaan, het lichaam maakt ze zelf aan.

Het lijkt misschien wel paradoxaal, maar door de verzwakte conditie van de gastheer en de aanwezigheid van verzuring door afvalstoffen en toxines, zal het lichaam kiezen om een grote reddingsactie op gang te zetten dat bestaat uit latente microben te activeren en exosomen te repliceren en deze vervolgens terug te dringen eens het herstel- en ontgiftingsproces afgelopen is. 

Als er toevallig een exosoompje via een aerosol passeert dat afkomstig is van iemand anders die in een herstelfase is beland, hoeft het lichaam dit zelf niet te maken en kan het direct beginnen met het creëren van symptomen. Dat is niet hetzelfde als besmetting, want iemand die geen schok of trauma heeft meegemaakt, bij griep gaat het om een angst conflict, zal nooit symptomen creëren, ongeacht hoeveel exosomen hij binnenkrijgt via aerosolen.  

Vervolgens gaat het detoxsysteem van de algemene gezondheid de toxines opruimen die vrijkomen door het herstellings- en ontgiftingswerk door deze exosomen en microben. Ook het excrement van microben dat ook giftig is, die bacteriën produceren als ze hun schoonmaak- en herstelwerk in het lichaam verrichten. 

Het gezondheidssysteem houdt de activiteit van exosomen en ziekteverwekkers onder controle en gaat ze terugdringen als ze niet meer nodig zijn. Eens de weefsels hersteld en ontgift zijn, is het voor de algemene gezondheid niet meer moeilijk om de gifstoffen af te voeren en exosomen en bacteriën terug te dringen tot evenwichtige proporties in functie om het lichaam continu proper en zuiver te houden zonder het verschijnen van symptomen. Naarmate het schoonmaak- en herstelwerk vordert, neemt de algemene gezondheid in kracht toe.

Het wordt wel problematisch als door persistente symptoombestrijding de lichamelijke tolerantie tegen gifstoffen ver overschreden wordt. Dan kan er een overgroei ontstaan van de zogezegde “ziekteverwekkers”, dat gewone microben zijn,  waarbij teveel gifstoffen tegelijkertijd vrijkomen met cytokine stormen die dodelijk kunnen aflopen. Maar dat is niet de schuld van de microben, wel de schuld van de intoxicatieschok als gevolg van de biologische shock of trauma. Probeer dit te begrijpen. 

We zien bij corona of griep wel gebeuren dat een cytokine storm dodelijk afloopt, maar de oorzaak is een vergevorderde intoxicatieschok van het lichaam. Door een vergevorderde intoxicatie kan een overgroei van microben ontstaan in het lichaam, en deze overgroei produceert teveel excrement waardoor vele chemische reacties ontstaan die bekend zijn als cytokine stormen. In dit geval kan men de microbiële activiteit wat terugdringen in de trend: “hey, doe het iets rustiger aan, je bent de gastheer aan het vergiftigen”. 

Symptomen afvlakken, maar nooit bestrijden, de genezing duurt dan langer; maar men zal het overleven en gezonder uitkomen. Laat dit eens en voor altijd duidelijk zijn. Symptomen ontstaan steeds als een biologisch conflict in de geest is opgelost. Bij opgeloste angstconflicten gaat dit altijd gepaard met symptomen van griep of verkoudheid.

Als men weer in de angst terechtkomt kan de genezing zich niet voltrekken en zullen de volgende symptomen steeds zwaarder worden. De algemene gezondheid zal verder worden aangetast. Symptoombestrijding is misdadig omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam tenietgedaan wordt. 

Probeer te beseffen dat de uitgenodigde exosomen, actieve bacteriën en gisten bij het ziektesymptoom nooit naar delen in het lichaam gaan waar de ecologie nog in evenwicht is. Met andere woorden: waar het zuiver en clean is, zonder verstoppingen en verzuring door opstapeling van afvalstoffen, toxines en de effecten van biologische schokken. 

Microben en exosomen zijn dus nooit oorzakelijk aan de aandoening, slechts het gevolg ervan. In feite geldt deze natuurwet ook voor de vrije radicalen en de ontwikkeling van kankercellen in het lichaam. Tussen haakjes, vrije radicalen zijn zelfs noodzakelijk voor de algemene gezondheid en leveren fantastisch schoonmaakwerk in het lichaam in evenwicht met antioxidanten. 

Wist je dat teveel antioxidanten in het lichaam juist oxidanten worden, we zien dit dikwijls bij hoge concentraties vitaminen bijvoorbeeld. Vrije radicalen zijn eveneens belangrijk voor het opruimen van afvalstoffen, toxines en het terugdringen van ziekteverwekkers als ze hun schoonmaakwerk afgerond hebben. Ook hier gaat het om evenwicht.

Dus als het lichaam volledig schoon en vrij is van opstapeling van afvalstoffen en toxines en in oorspronkelijke staat zijn hersteld, worden exosomen niet meer gerepliceerd en microben niet meer geactiveerd door het lichaam. Daarom zijn ze ook geen oorzaak van ziekte, alleen maar het gevolg! De universele wet van oorzaak en gevolg geldt voor alles in het leven, ook voor ZIEKTE! Elke ziekte heeft een oorzaak! 

Deze super eenvoudige waarheid wordt steeds bewezen door het voldongen feit: als er 100 mensen worden blootgesteld aan hetzelfde griep of verkoudheid exosoom zullen er maar een aantal van hen werkelijk ziekteverschijnselen gaan ontwikkelen. Dat zijn dus altijd mensen met gelijkaardige opgeloste biologische conflicten en intoxicatieverschijnselen. Een verandering van het weer of jaargetijde zorgt er dan voor dat veel mensen met gelijkaardige biologische opgeloste schokken en intoxicatieverschijnselen ook gelijkaardige symptoomverschijnselen gaan ontwikkelen. Zolang je conflictactief bent, bijvoorbeeld angstig bent, ga je geen symptomen van griep of verkoudheid ontwikkelen.

Omdat ik reeds 20 jaar lang mijn lichaam elke dag grondig meehelp zelf te reinigen en te ontgiften, hierbij ook emotionele stabiliteit cultiveer, ben ik volledig vrij van ziekten zoals de griep en/of de ontwikkeling van kanker of andere chronische aandoeningen. 

Mijn geest heb ik versterkt met juiste kennis en wijsheid waardoor ik beter bestand ben tegen biologische schokken. Ik cultiveer eveneens onvoorwaardelijke liefde waardoor mijn trillingsfrequentie ook hoger staat. Daarom kan corona nooit een voet aan wal krijgen in mijn lichaam, dat kan gewoon niet. Het is leuk om altijd kerngezond te zijn en veel levensenergie te hebben, en dit is niet moeilijk meer als je eenmaal de basisvoorwaarden van ziekte kent, om de oorzaak aan te pakken en gezond te blijven.

Gezonde mensen die een zuiver en ontgift lichaam hebben en emotioneel in evenwicht zijn, in eigen kracht staan, zijn in staat om via de slijmvliezen van de ademhalingswegen, binnenkomende exosomen en microben onschadelijk te maken omdat het lichaam ze niet nodig heeft.. Dit geldt ook voor het huidige coronavirus. 

Het slijmvlies produceert enzymen die de eiwitten van deze micro-organismen ontbinden. Dit slijmvlies en de maag maken deel uit van de eerste grote beschermingslinie van het menselijke lichaam. Als je geen intoxicatie hebt die de natuurlijke tolerantie van het lichaam heeft overschreden, kan geen enkel exosoom of bacterie in jouw systeem binnendringen, als het lichaam dit “beestje” niet nodig heeft. 

Maar als de intoxicatie de natuurlijke tolerantie heeft overschreden in het lichaam, zal het slijmvlies geen enzymen meer produceren om indringers onschadelijk te maken, maar de indringers juist gaan uitnodigen. Daarom dat het lichaam in eerste instantie probeert de schadelijke stoffen af te voeren naar de slijmvliezen van de ademhalingswegen. Het is gemakkelijker voor het lichaam zich te ontgiften en reinigen via de slijmvliezen, dan dat er cel beschadigingen ontstaan in de diepere weefsels en daar opgeruimd moeten worden. 

Want dan is het lichaam verplicht om ernstige ziektesymptomen te ontwikkelen om dit te kunnen opruimen en verwijderen. Begrijp je de grote zegen voor het lichaam als je griep, corona of een verkoudheid oploopt en deze op natuurlijke wijze uitziekt? Uitzieken is de beste keuze en een liefdevolle daad naar je eigen lichaam toe dat steeds aan jouw zijde staat. Het is inderdaad niet altijd leuk, dat is waar, maar voor het lichaam wel een zegen!

Na het letterlijk uitzieken van griep of verkoudheid word je beloond met meer energie en levenslust. Logisch, de zwaar makende gifstoffen zijn weg uit je lichaam. Er zijn veel hulpmiddeltjes om je lichaam tijdens deze aandoeningen van de luchtwegen te helpen met de grote schoonmaakbeurt. Wees bewust dat het middeltjes mogen zijn die microben terugdringen als ze ook de afvalstoffen, toxines en de beschadigde cellen mee helpen elimineren en opruimen. Dus middeltjes die ook je lichaam zuiveren en ontgiften!!!

Vlierbes is bekend om zijn reinigende en antiseptische eigenschappen. Veel specerijen zijn zuiverend en ruimen afvalstoffen en toxines op, daarom dat ik elke dag veel specerijen in mijn voeding gebruik. En het is bovendien smakelijk en stimuleert de spijsvertering.

Omdat tijdens het schoonmaakwerk het lichaam veel vocht verliest, is het belangrijk dat dit weer aangevuld wordt. Laat de slijm uit de neus lopen, en snuif het niet in, spuw slijmproppen altijd uit. Werk altijd met je lichaam mee. Op tijd gaan slapen en zelfs meer slapen, probeer 9 à 10 uur door te slapen. 

Loop in de zon, de zonnestraling en verse lucht activeert het zelfgenezend effect waardoor het lichaam zich makkelijker kan ontgiften en de duur van de ziekte vermindert. Natuurlijk zonder gebruik van zonnebrandmiddelen, want zonnebrandmiddelen vervuilen de lever in ernstige mate en dat zal het genezingsproces alleen maar tegenwerken. Luister naar je lichaam als je in de zon gaat. Neem altijd rust! Eet zuiver zongerijpte biologische gewassen, denk aan de zes smaken en de zeven kleuren!

De grondlegger van onze medische geneeskunde is de Griekse arts Hippocrates.

Hippocrates constateerde dat een ziekte symptomen vertoont die zich van de organen en het bloed in het lichaam verplaatsen naar de buitenkant van het lichaam.

Deze symptomen zouden vaak zichtbaar zijn als uitslag op slijmvliezen en de huid als wijze om afvalstoffen en toxines af te voeren via bloed, pus en slijm. 

Tweeduizendvijfhonderd jaar geleden beschouwde Hippocrates dit afwerpen van een ziekte als een natuurlijke genezingsreactie waardoor het lichaam terug kon keren naar een staat van balans of equilibrium. Hippocrates beschouwde deze genezingsreactie als het koken en verteren van ons innerlijk vergif tijdens de ziekte. 

We maken daarom een grote vergissing als we deze ziektesymptomen zien als een vijand die we moeten bestrijden. Daarom zijn ziekten zoals griep, corona en verkoudheid een bondgenoot en zegen voor het lichaam omdat het het lichaam helpt met het reinigingsproces. Hippocrates raadde honing aan voor zijn ontgiftende en de algemene gezondheid versterkende eigenschappen.

Louis Pasteur stelde vast tijdens onderzoek in zijn leven, dat ziekten veroorzaakt worden door ziektekiemen die ons als voedsel gebruiken om te kunnen overleven en zich voort te planten. Maar Louis Pasteur gaf op zijn sterfbed toe dat hij zich heeft vergist, echter wordt ondertussen het foutieve idee dat ziektekiemen een infectie veroorzaken algemeen geaccepteerd en geldt het nog steeds als een fundamentele wetenschappelijke waarheid. Het is een dodelijke mythe geworden. 

Ons medisch systeem is gebaseerd op dit foutieve idee van de infectietheorie van Louis Pasteur. Louis Pasteur vertelde op zijn sterfbed dat ziektekiemen steeds worden aangetrokken door plaatsen in het lichaam die sterk vervuild zijn met toxines en afvalstoffen waardoor er veel lichaamscellen beschadigd geraken en afsterven.

Louis Pasteur realiseerde zich dat microben of ziektekiemen geen infectie kunnen veroorzaken zonder een onderliggende reden of oorzaak. Antoine Beauchamp, een tijdgenoot van Louis Pasteur, zei ook dat de ecologie van de weefsels en het bloed de fundamentele doorslag gaf of iemand ziek zou worden of niet.

“De algemene gezondheid met zijn detoxsysteem wordt zwaar over het hoofd gezien op dit moment.” 

Lichaamsweefsels die verzwakt zijn door tekort aan voedingsstoffen en vervuild door toxines en afsterven zijn natuurlijk net zo gevoelig voor microben en ziekteverwekkers als een stuk overrijp fruit. Had er iemand in deze tijd aangenomen dat lichaamsweefsels kunnen verzwakken, en vervolgens beschadigd worden en afsterven door agressieve biochemische reacties, zoals dit veroorzaakt wordt door de opstapeling van afvalstoffen, toxines, eiwitopslag en de voortvloeiende verzuring daarvan, dan zou onze hedendaagse manier van denken over infectie, ontsteking,  ziekte en gezondheid totaal anders zijn. 

Dan was waarschijnlijk GEZONDHEID het algemene verdienmodel en zouden we allemaal leren hoe we gezond kunnen blijven of hoe we onze gezondheid terug zouden krijgen als we ziek zijn geworden. We zouden niet meer denken in termen van besmettelijkheid, infectie, aanvallende virussen, hypothese van immuniteit en vaccinatie. Al deze termen zijn van illusionaire aard. 

Men zou inzien dat een verstoorde spijsvertering, industrieel bewerkte voeding, milieuvervuiling, negatieve emoties of trauma’s en andere menselijke zwakheden, het lichaam gaan dwingen om ziekten zoals griep en verkoudheid uit te lokken als een overlevingsstrategie die deze schadelijke stoffen elimineert en verwijdert. 

Als het lichaam niet in staat zou zijn zich te ontdoen van deze schadelijke stoffen en toxines, zouden deze stoffen tot de ondergang van het menselijke lichaam leiden. 

En in onze maatschappij wordt precies de intelligentie en het vermogen van het lichaam om zicht te ontgiften telkens tegengewerkt door symptoomgeoriënteerde bestrijding. 

Het continue symptoom georiënteerde bestrijding van ziektesymptomen vergiftigt het lichaam omdat het lichaam niet meer adequaat kan reageren op toxines, ‘griep’-exosomen en microben. Er ontstaat dan een situatie van extreme toxiciteit waarbij kanker (ook biologische schokken) ontstaat waarbij griep, verkoudheid en andere ziekten plots dodelijk kunnen worden, en dit gebeurt steeds vaker. Dat is precies wat er gebeurt bij corona, het zijn mensen die soms gezond lijken, maar een extreme intoxicatie hebben door eerdere ziekten die symptomatisch zijn bestreden zonder de echte oorzaak aan te pakken. 

Veel mensen die aan corona sterven hebben eveneens onderliggende aandoeningen. Bijvoorbeeld overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, te lage cholesterolwaarden (ouderen), allemaal als gevolg van eerdere symptoom georiënteerde behandelingen. Uiteindelijk wordt deze toestand van chronische intoxicatie het fundament voor de ontwikkeling van chronische complicaties. Het wordt tijd dat we beseffen dat het lichaam gewoon zijn afval kwijt wil.

Griep, verkoudheid en corona worden dodelijk door herhalende symptoombestrijding dat de algemene gezondheid met zijn detoxsysteem en het zelfgenezend vermogen van het lichaam telkens tegenwerkt en uitput. Het gevolg is dat bacteriën, gisten en parasieten stuurloos kunnen worden in een lichaam met een uitzonderlijk hoge toxine niveau, en in dat geval is een acuut medisch ingrijpen verantwoord waarbij de behandeling ALTIJD moet vergezeld zijn samen met het ontgiften en zuiveren van het lichaam. 

Daar waar Hippocrates zoveel aandacht aan heeft besteed. Het Indische geneeskundig model Ayurveda vertelde deze waarheid reeds 6000 jaar geleden. In de Nederlandse taal heb je ook een uitdrukking dat zegt: “ziek de ziekte uit”. Jammer toch dat het reinigen en ontgiften van het lichaam bijna altijd vergeten wordt in onze geïndustrialiseerde maatschappij. Integendeel, de intoxicatie neemt nog verder toe door het gebruik van farmaceutische medicijnen met lichaamsvreemde stoffen, waar dikwijls nog eens afhankelijkheid bij ontstaat.

Een ziekte als verkoudheid of griep is een uiterst effectieve manier en overlevingsmechanisme van het lichaam om een opstapeling van toxines en afvalstoffen en de voortvloeiende verzuring meester te worden. Maar als de algemene gezondheid met zijn detoxsysteem onherstelbaar overbelast wordt door bijvoorbeeld uitputting, stress, ondervoeding door het eten van fastfood in combinatie met emotionele instabiliteit, nieuwe biologische conflicten, andere conflictsituaties of financiële problemen, milieuvervuiling en andere factoren kunnen ziekten (verkeerdelijk infecties genoemd) gevaarlijk worden en zelfs de gastheer doden. 

De algemene gezondheid wordt eveneens overbelast omdat wij tegenwoordig ons lichaam niet meer de kans geven om ziekten uit te zieken. We bestrijden de symptomen met medicijnen en pijnstillers. Dat heeft ernstige consequenties die pas jaren later tevoorschijn komen onder de vorm van hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, degeneratieve zenuwaandoeningen, allergieën, en de zogezegde auto-immuunziekten, in feite aandoeningen van het zenuwstelsel waarop exosomen actief worden, enzovoort.

Als het gezondheidssysteem met succes alle lichaamsfuncties heeft hersteld, beschadigde lichaamscellen, schadelijke stoffen en toxines heeft kunnen verwijderen waarbij weer evenwicht is bereikt, gaat het lichaam micro-organismen weer in latente staat terugdringen (zoals bij de griep, keelpijn en verkoudheid) die de reddingsoperatie in het lichaam op gang hebben gebracht. Exosomen keren gewoon terug in een latente fase, en worden pas geactiveerd als het lichaam dit nodig acht. Het lichaam weet het altijd het beste.

En om dit artikel af te sluiten heeft het uitzieken van griep of verkoudheid tot gevolg dat men fysiek als mentaal hernieuwde krachten krijgt waarbij men beter bestand wordt tegen inslagen van biologische conflicten. Verstoppingen in het lichaam verdwijnen dankzij het uitzieken van de griep of verkoudheid waardoor er een betere distributie van zuurstof, voeding en water wordt gegarandeerd aan alle lichaamsweefsels. 

Afvalstoffen en toxines worden sneller afgevoerd, de ecologie in het lichaam herstelt zich in evenwicht. Het lichaam keert terug naar zijn normale zuur-base evenwicht. Onder deze condities is het lichaam in staat om alle metabolische functies tot een goed einde te brengen. 

Als je toch nog een verkoudheid of griep-symptoom krijgt, dat je er nu anders tegenaan kijkt, en ervoor zal kiezen om met jouw lichaam samen te gaan werken, zodat het zichzelf kan ontgiften en zuiveren. Het lichaam wil zichzelf altijd proper en schoon houden. Dat is een natuurwet die we kunnen respecteren als we voortdurende gezondheid en jeugdigheid willen creëren.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…