Het is beter een kaars te ontsteken dan te klagen over de duisternis

We kunnen geen probleem oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Tel geen stappen, geld of calorieën. Tel je zegeningen. Het is beter een kaars te ontsteken dan te klagen over de duisternis.  Waar het verleden je heeft gebracht, is een gegeven. Hoe je verder reist, bepaal je zelf. Het is duizend keer beter om gezond verstand zonder opleiding te hebben, dan een opleiding zonder gezond verstand zoals we veel bewijs hebben gezien het laatste jaar. Als je verlamd raakt door wat een ander over je zegt, dan beschouw je zijn mening over jou belangrijker dan jouw mening over jezelf.

Word niet verliefd op iemand die de juiste dingen zegt, maar op iemand die de juiste dingen doet. Gisteren was ik slim en wilde ik de wereld veranderen. Vandaag ben ik wijs en verander ik mijzelf. Jeugd is geen leeftijd maar een geestestoestand. Degenen die echt van ons houden, zullen ons nooit vragen om anders te zijn dan we zijn. Pas op met principes; ze weerhouden je van nadenken. Houd vol. Moeilijke wegen kunnen je naar de mooiste bestemmingen leiden. Anderen ondersteunen, betekent niet hun problemen oplossen maar hen de mogelijkheid bieden om zichzelf te zijn. Als je water drinkt, denk dan aan de bron.

De wet van de minste weerstand

Blijf authentiek; geef nooit anderen de verantwoordelijkheid over je leven. Er is niets nieuws onder de zon, maar er zijn veel oude dingen die we niet weten. Wie zich realiseert hoe krachtig gedachten zijn, denkt nooit meer negatief. Het is belangrijk om goede gedachten te hebben, want wij worden wat wij denken. Wie naar het licht wandelt laat zijn schaduw achter zich. Wie in vrede wandelt laat geen sporen na. Stress is een beschavingsziekte die wordt overgedragen via agenda’s.

Wie de schoonheid van de aarde bewondert, vindt genoeg kracht voor een heel leven. Verandering is de natuur van alle verschijnselen. Alles verandert vanzelf als jij je er niet tegen verzet. Alle mensen zijn energie, golven, patronen, ritmes… Niets meer, niets minder… een dans. Wie naar vogels luistert, is nooit meer alleen. We zijn geboren met liefde. Angst hebben we aangeleerd. Blijf authentiek; geef nooit anderen de verantwoordelijkheid over je leven. Maak elke dag iemand aan het lachen en vergeet niet dat jij ook iemand bent. 

Geluk hebben, is het opmerken van kansen wanneer ze zich voordoen én het vermogen die te benutten. Spreek niet alleen maar uit ervaring, zwijg ook eens uit ervaring. Tegenvallers in het leven zijn bedoeld om je iets te leren dat je moet weten om vooruit te komen. In moeilijke tijden ontwikkelen we onze psychische spieren. Jezelf gaandeweg verbeteren is beter dan wachten tot je perfect bent. Houd van jezelf. Vertrouw op je keuzes. Dan is alles mogelijk. Houd hoop. Ieders leven kent momenten waarin tegenslag verandert in vooruitgang.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *