Het is niet de pijn die jou belemmert

Het zijn niet de darmen die niet in orde zijn, het zijn allemaal de dingen die jij niet kunt verteren die je darmen in de knoop leggen.

Het zijn niet je tanden die pijn doen, het is de pijn van niet voor jezelf kunnen opkomen, jezelf niet kunnen afbijten.

Het is niet je hoofd die pijn doet, het zijn gedachten die je van je levensdoel weghouden.

Het zijn niet de schouders die pijn doen, maar de schuld en last van anderen die je draagt op je eigen schouders.

Het zijn niet je ogen die pijn doen, maar het zijn de dingen die je niet wilt zien, waar jij je ogen voor sluit, je blik naar de wereld die wazig is of dingen die je wilt zien, maar niet kunt zien.

 

Het is niet je keel die pijn doet, maar iets niet willen slikken of spugen, niet durven zeggen om voor jezelf op te kunnen komen.

Het zijn niet de bronchiën die pijn doen, het zijn je negatieve gedachten van verlies van je territorium in de toekomst. Het is je overdreven zorgelijkheid die pijn doet.

Het is niet je rug die pijn doet, het zijn de lasten in je rugzak die niet van jou zijn en die je blijft dragen.

Het is niet je buik die pijn doet, maar het zijn opgekropte gevoelens die je niet kwijtraakt.

Het is niet je twaalfvingerige darm en pancreas die pijn doen, maar de ergernissen en frustraties die je opkropt en niet kunt of wilt afreageren die zo’n pijn doen.

 

Het zijn niet je benen die pijn doen, het is het gevoel van niet op je benen te kunnen staan, het conflict van ambities die je niet kunt of wilt vervullen en niet kunnen doorzetten of iets kunnen doorstaan. Voor iets onaangenaams niet kunnen weglopen.

Het zijn niet je voeten die pijn doen, maar iemand of een situatie niet kunnen uitstaan dat jou uit evenwicht brengt. 

Het is niet je gal die pijn doet, het is gewoon je gal niet kunnen uitspugen om voor jezelf te kunnen opkomen.

Het is niet je hart die pijn doet, het zijn de aanvallen tegen je hart en overbelasting dat je niet wilt erkennen waardoor je keihard bent geworden tegen jezelf.

 

Het zijn niet je oren die pijn doen, het zijn dingen die je hoort dat je niet wilt horen of dingen die je wenst te horen, maar nooit te horen krijgt. 

Het zijn niet je ledematen die pijn doen, het zijn je fantastische eigenschappen als mens die je niet wilt erkennen.

Het zijn niet je emoties die je uitputten, maar je weerstand en verzet ertegen

Het is niet dat je duizelig bent, maar dat jouw gevoel heen een weer geslingerd wordt tussen je verstand en gevoel omdat je geen verbinding hebt met jezelf. 

Het is niet je nek die pijn doet, maar door ongerechtigheid jezelf moreel dom of minderwaardig voelen, niet intelligent genoeg. onvrede, ondankbaarheid, ontrouw enzovoort.

 

Je lichaam is elke dag keihard aan het werk voor jou om je leven zo aangenaam mogelijk te maken zodat je jouw levensdoel tot uitdrukking kan brengen. Je levensdoel tot uitdrukking brengen is cruciaal om een goede gezondheid te cultiveren. Misschien helpt het jou verder als je op deze wijze eens naar al je lichaamssignalen kijkt.

Kanaal Daniël The HealthMan

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

https://danielderweduwen.be

Alle medische successen zijn altijd afhankelijk van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Grondbeginsel van de medische wetenschap: “Het lichaam niet schaden”.

Gepubliceerd op 21/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024