We kunnen geen probleem oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Tel geen stappen, geld of calorieën. Tel je zegeningen. Het is beter een kaars te ontsteken dan te klagen over de duisternis.  Waar het verleden je heeft gebracht, is een gegeven. Hoe je verder reist, bepaal je zelf. Het is duizend keer beter om gezond verstand zonder opleiding te hebben, dan een opleiding zonder gezond verstand zoals we veel bewijs hebben gezien het laatste jaar. Als je verlamd raakt door wat een ander over je zegt, dan beschouw je zijn mening over jou belangrijker dan jouw mening over jezelf. Het is beter een kaars te ontsteken dan te klagen over de duisternis.

Word niet verliefd op iemand die de juiste dingen zegt, maar op iemand die de juiste dingen doet. Gisteren was ik slim en wilde ik de wereld veranderen. Vandaag ben ik wijs en verander ik mijzelf. Jeugd is geen leeftijd maar een geestestoestand. Degenen die echt van ons houden, zullen ons nooit vragen om anders te zijn dan we zijn. Pas op met principes; ze weerhouden je van nadenken. Houd vol. Moeilijke wegen kunnen je naar de mooiste bestemmingen leiden. Anderen ondersteunen, betekent niet hun problemen oplossen maar hen de mogelijkheid bieden om zichzelf te zijn. Als je water drinkt, denk dan aan de bron.

De wet van de minste weerstand

 

Blijf authentiek; geef nooit anderen de verantwoordelijkheid over je leven. Er is niets nieuws onder de zon, maar er zijn veel oude dingen die we niet weten. Wie zich realiseert hoe krachtig gedachten zijn, denkt nooit meer negatief. Het is belangrijk om goede gedachten te hebben, want wij worden wat wij denken. Wie naar het licht wandelt laat zijn schaduw achter zich. Wie in vrede wandelt laat geen sporen na. Stress is een beschavingsziekte die wordt overgedragen via agenda’s.

 

Wie de schoonheid van de aarde bewondert, vindt genoeg kracht voor een heel leven. Verandering is de natuur van alle verschijnselen. Alles verandert vanzelf als jij je er niet tegen verzet. Alle mensen zijn energie, golven, patronen, ritmes… Niets meer, niets minder… een dans. Wie naar vogels luistert, is nooit meer alleen. We zijn geboren met liefde. Angst hebben we aangeleerd. Blijf authentiek; geef nooit anderen de verantwoordelijkheid over je leven. Maak elke dag iemand aan het lachen en vergeet niet dat jij ook iemand bent. 

 

Geluk hebben, is het opmerken van kansen wanneer ze zich voordoen én het vermogen die te benutten. Spreek niet alleen maar uit ervaring, zwijg ook eens uit ervaring. Tegenvallers in het leven zijn bedoeld om je iets te leren dat je moet weten om vooruit te komen. In moeilijke tijden ontwikkelen we onze psychische spieren. Jezelf gaandeweg verbeteren is beter dan wachten tot je perfect bent. Houd van jezelf. Vertrouw op je keuzes. Dan is alles mogelijk. Houd hoop. Ieders leven kent momenten waarin tegenslag verandert in vooruitgang.

Fantasie creëert mogelijkheden die eerder niet bestonden. Liever imperfect mezelf dan de perfecte kopie van een ander. Door goed voor jezelf te zorgen, kan je anderen je beste zelf geven. In plaats van wat er nog van je over is. Iedereen draagt iets kostbaars in zich dat in geen ander te vinden is. Dat te ontdekken is je weg. Liever imperfect mezelf dan de perfecte kopie van een ander. In de eerste helft van je leven verzamel je vrienden, in de tweede helft selecteer je de ware. Troebel water, staat stil, wordt helder. Gevoelens zijn slechts bezoekers; laat ze binnen en laat ze uit.  Als ik mijn grenzen kan aangeven, hoef ik geen muren te bouwen. De kunst van rusten, is niet te wachten tot je moe bent. Een gelukkig mens heeft het kind in zich bewaard.

Doe altijd eerst iets ontspannend voordat je een belangrijke beslissing neemt in je leven. Je kunt nooit gelukkig worden als wat je doet verschilt van waarin je gelooft. Je lacht jezelf in één seconde mooi.  Assertiviteit is voor jezelf opkomen zoals je voor een vriend zou opkomen. Wijze mensen hebben het nooit druk en de mensen die het altijd druk hebben, worden nooit wijs. Boos blijven, is iemand gratis in je hoofd laten wonen. De persoon die je bent is veel groter dan de persoon die je denkt dat je bent. Wanneer je jouw lichaam voorziet van positieve energie, zal het zijn kracht tonen. Zoals een bloem de zon nodig heeft om bloem te worden, zo heeft een mens de liefde nodig om mens te worden. Er zijn zoveel vragen in het leven; je kunt onmogelijk alle antwoorden weten. Zie jezelf, dan ziet de ander jou ook.

 

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen. Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024