Het ochtendritueel, gezond en energiegevend

Hoe begin ik de dag om mijn lichaam te ondersteunen bij het grote ontgiftingswerk, zodat mijn lichaam niet verzuurt? Het allereerste is mijn poes aaien, deze lieve poes ligt elke nacht op mij of naast mij te slapen. Ik sta op en begin vervolgens ter plaatse te stappen waarbij ik de knieën vanuit de heupen zo hoog mogelijk breng. Dan ga ik rustig naar beneden om de dagelijkse yoga te beoefenen. Tijd voor mezelf, mijn lichaam klaar maken voor de dag op een rustige manier.

Eerst enkele oefeningen om de onderrug op te warmen en te verlengen. Het schoudergebied te openen om daar de lymfe extra te stimuleren. Vervolgens enkele draaiingen van de romp om de lymfe en de dikke darm in beweging te zetten. Yoga is nu eenmaal krachtig om de lymfedrainage goed te laten verlopen. 

Met de ademhaling doe ik ook zeer veel om de ontgifting en zuivering van het lichaam te activeren. Met de inademing trek ik het perineum (bekkenbodemspieren en het schaamgebied krachtig in waardoor het middenrif (diafragma) zijn mooie koepel vormt. Daardoor gaan de longen volledig open en bereik je de maximale capaciteit van de longwerking. 

Het middenrif wordt bij deze ademhaling zeer sterk, en dat ondersteunt de lever en pancreas dat er net onder ligt. Beide organen worden extra doorbloed en kunnen betere enzymen aanmaken die afvalstoffen in het lichaam afbreken. (oja , de pancreas is daarvoor ook zeer belangrijk om het bloed zuiver te houden). 

Pancreasenzymen die goed geactiveerd worden door een goede kwalitatieve gal uit een gezonde lever worden bij de spijsvertering opgenomen door het bloed. Deze enzymen gaan in het bloed verder schadelijke stoffen afbreken. Goede pancreasenzymen kunnen zelfs kankerafval  afbreken als het biologisch conflict is opgelost.

Door extra aandacht voor het middenrif te versterken gaan de longkamers ook volledig open, zeker als je met de uitademing vervolgens nog eens de navel richting het borstbeen omhoog kunt trekken. De schouders gaan automatisch naar achter en het hart komt daardoor volledig vrij. Bij de volgende ademhaling wordt de gehele longinhoud tot in het hoogste punt van de longen in het schoudergebied vol geblazen waardoor de longen hun ontgiftende werking ook goed kunnen volbrengen. 

Longen brengen niet alleen stofwisselings gas uit het bloed naar buiten, maar ook eiwitdeeltjes van cellen die afgebroken worden, gifstoffen en exosomen al dan niet samen met slijm via het trilhaarepitheel van de slijmvliezen. Om deze reden draag ik geen mondmasker, een mondmasker brengt ernstige schade toe aan de algemene gezondheid. Laat mij maar gezond zijn.

Ondertussen ontstaat de aandrang om naar het toilet te gaan. De endeldarm kan zich elke ochtend ledigen, waarbij vele toxines en afvalstoffen die geneutraliseerd zijn door bacteriën het lichaam kunnen verlaten. Ik ben blij dat ik de taak van bacteriën begrijp in mijn lichaam en dat het altijd mijn vrienden zijn in plaats van ze te zien als ziekteverwekkers. 

Laat bijvoorbeeld de streptokokken en helicobacter maar gedijen in mijn maag, lymfe en darmflora in mijn lijf. Het zijn juist bacteriën die als ziekteverwekkers gezien worden die mij gezond houden. In een gezond lichaam wordt er niet gezocht naar ziekteverwekkers, maar ze zitten daar wel, ook in mijn lichaam. Ze breken vooral toxines en eiwitdeeltjes af dat mijn lichaam zelf niet kan afbreken. Daarom dat ik zorg zal dragen voor deze vrienden.

Dan zijn er nog veel zaken dat ik doe om het lichaam te ondersteunen in zijn dagelijkse ontgiftingswerk. Er staat veel hier op deze website. Ik raad iedereen aan om te starten na het opstaan tijd maken voor jezelf en je lichaam met de juiste beweging en ademhaling zachtjes wakker maken en in beweging te brengen.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *