Dag beste vrienden,

Het streven naar vitale gezondheid is iets wat we allemaal delen. Gezondheid heeft veel te maken met hoe je over jezelf denkt. Jouw kerngedachte over jezelf, wie je werkelijk bent, heeft een grote invloed op je gezondheid. De emotionele toestand waarin je verkeert, maakt altijd deel uit van deze kerngedachte. Hoe meer emotionele balans je hebt, hoe positiever de invloed op je gezondheid zal zijn. Daarnaast spelen eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect ook een belangrijke rol bij het creëren van een gezond lichaam.

Elke gedachte die we hebben, is een impuls van ons denken. Het menselijke brein is een reservoir van intelligentie. Alles wat ik schrijf en verkondig, is niets anders dan een stroom van gedachten die voortkomen uit mijn hersenen en via jouw zintuigen en hersenen binnenkomen. Als je om je heen kijkt, zie je overal de manifestatie van gedachten, zowel positief als negatief.

Dat we denken, kan worden aangetoond aan de hand van trillingen in de verschillende kwadranten van onze hersenen. Maar wat we precies denken, dat kan niet worden bewezen. Als individu weet je precies wat je denkt (als je er bewust van bent), maar het is nog niet fysiek tastbaar.

Alles om ons heen vindt zijn oorsprong in een idee dat in zijn beginfase niet tastbaar was. Denk bijvoorbeeld aan de stoel waarin je zit, de kleren die je draagt, het huis waarin je woont, het bed waarin je slaapt, het voedsel dat je eet, de meubels in je woonkamer, het werk dat je doet, enzovoort.

Alles wat je om je heen ziet en wat door mensenhanden is gemaakt, is in feite de zichtbaar gemaakte manifestatie van onbewijsbare gedachten. Denk aan de autosnelwegen, computers, boeken, vliegtuigen, culinaire hoogstandjes, medische ontwikkelingen, technologieën, enzovoort.

Sommige van deze gedachten kunnen van jouzelf zijn, maar de meeste komen van mensen die je totaal niet kent. Ongeacht of de gedachten van jou zijn of niet, ze komen allemaal op een natuurlijke wijze en in onbeperkte mate op in de menselijke geest, die eigenlijk het reservoir is van creatieve intelligentie. Als individu maak je deel uit van het collectief, en alles is met elkaar verbonden.

Wanneer vruchtbare gedachten goed worden gereguleerd, leiden ze vanzelf en moeiteloos tot woorden en daden. Hieruit ontstaan uiteindelijk verschijningsvormen die onze realiteit bepalen. Deze vormen kunnen boeken zijn, onze technologische vooruitgang, maar ook gezonde lichamen. Alles begint met een idee dat niet tastbaar was en bijgevolg niet bewezen kan worden.

De weg die leidt van bewustzijn tot het creëren van allerlei dingen ligt altijd al in onszelf besloten. Helaas besteden we niet altijd voldoende bewuste aandacht aan deze weg. Maar wanneer we dat wel doen, opent zich opeens een veel ruimer gezichtsveld op het leven.

Neem bijvoorbeeld al het werk dat ik hier doe, uit liefde voor de mensen. Het resultaat van mijn studies, ervaringen, de boeken die ik heb gelezen, en vooral mijn bewustzijn – mijn geest – stromen voortdurend impulsen van intelligentie, die als ze op de juiste manier door mij worden georganiseerd, zullen leiden tot daden en de dingen die ik creëer.

Ik verzamel lectuur van artsen (die plotseling zijn verdwenen van deze aardbol), volg opleidingen, heb mijn schaduwzijde ontmanteld en bestaansrecht gegeven, en nog vele andere dingen. Ik ga dit alles op een geordende manier vermengen, en het resultaat zal iets nieuws zijn, een nieuw perspectief over gezondheid en welzijn. Dit alles wordt mede gecreëerd door mijn denken. Deze website is het resultaat, gratis zodanig dat ik echt alle mensen kan bereiken zodat er niemand uit de boot valt.

Het vermogen om gedachten te ordenen is net zo inherent aanwezig als de gedachten zelf, of het feit dat ze intelligent zijn. Elke activiteit in het leven die niet toevallig of willekeurig is – geen enkele daad in de natuur als geheel is willekeurig – draagt vanaf het begin de kracht tot ordening in zich.

Iedere blauwdruk van een ontwerp draagt de mogelijkheid in zich om zichtbaar te worden als onderdeel van een voltooide fysieke structuur. Ideeën bevatten letterlijk het organiserend vermogen om dingen te worden.

Mijn ideeën over gezondheid hebben ook het organiserend vermogen om mijn lichaam volledig in topconditie met een stralende uitstraling van liefdevolle energie te manifesteren, en dat is precies wat ik zie gebeuren. Ik ben kerngezond en gelukkig. Daar draait het om.

Dan zijn er natuurlijk nog de rationele denkers die alles objectief willen bewijzen met harde wetenschappelijke bewijzen. Echter, ondanks onze vooruitgang in de geneeskunde en alle innovatieve ontwikkelingen, zijn gezonde mensen schaars geworden in onze cultuur.

Het probleem is dat onze medische wereld en academici vaak de psychologische relevantie van alle zaken over het hoofd zien en alleen het “bewijs” als de ultieme waarheid beschouwen. Het bewijs is de alfa en de omega van de wetenschap en moet de psychologische relevantie bevatten

Ze vergeten dat alle ideeën ooit zijn ontstaan in een gebied dat niet te bewijzen is, omdat dit het tastbare overstijgt. Dit leidt tot een groot contrast met culturen die volgens onze rationele denkers pseudowetenschap beoefenen, maar waar juist veel gezonde mensen te vinden zijn.

Daarom voel ik me niet genoodzaakt om mezelf te bewijzen aan rationele objectieve denkers, omdat ik weet dat zij het tegenovergestelde ook niet kunnen bewijzen. Sommige van deze rationeel denkende mensen zijn vergelijkbaar met paarden die oogkleppen dragen. Het is zelfs zo dat in bepaalde disciplines binnen de medische wetenschap hypotheses de basis vormen in plaats van bewezen stellingen. Virologie en oncologie zijn daarvan goede voorbeelden.

Mijn motto is altijd geweest: breng het subjectieve innerlijke intuïtieve gevoel samen met het objectieve rationele denken. Beide hebben waarde, en wanneer ze worden samengevoegd, bieden ze de grootste meerwaarde om een gezond en gelukkig leven te creëren.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024