Het ontstaan van huidkanker

181 het ontstaan van huidkanker

Huidkanker en melanomen

Beste Medische Wereld,

ik schrijf u in de brief hieronder aan als geneesheer, dat schrijft vlotter.

Het mag gezegd worden: u doet vele ongelooflijke en fantastische zaken! Om er maar enkele te noemen: in het midden van de nacht klaar staan voor een zieke wanneer u van wacht bent, spoedoperaties uitvoeren en mensen redden van de dood bij zware ongevallen, en in vele gevallen bent u een bron van inspiratie en kennis. Ik heb, met andere woorden, veel respect voor uw studies, uw toewijding voor uw werk, uw status als geneesheer, wie u bent en wat u doet, want ook: zonder uw zorgen waren verschillende vrienden en familieleden er gewoon niet meer.

Tegelijkertijd wens ik enkele vragen te stellen in verband met huidkanker en melanomen. Naast alles wat u goed en fantastisch doet, is het wél mogelijk dat u zich bij de behandeling en/of voorkomen van huidkanker en melanomen ergens iets over het hoofd ziet? Er zijn gigantisch veel mensen met huidkanker en eveneens andere kankers zowel in België als in Nederland. Sta me toe dat ik na meer dan 20 jaar zelfstudie over geneeskunde enkele zaken heb ontdekt ivm kankerontwikkeling en voornamelijk melanomen dat ik hieronder even wil toelichten. Ik zal u kort vertellen wat ik u te zeggen heb. Mijn volledige verhaal kunt u vroeg of laat lezen in het boek dat ik daarover aan het schrijven ben. Met de intentie om mensen te informeren dat het mogelijk is, om opnieuw een mooie stralende huid te krijgen, zonder medicatie, cortisone- en andere onnatuurlijke zalf en waarbij de natuurlijke drang om in de zon te lopen zonder huidschade weer mogelijk is.

Een essentieel bestanddeel van de huid is basis omega 6. Het bevat een weinig basis omega 3 dat dient voor de structuur van de cel. Zoals je weet kunnen deze twee essentiële basis vetzuren niet door het lichaam worden aangemaakt. Er bestaan twee overkoepelende soorten van zowel omega 3 als omega 6. Basis en derivaat. Derivaat omega 3 en 6 kan het lichaam zelf aanmaken voor verschillende functies. Echter voor de celademhaling heeft het lichaam de basis omega variant nodig. De huid maakt ongeveer 4% deel uit van ons lichaamsgewicht. Als je huid een tekort heeft aan basis omega 6, als gevolg van onjuiste geïndustrialiseerde en geraffineerde voeding, kan je inderdaad verwachten dat huidaandoeningen sterk gaan toenemen waaronder huidkanker en melanomen. Basis omega 6 wordt ingebouwd in de celmembramen van de huidcellen om zuurstof doorheen te laten en het membraan met zijn receptoren en andere zaken soepel te houden.

Huidkanker en melanomen kunnen welig tieren als huidcellen tekort lijden aan zuurstof wegens verstoorde celademhaling veroorzaakt door gebrek aan de juiste basis omega 6. De aanbevelingen van diëtisten en artsen om heel veel ‘omega 3’ in te nemen en geen ‘basis omega 6’, wordt het duidelijk waarom huidkanker zo snel toeneemt. Je ontneemt je huid de benodigde bestanddeel door de celademhaling.

Zoals je ook weet, is het membraan van de huidcel en andere cellen opgebouwd uit een dubbele laag fosfolipiden waarvan de vetzuurstaarten naar binnen gericht zijn. Deze vetzuurstaarten zijn  hydrofoob en waterafstotend, terwijl de kop van de fosfolipide hydrofiel is en water aantrekt. Tussen de dubbele fosfolipidenlaag heb je basis omega 6 die letterlijk de zuurstof uit het extracellulaire vocht naar binnen in de cel trekt en transporteert naar de mitochondriën ofwel de energiefabriekjes dat bacteriële DNA heeft. Trouwens de fosfolipidenlaag en de matrix van de mitochondriën hebben ook basis omega 6 nodig om goed te kunnen functioneren. En voor alle duidelijkheid, ik zeg basis omega 6 of linolzuur, niet derivaat omega zes dat massaal door de voedingsindustrie aan onze voeding wordt toegevoegd. Er is een levensbelangrijk en wezenlijk verschil tussen basis omega 3 en basis omega 6 met de derivaat omega 3 en derivaat omega 6. Andere zaken over het membraan en de organellen in het cytoplasma leg ik in het boek uit om deze blog te kunnen inkorten.

Het eten van onbewerkte voeding met basis omega 6 is een cruciale factor in het voorkomen van huidkanker en melanomen. En dat geldt trouwens ook voor andere kankers in het lichaam.

Zonlicht reageert met cholesterol (mevalonaat) in de huid, om het lichaam in staat te stellen natuurlijke vitamine D aan te maken. LDL cholesterol transporteert basis omega 6 naar de membramen van de huidcellen. Je ziet dat LDL totaal geen slechte cholesterol is, maar zeer belangrijk voor beschermingsfuncties van de cel. LDL cholesterol, natuurlijk zout en het bloedeiwit albumine zorgen ervoor dat de osmotische krachten worden beïnvloed en in evenwicht wordt gehouden zodat de cel niet al zijn water verliest als de concentratie opgeloste stoffen buiten de cel hoger is dan in de vloeistof binnen de cel of omgekeerd. De hydratatie van huidcellen is zeer belangrijk waarbij dus de LDL cholesterol die basis omega 6 komt brengen een cruciale factor is voor een goede hydratatie. En in een gezonde huid zit zeer veel LDL cholesterol, het is ook een krachtige antioxidant en lost de buitenlaag van bacteriën en virussen (exosomen) op. LDL cholesterol is antiseptisch. Het slijm dat uit schaafwonden loopt is cholesterol. Cholesterol is wrang (samentrekkend) en basisch, trekt wonden samen voor een snellere genezing. Ik neem aan dat je dit ook weet.

Het tweede feit is dat LDL cholesterol (door het lichaamseigen mevalonaat) een belangrijke functie heeft om via zonlicht (uv straling) de huidcel in staat te stellen vitamine D te produceren, men mag je dan niet insmeren met zonnebrandmiddelen met uv blokkers, en men mag ook geen zonnebril dragen, want anders kan het lichaam ook geen vitamine D aanmaken. Iedereen weet dat vitamine D vele functies heeft zoals de werking van de bijschildklieren en botopbouw enzovoort. Echter vitamine D met zijn hormoonachtige structuur is de beste bescherming tegen zonnebrand. De natuur heeft dit voorzien omdat de mens zou kunnen genieten van de zon. De mens is gemaakt om in de zon te lopen, daarom dat iedereen ook blij wordt als hij in de zon loopt. Blootstelling aan de zon, uv licht en vitamine D zorgen voor een betere spiertonus, gebrek aan uv licht is een mede oorzaak van overgewicht en obesitas.

Maar als de membramen van de huidcellen tekort hebben aan basis omega 6 worden ze verplicht om transvetten en derivaat omega 6 in te bouwen. Transvetten hebben hun vermogen om zuurstof te binden volledig verloren. Dit zorgt ervoor dat de cel problemen krijgt met de celademhaling. Het lichaam zal proberen de productie van vrije radicalen te verhogen om deze transvetten af te breken omdat zij niet verteren. Daarbij worden ook huidcellen beschadigd. Het teveel aan derivaat omega 6 zal ontstekingsreacties doen toenemen, en als toxines de huidcellen niet op tijd kunnen verlaten zal deze situatie aanleiding worden dat de huidcel zijn DNA moet veranderen door zuurstoftekort om te kunnen overleven. De cel zal door vergisting energie krijgen en de stap tot kankerontwikkeling is gezet.

Het verlagen van de cholesterolspiegel in het bloed door cholesterolverlagers of statines is mede een grote oorzaak van het tekort aan vitamine D waaraan zoveel mensen lijden en dat huidwonden zeer slecht genezen. Huid die een tekort heeft aan essentiële basis vetzuren en veel transvetten bevat, verbrandt snel waarbij het risico tot de ontwikkeling van huiskanker en melanomen stijgt. Daar ligt de reden te vinden waarom er melanomen ontstaan op plaatsen die nooit of bijna nooit beschenen worden door de zon zoals in de keel, handpalmen, oksels, de genitaliën enzovoort. Het American Journal of Cancer rapporteerde dit al in 1939, maar niemand die wil luisteren!

Als huidcellen beschikken over voldoende basis omega 6, kan deze essentiële vetzuren ingebouwd worden in de celmembranen. Dan wordt zonlicht juist versterkend en gezond in plaats van dat het jou zou beschadigen. Het drama in de huid speelt zich af als de cel verplicht wordt om transvetten in de celmembramen in te bouwen wegens gebrek aan basis omega 6. Basis omega 6 vind je in plantaardig zongerijpt voedsel in oorspronkelijke staat, zaden, noten groenten en koudgeperste oliën biologisch gecultiveerd. Niet in bewerkt en geïndustrialiseerd voedsel. Laat staan in alle goudkleurige, heerlijk op de tong smakende oliën die massaal worden verkocht in de supermarkten en andere winkels, dat is puur gif voor je lichaamscellen waarbij enorme hoeveelheden vrije radicalen ontstaan. Even erg  is margarine, het chemische proces van hydrogenering dat transvetten creëert is in 1911 gepatenteerd. Om nog maar te zwijgen over frituren in olie, fastfood enzovoort dat een echt aanslag is op je immuniteit en de huidcellen. Precies in 1939 wist men dat transvetten door hydrogenering in verband werd gebracht met het ontstaan van huidkanker en melanomen. En weer niemand die wil luisteren.

Zonneschijn is een zeer goed remedie om huidkanker te voorkomen. Zonneschijn redt juist levens dan dat het schade berokkent. maar als we ons vergiftigen met geïndustrialiseerde voeding waarin de essentiële vetzuren zijn aangetast, dan wordt het een ander verhaal. De actieve vorm van vitamine D dat huidkanker en andere kankers voorkomen, wordt dankzij het zonlicht geinitieerd in de huid.

Natuurlijke door de zon geproduceerde vitamine D remt de ontwikkeling en groei van vele soorten kankers af. Het valt op dat in zeer zonnige gebieden op deze aarde en in het hooggebergte het risico op het krijgen van darm- borst- huid- en prostaatkanker bij niet- rokers aanzienlijk minder is dan in gebieden wereldwijd met minder zon, en dus minder uv straling. Naarmate men noordelijker woont neemt huidkanker en melanomen juist toe. Eén mogelijke reden is dat de huid meer vitamine D produceert in een zonnig klimaat. Er dient hierbij opgemerkt te worden van het eerder genoemde feit dat een tekort aan essentiële basis omega 6 vetzuren in de huid dient behandeld te worden. Alleen dankzij deze essentiële vetzuren kan de cholesterol een juiste structuur bezitten waardoor de huidcellen hun werk kunnen doen en natuurlijke vitamine D kunnen produceren. Als je voeding jouw lichaam niet geeft wat het nodig heeft, kunnen aan deze voorwaarden niet voldaan worden en ontstaat een tekort aan basis omega 6 in de membramen. Dan zou huidkanker toegenomen zijn in de zonnige streken in plaats van afgenomen. Voeding en basis omega vetzuren spelen een cruciale rol bij het voorkomen van kanker. Het is een feit dat in de zonnige streken de voeding van veel betere kwaliteit is dat hier bij ons in het Westen.

In tegenstelling tot de groeiende angst bij het publiek dat zonlicht gevaarlijk is, zien we juist dat rechtstreekse blootstelling aan zonlicht  bescherming biedt tegen vele soorten kanker en tumoren. Mensen zijn ontworpen door de natuur om echt van de zon te genieten. Zonder zon zouden we gewoon ophouden met te bestaan. Onvoldoende essentiële basis vetzuren is de factor die door de meeste wetenschappers over het hoofd is gezien, waarbij de huidcellen daardoor maar al te gemakkelijk beschadigd worden, door TOXINES EN ZUURSTOFTEKORT 

EN DAT IS NOG NIET ALLES: Alles in het lichaam is met elkaar verbonden, zelfs de geest heeft invloed op de homeostase. Het is belangrijk dat men voldoende verzadigde vetten eet, boter met een korte verzadigde vetzuur is ideaal bijvoorbeeld. Maar kokosvet dat van natuur een afkoelende energie heeft is supergoed voor alles in het lichaam. De verzadigde vetzuren van kokosvet heeft een middellange keten en verteert zeer gemakkelijk. Er dient hierbij gezegd te worden dat kokosvet voornamelijk uit triglyceriden bestaan die niet actief zijn. Men kan dan denken dat dit slecht is voor het lichaam en de huid. Maar ik moet erbij zeggen dat tijdens de spijsvertering door gal geactiveerde pancreasenzymen deze triglyceriden omzet in monoglyceriden en vrije vetzuren. Deze zijn wel actief als antioxidant, houden bloedvaten proper (belangrijk voor de doorbloeding in de huid en het hart) en hebben eveneens als LDL cholesterol een antiseptische en ontgiftende werking.

En oja, SYMPTOMATISCHE BESTRIJDING van verkoudheden of griep zorgt ervoor dat het lichaam zijn afval en toxines niet kwijt kan via slijm en pus. Het gevolg is dat het lichaam dit zal proberen af te voeren via de huid. De huid is een ontgiftingsorgaan. De concentratie gifstoffen stijgt daardoor in de huidlaag. Als het lichaam kiest door middel van infectie om zijn afval af te voeren, en dit wordt tegengewerkt door symptoombestrijding wordt het risico reëel dat er blijvende  verstoppingen gaan ontstaan in lymfevaten en lymfeklieren en ook in de galwegen van de lever. Tegelijkertijd kunnen kleine haarvaten in de huid ook gaan verstoppen doordat de lever overbelast wordt omdat het lichaam zijn poging om te ontgiften via infectie wordt tegengewerkt. Zo ontstaan ook problemen met de doorbloeding in de huid en de werking van de fijne lymfevaten in de huid. Dit werkt het ontgiftend vermogen van de huid ook tegen. Daarom dat uitzieken op natuurlijk wijze de beste preventie is tegen kankervorming.

En nu worden we verplicht om een mondmasker te dragen, de verzuring van het bloed zal toenemen, de huid nog meer verstikken en huidkanker zal exponentieel toenemen. De longen zijn ook ontgiftingsorganen die door deze maatregel wordt tegengewerkt zijn functie goed te doen. Longen voeren ook waterstof af uit de darmen, en bij spijsverteringsproblemen ook de schadelijk gassen van de vertering. Adem dit maar weer in door het mondmasker, de huid zal echt gaan lijden hoor.

Een andere ontgiftings weg van het lichaam is de spijsvertering. Niets voor niets dat de darmflora 70% deel uitmaakt van de totale immuniteit. Wat heeft de spijsvertering met huidkanker te maken zul je waarschijnlijk denken, maar dat ga ik even toelichten. Het lichaam wilt zich dagelijks ontgiften. Dat is natuurwet. Industrieel bewerkt voedsel (en negatieve emoties, stress en biologische conflicten) verstoren de spijsvertering in ernstige mate. Vermits dat de lymfe voor 80% verbonden is met de darmen is de microbiële agentia zeer belangrijk voor de ontgifting van het lichaam. Deze microbiële flora wordt in ernstige mate verstoort door geraffineerde oliën, margarine en lichaamsvreemde stoffen. Dit houdt in dat door de lever geneutraliseerde afvalstoffen dat via de gal in de spijsvertering komt terug in de bloedbaan terechtkomt omdat de darmflora verstoord is. De nieren kunnen dit niet afvoeren, die hebben een andere taak. Uiteindelijk proberen de nieren dit wel te doen maar raken beschadigd daardoor. 

Dus de lymfe staat als laatste redmiddel voor het lichaam om het lichaam te ontgiften. Maar door emoties, slechte voeding, symptoombestrijding en vergisting en verrotting van voedsel in de darmen, wordt de lymfe overbelast en stijgt het risico dat de cisterna chyli en de borstbuis verstopt en dat de lymfedrainage ernstig belemmert (culminerende oorzaak van obesitas). Verzuring van het bloed neemt toe, haarvaten verstoppen net als de sinusoïden in de lever. De lever kan niet anders dan intrahepatische stenen vormen dat de kwaliteit van de gal aantast. De slechte kwaliteit van de gal kan de enzymatische sappen van de pancreas niet meer goed activeren waardoor een neerwaartse vicieuze cirkel ontstaat dat de spijsvertering steeds meer en meer aantast.  En er altijd meer onverteerde voeding in de darmen terechtkomt. Overgroei van destructieve organismen en candida is het gevolg. E-nummers additieven en andere lichaamsvreemde stoffen, gefrituurde zaken gaan eveneens de darmen in de knoop leggen.

Deze schadelijke micro organismen produceren zeer veel giftige stoffen en gassen,  de ene vicieuze cirkel na de andere. Het lichaam kan niet anders dan alles proberen via de huid naar buiten te duwen. MAAR de membramen van de huidcellen zijn ook verstopt door transvetten en toxines. Huidcellen kunnen hun functie niet naar behoren uitvoeren. Samen met lymfevaten en haarvaten in de huid die in deze toestand ook gaan verstoppen. Toch logisch dat er huidkanker en melanomen ontstaan! Margarine, geraffineerde oliën, zonnebrandmiddelen verhinderen dat de huidcellen hun stofwisselingsafval kwijt kunnen. Giftige residuen van zonnebrandmiddelen gaan eveneens naar de lever om onschadelijk te worden gemaakt, maar de lever is al overbelast. De intoxicatie en acidose van het lichaam neemt alsmaar toe waardoor de huid steeds in ernstige mate wordt aangetast. De totale ontgifting van het lichaam komt door onze levensstijl eveneens in het gedrang. Het spijsverteringskanaal is een vuile stinkende rioolbuis geworden. 

De immuniteit is volledig afhankelijk van de darmflora en de hormoonhuishouding. Vermits vele hormonen uit cholesterol (en mevalonaat) worden geïnitieerd zijn cholesterolverlagers en statines eveneens een grote oorzaak dat het lichaam zich niet kan ontgiften en acidose in de huidcellen met kankervorming tot gevolg zal toenemen. En de microbiële agentia in de darmen en lymfe is ook verstoord. Je begrijpt toch beste medici dat de immuniteit niet kan werken onder deze condities door deze verzwakte toestand van de gastheer. Een verstoorde hormoonhuishouding ligt aan de basis van een verstoorde homeostase en spijsvertering. Huidcellen kunnen geen vitamine D produceren dat ook zo belangrijk is om de hormoonhuishouding en uiteindelijk de immuniteit te boosten.

Beste medici, ik kan nog uren doorschrijven hoe alles op elkaar inwerkt in het lichaam en dat het een het ander versterkt. Alles in het lichaam is nu eenmaal met elkaar verbonden en afhankelijk van elkaar. En dat dit zijn gevolgen heeft bij de kankerontwikkeling in de huid begrijp je nu wel neem ik aan. 

Met vriendelijke groeten

Daniël The healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je kunt veel meer dan je denkt

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik had ook ooit eens huidkanker op mijn arm. Heb het behandeld met Black Salve, de tumor is eruit gevallen en de huis groeide van binnen naar buiten weer dicht. Was in 2015 en is nooit meer teruggekomen.
    Black Salve is heel moeilijk te verkrijgen. Zelf maken is ook mogelijk, maar ik kon één ingrediënt niet vinden