Het schadelijke geraffineerde koolzaadolie

Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptie.

Koolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren. Dit als gevolg van zonnebloemolie te vervangen door koolzaadolie. De slimme media gebruikt nu de oorlog als excuus om voor het goedkope schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te vinden. Het heeft niets te maken met gezondheid. Koolzaadolie is goedkoop te produceren en daar zit nu juist het grote probleem. Koolzaadolie mag absoluut niet verwarmd worden. De verwarming hoort bij de standaardprocedure bij het productieproces en in het huishouden. Verwarming zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3 vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten die een vetdegeneratie veroorzaken in het hart, de nieren, de bijnieren en de schildklier. Het risico op hoge bloeddruk en beroerten neemt enorm toe. 

We weten dat geraffineerde suikers niet gezond zijn, dat is zeker waar, maar weinigen weten dat geraffineerde oliën met factor 20 schadelijker zijn dan geraffineerde suikers. Lange keten vetzuren in koolzaadolie (canolaolie) veroorzaken ernstige beschadiging rondom de vetachtige verbindingen rond zenuwweefsels. Koolzaadolie heeft een sterk verergerend effect op het breed scala aan neurologische aandoeningen (causaal zijn motorische conflicten). Het tast eveneens het gezichtsvermogen aan. 

Het is trouwens ook vreemd dat de koolzaadolieindustrie geen langdurig goedkeuringsproces waaronder medisch onderzoek op mensen hoeft te ondergaan.

Oliën komen van natuur nooit in grote hoeveelheid voor als voedingsbron. Als ik denk aan verzadigd vet en cholesterol, komt dit wel in grotere hoeveelheden voor in sommige voedingsbronnen. Ik denk hierbij aan het colostrum dat 50 % verzadigd vet en cholesterol bevat voor de pasgeboren baby. Mocht cholesterol werkelijk slecht zijn voor onze gezondheid (zoals door de medische wereld gezegd) waarom zorgt moeder natuur ervoor dat een pasgeboren baby juist extra veel cholesterol en verzadigd vet binnen krijgt? Ook kokosolie, bijna 99,5% verzadigd vet. de triglyceriden worden gemakkelijk in de spijsvertering (pancreasenzymen) omgezet in waardevolle vrije vetzuren en monoglyceriden die de bloedvaten zuiver en schoon houden. 

Even terug naar de koolzaadolie: oliën verteren veel moeilijker dan verzadigde vetzuren. Geraffineerde oliën verteren nog slechter en veroorzaken vele spijsvertering problemen. Metabolische activiteit wordt verstoord, omdat de plasma membramen in de weefsels dikker, stijver en plakkeriger worden als gevolg van geraffineerde oliën, en koolzaadolie is het meest schadelijk. Om het metabolisme goed te laten functioneren is het belangrijk dat de plasmamembranen soepel en poreus blijven door basis omega vetzuren (vnl: 3 en 6). Daardoor kunnen suikermoleculen zich vrijelijk bewegen naar de mitochondriën voor het opwekken van energie. Door het eten van verhitte oliën (in tegenstelling tot koudgeperste oliën en verzadigde vetten) beginnen de plasmamembranen hun gezonde vetzuren te verliezen door de schadelijke transvetzuren waarbij de elasticiteit verloren gaat. Zeer belangrijke co-factor bij diabetes, hartaandoeningen en overgewicht. De lever zal de niet opgenomen suiker moeten omzetten in vet. Uiteindelijk raakt het lichaam uitgeput door gebrek aan energie op weefselniveau. Het veroorzaakt ook veel oxidatieve stress waarbij de bijnieren veel stresshormonen gaan produceren. Dat veroorzaakt stemmingswisselingen en depressie. Toch herkenbaar in onze maatschappij???

Elk orgaan, systeem en weefsel in het lichaam wordt schadelijk beïnvloed door één simpele fout in onze eetgewoontes. Consumptie van geraffineerde oliën is giftig voor het lichaam en koolzaadolie vormt hier de top. Het idee dat we beter voedsel kunnen fabriceren dan de natuur is een grote misvatting dat geleid heeft dat voedsel is veranderd in een massavernietigingswapen. Alle medische successen zijn altijd afhankelijk van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Grondbeginsel van de medische wetenschap: “Het lichaam niet schaden”.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Helemaal mee eens. Als ik kokosolie of roomboter eet dan blijf ik slank, maar zodra ik andere oliesoorten gebruik dan wordt ik dikker. Olijfolie heb ik echter geen ervaring mee,daar kan ik dus geen oordeel over geven.