Het universum is vriendelijk, het zegt altijd “ja”

Ben je bewust wat je denkt en zegt?

Elke gemoedstoestand reproduceert zichzelf. Zoals je denkt zal je praten. Denken is altijd creatief, woorden zijn steeds productief. Beiden zijn enorm effectief in het geven van jouw realiteit. 

Wist je dat het universum jou altijd geeft wat je denkt? Echt waar, het geeft altijd jouw zin, het zegt altijd “ja”. Vandaag heb ik het over de kracht van het woord en de gedachte. Je krijgt niet altijd hetgeen je bewust vraagt of denkt, maar je krijgt hetgeen verscholen zit in jou, hetgeen jij niet weet over jezelf. De onbewuste gedachte in je innerlijke dialoog zal zich manifesteren in hetgeen jou zal overkomen.

Als je de kracht van woorden zou leren kennen, zou je meer bewust opletten wat je zegt en je gedachten automatisch aanpassen. Dat is al een manier om invloed te oefenen op het deel dat je nog niet kent over jezelf. Je affirmaties zouden dan steeds positiever worden. 

Als je kiest voor gedachten dat je niet goed genoeg bent, ik ben het niet waard of dat je leven steeds een puinhoop zal blijven waarbij je wensen nooit in vervulling zullen gaan, volg je het besturingssysteem van je onbewuste gedachte in jouw bewuste denken. Dan zegt het universum altijd op een zeer vriendelijk wijze“JA”. Je krijgt gewoon je zin. Je ziet, het is echt niet moeilijk. 

Zodra je begint te veranderen, zodra je bereid bent je blinde vlekken bestaansrecht te geven om het goede in je leven te brengen, zal het universum weer “Ja” zeggen en je zin geven. Albert Einstein vroeg zich af of het universum vriendelijk was, en het antwoord is natuurlijk JA.

Er zijn veel mensen die het proces van aantrekking willen gebruiken om iets voor elkaar te krijgen wat ze wanhopig willen. Ze merken dan dat ze van een koude kermis thuiskomen en zeggen dan, zie je wel, die hele hocus-pocus niet werkt. In werkelijkheid werkt het proces van aantrekking optimaal en beseffen deze mensen niet dat ze tegen hun “nee-stroom” van het onbewuste zijn gebotst. En dat komt nogal hard aan.

Als je merkt dat je iets zo wanhopig graag wilt, en dat je dan “IK WIL DAT” tegen jezelf blijft zeggen, verkondig je aan het universum dat je dat ene ding op dit moment niet hebt. En het universum zegt dan weer “JA” en geeft jou je zin.

Zolang je dergelijke gedachten blijft koesteren zul je wat je wilt nooit kunnen krijgen. Besef dat het feitelijk totaal onmogelijk is om op één en hetzelfde moment te ervaren wat je bevestigt nog niet te ervaren. Als je letterlijk zegt “ik wil”, hoort het universum dat je het niet hebt, daarom kun je het niet krijgen.

Luister even goed naar jezelf, naar hetgeen je zegt en denkt. Als je jezelf negatieve gedachten of beperkende woorden hoort gebruiken, verander ze dan. Praat en denk positief, niet in termen van tekorten of slachtofferschap, want je gaat anders steeds meer van dat krijgen. Aandachtsenergie is enorm krachtig, veel mensen vergeten dit nogal eens.

Als je voortdurend verkondigt dat je meer liefde wilt in je leven, zal het universum jouw gevoelens die betrekking hebben op je uitspraak aftasten. Als het universum dan een gemis aanvoelt in jouw uitspraak, is dat het gevoel waar het universum zal reageren. Het universum zal jou je zin geven en natuurlijk “JA” zeggen en jou onverminderd de ervaring geven dat je naar liefde hunkert.

Ook als je voortdurend verkondigt dat je meer geld wilt, en het universum voelt weer een gemis aan, dan zul je onverminderd naar meer geld blijven verlangen. Deze principes gelden voor alles in jouw leven, zowel materiële als niet materiële dingen.

Als je het proces van aantrekking wilt gebruiken is het woord “IK” de startsleutel van jouw creatieproces. Met wat op het woordje “IK” volgt, draai je de sleutel in het startslot om en wordt de motor van manifestatie gestart. Voor veel mensen lijkt het vervolgens dat het proces van creatie hocus pocus is, het werkt niet zeggen ze dan. 

Maar het werkt feilloos door, alleen heb jij niet door dat de principes van aantrekking jou heeft gebracht wat je onbedoeld, onbewust hebt gekozen in plaats van wat je dacht bewust te hebben gekozen. Dat is een belangrijk verschil. Bij veel mensen leven er in het onbewuste vele blinde vlekken. Waarom zijn ze blind? Omdat jij ze niet kent! 

Als je dit begrijpt, kun je beginnen met je blinde vlek te ontmantelen. Bewust worden van je blinde vlek, bestaansrecht geven van je negatieve (en ook de weggeduwde positieve) zijde zal jou kunnen bevrijden van je lijden. Het universum zal vervolgens “Ja” zeggen op wat je bewust wilt. Omdat het dan zal overeenstemmen wat je op zielsniveau wilt, dit omdat de blinde vlek bestaansrecht heeft gekregen van jou. 

Dat is het geheim waar er nooit over gesproken wordt in het mooie boek “The Secret”. Het hiaat uit deze kennis. Mensen veranderen niet door wat ze anderen horen zeggen, maar door wat ze zichzelf horen zeggen. Introspectie is niet altijd leuk, dat moet ik zelf toegeven. Het was in mijn persoonlijke ontwikkeling best heftig toen ik koos om mijn blinde vlekken te ontmantelen, maar het werkt zo bevrijdend waarbij je zo in je kracht kunt komen. Ik gun het iedereen. Kracht en gezondheid

Conclusie: Hoe sneller jij je blinde vlek leert kennen en ontmantelen, hoe sneller de wensen van zielsniveau tot uitdrukking komen. Dat is wat jij wilt, je licht laten stralen dat van jouw ziel afkomstig is. En dat is het punt waar het om gaat, je kunt pas deze wensen van je ziel leren kennen als je het tegenovergestelde ook kent. Dat zijn je blinde vlekken. Dat is het doel van blinde vlekken. 

Daarom: geef je blinde vlekken bestaansrecht zodat ze jouw aandacht niet meer opeisen. Het universum geeft jou altijd wat je nodig hebt om dit doel te bereiken en verder te kunnen. Zo kun je je eigen missie tot uitdrukking brengen, synoniem van gezondheid en gelukzaligheid. 

Is je gedachte over jezelf positief?

Dag beste vrienden, goede gezondheid is een streven van ons allemaal. Gezondheid heeft zeer veel te maken met hoe jij over jezelf denkt. De kerngedachte over jezelf bepaalt in hoge mate jouw gezondheid. Jouw emotionele toestand maakt deel uit van jouw kerngedachte. Hoe meer emotionele balans, hoe meer positieve invloed op jouw gezondheid. Verder spelen eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect eveneens een belangrijke rol om een gezond lichaam te creëren met veel energie.

Elke gedachte is een impuls van je denken. Het menselijke brein is een reservoir van intelligentie. Alles wat ik schrijf en verkondig is niets anders dan een gedachtenstroom uit mijn hersenen, die via jouw zintuigen en hersenen binnenstroomt. Als je om je heen kijkt, dan zie je overal de verwerkelijking van gedachten, zowel positief als negatief. Dat we denken, dat kan bewezen worden aan de trillingen in de verschillende kwadranten in onze hersenen, maar wat we precies denken, nee dat kan niet bewezen worden. Als individu zelf weet je precies wat je denkt (als je er bewust van bent), maar het is nog niet fysiek tastbaar in meten is weten.

Alles om je heen vindt zijn oorsprong in een idee dat in zijn beginfase niet tastbaar was. De stoel waarin je zit bijvoorbeeld, de kleren die je draagt, het huis waarin je woont, het bed waarin je slaapt, het voedsel dat je eet, de meubels in living, het werk dat je doet enzovoort. Alles wat je rondom je heen ziet en door mensenhanden is gemaakt is niets anders dan deze onbewijsbare gedachten die zichtbaar zijn gemaakt. Denk maar aan de autosnelwegen, computers, boeken, vliegtuigen, culinaire lekkernijen, medische ontwikkelingen, technologie enzovoort.

Sommige gedachten kunnen van jezelf zijn, de meeste komen van mensen die je totaal niet kent. Hoe dan ook of de gedachten van jou zijn of niet, ze komen allemaal op een natuurlijke wijze en in onbeperkte mate op in de menselijke geest, die in feite het reservoir is van creatieve intelligentie. Als vruchtbare gedachten goed genoeg gereguleerd worden, leiden ze vanzelfsprekend en gemakkelijk tot woorden en daden. Daaruit verwerven we uiteindelijk verschijningsvormen dat onze werkelijkheid zal bepalen. Deze verschijningsvormen kunnen boeken zijn, onze technologische vooruitgang maar ook gezonde lichamen die vitaal zijn.

Alles is ontstaan bij een idee dat niet tastbaar was en bijgevolg niet bewezen kan worden. De weg die leidt van bewustzijn tot het creëren van allerhande dingen ligt al de tijd in onszelf besloten. Maar het feit is dat we niet de gehele tijd genoeg bewuste aandacht aan besteden dat alle wijsheid in onszelf besloten ligt. Als we dat wel doen, opent zich opeens een veel ruimer gezichtsveld op het leven.

Stel bijvoorbeeld, al het werk dat ik hier op facebook doe, uit liefde voor de mensen, het resultaat van mijn studies, ervaringen, boeken die ik heb en vooral mijn bewustzijn – mijn geest – continu stromen impulsen van intelligentie, die als ze op de juiste manier door mij worden georganiseerd gaan leiden tot daden en de dingen die ik creëer.

Ik verzamel lectuur van artsen (die plots zijn verdwenen hier op de aardbol), ik bestudeer deze lectuur, volg opleidingen, heb mijn schaduwzijde ontmanteld en bestaansrecht gegeven en nog vele dingen. Ik ga dit alles op een geordende manier vermengen, en het resultaat is iets nieuws, een nieuw perspectief over gezondheid en welzijn. Mee gecreëerd door mijn denken en intuïtief voelen. Het vermogen om gedachten te ordenen is net zo goed aangeboren als de gedachten zelf, of het feit dat ze intelligent zijn. Elke activiteit in het leven dat niet toevallig of willekeurig is, geen enkele daad in de natuur als geheel is willekeurig, draagt vanaf het begin aan de kracht tot ordening in zich.

Iedere blauwdruk van een ontwerp, draagt ieder lijn van de tekening de mogelijkheid in zich om zichtbaar te worden als onderdeel van een voltooide fysieke structuur. Ideeën bevatten letterlijk het organiserend vermogen om dingen te worden. Mijn ideeën over gezondheid heeft ook het organiserend vermogen om mijn lichaam helemaal in topconditie met een mooie uitstraling van liefdevolle energie te manifesteren, hetgeen ik dan ook bewijs. Ik ben kerngezond en gelukkig. Daar gaat het om. Deze wijsheid verkondig ik en plaats ik op mijn website. Alle mensen mogen gezond zijn van mij. Ik kan niemand gezond maken. Ik kan mensen wel helpen inzichten geven zodat ze hun eigen innerlijke kracht vinden om zichzelf gezond te maken.

Dan heb je natuurlijk nog de rationele denkers die alles objectief willen bewijzen met staalharde wetenschappelijke bewijzen. Zij vergeten dat alle ideeën ooit zijn begonnen en zijn ontstaan in een gebied dat niet te bewijzen is omdat het aan het tastbare voorbijgaat. Zelfs in het reguliere circuit zijn er zaken die op een hypothese steunen in plaats van op een bewezen stelling. De virologie en oncologie zijn daar mooie voorbeelden van.

Daarom hoef ik mezelf ook niet te bewijzen aan rationele objectieve denkers, want ik weet dat zij het tegendeel ook niet kunnen bewijzen. Sommige mensen zijn echt te vergelijken met paarden die oogkleppen dragen. Mijn leuze is altijd, breng het subjectieve innerlijk intuïtieve voelen samen met het objectieve rationele denken. Ze hebben allebei een grote waarde, en samengevoegd bieden ze de grootste meerwaarde om een gezond en gelukkig lichaam te creëren boordevol met levensenergie.


Wat je nu verkiest te denken en te zeggen is echt belangrijk. Deze gedachten en woorden scheppen je toekomst. Je gedachten geven vorm aan de ervaringen die je morgen, volgende week, volgende maand en volgend jaar zal hebben.

Hoi allemaal, Vroeger heb ik om eerlijk te zijn dikwijls negatieve gedachten gehad over mezelf. Ik ben letterlijk zo opgevoed geweest. De godsdienst heeft me geleerd om me steeds schuldig te voelen, op de schoolbanken heb ik geleerd om mij minderwaardig te voelen. Van mijn ouders heb ik geleerd om beschaamd te zijn. Maar hoe ik mijzelf onvoorwaardelijk lief moest hebben, nee dat werd mij niet aangeleerd. In feite heb ik zelfs geweigerd om een positieve gedachte over mezelf te denken, ik wist zelfs van niet beter. Waarom die hardheid naar mezelf toe om toch maar mijn mooie eigenschappen niet te moeten waarderen en koesteren. Kwaad op jezelf zijn heet dat. Ja vandaag gaat het over hoe je negatieve gedachten over jezelf kunt veranderen in positieve gedachten over jezelf.

Negatief denken over jezelf gebeurt meestal als gevolg omdat je ooit zelf slecht behandeld bent geweest terwijl je juist iets positiefs aan het doen was. Deze afwijzing van het goede in jezelf is pijnlijk en zeker toen je nog kind was, gewoon niet te verdragen. Er ontstond twijfel over jezelf, en twijfel is de voedingsbodem voor angst. Op dat punt ben je met zelfafwijzing begonnen om niet meer met deze afwijzingspijn in contact te moeten komen (identiteitsconflict is een biologische conflictsituatie). Dan begin je met negatief te denken over jezelf, je tast je eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect aan. Het zelfvertrouwen zakt weg en patronen achtervolgen jouw leven waardoor er hardheid naar jezelf ontstaat. Herkenbaar?

Nou, je kunt vanaf nu weigeren om negatieve gedachten over jezelf te denken. Je hebt geen schuld aan hetgeen er in het verleden is gebeurt, de waarheid over jou is dat jij steeds je best hebt gedaan. Iedereen kan dit, je dient een besluit te nemen, de overtuiging te veranderen die je hebt over jezelf. Daaruit kan een nieuw gedrag gecultiveerd worden dat meer in overeenstemming is met wie je werkelijk bent. Een overtuiging van “ik ben het waard”. Je hoeft niet te vechten tegen je gedachte als je iets wilt veranderen, dat werkt niet. Zeg gewoon bedankt aan je onbewuste dat je dit met me deelt en vraag een andere gedachte. Je kunt erbij zeggen dat je de ervaring ondertussen goed kent van de gedeelde gedachte en je dit niet leuk vindt, geef me een andere gedachte alsjeblieft. De oude ervaringen heb je niet meer nodig, het hoeft niet meer herhaald worden. Ik kies voor een andere gedachte, ik doe hier niet meer aan mee. Ik wil op een andere manier denken. 

Dus niet vechten tegen je gedachten. Daar waar je tegen vecht verlies je altijd, dat zien we ook bij ziekten, kom op tegen kanker heeft juist meer kanker gecreëerd. Nu vechten we tegen corona en dat maakt de mensen juist zieker. Wanneer gaan mensen leren om niet meer te vechten? Dat is een zeer lage trillingsfrequentie. Leer in overgave te gaan, daarbij zal je trillingsfrequentie verhogen en dat zal altijd werken waarbij het gemakkelijker wordt om een positiever beeld over jezelf te vormen. HOU VAN JEZELF, dan ben je nooit meer eenzaam. Ik geef daar persoonlijke consulten over mocht je graag ondersteuning hebben.

Wees bewust dat een gedachte maar een gedachte is en jij deze gedachte niet bent. Het gaat erom gedachten te cultiveren die positief zijn over jezelf, dit te geloven en dat nog eens te zeggen. Nogmaals : je bent het waard om positief te denken over jezelf. Wees echt gelukkig om de authenticiteit en uniciteit dat jij bent. Je bent echt fantastisch, vergeet dit nooit meer!

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *