Het universum is vriendelijk, het zegt altijd “ja”

Ben je bewust wat je denkt en zegt?

Elke gemoedstoestand reproduceert zichzelf. Zoals je denkt zal je praten. Denken is altijd creatief, woorden zijn steeds productief. Beiden zijn de enorm effectief in het geven van jouw realiteit. Wist je dat het universum jou altijd geeft wat je denkt? Echt waar, het geeft altijd jouw zin, het zegt altijd “JA”. Vandaag heb ik het over de kracht van het woord en de gedachte. Je krijgt niet altijd hetgeen je bewust vraagt of denkt, maar je krijgt hetgeen verscholen zit in jou, hetgeen jij niet weet over jezelf. De onbewuste gedachte in je innerlijke dialoog zal zich manifesteren in hetgeen jou zal overkomen.

Als je de kracht van woorden zou leren kennen zou je meer bewust opletten wat je zegt en je gedachten automatisch aanpassen. Dat is al een manier om invloed te oefenen over het deel dat je nog niet kent over jezelf. Je affirmaties zouden dan steeds positiever worden. Begrijp dat het universum maar één doel heeft, dat is jou geven wat je vraagt. Maar wat is het vragen? Dat is hetgeen waar de aandacht van je denken op gericht is. Vooral van de onbewuste gedachte, het deel dat jij nog niet kent over jezelf. Dit geeft jou steevast het equivalent van jouw gedachten en uitspraken. Als je kiest voor gedachten dat je niet goed genoeg bent, ik ben het niet waard of dat je leven steeds een puinhoop zal blijven waarbij je wensen nooit in vervulling zullen gaan, volg je het besturingssysteem van je onbewuste gedachte in jouw bewuste denken. Dan zegt het universum altijd op een zeer vriendelijk wijze“JA”. Je krijgt gewoon je zin. Je ziet, het is echt niet moeilijk. Van zodra je begint te veranderen, zodra je bereid bent je blinde vlekken bestaansrecht te geven om het goede in je leven te brengen, zal het universum weer “Ja” zeggen en je zin geven. Albert Einstein vroeg zich af of het universum vriendelijk was, en het antwoord is natuurlijk JA.

Er zijn veel mensen die het proces van aantrekking willen gebruiken om iets voor elkaar te krijgen wat ze wanhopig willen. Ze merken dan dat ze van een koude kermis thuiskomen en zeggen dan, zie je wel, die hele hocus-pocus werkt niet. In werkelijkheid werkt het proces van aantrekking optimaal en beseffen deze mensen niet dat ze tegen hun “nee-stroom” van het onbewuste zijn gebotst. En dat komt nogal hard aan.

Als je merkt dat je iets zo wanhopig graag wilt, en dat je dan “IK WIL DAT” tegen jezelf blijft zeggen, verkondig je aan het universum dat je dat ene ding op dit moment niet hebt. En het universum zegt dan weer “JA” en geeft jou je zin. Veel mensen gebruiken het werkwoord “WILLEN” nogal vrij letterlijk. Zolang je dergelijke gedachten blijft koesteren zul je wat je wilt nooit kunnen krijgen. Besef dat het feitelijk totaal onmogelijk is om op één en hetzelfde moment te ervaren wat je bevestigt nog niet te ervaren. Als je letterlijk zegt “ik wil”, hoort het universum dat je het niet hebt, daarom kun je het niet krijgen.

Luister even goed naar jezelf, naar hetgeen je zegt en denkt. Als je jezelf negatieve gedachten of beperkende woorden hoort gebruiken, verander ze dan. Praat en denk positief, niet in termen van tekorten of slachtofferschap, want je gaat anders steeds meer van dat krijgen. Aandachtsenergie is enorm krachtig, vele mensen vergeten dit nogal eens.

Lieve mensen, het gaat om kracht, de kracht van een magneet. Onthoud: GEDACHTEN EN GEVOELENS ZIJN ENERGIE. IN HET DOMEIN VAN ENERGIE GAAT HET GELIJKGEZINDE ELKAAR STEEDS OPZOEKEN. Daarom geeft het universum altijd jouw zin en zegt het “JA”. Enkele voorbeelden.

Als je voortdurend verkondigd dat je meer liefde wilt in je leven, zal het universum jouw gevoelens die betrekking hebben op je uitspraak aftasten. Als het universum dan een gemis aanvoelt in jouw uitspraak, dat is dat het gevoel waar het universum zal reageren. Het universum zal jou je zin geven en natuurlijk “JA” zeggen en jou onverminderd de ervaring geven dat je naar liefde hunkert.

Ook als je voortdurend verkondigt dat je meer geld wilt, en het universum voelt weer een gemis aan, dan zul je onverminderd naar meer geld blijven verlangen. Deze principes gelden voor alles in jouw leven, zowel materiële als niet materiële dingen.

Als je het proces van aantrekking wilt gebruiken is het woord “IK” de startsleutel van jouw creatieproces. Met wat op het woordje “IK” volgt, draai je de sleutel in het startslot om en wordt de motor van manifestatie gestart. Voor veel mensen lijkt het vervolgens dat het proces van creatie hocus pocus is, het werkt niet zeggen ze dan. Maar het werkt feilloos door, alleen heb jij niet door dat de principes van aantrekking jou heeft gebracht wat je onbedoeld, onbewust hebt gekozen in plaats van wat je dacht bewust te hebben gekozen. Dat is een belangrijk verschil. Bij veel mensen leeft er in het onbewuste vele blinde vlekken. Waarom zijn ze blind? Omdat jij ze niet kent! Het gevoel van tekort, gemis, ongeluk komt uit deze blinde vlek. Maar je bent er je niet bewust van. Precies op deze blinde vlek zegt het universum zo vriendelijk “JA”, met veel plezier geeft het universum altijd je zin, maar je beseft niet dat ‘je zin’ uit het onbewuste komt. Het onbewuste staat aan het roer, het runt bij jou de tent van creatie. Je onbewuste is de grote baas die met de scepter zwaait.

Eens je dit begrijpt kun je beginnen met je blinde vlek te ontmantelen. Bewust worden van je blinde vlek, bestaansrecht geven van je negatieve (en ook de weggeduwde positieve) zijde zal jou kunnen bevrijden van je lijden. Het universum zal vervolgens “Ja” zeggen op wat je bewust wilt. Omdat het dan zal overeenstemmen wat je op zielsniveau wilt, dit omdat de blinde vlek bestaansrecht heeft gekregen van jou. Dat is het geheim waar er nooit over gesproken wordt in het mooie boek “The Secret”. Het hiaat uit deze kennis. Mensen veranderen niet door wat ze anderen horen zeggen, maar door wat ze zichzelf horen zeggen. Introspectie is niet altijd leuk, dat moet ik zelf toegeven. Het was in mijn persoonlijke ontwikkeling best heftig toen ik koos om mijn blinde vlekken te ontmantelen, maar het werkt zo bevrijdend waarbij je zo in je kracht kunt komen. Ik gun het iedereen. Kracht en gezondheid

Conclusie: Hoe sneller jij je blinde vlek leert kennen en ontmantelen, hoe sneller de wensen van zielsniveau tot uitdrukking komen. Dat is wat jij wilt, je licht laten stralen dat van jouw ziel afkomstig is. En dat is het punt waar het om gaat, je kunt pas deze wensen van je ziel leren kennen als je het tegenovergestelde ook kent. Dat zijn je blinde vlekken. Dat is het doel van blinde vlekken. Daarom: geef je blinde vlekken bestaansrecht zodat ze jouw aandacht niet meer opeisen. Het universum geeft jou altijd wat je nodig hebt om dit doel te bereiken en verder te kunnen. Zo kun je je eigen missie tot uitdrukking brengen, synoniem van gezondheid en gelukzaligheid. Mocht je hulp nodig hebben bij dit proces, dan kan ik jou verder helpen.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Warme groetjes

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *