Het verhaal van darmkanker

Het ontstaan van darmkanker. 

Wat je niet verteld wordt over darmkanker.

Het proces van het ontstaan van darmproblemen

Zoals we nu ondertussen weten is dat het lichaam ziekte en ontsteking ontwikkelt bij het opruimen van beschadigde lichaamscellen veroorzaakt door verzuring als gevolg van opgestapelde toxines en afvalstoffen, en de effecten van biologische schokken en trauma’s. Zo heeft de kankercel een vergelijkbaar doel, maar voor extremere situaties zoals echt zuurstoftekort door ernstige verstoppingen in de haarvaatjes, bindweefsels of de lymfe. Een ziekte of ontsteking duikt niet plotseling en onwillekeurig op een bepaalde plek in het lichaam om zich te manifesteren. Kanker- of tumorcellen doen dit ook niet.

Er is ALTIJD een onderliggende oorzaak aanwezig die bij elke ziekte, aandoening, ontsteking of een ontwikkeling van een kankercel voorafgaat, en niet omgekeerd!

Zelfs de vrije radicalen hebben een opruimfunctie in het lichaam. Het gaat om evenwicht zijn tussen anti-oxidanten en vrije radicalen. Het gaat om evenwicht in het microbioom van het lichaam. Het gaat erom dat de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem het lichaam elke dag kan ontgiften en zuiveren.

Vrije radicalen gaan net als ziekteverwekkers en kanker NOOIT gezonde cellen aanvallen. Het zijn toxines en schadelijke afvalstoffen die op hun beurt verstoppingen en verzuring doen ontstaan. Dit gegeven maakt de lichaamscellen ziek, en dit ligt aan de basis van elke ziekte of aandoening. Deze schadelijke giftige stoffen kunnen endogeen of exogeen zijn en bijna altijd samenhangend met een emotionele belasting, en dat veroorzaakt zuurstoftekort op celniveau waardoor de cel op vergisting van suikers moet overgaan om te kunnen overleven. Onopgeloste negatieve emoties en financiële problemen creëren de giftigste destructieve toxines in het lichaam.

De ecologie van een bos

Kijk, als je in een bos gaat gaan wandelen kun je paddenstoelen vinden. De functie van een paddenstoel is om de elk jaar afgevallen bladeren, takjes enzovoort te verteren en deze om te zetten in voedingsstoffen die vervolgens door de planten en de bomen weer kunnen worden opgenomen. Daarbij gaat de paddenstoel ook giftige stoffen onttrekken aan de bodem en deze ook elimineren. De paddenstoel is het vruchtlichaam van een schimmel, en deze schimmel vormt een mycelium, een netwerk van allerlei schimmeldraden die de bodem van het bos zuiver en gezond houdt. Microben hebben dezelfde functie in het bos, namelijk het bos gezond houden. En geef toe; bosgrond heeft toch een heerlijke frisse geur.

Paddenstoelen en microben zijn onderdeel van een perfect werkend ecologisch systeem in onze natuurlijke wereld. Op deze wijze ontstaat er een fantastische samenwerking van alle levensvormen in het bos waarbij het evenwicht gehandhaafd blijft dat alle planten en bomen gezond houdt. EVENWICHT is de basis van alles!

DEZE NATUURWET GELDT OOK IN HET MENSELIJKE LICHAAM.

Het menselijke lichaam bevat meer bacteriën dan lichaamscellen. Er is een symbiose dat harmonieus werkt en je gezond houdt als je lichaam zich in een toestand van evenwicht bevindt. Een harmonieus en dynamisch evenwicht dat goed is voor alle partijen inclusief de gastheer. De ecologie waarin de lichaamscellen leven is evenwichtig en gezond. De microbiële flora van het lichaam zorgt ervoor dat we kunnen leven en overleven. Dit bereik je door door een hogere trillingsfrequentie waarin ziekmakende bacteriën, schimmels en virussen niet kunnen gedijen.

Verstoring microbiële flora van het lichaam

Zoals we reeds gezien hebben bij ziekten en ontstekingen, gaat het menselijke lichaam microben en gisten uitnodigen als de tolerantieniveau van afvalstoffen en toxines overschreden wordt. Dit wordt door onze moderne geneeskunde gezien als ziekteverwekker terwijl het in feite helpers zijn om beschadigd weefsel te ontgiften en te herstellen. Deze verstoring veroorzaakt door opstapeling schadelijke stoffen in het lichaam verzwakt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem. De conditie van de gastheer verzwakt. De trillingsfrequentie van de persoon is verlaagd. Het ecologisch evenwicht van het lichaam wordt verstoord. Een aandoening zoals een verkoudheid of griep wordt niet veroorzaakt door microben of virussen, zoals wij denken, maar door effecten van biologische schokken, trauma’s samen met de aanwezigheid van giftige toxines en afvalstoffen. Dit heeft een voortvloeiende weefselbeschadiging van de cellen van het slijmvlies tot gevolg. Deze situatie activeert latente microben en gisten om de afvalstoffen, toxines en beschadigde cellen af te breken en op te ruimen. Gewoon omdat de conditie van de gastheer is verzwakt door de verlaagde trillingsfrequentie (effecten van biologische schokken). De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem heeft de kracht niet meer om dit schoonmaakwerk zelf te doen. 

Hetzelfde geldt eveneens bij ontstekingen. De grootste microbiële agentia van het lichaam huist in de spijsvertering. De lymfe is voor 80% verbonden met de darmen. We hebben allemaal al gehoord van de darmflora. Bij een verstoring van de darmflora krijgen destructieve microben de overhand (overgroei) en kunnen zij stuurloos worden. In een verstoorde spijsvertering kunnen gisten uitgroeien tot schimmels en dat kan tot een gevaarlijke situatie leiden omdat schimmels natuurlijk wel toxines en afvalstoffen gaan opruimen, maar vervolgens nog gevaarlijkere mycotoxines gaan produceren dat de darmwand verder zal irriteren en beschadigen. Een gist van bijvoorbeeld Candida albicans is in de eerste plaats bedoeld om het slijmvlies van de dikke darm te vrijwaren van toxische stoffen. Maar als de darmperistaltiek om verschillende redenen niet goed werkt stigt de toxische concentratie waardoor de gist kan uitgroeien tot een schimmel en dan gevaarlijker wordt. Maar dat is niet de schuld van de gist.

Een verstoorde spijsvertering is meestal het gevolg door onverteerde voeding dat in de darmen een chemisch proces ondergaat dat bekendstaat als vergisting en verrotting. Daarbij ontstaat een overgroei van “destructieve” bacteriën. Bacteriën hebben nu net als schimmels een opruimfunctie in de natuur en daarom is destructief eigenlijk misplaatst. Het is ook echt geen toeval dat in veel tumoren ook schimmels groeien. De allereerste causale oorzaak van darmkanker is altijd zuurstoftekort als gevolg van onverteerde voeding dat gist en rot in de darmen. De gevormde toxines irriteren het slijmvlies van het maag- en darmkanaal.

De inwendige vervuiling begint bij een slecht werkende spijsvertering

Bijvoorbeeld: teveel eten, emotionele problemen, verzurende voeding en dranken, deze irriteren het slijmvlies van de maagwand. Als de voeding te zwaar is, denk aan gefrituurde zaken, de Bourgondische vijf-gangen menu’s tijdens feestdagen zoals kerstdag en nieuwjaar, dan stuwt de maag het zoutzuur naar boven en dat komt terecht in de slokdarm en gaat het slijmvlies van de slokdarm irriteren. De waarheid achter oprispingen is het feit dat je juist een tekort hebt aan maagzuur, veroorzaakt door een te zware voeding. Eveneens op de verkeerde uren eten (denk maar ‘s avonds laat) of eten als het voorgaande nog niet is verteerd werken verstorend op de spijsvertering.

Deze voeding kan niet goed verteren en komt onverteerd in de darmen terecht.

Een bacteriële of fungale (schimmel) overgroei is het logische gevolg, het kan reeds beginnen in de maag. Er kan zich reeds een maagontsteking ontwikkelen. Als je gewoon blijft doorgaan met je onnatuurlijke levensstijl en het consumeren van bewerkte voeding, kan deze maagontsteking zich verder ontwikkelen tot een maagzweer en tenslotte tot maagkanker. Bacteriën en gisten gaan giftige toxines produceren als zij de onverteerde voeding en afvalstoffen in de maag en darmen gaan beginnen afbreken. Het slijmvlies van het spijsverteringskanaal, van de mond tot aan de anus wordt in feite geïrriteerd. het logische gevolg is dat darmen onverteerd voedsel krijgen.

Voedsel moet ECHT VERTEREN in de maag en het duodenum of de twaalfvingerige darm. Het is belangrijk dat de dunne en dikke darm altijd verteerde voeding kunnen ontvangen voor een gezonde darmflora en een krachtige algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem. Onverteerde voeding zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën en gisten stuurloos worden.

Het onnatuurlijk voedsel van de industrie

Het is duidelijk dat industrieel bewerkte voeding met bewaarmiddelen en E-nummers niet goed kunnen verteren. Het lichaam kan deze onnatuurlijke voeding uit de industrie niet herkennen als voedsel. De natuurlijke ”streepjescode” is door industriële bewerking en toevoeging van chemicaliën beschadigd. Met als gevolg dat het begint te gisten en te rotten in het spijsverteringskanaal. Bedenk eveneens als voedsel behandeld wordt om lang te bewaren, hoe kan het dan goed verteren?

Natuurlijk zongerijpte voeding heeft een soort specifieke streepjescode dat het menselijke lichaam kan herkennen als voedsel dat informatie komt brengen. Voeding dat bewerkt is door de voedselindustrie heeft een deel van die streepjescode verloren waardoor het lichaam dit niet meer kan herkennen als voedsel voor de vele biologische functies. De voedingswaarde is door industriële bewerking aangetast.

Voedsel dat gefrituurd, bestraald, bewerkt, geraffineerd, met E-nummers, ingeblikt of door de magnetron is verwarmd bevat weinig voedingswaarde en verteert dus niet goed! Deze voeding bevat veel lege calorieën dat het spijsverteringskanaal moeilijk kan verteren met de vorming van veel afvalstoffen en toxines tot gevolg. Sterk zuurvormend voedsel zoals onze overconsumptie van dierlijke eiwitten, geraffineerde koolhydraten en hun derivaten, industrieel bewerkte oliën en vetten, zuivelproducten, alcohol en gebrande dingen zoals koffie, koolzuurhoudende dranken, bewaarmiddelen, drugs en medicijngebruik zullen het slijmvlies sterk irriteren met de vorming van extra afvalstoffen, toxines en de daaruitvloeiende beschadiging van de cellen van het darmslijmvlies tot gevolg.

Rood vlees kan echt niet goed verteren omdat de enzymen van de maag en de pancreas niet krachtig genoeg zijn voor dit verteringswerk. Katachtigen bijvoorbeeld hebben maagzuur dat 30 maal krachtiger is dat het maagzuur van de mens. Rood vlees wordt gelukkig door de medische wetenschap erkent als directe veroorzaker van darmkanker.

Het chemisch proces dat bekendstaat als vergisting en rotting

Onverteerde voeding zijn afvalstoffen waar het lichaam niets mee kan doen ondergaan een chemische verandering dat zoals gisten en rotten. Dit rottingsproces verstoort de evenwichtige darmflora met zijn meer dan 400 verschillende organismen die allemaal helpen bij het verdere verteringsproces en opname van de voeding en de afvoer van reststoffen, afvalstoffen en toxines. Er ontstaat een overgroei van organismen die destructief worden en zich tegoed doen op de onverteerde rottende voeding.

De toename van grote hoeveelheden afvalstoffen in de darmen, omdat het voedsel niet goed is verteerd in de maag en het duodenum, irriteert de darmwand en gaat de lymfe overbelasten. Deze toestand trekt automatisch microben en gisten (candida) aan, worden destructief en zal de darmflora verder verstoren (uit balans). Daardoor wordt de opname van voedingsnutriënten belemmerd. Het lichaam krijgt steeds minder voedingstoffen. Ondertussen stijgt het risico dat belangrijke kanalen in de lymfe eveneens gaan verstoppen. Deze enorme explosie door overgroei van microben veroorzaken ook grote hoeveelheden giftige stoffen die het slijmvlies en de darmwand van de dikke darm zal irriteren en/of beschadigen.

Serotonine, ons gelukshormoon

Als je dan ook nog eens weet dat 95% van de serotonine gevormd wordt in het slijmvlies van de dikke darm, dan weet je ook dat je hormoonhuishouding en algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem afhankelijk is van van een goede spîjsvertering. Bij verstoring van de darmflora veroorzaakt door opstapeling van afvalstoffen en toxines in de darmen (en uiteindelijk in het hele lichaam) wordt de synthetisatie van serotonine in de darmwand belemmerd. Serotonine helpt het lichaam om de genezende stofjes aan te maken in de hersenen samen met een beter gevoel. Naar de avond toe wordt serotonine omgezet in melatonine (pijnappelklier) waardoor je spijsvertering trager gaat werken en je hele lichaam in rust gaat. Serotonine stimuleert de pancreas en de maag actief met de uitscheiding van spijsverteringsenzymen.

Het slijmvlies is een inwendige huid

In feite kun je het slijmvlies van het spijsverteringskanaal ook zien als een inwendige huid dat ervoor zorgt dat er geen ongewenste microben en vervuiling in het lichaam kan binnendringen waardoor ons bloed kan worden vergiftigd. Het is een bescherming voor ons lichaam. Als het beschermende slijmvlies wordt beschadigd door de irriterende werking van de giftige toxines uit de slecht werkende spijsvertering, veroorzaakt door slechte voeding en emotionele belasting, komt ons leven echt in gevaar. Negatieve emoties en biologische conflicten spelen een grote rol bij darmkanker. Ze verlagen je trillingsfrequentie.

De giftige toxines kunnen dan samen met destructieve microben in de bloedbaan terechtkomen, het lichaam doet er echt alles aan om dit scenario te voorkomen. 

Als je bijvoorbeeld nog veel fosforzuur en andere chemicaliën nuttigt die aan bijvoorbeeld frisdranken zijn toegevoegd, kan dit leiden tot etterende wonden op deze inwendige huid met darmperforatie tot gevolg. Het lichaam probeert direct deze wonden te herstellen en de vorming van pus is een natuurlijk bijeffect. Ogenblikkelijk worden enorme hoeveelheden LDL en VLDL cholesterol geproduceerd om deze levensbedreigende situatie te helpen genezen.

Pus is dood celmateriaal (ook van witte bloedcellen), afvalstoffen en toxines en dat begint te gisten en rotten. Het bevat zeer veel microben (natuurlijke opruimers). Deze organismen produceren in deze situatie extra gevaarlijke toxines die kunnen leiden tot de verminderde werking van de spijsverteringsorganen. 

De darmflora is uit evenwicht!

De darmflora is aangetast en is niet meer in staat de giftige stoffen onschadelijk te maken en af te voeren. In de darm ontstaan verstoppingen tussen de darmvlokken.

Deze toxines veroorzaken heftige ontstekingsreacties in het lichaam dat gepaard gaat met krampen, pijn, koorts en verstopping. Het zijn symptomen die we zien bij colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn bijvoorbeeld. Als de pus niet meer kan verwijderd worden door onze uitgeputte algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem kan dit een zwaardere aandoening veroorzaken. Uiteindelijk kunnen gifstoffen in de bloedstroom terechtkomen. 

De darmflora en vervolgens de gehele microbiële flora van het lichaam wordt aangetast door de overheersing van microben en schimmelovergroei als gevolg van de onverteerde voeding, toxines en afvalstoffen in de spijsvertering.

Dit is een levensgevaarlijke situatie en leidt vaak tot een septische shock waardoor de bloeddruk sterk gaat verlagen en de doorbloeding in de organen in gevaar komt met het risico van overlijden tot gevolg. Om zo’n scenario te voorkomen reageert het lichaam met de vorming van poliepen of met diverticulitis (uitstulpingen) die helpen te voorkomen dat deze dodelijke giftige toxines in het bloed terechtkomen. Poliepen gaan er ook alles aan doen om deze toxines te verwijderen. 

De functie van de darmtumor

Maar als we ons verder blijven bezighouden om onze spijsvertering te saboteren door ongezonde EN gifstof bevattende voeding te consumeren en tegen het dag en nachtritme in te leven, kan het lichaam niet anders meer dan tumoren vormen om te voorkomen dat deze dodelijk giftige stoffen zouden terechtkomen in het bloed. Een overlevingsmechanisme van het lichaam. Het lichaam vindt dit zelf zeker niet leuk. In werkelijkheid wordt het lichaam gedwongen om kanker en tumoren te ontwikkelen om te kunnen overleven. Als kanker niet zou bestaan, dan was je reeds overleden aan een interne vergiftiging.

Zelfs een kwaadaardige tumor helpt het lichaam om nog een tijd te kunnen overleven in deze vergiftigde toestand. Een darmtumor heeft de eigenschap om de levensgevaarlijke toxines op te nemen, zodat het lichaam nog even een tijd kan overleven. Bedenk dat het maag-darmkanaal een vuile stinkende rioolbuis is geworden. je merkt het wel aan de stoelgang dat uiterst onaangenaam geurt. Het is echt geen toeval dat in tumoren schimmels groeien, de opruimers van de natuur.

Het lichaam hoopt vervolgens dat de gastheer er alles aan gaat doen om het roer om te gooien, te starten met het zuiveren en ontgiften, emotioneel evenwicht gaat cultiveren, natuurlijke ritmes gaat respecteren en vooral zongerijpte biologische voeding in zijn oorspronkelijke staat zal consumeren. Bedenk dat de effecten van metafysische zaken zoals biologische conflicten en trauma’s het lichaam eveneens tegenwerkt om zich te ontgiften en te zuiveren. kanker tracht deze effecten eveneens naar buiten te duwen.

Dodelijke microben

De zogenaamde meest dodelijke microben zijn overal aanwezig, alles is gecontamineerd met deze “beestjes”. Op de huid, de keukenkast, ons bed en in de gehele spijsvertering komen ze voor. De waarheid is dat ze in feite onschadelijk zijn, tenzij we ongezond eten en leven waardoor onze algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem verzwakt. Gebrek aan zelfliefde, eigenwaarde en zelfrespect verlaagt je energetisch trillingsfrequentie. Microben en gisten worden stuurloos en dodelijk als ze een voedingsbodem vinden in het lichaam; dat zijn dode cellen, afvalstoffen, toxines en de daaruit voortvloeiende beschadiging van lichaamscellen. Het is belangrijk om er alles aan doen om de spijsvertering goed te laten werken, ons lichaam te zuiveren en te ontgiften. Elke dag opnieuw als levensstijl.

De verzwakking van de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem, microbiële flora en de darmflora wordt verergerd door steeds elk spijsverteringsprobleem symptomatisch te behandelen en de emotionele belasting vast te houden. Door symptomen van spijsverteringsklachten te onderdrukken of te verwijderen, kan het lichaam zijn afval niet meer kwijt. Het lichaam wordt letterlijk tegengewerkt om via symptomen zich te ontdoen van schadelijke stoffen. Ons lichaam is door miljoenen jaren natuurlijke evolutie uitgerust met een heel arsenaal wapens om op een goede manier om te gaan met iedere soort microbe om een evenwichtige en dynamische symbiose in stand te houden. Symptoom georiënteerde behandeling onderdrukt het vermogen van het lichaam om zijn arsenaal aan wapens te gebruiken bij interne vervuiling en gevaarlijke invasie of overgroei van microben.

Bij gezonde en emotioneel evenwichtige mensen worden geen latente microben, gisten, exosomen en parasieten geactiveerd. Het lichaam heeft ze niet nodig. Ze worden pas geactiveerd als je trillingsfrequentie laag staat en er weefselbeschadiging is. De frequentie dat gifstoffen lichaamsweefsels -cellen kunnen beschadigen waarop deze “geactiveerde of uitgenodigde” micro-organismen kunnen gedijen. Hun doel is om de aangedane weefsels te ontgiften en te herstellen in oorspronkelijke staat. Gezonde mensen met een hogere trillingsfrequentie hebben een evenwichtige microbiële flora waardoor de voedingsbodem voor gevaarlijke overgroei microben elke dag opgeruimd wordt. Deze microben verzwakken door uitputting of honger, en worden een vogel voor de kat, (deze kat is onze algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem wel te verstaan). In deze situatie worden sommige microben onder controle gehouden dankzij de probiotische bacteriën en de dynamische microbiële flora van het lichaam samen met de symbiose met het gezondheidssysteem. Het is het lichaam die beslist om microben te activeren om ziektesymptomen te creëren met de bedoeling te genezen. Dat wordt door onze medische geneeskunde totaal verkeerd begrepen.

Onverteerd voedsel wordt afval

Maar het wordt een heel ander verhaal als afvalstoffen en onverteerd voedsel langer dan normaal achterblijft in de darmen. Soms zelfs jaren achtereen in een verdroogde vorm. Het betreft voedsel dat te snel is geconsumeerd (onvoldoende gekauwd), tussen de maaltijden door eten als het voorgaande voedsel nog niet is verteerd, zware maaltijden laat in de avond, verkeerde voedselcombinaties e;a. Met dit alles nog eens samenhangend het vasthouden van stress; biologische conflicten (trauma’s) en negatieve emoties die de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem en hormoonhuishouding verder blijft onderdrukken. Deze situatie verlamt de spijsvertering letterlijk in zijn totaliteit.

Het spijsverteringskanaal verandert daardoor in een rioolbuis, dat geeft groen licht aan de gevaarlijke overgroei van microben en gisten die alle afval en onverteerd voedsel dat ze vinden gaan veranderen in puur vergif. Ondertussen worden deze microben stuurloos. Zo ontstaan de onwelriekende darmgassen waar je alleen maar ongemakkelijk van wordt als je ze ruikt!  

De darmwand en het lymfesysteem van de darmen gaan deze gifstoffen opnemen en proberen te neutraliseren. Maar de constante aanvoer van dit gif zal lymfoedeem veroorzaken en er ontstaat een zwelling in de onderbuik. Het gevolg is dat andere delen van de lymfe in het lichaam worden belemmerd door verstoppingen en ontsteking (vooral in de cisterna chyli lymfevaten en de borstbuis). Dit zijn allemaal noodmaatregelen die het lichaam moet nemen om te voorkomen dat het gif in de bloedstroom zou terechtkomen. Want als dat toch zou gebeuren betekent dat een septische shock voor het lichaam en dat is levensbedreigend. Het lichaam probeert vervolgens met wanhopige pogingen het aangetaste weefsel van de dikke darm te verharden (om bloedvergiftiging te voorkomen). Dit is ook tegelijkertijd het eerste stadium van het ontstaan van ontstekingen in de dikke darm.

Wat doen we uit onwetendheid onszelf aan?

Ongelukkig blijven we steeds kiezen voor onze ongezonde levensgewoonten, verkeerde voedingsstijl en houden we negatieve emoties en stress vast. Met als gevolg dat er steeds meer lagen van verhard slijm, onverteerde voeding en toxines zich als een verharde korst rondom de beschadiging van de darmwand gaat vormen. Dit zorgt voor een verstijving van de darmwanden en stagnatie van de darmperistaltiek.  De bloedvoorziening voor de darmwand komt daardoor ook in het gedrang. De dikke darm kan niet anders dan uitzetten en verzwaren, en er ontstaan rug-, heup-, schouder- en nekproblemen als gevolg van deze extra belasting op de wervelkolom. Veel hernia’s vinden hun oorsprong in een slecht functionerende spijsvertering.

Deze factoren zorgen er dan uiteindelijk voor dat ons voedsel nog langer in onze darmen achterblijft dan normaal. De voedselbrij verandert in een plakkerige massa dat ook droog en hard kan worden en blijft vastzitten tussen de darmvlokken van de dikke darm. Als grote hoeveelheden destructieve microben deze massa gaat ‘bewerken’ is diarree het resultaat. Constipatie en diarree gaan elkaar afwisselen. Als dit blijft doorgaan ontstaat er chronische diarree en opstapeling van toxines in de darmwand en dat is juist gevaarlijk. Nou, ik denk wel dat je nu begrijpt hoe darmkanker ontstaat. Het continue onderdrukken van milde symptomen van verstoring van de spijsvertering leidt tot darmkanker en kanker van andere spijsverteringsorganen.

De emotionele factor van darmkanker

Er is ook een typische emotionele belasting die veel voorkomt bij personen die geconfronteerd worden met darmkanker. Langzaam peinzend en dromend van verwachtingsvolle perspectieven, terwijl je niet met een vaste voet op de grond staat. Sluit jij jezelf niet af voor de echte realiteit en inclusief de aanvaarding van de minder fraaie kanten van het leven? Het wordt jou stilaan duidelijke dat het leven jou vertelt dat jij gewoon niet verder komt met je dromen, je denken en jezelf iets voor te spiegelen. Wat is de echte werkelijkheid, waar zijn jouw echte waarden? Ben jij de droom, de gedachte of de roes geworden in plaats van de echte IK in de realiteit van het hier en nu? Jezelf zien in de vorm van vlees en bloed, niet zwevend in de sfeer van gedachten en je dromen. Het leven nodigt je keihard uit om jezelf naar werkelijkheid in te schatten en te waarderen, het hoge in jezelf tot ontwikkeling te brengen. Alles dat minder is dan het hoge in jezelf los te laten. Ook je belang aan valse waarden loslaten.

Het wil absoluut niet zeggen dat je een slecht mens bent, maar dat jij jezelf verliest in waarden die geen echte waarden zijn. In feite wordt aan jou gevraagd om nuchter met beide voeten op de grond naar het hier en nu te kijken, uit de roes of schijnvreugde te treden. Je niet meer te verbergen achter iets of iemand anders proberen te zijn. Treed naar voren met je ware gevoelens, je ware IK, je ware hart en breng dit alles tot expressie. Zeg tegelijkertijd ook wat er werkelijk in je omgaat, stop met opkroppen! Tandengeknars, om je gevoelens en gedachten niet te moeten tonen of te bedwingen zorgt ervoor dat jij al je kostbare bezit stijf onder je arm vastgeklemd vasthoudt. Wat dit bezit ook moge zijn, uiterlijke schijn, een diploma, emotioneel geheim, vrienden, familie, kinderen en prestaties bijvoorbeeld. Het gehechte belang aan materiële waarden, waarom wil je zoveel bijhouden, ben je angstig of boos iets van jezelf prijs te moeten geven? Zowel letterlijk als figuurlijk, materieel of emotioneel? Misschien ben je boos op de wereld omdat je bang bent iets tekort te komen? Is er angst omdat men jou iets zou ontnemen?

Dit wantrouwen en verbergen doet jou ter plaatse stagneren, je komt niet verder en het lijkt alsof de ander de oorzaak is van jouw lijden. Durf te kijken naar datgene dat negatief is dat je als niet-ziende misschien tot dusver bij je hebt gehouden. Ga in jezelf op zoek naar de echte waarden, stop ermee zinsbegoocheling te koesteren. Laat alles los wat niet past binnen het kader van jouw echte waarden. Een loslaten in zelfliefde en in open communicatie met andere goede mensen, zonder je onderliggende gevoelens weg te drukken. Liefdevol gevend aan jezelf, aan anderen. Oude dingen uit het verleden die je ergerden loslaten. In liefde, vrede, begrip en rust bouwen aan je echte mooie kernwaarden. Wees daar gelukkig en dankbaar om.

Wat vertelt de Germaanse geneeskunde?

ONTWIKKELING EN FUNCTIE VAN DE DIKKE DARM: Na de dunne darm is de dikke darm het laatste deel van het maag-darmkanaal. De dikke darm is verdeeld in verschillende structurele gedeelten. Het eerste deel van de dikke darm is de blindedarm met het wormvormige aanhangsel, een buidelachtige tube met een doodlopend uiteinde, die aan de opstijgende dikke darm is bevestigd. De dwarsliggende dikke darm strekt zich uit van de rechter naar de linkerzijde van het lichaam, waar het in de dalende dikke darm uitmondt. De sigmoïd darm vormt het laatste gedeelte van de dikke darm. Oorspronkelijk diende het gehele darmkanaal voor de absorptie (absorptie kwaliteit) en de spijsvertering (secretoire kwaliteit) van voedsel. In het huidige evolutionaire stadium scheidt de dikke darm slijm af en is de functie van dit deel van het darmkanaal om afvalmateriaal uit het voedsel te verwerken tot feces, waarna het naar het rectum wordt gevoerd, om te worden uitgescheiden. 

De dikke darm bestaat uit intestinaal cilinderepitheel, is afkomstig van het endoderm en wordt daarom aangestuurd vanuit de hersenstam. De dikke darm heeft een doorsnede van ongeveer 6 cm en is ongeveer 1,5 meter lang. Hij heeft geen darmvlokken zoals de dunne darm. De functie van de dikke darm is voornamelijk vloeistof aan de voedselbrij te onttrekken.  Het dikke darm slijmvlies is gevoelig voor een onverteerbare ergernis (brok-conflict), terwijl het sigma slijmvlies gevoelig is:  van zich niet kunnen ontdoen van een “schit-situatie”. Meestal iets onaangenaams, een “schit-situatie” niet los kunnen laten. Iets “smerigs” niet kunnen verwerken.

Voorbeelden:

Het huwelijk van de 54 jarige patiënte verloopt zeer onharmonieus. Het paar verhuist geregeld naar een nieuwe woning. Tijdens de verhuizing vertelt de man volledig onverwachts dat hij niet mee wil verhuizen. Hij begint zijn spullen terug naar binnen te dragen. Als hij later ondanks de scheiding toch nog de huwelijksdaad van de patiënte verlangt, komt het opnieuw tot een heftige ruzie = “hatelijk, gemeen schijtconflict”. De bloemkoolachtige tumor groeit in de actieve fase en wordt in het kader van een preventief onderzoek gevonden. Ondanks het feit dat deze tumor geen klachten geeft, laat de vrouw zich toch behandelen met chemotherapie.

Een jongeman krijgt van een belangrijke klant geen geld voor een in opdracht gemaakt kunstwerk.

Een man werkt reeds 15 jaar bij een firma. het komt tot onenigheid met een collega. De chef staat achter de collega, wat de man teleurstelt.

BIOLOGISCHE ZIN: de vastzittende ergernis-brok met meer darmcellen beter kunnen verteren of resorberen.

BIOLOGISCH CONFLICT: Het biologische conflict dat verband houdt met de dikke darm (behalve de sigmoïd darm) is een “onverteerbaar brokconflict” (zie ook maag, twaalfvingerige darm, dunne darm en alvleesklier). Voor dieren is een onverteerbare brok een reëel stuk voedsel; voor mensen kan het ook een figuratieve “brok” zijn, bijvoorbeeld een auto, een huis of een waardevol object. We kunnen bepaalde omstandigheden of een vervelende gebeurtenis ook als een “brok” waarnemen en een brokconflict lijden wanneer de situatie als “onverteerbaar” of “niet-absorbeerbaar” wordt beschouwd, bijvoorbeeld wanneer een verwachte aankoop, promotie of belofte niet kan worden “verinnerlijkt”. Het onderscheidende aspect van een brokconflict dat overeenkomt met de dikke darm, inclusief het wormvormige aanhangsel en de blindedarm is dat het conflict als bijzonder “lelijk” wordt ervaren, bijvoorbeeld lelijke ruzies over geld of over een eigendom, vechtscheidingen, slepende rechtszaken of een verraad.

In overeenstemming met evolutionair redeneren zijn brokconflicten de primaire conflictthema’s die worden geassocieerd met organen van endodermale oorsprong, die worden aangestuurd vanuit de hersenstam. 

CONFLICTACTIEVE FASE: Te beginnen vanaf het DHS vermeerderen de cellen in de dikke darm zich tijdens de conflictactieve fase evenredig aan de duur en intensiteit van het conflict. Het biologische doel van de celtoename is om de spijsvertering van de brok te bevorderen. Hoewel de dikke darm niet langer een spijsverteringsfunctie heeft, reageert de dikke darm in geval van een biologisch conflict nog altijd wel met celvermeerdering, omdat oorspronkelijk het gehele darmkanaal voor de vertering van voedsel diende. Bij langdurige conflictactiviteit (hangend conflict) ontwikkelt zich een tumor of darmkanker als gevolg van de voortdurende celvermeerdering. De tumor groeit vlakgroeiend (absorptie type) of neemt een bloemkoolachtige vorm aan (secretoire type). Als de mate van de celdeling een bepaalde grens overschrijdt, beschouwt de conventionele geneeskunde de kanker als “kwaadaardig”; onder die limiet wordt de tumor als “goedaardig” beschouwd of gediagnosticeerd als een darmpoliep (zie ook de genezingsfase). Er zijn geen symptomen tijdens de conflictactieve fase. Een grote tumor veroorzaakt echter een vernauwing van de dikke darm (met “potlood-ontlasting”), wat kan leiden tot een obstructie van de darm die chirurgie vereist.

HELINGFASE: Na de conflictoplossing verwijderen schimmels of mycobacteriën zoals TBC-bacteriën de cellen die niet langer nodig zijn. Helingssymptomen zijn diarree (uitscheiding kwaliteit), bloed in de ontlasting (teerachtige stoelgang), buikkrampen (motorische kwaliteit), vooral tijdens de Epileptoïde Crisis. De genezingscrisis gaat met rilkoorts, sterke koliekpijn en sterke bloeding, diarree. Een “schimmelinfectie in de darmen” geeft aan dat schimmels ondersteunen bij het genezingsproces. Een darminfectie met (bloed in de) diarree kan ook worden veroorzaakt door de bacterie Escherichia coli (E. coli), die de dunne en dikke darm bevolken. . Afhankelijk van de mate van de conflictactieve fase variëren de symptomen van mild tot ernstig.

Als de vereiste microben niet beschikbaar zijn bij het oplossen van het conflict, omdat ze zijn vernietigd door een overmatig gebruik van antibiotica, blijven de extra cellen achter. Uiteindelijk wordt de tumor ingekapseld. In de conventionele geneeskunde zal dit hoogstwaarschijnlijk worden gediagnosticeerd als een darmpoliep of een “goedaardige kanker” (zie ook conflictactieve fase).

Bij SYNDROOM, als gevolg van een actief existentie- of bestaansconflict met betrekking tot de nierverzamelbuizen, wordt het vastgehouden vocht overmatig opgeslagen in het genezingsgebied. De vergrote zwelling kan de dikke darm blokkeren; in de blinde darm kan al een occlusie (verstopping) optreden tijdens de conflictactieve fase. Het is tijdens de genezingsfase dat de blindedarm ontstoken raakt en gediagnosticeerd zal worden als een blindedarmontsteking. Een scheuring van de blinde darm treed op wanneer de Epileptoïde Crisis intens is.

Therapie: 

Conflict en zijn sporen achterhalen en zo mogelijk reëel oplossen indien het conflict nog actief is. Affirmaties: “deze situatie doet zich voor opdat ik hieruit kan leren”. “Door mijn eigen denken en handelen heb ik deze situatie aangetrokken”. 

Geneesmiddelen voor de darm:

Geen onnodige medicatie innemen.

Thee: duizendguldenkruid, agrimonie, venkel, pepermunt en duizendblad.

Uitgebreid kauwen, genieten van het eten!

Colontherapie, darmspoeling ter ontgifting.

Ricinusolie pakking op de buik.

Warme buikwikkels met zoutoplossing

vasten: de oudste therapie bij verteringsproblemen. Bij het vasten volgen we ons instinct, net zoals dieren wanneer zij niets eten. echter vasten onder dwang of druk brengt nieuwe conflicten teweeg en nieuwe ziekten!.

“Willfort”: 3-weekse kuur met vers geperst zuurkool-sap – over de dag verdeeld 0,5 – 1 liter drinken.

 Bronnen: Eigen opleiding ayurveda, Geert Verhelst, ayurveda, Andreas Moritz, Vasant Lad, Christiane Beerlandt, Laurens De Meyer, Anil Kumar Mehta, Hans Moolenburgh, De Germaanse geneeskunde.

Disclaimer:

Dit naslagwerk heeft als doel u betrouwbare informatie te verstrekken over het onderwerp dat behandeld wordt. Er is alles in het werk gesteld om dit naslagwerk zo compleet en nauwkeurig mogelijk te maken. De aangeboden informatie kan, ondanks alle zorgvuldigheid, onjuistheden bevatten. Het doel van dit naslagwerk is om te onderwijzen. Zowel de schrijver als de uitgever zullen door geen persoon of instantie aansprakelijk gesteld noch verantwoordelijk geacht kunnen worden voor welk verlies, schade of letsel dan ook dat veroorzaakt is of waarvan aangenomen wordt dat het direct of indirect veroorzaakt is door de informatie die dit naslagwerk bevat. Het gebruik van de informatie die in dit naslagwerk aan bod komt, is geheel voor rekening van de lezer. De lezer moet zijn eigen oordeel vellen of een holistisch medisch expert of zijn persoonlijke arts raadplegen voor specifieke toepassingen bij zijn individuele problemen. De informatie die hierin gepresenteerd wordt, is op geen enkele manier bedoeld als vervanging van medische diagnostiek en/of behandeling. Indien u vragen heeft over uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch bekwaam persoon.

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *