Je kan op twee manieren leven: alsof niets een wonder is of alsof alles een wonder is.

Een hart dat liefheeft blijft altijd jong. Als jarenlange zelfkritiek niet heeft geholpen, probeer dan eens goedkeuring van jezelf en kijk wat er gebeurt. Elke relatie is een reflectie van de relatie met jezelf. Een gelukkige dag hoeft geen perfecte dag te zijn. Plezier en pijn, vreugde en verdriet, winst en verlies. Het komt en gaat als de wind… Vrede vinden betekent rusten in het midden. Je kan maar op twee manieren leven; alsof niets een wonder is of alsof alles een wonder is. Haast rent meestal richting een vergissing.

Het is gemakkelijk de fouten van anderen te zien, maar moeilijk de eigen fouten te erkennen. Ik heb zoveel geleerd van mijn fouten. Ik denk dat ik er nog een paar ga maken. Om te groeien zul je uit de schaduw moet stappen. Bloemen ontluiken door het zonlicht. Van een goed compliment kan men wel twee maanden leven. Vriendelijkheid is de meest economische levenshouding. Je verspilt geen energie aan wantrouwen, zorgen, afkeer of manipulatie. Nodig je imperfectie uit en je verwelkomt een nieuw leven. Snelheid vervaagt je leven. Je ziet pas helder als je langzaam gaat.

Van harte wens ik iedereen een gelukkig en gezond leven toe. 

 

Ik wens iedereen een fijne dag vol met positieve gedachten. Denk steeds aan positieve gedachten.Vergelijk positieve gedachten als druppeltjes water. Hoe meer druppeltjes water hoe groter de plas water kan worden. Als je steeds dezelfde positieve gedachten denkt, creëer je een grotere plas water, uiteindelijk wordt dit plasje een meer, en als je steeds positieve gedachten blijft doordenken, is er uiteindelijk een oceaan ontstaan. Al het positieve is absoluut niet ongelooflijk. Als je het niet gelooft, duw je het weer weg. Als je dit eens figuurlijk zegt, is er niets aan de hand, maar velen doen het wel letterlijk. Ze geloven niet dat zij te beurt vallen aan zoveel ‘goeds’. Het universum zegt dan, oké, nog te vroeg, hij of zij gelooft het nog niet. 

 

Als je positieve gedachten denkt, zul je drijven op de oceaan van het leven en gezondheid en geluk ontvangen. Als je negatieve gedachten denkt, kun je verdrinken in een zee van je eigen negativiteit. Het eigenaardig is dat mensen meer geloof hechten aan negatieve gedachten en hun gevolgen, dan aan positieve gedachten en het mooie resultaat. Je krijgt precies hetzelfde zoals je denkt. De energie, gevoelens, woorden die jij in deze wereld stopt, zijn steevast gelijk aan de dingen die tot jou toekomen zodat je het leven krijgt dat je zelf hebt gecreëerd.

 

Beter om positieve gedachten te danken, dat is liefdevol naar jezelf toe. Hoe liefdevoller je bent naar jezelf, hoe meer mensen liefdevoller gaan worden naar jou. Dat ik precies weet wat ik ondertussen ervaar. Ervaring is niet wat je overkomt, het is wat je doet met wat je overkomt. Uiteindelijk is niets anders heilig dan de integriteit van je eigen geest. Wie goed kan lachen is een goed mens. Eén ding zal de computer nooit kunnen; van de apen afstammen.

 

 

 

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen.Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie met jezelf. [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024