Hey vriend, waarom luister je niet naar je lichaam?

Je lichaam geeft jou continu boodschappen door, je lichaam probeert continu met jou te communiceren

Je lichaam geeft jou continu boodschappen door, je lichaam probeert continu met jou te communiceren. Eén van deze communicatiesignalen is het hongergevoel. Hoe het hongersignaal precies werkt is een hormonenverhaal in samenwerking met verschillende soorten bacteriën waaronder onze goede vriend de Helicobacter pylori. 

Een geluk dat ik deze bacterie in mijn systeem heb, bacteriën zijn nu eenmaal mijn beste vrienden, ze houden mij gezond en helpen mijn lichaam te ontgiften. Bacteriën herstellen en ontgiften beschadigd weefsel en zorgen ervoor dat de celdeling optimaal verloopt. 

De helicobacter pylori heb je echt nodig voor optimale gezondheid en een evenwichtig hongergevoel. In feite als je luister naar je lichaam hoef je alleen maar te eten om te ervaren hoe de honger verdwijnt.

Veel problemen met de spijsvertering ontstaan als je de natuurlijke behoefte om te eten negeert. Probeer te begrijpen dat het voor je lichaam veel energie kost om spijsverteringssappen en -enzymen te produceren. Als je regelmatig de natuurlijke behoefte om te eten gaat negeren, worden verschillende spijsverteringsorganen ernstig ontregeld. 

De pancreas, de maag en de dunne darm gaan zich proberen aan te passen aan je nieuwe manier van leven en gaan hun productie van spijsverteringssappen en -enzymen laag houden om geen kostbare energie te verspillen. Als je vervolgens toch plots een uitgebreide normale maaltijd gebruikt, zul je waarschijnlijk veel last van je spijsvertering krijgen.

Een andere manier om je spijsvertering ernstig te ontregelen is om uit beleefdheid, verveling, verleiding of gewoon nieuwsgierigheid te eten terwijl je lichaam geen honger heeft en bijgevolg ook geen voedsel nodig heeft op dat moment. 

Begrijp je hoe de voorjaarsmoeheid ontstaat als gevolg van de feestdagen rond de jaarwisseling?? Uitgebreid eten op de verkeerde uren leidt tot ernstige ophoping van onverteerde voeding in de darmen en verstoppingen tussen de darmplooien, dat resulteert in het overbekende voorjaarsmoeheid een paar maanden nadien.

Luister je ook naar de natuurlijke aandrang om te gaan slapen als je lichaam vermoeid of slaperig is?

In de meeste gevallen doen mensen dit niet, een kopje koffie of een sigaret geeft jou weer genoeg adrenaline om alert en wakker te blijven. 

Als je het natuurlijk slaapsignaal regelmatig negeert kan de extra productie van adrenaline en andere stresshormonen de werking van de pijnappelklier ernstig verstoren waardoor je hyperactief wordt. 

De hormoonhuishouding wordt weer ernstig verstoord waarbij er minder productie is van melatonine en groeihormonen met als gevolg dat je lichaam meer problemen ondervindt met het dagelijkse ontgifting en zuivering. 

Ken je de mysterieuze aandoeningen zoals fibromyalgie, CVS, lupus, MS, ALS e.a. causaal liggen biologische schokken ten grondslag, maar weigeren om naar je lichaam te luisteren zorgt ervoor dat je moeilijk kunt herstellen.

Een andere boodschap van je lichaam dat vaak genegeerd wordt is de natuurlijke aandrang om naar het toilet te gaan. Als je dit signaal negeert omdat het op een ongelegen moment komt, heeft je lichaam geen andere keus dan de ontlasting vast te houden. 

Er ontstaat verstoring in de hormonale signalen die de natuurlijke aandrang om ontlasting kwijt te geraken reguleren en bijgevolg zal er steeds meer water aan de ontlasting worden onttrokken omdat de waterresorptie nu eenmaal de grote taak is van de endeldarm. De ontlasting wordt droger en harder waardoor deze moeilijker afgevoerd kan worden. Deze toestand staat bekend als constipatie. 

In vele gevallen van constipatie kan er een overgroei ontstaan van bacteriën, die normaal instaan voor de verdere vertering en daardoor ontregeld worden. Er ontstaan zeer veel giftige toxines die de lymfe gaan overbelasten, en giftige gassen die het lichaam binnendringen die via de bloedstroom en de longen worden afgevoerd. 

Logisch dat je adem niet fris geurt. Uiteindelijk  zal deze situatie leiden tot ernstige darmproblemen en op langere duur zelfs tot het verergeren van ernstige chronische darmproblemen.

Het negeren van de natuurlijke boodschappen van het lichaam is een belangrijke co-factor naast stress, negatieve emoties en biologische conflicten, van de meeste ziekten en aandoeningen in onze huidige tijd. 

Naast de reeds aanwezige verwarring over gezondheidszaken worden we nog eens gebombardeerd door de mainstream media en overheid met angsten die de hormoonbalans van het lichaam ernstig gaan verstoren en waarbij er vele biologische conflictsituaties ontstaan zoals identiteitsconflicten, territorium-ergernis conflicten en onmachtsconflicten. Dit tast onze weerstand tegen gifstoffen in ernstige mate aan, hetgeen beschadiging veroorzaakt op de weefsels. Mensen worden steeds zieker door het achterhouden van juiste informatie. 

We worden heen en weer geslingerd in onze zoektocht naar het perfecte antwoord op onze problemen. Als je uiteindelijk totaal uitgeput bent van je pogingen je aan te passen aan het ene dieet en dan weer aan het andere dieet, zul je misschien realiseren dat de eisen van je lichaam uniek zijn en dat ze voortdurend veranderen, vaak zelfs van de ene dag op de andere dag. 

Daarom is de wijsheid van de ayurveda zo waardevol. Ayurveda beantwoordt al 6000 jaar lang de boodschappen van je lichaam en hun voedingsadvies en levensstijl is NOG GEEN ENKELE KEER Aangepast. DAT IS VOOR MIJ HET BEWIJS DAT HET WERKT, en inderdaad ayurveda is tijdloos, altijd actueel en geeft geen bijwerkingen. Dit in schril contrast met de westerse visie over voeding en geneeskunde. Gelukkig hebben we ook de Germaanse geneeskunde die haarfijn uitlegt hoe biologische schokken effect hebben op je fysieke lichaam.

Waarom draag je een mondmasker terwijl je lichaam dit niet wilt? Weinig liefdevol naar je lichaam toe. Een mondmasker belemmert de werking van de longen in hun ontgiftende functie. 

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *