Hoe ontstaan melanomen?

181 het ontstaan van huidkanker

Al eens afgevraagd hoe het komt dat melanomen verschijnen op plaatsen die nooit door de zon worden beschenen. Net als alle kankers worden melanomen veroorzaakt door zuurstoftekort op celniveau als primaire oorzaak.  Vermits melanomen op de huid gaan manifesteren (inclusief de slijmvliezen) komt er ook metafysisch aspect zoals de schending van de integriteit bij kijken. De combinatie van secundaire oorzaken zijn geharde vetten (margarine), geraffineerde oliën, statines en andere cholesterolverlagende medicijnen, toename vrije radicalen en de chemische cocktail van de zonnebrandmiddelen met als gevolg een aanhoudend tekort aan vitamine D en vitamine A, en verstikking van de huidcellen in de onderste huidlagen. Synthetische vitamine D is giftig voor het lichaam wegens gebrek aan levensenergie geschonken door de zon.

Wat zegt de Germaanse geneeskunde?

Gelet op de evolutionaire ontwikkeling is het biologische conflict dat verband houdt met de lederhuid een aanvalsconflict (zie ook aanvalsconflicten met betrekking tot het borstvlies, buikvlies en het hartzakje). In overeenstemming met evolutionaire redeneren zijn aanvalsconflicten de primaire conflictthema’s die worden geassocieerd met organen van oud mesodermale oorsprong. Oud mesoderm wordt aangestuurd vanuit de kleine hersenen.

Conflict: schending van de integriteit. 

  • Een aanvalsconflict kan worden ervaren bij een aanval door een persoon of dier of door een klap, slag of stoot (reële kwetsing) tegen het lichaam of tegen het hoofd (tijdens het sporten, bij een gevecht, bij een ongeluk). Medische procedures, zoals chirurgie (het beeld van snijden met een operatiemes, een naaldbiopsie, injecties, vaccinaties) of een stekende of indringende pijn kunnen echter ook worden ervaren als een “aanval”. Verbale aanvallen, bijvoorbeeld uitgescholden worden, zwart gemaakt worden, mishandeld of bedreigd worden door middel van scherpe of agressieve bewoording “raken / treffen” vaak het gezicht, het voorhoofd (een beledigende opmerking over iemands intelligentie) of de rug (“een dolksteek in de rug”). Ook medische diagnoses kunnen als een aanval ervaren worden. Seksistische opmerkingen, seksuele beschuldigingen of een aanval tegen iemands seksuele geaardheid raken iemand “onder de gordel”. Het horen van aanstootgevende woorden beïnvloedt de lederhuid van het oor. Op een vijandige manier bekritiseerd worden, discriminatie, oneindige discussie, scheldpartijen, laster of het in twijfel brengen van iemands integriteit kan een impact hebben op het hele lichaam (gegeneraliseerd conflict). Een huidaandoening zoals acne of littekens in het gezicht of op het lichaam (na een borstamputatie) kan een misvormingsconflict oproepen dat biologisch gezien verband houdt met de lederhuid.
  • Zich verminkt, lelijk, smerig en bezoedeld of bevuild voelen. (stinkend zweet, stinkende voeten, stinkende afscheiding, incontinentie). Bijvoorbeeld bij het in contact komen met iets dat als afstootwekkend wordt beschouwd, zoals vuil, uitwerpselen, urine, braaksel, speeksel, (menstrueel) bloed, zweet of sperma. ‘Smerige’ woorden die je “naar je hoofd krijgt geslingerd” of “achter de rug om” roddelen kunnen het conflict veroorzaken, omdat de psyche in GNM-termen geen onderscheid kan maken tussen reëel vuil en “figuratieve modder”. Een “bevuild- of bezoedelingsconflict” kan worden veroorzaakt door fysiek contact met een persoon die wordt beschouwd als “afstotelijk”, bijvoorbeeld een dronken persoon, een stinkend persoon of een persoon met een “besmettelijke ziekte” (geslachtsziekte), op voorwaarde dat men gelooft dat “infectieziekten” overdraagbaar zijn. De angst voor een “infectie” en voor het oplopen van een ziekte kan een hele bevolking treffen (zie epidemieën zoals de Grote Pest).

Enkele voorbeelden: Een vrouw wordt wegens botkanker aan de bovenarm geopereerd. De bestraling laat een bruin verbranding litteken achter. = Conflict zich misvormd te voelen. Zij is niet in staat dit litteken te vergeten en ze zit er steeds weer aan te pulken en houdt zo het conflict actief. Er groeit een melanoom. = Groei in de conflict-actieve fase. (archief Dr Hamer)

Een Succesvol rechtshandig zakenman wordt voorzitter van ene grote voetbalclub. Het toeval wil dat de club na zijn aanstelling de ene nederlaag na de andere lijdt. De pers geeft de voorzitter hiervan de schuld. In de kranten komt een spervuur van kritiek. De man voelt dit als een aanval tegen het hart en de buikzone. =schending van de integriteit. Aan de boven rechter buikwand (=partnerzijde) groeit een groot melanoom in de actieve fase. wanneer de club eindelijk weer wedstrijden gaat winnen, gaat het melanoom bloedend in genezing. In de reguliere geneeskunde wordt het als goedaardig gediagnosticeerd. (archief Dr Hamer)

Een man heeft telkens weer ruzie met zijn vrouw. Deze heeft de gewoonte om hem te beschuldigen met de woorden: “jij vriendje…” en dan steekt zij met haar vingernagel pijnlijk tegen de borst van de man. De man voelt zich hierdoor altijd weer aangevallen. = Aanvalsconflict met celtoename (melanoom) op die plaats. (zie www.germanische-heilkunde.at/index.php/erfahrungsberichte

Conflictactief: locale celtoename in de lederhuid. Groei van een melanoom. Te beginnen vanaf het DHS vermeerderen de melanocyten (een bepaald type huidcel) in de lederhuid zich tijdens de conflictactieve fase op de “aangevallen” of “bezoedelde” plaats waardoor een compacte tumor of melanoom ontstaat. In de conventionele geneeskunde wordt deze groei beschouwd als huidkanker (zie ook basaalcelkanker en plaveiselcelkanker). 

Biologische zin: vanuit evolutionair oogpunt is een melanoom echter een archaïsche vorm van verdediging, die het biologische doel dient om een ​​beschermende laag of “dikkere huid” te bieden tegen verdere aanvallen (zie ook pleuraal mesothelioom, peritoneaal mesothelioom, pericardiaal mesothelioom). Deze versterking van de lederhuid om zich beter te kunnen beschermen tegen aanvallen, letsels, misvormingen, bezoedelingen of schending van de integriteit. Af en toe komen afzettingen van het pigment melanine voor op a-typische locaties. In het geval van een “primaire huidkanker” wordt de accumulatie van melanine, die zich bijvoorbeeld als bruine pigmenten in de lever of in de hersenen presenteert, ten onrechte gediagnosticeerd als een “uitgezaaide melanoom”. Het is nog nooit bewezen dat kanker uitzaait. Het verschijnen van een melanoom kan een misvormingsconflict veroorzaken met als gevolg dat in korte tijd andere melanomen in hetzelfde gebied ontstaan. Een chirurgische verwijdering van het melanoom kan leiden tot een aanvalsconflict, dat de ontwikkeling van nieuwe melanomen in gang kan zetten – zie daar een vicieuze cirkel voor iemand die niet bekend is met Germaanse geneeskunde.

Genezingsfase: tuberculeuze afbouw door schimmels, schimmelbacteriën of bacteriën. Wanneer het melanoom openbreekt , spreekt men van een “open huidtuberculose”. Deze ziet men tegenwoordig nog zelden, omdat melanomen voordat ze in genezing gaan al “ver in het gezonde weefsel” onnodig weggesneden worden.

Opmerking: Overmatige UV-straling van de zon kan de huid zeker beschadigen, maar veroorzaakt geen huidkanker, zoals wordt beweerd. Het is eerder de angst voor huidkanker die resulteert in de ontwikkeling van een melanoom. Zonnepleisters beschermen de huid niet tegen “kanker”, maar verminderen de angst voor huidkanker! Bovendien verschijnen melanomen en andere soorten huidkanker op delen van het lichaam die niet zijn blootgesteld aan de zon. Evenmin verklaart de UV-theorie waarom huidkanker voorkomt op een zeer specifieke locatie (op de wang, op de borst, op de rug), waarom aan de rechter- of linkerkant van het lichaam en waarom op een bepaald moment in het leven van een persoon.

Opmerking: Links- of rechtshandigheid en zijde (moeder/kind of partnerzijde) is van toepassing. Een gelokaliseerd conflict beïnvloedt het gebied van de huid dat geassocieerd is met de aanval of met het “bevuilde of bezoedelde gevoel”.

Als een melanoom gepigmenteerd is verschijnt het als zwart, bruin of blauw. Een gepigmenteerd melanoom heeft altijd betrekking op een moedervlek. Moedervlekken zijn overblijfselen van de donker gepigmenteerde huid die ooit het gehele lichaam bedekte, ter bescherming tegen overmatige blootstelling aan de zon, die nog steeds wordt waargenomen bij mensen met een donkere huid die op lagere breedtegraden wonen, zoals in tropisch Afrika. De lichtere huidpigmentatie bij de Europese populatie evolueerde in een veel later stadium. Een niet-gepigmenteerd of amelanotisch melanoom is roze omdat het geen pigmenten bevat. 

Therapie: Conflict en sporen achterhalen indien nog actief. Affirmaties: “ik ben sterk en goed beschermd”. “Ik laat alle goede dingen op mij af komen”. Operatie indien melanoom mechanisch of optisch storend is. Enkel het melanoom laten verwijderen!

Bestrijken met honing. Natuurlijke prikkels zoals zon, regen, wind en water (baden). Vitamine B in gistproducten. Vitamine A en E in koudgeperste plantaardige oliën, lijnzaadolie bijvoorbeeld. Let op basische voeding, spijsvertering stimuleren met een goede uitscheiding. Excrement drijft op het water. Circulatie lymfe en darmwerking stimuleren door yoga, gymnastiek en eventueel massage. Eet elke dag twee gepelde amandelen. Thee voor de huid (zowel inwendig als uitwendig) Berberis, berkenblaadjes, braambladeren, salie, kamille, ereprijs en cichorei. Baden of inwrijven met effectieve micro-organismen. Zeezoutbaden. Hildegard Von Bingen: wilde tijm, rode biet en kweepeer.

Kwaadaardige melanomen door de zon? En ik sta hier in de volle zon

Zou het kunnen dat moeder natuur ons lichaam zo ontworpen heeft, dat ons lichaam gelukkig en gezond wordt als het in de zon mag lopen?  Nog geen 100 jaar geleden was huidkanker een zeldzaamheid, de zon scheen toen ook, of vergis ik mij? Als echte natuurwezens zijn wij mensen gemaakt om in een natuurlijke omgeving te leven. Logisch toch? De zon is levensnoodzakelijk en speelt een grote rol in onze gezondheid. De tijd dat iedereen automatisch aangetrokken werd door de eerste zonnige lentedag om naar buiten te gaan is helaas spijtig genoeg allang voorbij.

Alleen zorgeloze dappere types zoals ik die zich niets aantrekken van medische adviseurs  en kankerspecialisten durven zich nog in de “gevaarlijke zon“ te begeven. Zelfs zonder zich in te smeren met zonnebrandmiddelen en ook geen zonnebril te dragen. Ik weet dat de zon absoluut niet gevaarlijk is, dus ik speel niet met mijn leven als ik onbeschermd in de zon loop. Ik ga geen melanomen krijgen, ik weet hoe ze ontstaan en het heeft zelfs te maken met een groot tekort aan rechtstreekse blootstelling aan de zon. Waarom zou de zon gevaarlijk zijn, alle leven hier op aarde is te danken aan de zon. De hele evolutie van de mens speelt zich af in de zon, en nu is plots de zon de grootste moordenaar van de menselijke bevolking?

De grondstof van vitamine D3

Vitamine D3 wordt in de huid aangemaakt onder invloed van ultraviolet B van zonlicht. Vitamine D (D3 is de best opneembare vorm) reguleert de schildklierwerking, botopbouw, hersen- en zenuwfuncties en de totale spijsvertering

Echter, vitamine D3 is niet echt een vitamine, maar heeft eerder een hormoonachtige structuur. We weten allemaal hoe belangrijk vitamine D3 is om onze huid te beschermen tegen overmatig zonlicht (de zomer) samen met Vitamine A en de provitamine A of de carotenen. Carotenen zijn antioxidant en vetoplosbaar, net zoals vitamine D3 en vitamine A een vetachtige structuur hebben gevormd op basis van MEVALONAAT, dat is een natuurlijke lichamelijke stof waarmee cholesterol wordt aangemaakt zodat het lichaam zichzelf kan beschermen tegen de zon en beschadigingen in het lichaam.

Mensen horen van artsen en de media dat cholesterol de kransslagaderen verstoppen en dat we alles moeten doen om het teveel aan cholesterol kwijt te raken. De meesten onder ons geloven dit, terwijl dat dit de grootste medische leugen is dat ervoor gezorgd heeft dat we een ware kankerpandemie kennen. Cholesterol doet de kransslagaderen niet verstoppen, aderverkalking heeft een andere grote oorzaak, en spijtig genoeg heeft deze andere oorzaak van aderverkalking ook een verband met het ontstaan van melanomen op de huid. Teveel cholesterol is echter het gevolg van aderverkalking, en nooit de oorzaak. Maar deze simplistische manier van denken heeft de volksgezondheid juist in de problemen gebracht en is één van de secundaire oorzaken van de explosie van melanomen. Het zijn juist statines en andere cholesterolverlagende medicijnen die de productie van mevalonaat blokkeren in ons lichaam waardoor het lichaam moeilijker cholesterol kan aanmaken.

Wat velen onder ons niet weten dat daardoor het lichaam vervolgens niet in staat is om natuurlijke vitamine D3 met zonne-energie te produceren waardoor we een natuurlijke lichamelijke beschermingsfactor tegen overmatig zonlicht gaan verliezen, vooral tijdens de zomermaanden. Vitamine D3 heeft eveneens als cholesterol een basis van mevalonaat, net zoals alle steroïde hormonen op basis van mevalonaat worden gesynthetiseerd in ons lichaam. En Vitamine D3 is eveneens belangrijk voor de botopbouw en de schildklierwerking, zijn er net nu niet toevallig zeer veel mensen met schildklierproblemen, osteoropose en chronische vermoeidheid? Gebrek aan rechtstreeks zonlicht. Synthetische vitamine D is waardeloos voor het lichaam en wegens gebrek aan levensenergie geschonken door de zon. In hoge dosis wordt deze synthetische vitamine D giftig voor het lichaam. Het opzettelijk verlagen van de beschermende cholesterol in het bloed leidt tot bijnieruitputting, gebrek aan mineralen tot hersenschade en het ontstaan van melanomen. Cholesterol heeft altijd de functie om om beschadigd lichaamsweefsel te herstellen, dus ook bij verbranding door ultraviolet B met een rode huiduitslag dat op zich niet gevaarlijk is.

Verbranding door ultraviolet licht van de zon

Maar, hoe zit het nu echt met huidverbranding door de zon? Wat de meeste mensen dus niet weten is dat en lichte verbranding door ultraviolet B van de zon eigenlijk niet zo gevaarlijk is, maar we worden bang gemaakt. Verbranding door ultraviolet A is wel gevaarlijker en zal de huidcellen in de diepere lagen van de huid gaan permanent gaan beschadigen. Ultraviolet C is antiseptisch, het enige wat we hebben om huidziekten, overgroei microben, schimmels en de ziekenhuisbacterie mee te bestrijden. Denk maar aan de heliotherapie in andere culturen om chronische aandoeningen mee te genezen, spijtig genoeg wordt dit verguisd door de medische wetenschap. Zoek het even op internet, heliotherapie. De eerste verbranding van de huid gebeurt altijd door ultraviolet B en dat doet enorm veel pijn. Dat is een natuurlijke reactie van de huid om je uit de zon te houden om ergere schade te voorkomen zoals verbranding in de diepere lagen van de huid door ultraviolet A.  

Deze natuurlijke reactie van het lichaam stimuleert zelfs de algemene gezondheid, want het kan veel afval via de huid kwijt.

Verbranding door ultraviolet B is dus zeer pijnlijk, en dat zorgt er juist voor dat je uit de zon zult gaan om te voorkomen dat je gaat verbranden door ultraviolet A. Want verbranding door ultraviolet A treed pas enkele uren later op met permanente huidbeschadiging en DNA schade, dat is wel gevaarlijk en een secundaire oorzaak van huidkanker. Van ultraviolet A krijg je de bruine verkleuring van de huid. De melanine heeft ook een beschermende functies naarmate dat de zon steeds sterker wordt, wordt er meer melanine geproduceerd. Veel zonnebrandmiddelen hebben een ultraviolet B blokker. Dit wil zeggen dat het risico enorm zal stijgen dat de huid zal verbranden door teveel ultraviolet A. De pijnprikkel verdwijnt en je wordt verleid om langer in de zon te vertoeven dat dit eigenlijk goed is voor jouw lichaam. Het lichaam weet altijd precies wanneer het genoeg zonlicht heeft gehad. Zonnebrandmiddelen misleiden deze superieure intelligentie van het lichaam om zichzelf te beschermen tegen overdosis zonlicht.

Als je nooit insmeert met zonnebrandmiddelen, krijg je nooit teveel ultraviolet A, zelfs al lig je lang in de zon. Je gaat altijd eerst verbranden door een te hoge dosis ultraviolet B waardoor je uit de zon zal gaan om niet te verbranden door ultraviolet A.

Het lichaam weet precies hoe het moet omgaan met huidverbranding door ultraviolet B. De zon is totaal onschadelijk, tenzij we ons lichaam er te lang aan blootstellen, vooral tijdens de zomer tijdens de middaguren. Te lang zitten in de zon geeft een onbehaaglijke vervelend gevoel, waarbij het lichaam jou zal vertellen om de schaduw op te zoeken of een frisse douche te nemen. Idealiter is het zeer wijselijk om altijd in beweging te zijn als je in de zon vertoeft. Zonnebrandmiddelen gaan deze natuurlijke reacties van het lichaam nadelig beïnvloeden waardoor we echt te lang in de zon blijven. Dat is een secundaire oorzaak van melanomen en huidkanker.

Huidkanker wordt mede veroorzaakt door zonnebrandmiddelen

Afgezien van het feit dat de meeste zonnebrandcrèmes van zichzelf ook al schadelijke nanodeeltjes bevatten die doorheen de huid het lichaam indringen, kan ik zonnebrandmiddelen nooit aanraden. Het uiterst giftige oxybenzone en andere giftige bestanddelen in deze middelen horen niet thuis op de huid. In feite moet alles eetbaar zijn wat je op de huid aanbrengt. Veel van de intens gebruikte chemische zonnebrandmiddelen hebben ook sterk de neiging om giftige toxines te genereren in de huid, wat de belangrijkste secundaire oorzaak van huidkanker is. 

Via de nanotechniek heeft men de kans gezien om miljoenen partikeltjes in zonnebrandmiddelen in te bouwen die als zovele spiegeltjes het zonlicht terugkaatsen. Dit is een rechtstreekse aanval op onze algemene gezondheid met zijn detoxsysteem die ons lichaam moet zuiveren tegen deze nanodeeltjes en daardoor uitgeput raakt. De lever raakt uitgeput en onze spijsvertering wordt volledig verstoort. Bovendien is het een uiterst ongewenste zaak voor vooral mensen die op noordelijkere breedtes wonen zoals in België en Nederland, want wij moeten onze voorraden vitamine D3 in onze korte zomers zo goed mogelijk aanvullen. Eet daarom goede verzadigde vetten om je lichaam te helpen tijdens de zomer om vitamine D3 op te slaan.

Zonnebrandmiddelen bevatten ook een cocktail van meerdere kankerbevorderende geur- en synthetische stoffen die gemakkelijk door de huid kunnen worden opgenomen waarna ze in de bloedbaan terechtkomen. Zonnebrandmiddelen zijn grote vervuilers voor de lever, de lever krijgt het daardoor extra moeilijk te verduren waarbij de galwegen in de lever kunnen gaan verstoppen door intrahepatische stenen.

Zonnebrandmiddelen bevatten zonnefilters (talk, titaniumoxide of zinkoxide) of chemicaliën zoals p-aminobenzoëzuur, benzofenon, methoxycinnamaat en andere leuke lichaamsvreemde giftige chemische stoffen. Terwijl Hippocrates duidelijk heeft gezegd dat het verboden is om lichaamsvreemde stoffen in of op het lichaam aan te brengen. Deze chemicaliën gaan bepaalde uv-frequenties doorlaten en andere niet.

Zonnebrandmiddelen die para-aminobenzoëzuur bevatten houden niet alleen de therapeutische effecten van zonlicht tegen, maar veroorzaken ook genetische schade aan de huid. DNA schade aan de huid door zonlicht wordt veroorzaakt door het gebruik van deze zonnebrandmiddelen. Deze zonnefilters en chemicaliën beïnvloeden de natuurlijke reactie van het lichaam negatief om zonnebrand te voorkomen door de schaduw op te zoeken of een verkoelende douche te nemen. 

Ultraviolet licht verantwoordelijk stellen voor DNA schade en kankervorming als reactie van het lichaam hierop is net zo onlogisch als te stellen dat zuurstof gevaarlijk is als het reageert met koolstofatomen en verandert in een schadelijk afvalproduct dat in ons bloed terechtkomt

.

De meeste mensen smeren zich nietsvermoedend zichzelf overmatig in met zonnebrandmiddelen die ingedeeld zijn volgens hun beschermingsfactor. Dit chemisch vergif ontketent een grote biochemische oorlog op de talglaag van de huid en vernietigt het eigen beschermingsmechanisme van de huid en zijn algemene ontgiftende werking. Het wordt daardoor gevoeliger voor uitdroging, permanente beschadiging, toxines opstapeling en abnormale celgroei. Dit is een belangrijke oorzaak van huidkanker en andere kankers in het lichaam. De giftige stoffen uit de zonnebrandcrèmes dringen het lichaam binnen. Onze huid is gemaakt van levende cellen en niet van plastiek. En zonnebrandmiddelen met zowel ultraviolet B en ultraviolet A blokkers blijven ons lichaam vergiftigen en zorgen ervoor dat het lichaam geen vitamine D3 op natuurlijke wijze kan aanmaken.

Het verhaal van geharde vetten en geraffineerde oliën

Deze industrieel bewerkte vetstoffen zijn wel de belangrijkste secundaire oorzaak van melanomen en andere kankers in het menselijke lichaam.

Zuurstof belangrijk is voor onze stofwisseling. Er is een evenwicht tussen zuurstof en koolzuurgas of co² in het lichaam en de bloedbaan. Dit evenwicht is belangrijk omdat co² een buffer in het bloed vormt om evenwicht te bewaren tussen zuur en basisch in het lichaam. Dit vertel ik omdat industriële vetstoffen en geraffineerde oliën dit evenwicht ernstig verstoren en de opname van negatief geladen zuurstofmoleculen verhindert in de lichaamscel. WOW, wat zeg ik hier allemaal? Een negatief geladen zuurstofmolecuul bevat een kern met acht positief geladen deeltjes en negen schillen met negatief geladen deeltjes of elektronen. Nou ja, deze soort goede zuurstof vind je niet snel in steden en bij luchtvervuiling, wel bij watervallen, rivieren en het nemen van een frisse douche. Deze zuurstof is echt helend voor het lichaam

Zuurstof wordt ingeademd en opgenomen door onze rode bloedcellen. Dit proces kan alleen goed verlopen dankzij de meervoudige onverzadigde vetzuren zoals de omega vetzuren. Omega vetzuren zijn de zuurstofmagneten van ons lichaam en worden beschermd door vitamine E en veel goede verzadigde vetten. Daarom moeten we veel verzadigd vet eten! Daarbij dient er rekening te worden gehouden dat het lichaam ontgift is van zware metalen zoals kwik en aluminium, deze tasten de rode bloedcellen aan die zuurstof transporteren. Inentingen waar kwik en aluminium in voorkomen, en vervolgens in de bloedbaan terechtkomt werken ook verstorend en is dus niet goed voor je gezondheid. Als de rode bloedcel de zuurstof komt afleveren aan de cel, ook aan de huidcellen, gaan de receptoren open om de zuurstof binnen te laten in de cel. Dus in de cel moeten er dus eveneens omega vetzuren zijn. Voornamelijk omega 3 of alfa linoleenzuur is belangrijk voor de structuur van het celmembraan, terwijl omega 6 of linolzuur de zuurstof doorheen het celmembraan transporteert voor een goede stofwisseling.

Geharde vetten zoals margarine en geraffineerde oliën bevatten omega vetzuren die ranzig en beschadigd zijn door de industriële bewerking en verhitting om deze vetstoffen langer houdbaar te maken. Het zijn transvetten geworden. Transvetten zijn morsdode en onverteerbare vetten die in het lichaam binnenkomen. Bij gebrek aan voldoende verzadigde gezonde vetten en onaangetaste omega vetzuren worden lichaamscellen verplicht transvetten in te bouwen in de membramen die vervolgens hun elasticiteit verliezen en problemen ontstaan om de zuurstof in de cel binnen te laten. Receptoren en celmembramen verstoppen door margarine en geraffineerde oliën. En dit grote probleem ontstaat reeds in de rode bloedcellen, alle huidcellen en alle lichaamscellen.

Het gevolg is dat huidcellen onvoldoende zuurstof gaan krijgen en er zuurstoftekort ontstaat. Zuurstoftekort als gevolg van deze intoxicatieschok in de huidcellen en andere lichaamscellen is de PRIMAIRE OORZAAK van melanomen en kanker. Professor Warburg waarschuwde ons daarvoor al in de vorige eeuw, maar onze geneeskunde had daar geen oren naar. 

Ondanks dat onze geneeskunde toch waardevolle kennis heeft die mensenlevens kan redden, hetgeen ook mag gezegd worden. Maar onze geneeskunde staat wel machteloos tegen de explosie van kanker en melanomen. Door aanhoudend zuurstoftekort komen lichaamscellen in een verstikkende strijd en kunnen niets anders doen dan veranderen in kankercellen.!

In elke lichaamscel zitten er mitochondriën die zuurstof gaan verwerken bij de verbranding van suiker waarbij adenosinesulfaat, afgekort ATP, wordt gevormd, ons lichamelijke energie molecuul. Bij tekort aan zuurstof wordt in de cel gebruik gemaakt van vergisting van suiker om aan energie te komen waarbij zeer veel vervuiling ontstaat door linksdraaiend melkzuur. Margarine en geraffineerde oliën zijn dus duidelijk zwaar giftig voor het lichaam en blokkeren de evenwichtige stofwisseling in het lichaam. Dat is eveneens hoofdoorzaak van aderverkalking, in plaats van de cholesterol altijd te beschuldigen. Daarbij komt ook nog het gevaar van antibiotica om de hoek kijken, want mitochondriën zijn ingesloten bacteriën waarmee wij in symbiose leven, mitochondriën hebben geen menselijke DNA, maar bacteriële DNA en mitochondriën zijn daarom enorm gevoelig voor antibiotica.

Antibiotica is een secundaire oorzaak van kanker en melanomen.

Mijn vriend WIM HOF heeft met zijn Wim Hof methode een zeer grote bijdrage geleverd aan ons collectief door zijn ademhalingstechnieken. En dankzij koud stromend water (een douche) zal de opname en transport van zuurstof goed verbeteren waardoor je meer energie krijgt, en met koud stromend water vooral negatief geladen zuurstof. Veel respect voor Wim HOF. Nochtans sprak Hippocrates ook over deze weldoende effecten van koude baden, wanneer gaan we eens luisteren naar Wim Hof en Naar Hippocrates? Het voorkomt melanomen en kankervorming. In de mitochondriën zijn er natuurlijke systemen om bij de citroenzuurcyclus de ontstane vrije zuurstofradicalen te neutraliseren, maar daar ga ik nu niet dieper op ingaan.

Neem nooit geharde vetten en geraffineerde oliën, deze zijn dood, en dood brengt dood. Eet alleen oliën van eerste koude persing en deze nooit verhitten, na de bereiding toevoegen. En neem alleen antibiotica als de bacteriële infectie levensbedreigend wordt, ogenblikkelijk starten met het herstellen van de darmflora. 

Want de spijsvertering is uitermate belangrijk om je lichaam te helpen zuiveren en ontgiften. Een slecht werkende spijsvertering is ook een secundaire oorzaak van kankervorming.

Vrije radicalen 

De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem van het  lichaam gebruikt zowel vrije radicalen als antioxidanten om toxines, ziekteverwekkers en schadelijke stoffen op te ruimen. Nu is het zo dat er een evenwicht moet zijn tussen vrije radicalen en antioxidanten om de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem goed te laten werken. Evenwicht is synoniem van gezondheid.

Dit evenwicht wordt verstoord door de giftige chemicaliën van zonnebrandmiddelen die de lever enorm vervuilen waardoor de gal van slechte kwaliteit wordt en de spijsvertering eveneens wordt verstoort. Dat creëert een explosie van vrije radicalen. Met vrije radicalen probeert het lichaam de celmembramen zuiver te krijgen van beschadigde vetmoleculen door industriële bewerking. Maar dit evenwicht wordt eveneens verstoord door verstoppingen van de receptoren en celmembranen door overmatige dierlijke eiwitconsumptie, geraffineerde suikers,  en VOORAL door margarine en geraffineerde oliën. In herhaling, het lichaam probeert met man en macht deze onverteerbare vetten die de cellen verhinderen om zuurstof op te nemen op te lossen met vrije radicalen. Vrije radicalen zijn opruimers, kuisers, maar bij het zware kuiswerk op de membramen kunnen ze ook de lichaamscellen en huidcellen beschadigen. Deze secundaire oorzaak van kanker en melanomen als gevolg van explosie vrije radicalen dat het belangrijke evenwicht vrije radicalen en antioxidanten ernstig verstoord. Veroorzaakt door een slecht voedingspatroon.

Primaire oorzaak en combinatie van secundaire oorzaken veroorzaakt het ontstaan van melanomen, niet de zon!

Door consumptie van vooral geraffineerde onverzadigde oliën en bewerkte vetten zal het lichaam veel meer prostaglandine produceren die de huid zeer snel aanzet tot een rode verkleuring. Merk je rode verkleuring op je huid, ga in de schaduw of bescherm je met kledij. Dat is uitermate belangrijk, luister naar de signalen van je lichaam. Prostaglandines zijn belangrijk voor vele lichaamsprocessen, en samen met histamine reguleert het de waterdistributie naar de cellen om uitdroging te voorkomen, zeker als je te lang in de zon blijft door zonnebrandmiddelen terwijl je lichaam dit niet wilt. Prostaglandines helpen het pijnsignaal van histamine te versterken om de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem te activeren. Vandaar dat de rode huid ook pijnlijk is, het lichaam verplicht je daarmee om uit de zon te gaan om te overleven.

Pijnstillers en medicijnen verbreken de verbinding van histamine met prostaglandine waardoor er in de huid onherstelbare schade kan worden veroorzaakt. De maagwand wordt eveneens beschadigd omdat bij gebrek aan prostaglandine het maagslijmvlies niet goed gevormd kan worden en dat verstoort de spijsvertering.

Pijnstillers zijn dus ook een secundaire oorzaak van kanker en melanomen op de huid. Door teveel geraffineerde oliën en margarine te consumeren wat wij in onze eetcultuur doen, worden er echter teveel prostaglandines gevormd en dat begint de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem te onderdrukken.

Prostaglandine is een hormoonachtige stof dat gevormd wordt door het linolzuur in het onverzadigd vet die ranzig geworden is door raffinage en dan zeer giftig is voor het lichaam. Dit gegeven vormt zeer veel schadelijke vrije radicalen die huidcellen in de diepere huidlagen aantast en permanent beschadigd. Weer een secundaire oorzaak van melanomen. Wegens gebrek aan antioxidanten mede veroorzaakt dankzij de inwendige chemische vervuiling door zonnebrandmiddelen en andere chemicaliën onderdrukt dit de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem. En de natuurlijke bescherming van de talglaag op de huid wordt vernietigt door de zuuraanvallen door aanhoudend gebruik van zonnebrandmiddelen. Een aangetaste talglaag op de huid is een secundaire oorzaak van melanomen en kanker. Statines en cholesterolverlagende medicijnen verergeren dit probleem alleen maar.

Als je zonnebrandmiddelen gebruikt, veel geraffineerde oliën en geharde vetten consumeert, medicijnen slikt, dan heb je de perfectie combinatie van chemicaliën en vrije radicalen om zuurstoftekort te doen ontstaan op celniveau. Samenhangend met integriteitsconflicten en gebrek aan vitamine A en vitamine D verhoogd het risico om  huidkanker en melanomen te laten ontstaan, ook op plaatsen op het lichaam die nooit door de zon worden beschenen. Zoals bijvoorbeeld melanomen op de slijmvliezen van de spijsvertering en het ademhalingsstelsel..

Dat alles heeft ervoor gezorgd DAT ER ZOVEEL MENSEN EXTREEM GEVOELIG GEWORDEN ZIJN AAN DE ZON, terwijl de zon juist eigenschappen heeft om kanker te genezen omdat het het lichaam helpt met te ontgiften en zuiveren, om deze reden heeft het lichaam een natuurlijke instinctieve aandrang vanuit het menselijke DNA gestuurd om je bloot te stellen aan rechtstreeks zonlicht. Het lichaam aan zonlicht blootstellen stimuleert de aanmaak van gelukshormonen en genezende stofjes in het brein., dat alles is goed voor de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem. Luister naar je lichaam, het weet accuraat wanneer het genoeg zon heeft gehad. Als te zon te warm is of begint te prikken op de huid, ga uit de zon en smeer je niet in met chemische zonnebrandmiddelen.

Gezond bruin worden en genieten van de zon

Voor een goede synthetisatie van natuurlijke vitamine D3 heeft je lichaam vitamine E, Carotenen, cholesterol, verzadigd vet en omega vetzuren en nog vele andere stofjes die je vindt in…. ja natuurlijk, zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat.  

Daarbij is het belangrijk om elke dag je lichaam helpen zuiveren en ontgiften van zware metalen, statines en andere medicijnen, toxines, afvalstoffen enzovoort.

Als je de zon voelt prikken, ga dan alstublieft uit de zon of bescherm je met kledij.

Je kunt je huid insmeren met kokosolie of jojobaolie, beide vetten hebben een afkoelende eigenschap op de huid, maar gebruik het niet om langer in de zon te kunnen zitten dan je lichaam dit wilt. Luisteren naar je lichaam is de heilige graal om je te beschermen tegen verbranding door de zon. Misleid je lichaam niet met zonnebrandmiddelen. Zonnebrandmiddelen verleiden jou om langer in de zon te zitten, en deze overmaat aan zonlicht wordt uiteindelijk ook een secundaire oorzaak van melanomen. Zoals je reeds begrepen hebt is dat dus niet de schuld van de zon. 

Ga verstandig om met de zon, zorg dat je eveneens in beweging blijft als je in de zon wilt vertoeven. Wist je dat mensen aan de evenaar en in het hooggebergte nooit melanomen ontwikkelen behalve als ze zonnebrandmiddelen beginnen te gebruiken in combinatie met het dragen van zonnebrillen?

Draag geen zonnebrillen, ze verhinderen dat rechtstreeks zonlicht via de ogen naar de klieren wordt getransporteerd om de gelukshormonen en genezende stofjes aan te maken. De ogen vangen fotonen met levensenergie op en stuurt deze door naar de pijnappelklier en hypothalamus. Dat is zeer goed tegen depressie, verdriet, bezorgdheid en vermoeidheid. Je hersenen verspillen geen energie meer aan deze emoties en kunnen dan deze extra gespaarde energie gebruiken om het welzijn van het lichaam te garanderen. Dat is wat rechtstreeks blootstelling van zonlicht precies met jou doet. Als je een zonnebril draagt voelt het lichaam wel de warmte, maar kan het niet onderscheiden of de warmte van de zon komt of van de kachel die brandt.

Dus dan kan het ook geen maatregelen nemen om je lichaam te beschermen tegen teveel zonlicht. 

Glas vangt de waardevolle fotonen van het zonlicht op, kantoorgebouwen, een auto, onze huizen houden de genezende fotonen tegen en als we buiten in de zon gaan, zetten we zonnebrillen op. Logisch dat het lichaam problemen krijgt om zich te ontgiften. Oeps weer een secundaire oorzaak van melanomen ontdekt. Zonnebrillen!

Deze ochtend heb ik welgeteld 12 minuten lang recht in de zon gekeken, dat doet deugd aan de kegeltjes en de staafjes. WOW Het hele lichtspectrum van de zon zien dansen, heerlijk. Maar ja ik ben al jaren bezig met zonnestaren en draag nooit een zonnebril. Mijn zicht is fantastisch. Als je kiest ook aan zonnestaren te beginnen om je ogen te vitaliseren, begin met tien seconden, desnoods net onder de rand van de ochtend of avondzon kijken en langzaam opbouwen. Veel succes.

Het emotionele aspect

Emoties spelen een grote rol bij het ontstaan van melanomen, vooral een vermenigvuldiging van negatieve gedachten, van datgene wat een mens  met inzet, kracht en hart zou moeten verwijderen. Door een flauwe, niet echt krachtige actieve en assertieve levenshouding, een soort flets-energetische houding lok je als het ware een vergroting en stijging van het negatieve in jezelf. Er is gebrek aan voldoende innerlijke gezonde levenskracht, en dat verflauwt de totale algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem. Gevolg opstapeling van giftige chemicaliën die de huidcellen beschadigen. Ontdoe je van het vuil, zowel fysiek vuil als het emotioneel vuil.

Sta op in volle kracht, met gebalde vuist op tafel slaan.

Verdorie, ik ben en ik leef en voel mijn krachten. 

Gedaan om de flauwe lege paljas uit te hangen.     

Echt zijn als ik, ik geloof in mijzelf, dat is de redding.

Laat je niet uit je lood slaan, concentreer je kracht en voel deze kracht in elke spiervezel van je lichaam, bewust als IK hier op aarde aanwezig.

Veel dank aan ayurveda en aan artsen zoals Hans Moolenburgh, Andreas Moritz, Dr Geerd Ryke Hamer, Ard Pisa, Bryan Peskin, Bollinger enzovoort voor hun levenswerk om ons te behoeden tegen de zovele leugens die er nu heersen en ervoor zorgen dat we bang zijn geworden van de zon en ziek worden door gebrek aan rechtstreeks zonlicht.

Geniet van de zon en doe het wijselijk.

Groet Daniël

Disclaimer:

Dit naslagwerk heeft als doel u betrouwbare informatie te verstrekken over het onderwerp dat behandeld wordt. Er is alles in het werk gesteld om dit naslagwerk zo compleet en nauwkeurig mogelijk te maken. De aangeboden informatie kan, ondanks alle zorgvuldigheid, onjuistheden bevatten. Het doel van dit naslagwerk is om te onderwijzen. Zowel de schrijver als de uitgever zullen door geen persoon of instantie aansprakelijk gesteld noch verantwoordelijk geacht kunnen worden voor welk verlies, schade of letsel dan ook dat veroorzaakt is of waarvan aangenomen wordt dat het direct of indirect veroorzaakt is door de informatie die dit naslagwerk bevat. Het gebruik van de informatie die in dit naslagwerk aan bod komt, is geheel voor rekening van de lezer. De lezer moet zijn eigen oordeel vellen of een holistisch medisch expert of zijn persoonlijke arts raadplegen voor specifieke toepassingen bij zijn individuele problemen. De informatie die hierin gepresenteerd wordt, is op geen enkele manier bedoeld als vervanging van medische diagnostiek en/of behandeling. Indien u vragen heeft over uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch bekwaam persoon.

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *