HOE ZIT HET NU MET VOEDINGSTEKORTEN IN HET MENSELIJKE LICHAAM?

Door verschraling van onze teeltbodem zijn in vele groenten en fruit echt tekorten van mineralen ontstaan waardoor hun smaakkwaliteit ook achteruitgaat. Mineralen zorgen voor een betere smaak door hun aarde-element. Men zou het land moeten bemesten met lavagruis dat zeer rijk is aan mineralen.

De grootste oorzaak van voedingstekorten bij de mens is de inname van synthetische stoffen, waardoor het lichaam zijn reserves mineralen en vitaminen moet uitputten om deze synthetische stoffen te kunnen metaboliseren om vergiftiging van het lichaam te kunnen voorkomen. Op dit moment een groot onderschat probleem en uiterst urgent.

De lever is een orgaan dat vele giftige stoffen (en synthetische stoffen) onschadelijk kan maken door middel van P450 enzymen, sulfatie, glutathion conjugatie en methylatie. Voedingstoffen die de lever nodig heeft voor dit ontgiftingswerk zijn voornamelijk: vitaminen B2, B3, B6, B12, foliumzuur, glutathion, vertakte keten aminozuren (leucine, isoleucine, valine). Maar ook flavonoïden en fosfolipiden, plus een gulle voorraad antioxidanten (vitamine A, C, E, etc) om deze gifstoffen te neutraliseren of af te breken.

Volgens de hoge gezondheidsraad hier in België, zijn er bij de gemiddelde Belg ongeveer een 18-tal stoffen tekort. Van die 18 zijn er bij een aantal mensen zes of 10 tekort. Maar als ik kijk naar kritische groepen zoals zwangere vrouwen en bijvoorbeeld bejaarden, zijn er in die kritische groep bijna alle 18 tekort. En dat zijn heel eenvoudige stoffen zoals een aantal mineralen zoals zink, magnesium, selenium, ijzer, maar ook Q-10, vitamine B2, B3, B6, B9, B12 en talrijke andere vitaminen. 

En dan zegt men dat er geen probleem is met onze voeding en dat er geen tekorten zijn, maar uiteindelijk is dat al lang overroepen en bewezen dat dit niet zo is. 

Bijvoorbeeld farmaceutische medicijnen en pillen nemen, dat zijn synthetische stoffen die in je lichaam binnen komen. Deze moeten kunnen gemetaboliseerd en verwerkt worden door je lichaam. Je lichaam kan je ook een beetje zien als een magazijn met reserves. Deze reserves worden letterlijk uitgeput door het nemen van farmaceutische medicijnen. 

En als je kijkt naar bijvoorbeeld België, dan stelt men vast dat bijna 2 miljoen Belgen elke dag een slaappil nemen. En dat is nog maar enkel over de slaappil. Ik spreek nog niet over het gebruik van antibiotica, ik spreek dan niet over cholesterolpillen, en noem maar op.

Het is ook zo dat er in onze voeding zodanig veel synthetische bewaarmiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen, emulgatoren enzovoort toegevoegd worden door de voedingsindustrie. Deze scheikundige lichaamsvreemde stoffen plegen ook een aanslag op de natuurlijke reserves van het lichaam. 

Het lichaam heeft de voedingsstoffen in ons voedsel hard nodig om de chemische onnatuurlijke stoffen in het voedsel te kunnen verwijderen. Wij zijn eigenlijk ondervoed terwijl we industrieel voedsel eten. Niemand die daarover nadenkt. En dan nog de milieuvervuiling, roken en de vele andere verontreinigingen. 

Voedingstekorten veroorzaakt door gifstoffen zijn co-factoren die je echt kunnen verzwakken. Daardoor wordt je ook gevoeliger voor biologische schokken. Je wordt ook gevoeliger aan radiatie en concentraties nanodeeltjes via vaccins en chemtrails bijvoorbeeld. Het lichaam is weerbaar en kan wel veel verdragen, maar eens de tolerantie van het lichaam overschreden wordt kunnen er een intoxicatieschokken ontstaan die enorm ziekmakend zijn en andere ziekten gaan verergeren. 

Ja natuurlijk zijn er omstandigheden die choquerend zijn, de vraag is hoe ga je daarmee om? Er zijn dingen die we niet kunnen verwerken. Als wij nu echt vergiftigd worden, ja je mag daar filosofisch over doen, maar biochemisch ga je dat niet kunnen houden. 

Vergiftiging en straling zijn de enige “andere” die ik zou willen aanvaarden als externe oorzaken, maar ook daar gaat het over de concentratie, en dat is eigenlijk weer een schok. Biologische schok. Dat is een belangrijke nuance. Ik spreek nu expliciet over biologische schokken, niet enkel over psychologische schokken, en dat is altijd binnenin het lichaam. 

Wil je weten hoe je eenvoudig gezondheid kunt creëren? Het is echt niet zo moeilijk maar het is wel belangrijk om de foute premissen van de overheid en farma te doorzien en te veranderen. Uit liefde voor de mensen is de content op de website volledig gratis.

De ontgiftingspotentie van de lever vormt eigenlijk een geavanceerd proces gereguleerd  door enzymen en antioxidanten, en hun vele reacties die de giftige stoffen gaan neutraliseren. Eerst gaat de lever het gif verzamelen om ze vervolgens gemakkelijker verwijderbaar te maken. 

In vet oplosbare gifstoffen worden door P-450 enzymen omgebouwd om afgevoerd te worden via de galblaas. De functie van P 450-enzymen, is afhankelijk van een lange lijst van voedingsstoffen. Voedingstoffen waaronder: vitaminen B2, B3, B6, B12, foliumzuur, glutathion, vertakte keten aminozuren (leucine, isoleucine, valine). Maar ook flavonoïden en fosfolipiden, plus een gulle voorraad antioxidanten (vitamine A, C, E, etc) om de oxidanten te bestrijden.

Andere gifstoffen worden via glutathion conjugatie omgebouwd, een soort scheikundige versleuteling om eveneens via de gal te worden afgevoerd. Dat is vooral de wijze waarop paracetamol wordt ontgift uit het lichaam. Nog andere stoffen binden zich met zwavel, en dat proces heet sulfatie. Bij dit proces worden voornamelijk hormonen (steroïde) en verschillende neurotransmitters ontgift uit het lichaam. 

De nodige zwavel hiervoor komt rechtstreeks uit de voeding, knoflook, uien, cottage cheese, avocado en eieren zijn goede bronnen van zwavelhoudende aminozuren zoals methionine en cysteïne. 

Het proces van methylatie  door middel van  koolstofverbindingen of methylgroepen genaamd. Zware metalen en hormonen worden op deze wijze ontgift. De lever gaat vele giftige stoffen van aspirine en andere pijnstillers binden aan glycine zodat deze het lichaam kunnen verlaten. Wanneer ontgiftingswegen van de lever te zwaar beladen zijn, kan het lichaam een ander pad gebruiken (de zogenaamde glucuronidatie), de voornaamste route voor bijvoorbeeld kalmeringsmiddelen.

Wanneer de lever en de lymfe overbelast zijn in hun ontgiftende werk, kunnen ze hun werk niet meer naar behoren uitvoeren. Als het aminozuur methionine niet goed afgebroken wordt, ontstaat het stofje homocysteïne dat een giftig bijproduct is. Homocysteïne kan worden ontgift met vitamine B6 en foliumzuur. Veel homocysteïne komt voor in dierlijk vlees en is een belangrijke co-factor voor hartziekten. 

Als het proces van sulfatie en methylatie ernstig verstoord is door overbelasting kan er ook homocysteïne ontstaan. Zwaveldioxide afkomstig uit uitlaatgassen wordt ontgift door sulfatie, zwavelpaden. Het mineraal molybdeen is belangrijk voor de enzymen die nodig zijn bij het sulfatieproces. 

Het is steeds interessant om de dagelijkse routine te respecteren en op de juiste uren te eten. De slaap nemen tijdens de nacht, dus op tijd gaan slapen (22.00 uur) is het beste wat men kan doen om de lever te ondersteunen in zijn ontgiftingswerk. Vele kruiden en specerijen zijn sterk ontgiftend en hebben een kenmerk gemeen: ze hebben de bittere smaak in zich. Bitter smakende groenten zijn altijd heilzaam voor de lever.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…