Hoe zou het voelen om bij elke ziekte vrij te zijn van angst en paniek en te ontspannen?

In de eerste plaats zal het lijden verzachten, er is een verschil tussen pijn en lijden. Het klopt dat je pijn kunt ervaren als je ziek bent. Maar ik weet zeker als je de ziekte kunt zien met de perceptie dat het jou helpt te genezen, dan zal deze pijn verdraagzaam worden niet overgaan in een diabolisch lijden.

Hoe zou het voelen als de ongerustheid vervangen is door een ontspannen staat waarin je weet dat je lichaam altijd aan je zijde staat en jou nooit in de steek laat. Het besef dat je lichaam bezig is (iets naar buiten te duwen) zodanig dat je kunt genezen of beter gezegd helen. 

Lijden ontstaat als je in angst en paniek bent terechtgekomen, veroorzaakt door je filosofie die de ziekte als een vijand beschouwt. Zorgen maken is problemen uit het verleden projecteren op de toekomst. Je kunt je ook slachtoffer voelen als je ziek bent. Je kunt bang zijn dat je lichaam jou in de steek laat, zo zijn er honderden redenen waarmee je aan de klaagmuur kunt staan. Maar op deze wijze blijven we in het dualistische denken waardoor we geen kracht vinden om aandacht te kunnen geven aan de psychologisch kant van de ziekte. 

Ziekte heeft een belangrijke functie. Ziekte kan een belangrijke boodschap naar jou overbrengen. Deze boodschap laat je zachtjes inzien over het belang van te denken in termen van het geheel, ofwel holistisch. De sjamanen in de prehistorie wisten reeds dat alles met elkaar verbonden is. Deze verbondenheid heb je ook met de tastbare, definieerbare fysieke lichaam en de ontastbare niet fysieke geest.

Ik denk, dus ik besta. Belangrijk is te beseffen dat het lichaam een geest nodig heeft om zijn bevelen op te volgen, en dat de geest een lichaam nodig heeft om zichzelf te kunnen definiëren, daarom instrueert de geest het DNA van het menselijke lichaam. Als je dit begrip tot jou kunt nemen heb je al een eerste stap gezet richting denken in heelheid of holisme. De volgende stappen in het holistische denken is letterlijk het gehele universum als één geheel zien en dit denken toepassen op heling, op de ziekte waarmee je al veel angst kunt elimineren.

Welke functie heeft ziekte? “De functie van ziekte is het activeren van lichaamseigen bacteriën die onze weefsels terug in hun oorspronkelijke toestand herstellen, nadat een schok is verwerkt”. Dat is een korte uitleg, de diepgang over dit onderwerp ligt verspreid in de andere blogs op deze website.

Begrijpen dat microben perfect hun plaats hebben in de natuur, zie de microben als een onderdeel van het geheel in plaats van dat het vijanden zijn. Dat maakt reeds een groot verschil in je filosofie uit. Hoe zouden microben die niet eens een bewustzijn hebben, hogere geëvolueerde levensvormen en de mens bedreigen en vernietigen? Zo zit het geheel, de natuur  niet in elkaar.

Voelt het niet beter te denken dat deze microben jou juist helpen te overleven. Ze houden je lichaam proper en rein. De opruimers van alle afval in de natuur. Enkele voorbeelden; de helicobacter pylori kan zeer goed eiwitten afbreken dat het lichaam zelf niet kan afbreken. Candida albicans leeft in harmonie met de cellen van het darmslijmvlies en beschermt deze tegen irritatie door toxische stoffen. Streptokokken kunnen eveneens goed beschadigde en moeilijk afbreekbare eiwitten opruimen, en komen dus ook veelvuldig voor in de darmen en de lymfe.

En nu een zeer belangrijke bacterie, de tuberculose. Eigenlijk een schimmelbacterie. Deze heeft een functie om teveel hulpweefsel te elimineren van zodra het lichaam dit hulpweefsel net meer nodig heeft. Met andere woorden, tuberculose bacteriën zijn de specialisten om kankerweefsel op te ruimen als het biologisch conflict is opgelost. Daarom dat het zo belangrijk is om de navelstreng pas door te knippen als hij wit is uitgeslagen. Het laatste bloed uit de placenta bevatten deze bacteriën (in hun fagen) en zijn zeer nuttig om de algemene gezondheid te versterken.

Holisme als noodzakelijk uitgangspunt: Het universum (niet alleen het lichaam) is op weg naar zelfheling. En we kunnen kiezen om een ander uitgangspunt te nemen, maar als we holisme, als we het geheel niet als uitgangspunt nemen, belanden we in een web van contradictie. Ziekte ontstaat van zodra we een biologisch conflict of trauma hebben opgelopen. dat heet de desoriëntatie of verwarring in de geest. Je bent op het verkeerde been gezet.

Van zodra het conflict opgelost is, kan het lichaam symptomen creëren om alle residu’s van het conflict dat nog in je lichaam aanwezig is naar buiten te duwen. Hulpweefsel dat gevormd is in je longen, om extra zuurstof te kunnen opnemen op het moment dat je in doodsangst leeft. Deze extra zuurstof heeft het lichaam nodig om zijn vecht- en vluchtreactie met adrenaline te bekrachtigen. Dat is een belangrijk zinvol biologisch speciaal programma dat in het onbewuste (kleine hersenen) aanwezig is samen met nog meer dan 100 andere zinvolle overlevings-programma’s. 

Maar als de doodsangst is opgelost, dan is dat hulpweefsel niet meer nodig. Het lichaam gaat sporen (fagen) van bacteriën en exosomen gaan activeren door middel van inflammatie. Dan krijgen de tuberculose bacteriën extra warmte (inflammatie), vocht (oedeem), en ruimte (zwelling) en wordt het hulpweefsel afgebroken. Dat zijn dus de symptomen die verkeerdelijk als ziekte worden aanzien en in feite heling symptomen zijn.

Het is wel zo dat er een verschil is tussen twee dagen in doodsangst te leven of een heel jaar aan een stuk in doodsangst leven zoals tijdens een oorlog bijvoorbeeld. Maar dat gebeurt nu ook, de angst die mensen nu ervaren door de bedreiging van corona, ondertussen al 10 maand bezig zal grote gevolgen hebben. En angst is het psychologische aspect dat ziekte veroorzaakt, niet de bacterie, exosoom, schimmel of corona zelf. Weet dat de geest een lichaam nodig heeft om zichzelf te kunnen definiëren.

Hoe langer het angstconflict duurt, hoe heviger de herstelfase zal zijn. Deze kan op zijn beurt dan ook gevaarlijk worden en dan is het belangrijk om deze heling symptomen af te vlakken. De herstelfase duurt dan langer. Dat is het werk van de arts om dit te begeleiden. 

Wat ik bedoel met deze blog is om extra aandacht te geven aan zelfvertrouwen in je lichaam dat je algemene gezondheid doet versterken in plaats van angstig te zijn. Angst is zeer schadelijk en ondermijnt je algemene gezondheid. Laten we de geschiedenis niet herhalen. Wees bewust dat er nu een grote angstpsychose in stand gehouden wordt, nu wordt ons angst aangejaagd met de Engelse variant van Corona, of de zuid-Afrikaanse variant.

Corona is niet gevaarlijk, is van dezelfde orde als de influenza, maar de angst voor corona is zeer gevaarlijk EN DAT MAAKT JE ZIEK. Er zijn altijd onderliggende psychische factoren aanwezig in het ziekteproces. Jezus zei meermaals in zijn leven: “wees niet bevreesd”. Grote epidemieën uit de geschiedenis hadden altijd een grote collectieve angstpsychose als onderliggende oorzaak.

Los je emotionele problemen op, eet gezond voedsel, loop in de zon, frisse lucht, leeft met de ritmes van de natuur. Doe zelfonderzoek, ontwikkel je bewustzijn verder zodat je geen biologische schokken meer ervaart. Het raakt jou niet meer, je denkt holistisch in termen van éénheid, heelheid en verbondenheid. En heb je dan toch eens wat stress, conflict of angst, en ontvang je daardoor toch nog eens een griep, volledig gratis, dan weet je dat jouw lichaam zich aan het helen is.

Dan ga je automatisch uitzieken uit onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Na het uitzieken zal je ervaren dat je sterker bent geworden, meer energie zult hebben en vooral ook geestelijk sterker zal zijn.

WEES NIET BANG

Ziekte is niet het tegenovergestelde van gezondheid zoals vele mensen denken, nee, ziekte maakt onderdeel uit om gezondheid te verkrijgen.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *