Houden van jezelf

Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen voort uit ervaring. Ervaring komt voort uit slechte beslissingen. Als je op zoek bent naar de persoon die je leven kan veranderen, kijk dan in de spiegel.

Voor het eerst in de geschiedenis kunnen we een ziekte die we niet hebben doorgeven aan iemand die immuun is. Vele mensen hebben een aanname waarin je feiten zoekt om de aanname te bevestigen. Op dat principe werken de moderne medische zienswijzen.

Er is niets belangrijker in de wereld dan vrijheid. vrijheid is het waard om opofferingen voor te doen. Het is het waard om er je baan voor te verliezen. Het is het waard om er voor in de gevangenis te zitten. Ik ben liever een vrije pauper dan een rijke slaaf. Ik zou liever sterven in bittere armoede met mijn overtuigingen, dan leven in weelde zonder respect (Martin Luther King)

De sleutel tot het vinden van een gelukkig evenwicht in het moderne leven is eenvoud.

Het leven is zo eenvoudig, maar de mensen hebben het zo vreemd ingewikkeld gemaakt.

Er is pas vrede in je hoofd als je bereid bent om dat wat pijn doet – dat wat je afstoot of tegenstaat – te ontvangen en te doorleven. Helen betekent iets heel maken, het accepteren van alle delen van onszelf, niet alleen de delen waar we blij mee zijn, maar alles van onszelf. Liefde en bewustzijn zijn jouw vrienden. Hoe minder routine, hoe meer leven. De betoverende dynamiek van het ‘echte’ leven ligt precies hierin: Dat elk eindpunt onherroepelijk leidt naar een nieuw begin.Intuïtie is iets zeker weten maar niet weten waarom. 

Draai je gezicht naar de zon en je schaduw zal achter je vallen. Ieder heilige schrift is gemaakt voor de mens, de mens is niet gemaakt voor het heilige schrift. Daarom overtraden grote leraren als Jezus of Boeddha de heilige schriften. Een goed gesprek leidt altijd naar vriendschap. Alleen in helder water zie je de diepte. Het kleinste wordt groot als je het met liefde doet. Wie zichzelf kent, veroordeelt niemand. Je betaalt voor perfectionisme een hoge prijs, je kunt niet perfect zijn en tegelijkertijd authentiek en eerlijk.

Perfectionisme (perfect werk, huis, huwelijk, kind e.a.) leidt je weg van je emotionele leiding en spoort je aan om goed te zijn, in plaats van te kiezen om gelukkig te zijn.

Goed en fout zijn filosofische polariteiten binnen een menselijk waardesysteem dat niets met de ultieme werkelijkheid te maken heeft. Bedrog schaadt de bedrieger meer dan de bedrogene. Laten we elkaar altijd ontmoeten met een glimlach, want de glimlach is het begin van liefde. Een fysieke beperking maakt het leven soms moeilijk, een vooroordeel maakt het leven onmogelijk. In het leven ben je voor jezelf een raadsel, maar na je dood weet iedereen opeens hoe goed je was. Hadden ze het maar eerder verteld. Tussen het volhouden door mag je best even uitrusten. De liefde voor de dieren verhoogt het culturele niveau van de mens.

Het onvermijdelijke gevolg van persoonlijke groei is dat je anderen zal ontgroeien. De mens heeft zijn verstand niet meegekregen om stress te veroorzaken maar om zich van stress te bevrijden. Mensen hebben elkaar nodig. Relaties vormen de grootste attractie in het pretpark van het leven. Met woorden is het als met zonnestralen; hoe feller ze zijn, hoe dieper ze branden. Elke Ja houdt een Nee in. Elke positieve keuze betekent dat je iets anders moet laten vallen.

Ik ben liever gek en gelukkig dan serieus en verbitterd. Ik ben er nog niet, maar ik ben verder dan ik gisteren was. Geluk zit niet in het veranderen van hoe je nu bent, geluk zit in het ontspannen van hoe je nu bent. Leer te beseffen wat je hebt, voordat de tijd je laat beseffen wat je had. Je kunt alles bereiken, maar niet alles tegelijk. Onderschat mij niet. Ik weet meer dan ik zeg, denk meer dan ik spreek, en constateer meer dan jij realiseert. Een lach is een eenvoudige manier om er mooier uit te zien. 

Alles waar je ogen van gaan sprankelen, moet je doen. Ik kan multitasken en stel altijd meerdere dingen tegelijk uit. Als je doet wat je leuk vind, dan hoef je nooit meer te werken. Leer kalm te blijven, niet alles verdient een reactie. Het verleden kun je niet meer veranderen, maar wel de toekomst. De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent. Vanuit innerlijke rust krijg je het meeste gedaan. Als het leven jou laat struikelen, maak er een salto van. Het leven gaat niet over wat we hebben, maar over wie we zijn.

Je betaalt voor perfectionisme een hoge prijs, je kunt niet perfect zijn en tegelijkertijd authentiek en eerlijk. Perfectionisme (perfect werk, huis, huwelijk, kind e.a.) leidt je weg van je emotionele leiding en spoort je aan om goed te zijn, in plaats van te kiezen om gelukkig te zijn.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *