Hyperacusis en tinnitus of oorsuizen .

Hyperacusis en tinnitus of oorsuizen

Hyperacusis en tinnitus of oorsuizen

Hyperacusis is niet zo bekend in onze maatschappij en komt vaak voor. Hyperacusis is een overgevoeligheid voor externe geluiden. Het is een vervelend symptoom, evenals tinnitus of oorsuizen, waarbij juist interne geluiden klachten gaan geven. Hyperacusis kan voorkomen in combinatie met tinnitus of oorsuizen. Beide symptomen hebben een gelijkaardige psychische achtergrond. Tinnitus kan veroorzaakt worden door oorsmeer, oorontsteking, geluidstrauma, de ziekte van ménière en eventueel ontsteking van het evenwichtscentrum door het Epstein Barr virus gekend van de mononucleose of de ziekte van pfeiffer. kusjesziekte. Een hevige keelontsteking dat je ooit hebt meegemaakt in je leven kan ook het Epstein Barr virus zijn geweest.

Mensen met hyperacusis ervaren veel geluiden als te sterk, onaangenaam of zelfs pijnlijk omdat hun tolerantie voor geluid is afgenomen. Hun gehoor werkt in de meeste gevallen normaal, maar de geluidsimpulsen worden als te luid waargenomen en geëvalueerd in de hersenen. Voor deze mensen zijn heel gewone geluiden vaak niet te verdragen. Denk bijvoorbeeld aan het doortrekken van een toilet, het gerammel van de afwas, spelende kinderen, een muziekje en dergelijke meer. Hyperacusis kan zowel plots als geleidelijk ontstaan. Meestal doet het zich aan twee oren voor. Blootstelling aan te harde geluiden dat Gehoorschade veroorzaakt kan oorzaak zijn, evenals hoofdletsel zoals whiplash, gebruik van bepaalde medicijnen maar ook het onvoorzichtig uitspuiten van het oor kan hyperacusis veroorzaken. Gewone geluiden zijn voor deze mensen echt niet te verdragen.

Zorg voor aangenaam omgevingsgeluid

Bij hyperacusis is het van belang zich steeds bloot te blijven stellen aan normaal (prettig) omgevingsgeluid. Vermijden van geluid of het dragen van oordoppen lijkt hyperacusis in de meeste gevallen in de hand te werken. Wel dient excessief luid geluid vermeden te worden.

Raar maar waar, stilte is voor de ene persoon een zegen, terwijl het voor de ander juist de klachten verergert of een ware nachtmerrie wordt. Dit geldt ook bij tinnitus of oorsuizen.

Want zonder omgevingsgeluid klinken andere geluiden veel sterker, te vergelijken als het ‘s nachts muisstil is dat je dan meer hoort. Zowel bij hyperacusis als tinnitus is de omgeving opvullen met geluid soms een oplossing. Een rustgevend muziekje of zacht aangenaam geluid verlaagt sowieso het contrast met de storende geluiden.

Wat kun je doen?

Wat kun je zelf doen bij tinnitus of oorsuizen en hyperacusis of overgevoeligheid voor geluid? Allereerst meer ontspannen, stress is een belangrijke factor die de gehoorzenuw over activeert. De nervus vagus zorgt ervoor dat het lichaam zich kan ontspannen, maar kan door de stress en angst niet optimaal functioneren. Om te ontspannen bestaan er verschillende ademhalingstechnieken, waarbij er meer zuurstof naar je lichaamscellen en de hersenen kan gaan. Ademhalingstechnieken zorgen vooral dat je vooral beter kunt gronden. Daarmee creëer je meer contact met jezelf en verdwijnt angst. Wanneer u uw lichaam gezond houdt, jouw geest actief door positieve dingen, en ervoor zorgt dat uw hersenen afgeleid worden door een leuke, interessante activiteiten, zal je minder last ondervinden. 

De tinnitus varieert, het is niet omdat het vandaag een heel lastige dag is, dat het morgen geen betere dag kan zijn. Er is één belangrijke tip die u zeker in acht dient te nemen – hoe verleidelijk het ook is: gebruik géén gehoorbescherming in alledaagse, normale geluidssituaties in de hoop dat u op die manier tinnitus en hyperacusis kan blokkeren.

Overactiviteit van neuronen of zenuwcellen

Tinnitus en hyperacusis gaan gepaard met abnormale neurale activiteit in het centraal gehoororgaan. Deze abnormale activiteit wordt in het limbisch systeem (emotioneel centrum in de hersenen) dat emoties reguleert, als negatief bestempeld. Daardoor ontstaat er een “vecht of vlucht” reactie: Je maakt je zorgen en je wilt het niet meer horen. Deze emotionele reacties houden de abnormale neurale activiteit in stand of versterken het. Het gevolg is dat de tinnitus continu hoorbaar is. Tinnitus heeft dus meer te maken met het limbisch systeem en emotionele reacties dan met het auditieve systeem. Tinnitus en hyperacusis zijn heel nauw verbonden met alles wat er in je emotionele wereld gebeurt. Tinnitus of oorsuizen kan moeilijk te verduren zijn, maar geloof me: hoe beter jij je voelt, hoe minder last je ervan hebt.

Het limbisch ofwel het emotionele systeem is volledig verbonden met de spijsvertering. Dus verzorg ook je spijsvertering met zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat. Gebruik veel specerijen. De spijsvertering is ook verbonden met het emotionele systeem in de hersenen.

Onthoud: Sinds je oren waarschijnlijk een zwakke plek van je zijn, kunnen ze functioneren als een alarmbel van problemen die zich ergens anders in jezelf afspelen. Als je tinnitus dus abnormaal hard is, vraag je dan eens af wat er aan de hand kan zijn. Heb je last van stress op je werk of bij je studie? Vergeet je af en toe eens rust te nemen? Al die zaken kunnen een impact hebben op je mentale gesteldheid en kunnen zich manifesteren als een fysiek probleem. Sommige mensen hebben vaak last van hun nek als ze gestrest zijn, anderen hebben rugproblemen of zijn kortademig, maar jij hoort waarschijnlijk je innerlijke misère in de vorm van tinnitus of hyperacusis.

Andere hulpmiddeltjes

Laat je helpen om rust en ontspanning te vinden. Wat zeer belangrijk is om voor jezelf te kiezen dingen te doen die je aangenaam en echt wilt doen waar je voldoening uit krijgt.

Je kunt thee zetten van gelijke delen smeerwortel, kaneel en kamille, en drink dit twee tot driemaal daags. In de literatuur vond ik dat een extract van de stinkende Ballota nigra sterk ondersteunend werkt bij oorsuizen. Andere kruiden die de hersen bloedcirculatie verbeteren zijn Gingko biloba, Olea europeae,  Rosmarinus officinalis. Deze laatste is rozemarijn en een smaakmaker voor vele gerechten en heeft een positieve invloed op oorsuizen.

In de ayurveda gebruiken ze knoflookolie, en dat is goed werkzaam; neem één eetlepel sesamolie in een pannetje en doe er een teen fijngehakte knoflook erbij. Verwarm tot de knoflook een beetje bruin is geworden en laat haar vervolgens afkoelen. druk tijdens het verwarmen de knoflook in de olie. Zo komen de geneeskrachtige eigenschappen vrij en kunnen door de olie worden opgenomen. Knoflookolie op lichaamstemperatuur in en rond het oor inmasseren. Gebruik 5 à tien druppels. Dit zal het gehoorvermogen van de gehoorzenuw sterk verbeteren. Je kunt ook enkele druppels kruidnagelolie verdunnen in een eetlepel sesamolie, en het gehele gebied in, rond en buiten het oor en de slapen mee inmasseren. 

Je kunt met een oordruppelaar ook enkele druppeltjes olie in het oor laten lopen. Neem daar tijd voor. Ga op je zij liggen en trek aan het oorlelletje, zodat de olie er goed in kan lopen en blijf een vijftal minuten liggen in dezelfde houding. Dek het oor af met een katoenen doek, en draai je voorzichtig op je andere zijde, en doe dezelfde procedure met het andere oor. Na vijf minuten draai je op rugzijde en blijf nog enkele minuten liggen alvorens op te staan. Dit inoliën van de oren wordt in de ayurveda karna purana genoemd en is eveneens werkzaam bij oorpijn, hoofdpijn, nekpijn en kaakpijn. Nooit knoflookolie in de gehoorgang druppelen als je een oorontsteking hebt.

Voeding bij tinnitus en hyperacusis

Vermijd rauwkost, alcohol en andere stimulerende zaken, bonen, droge noten, soja, melk en zuivel. Alle voeding dat afkoelend inwerkt op je maag en lichaam kun je beter vermijden.

Koude dranken en koud voedsel in het algemeen vermijden, ook als het warm weer is. Eveneens koolzuurhoudende dranken, rauwe geperste groentesappen,en sinaasappelsap zijn af te raden. Eet veel verzadigde vetten zoals geklaarde boter of kokosolie. Dit verbetert de spijsvertering en beschermt het darmslijmvlies. Verzadigde vetten zijn antioxidant en beschermen het zenuwweefsel tegen toxines en virale aanvallen. Als je brood eet, gebruik veel verzadigd vet zodat de zetmelen beter kunnen verteren. Kunstmatige zoetstoffen en geraffineerde suikers gaan de zenuwen over stimuleren en zijn beter te vermijden. Kunstmatige zoetstoffen en lightproducten zijn eveneens uit den boze, ze putten de pancreas, bijnieren en de schildklier uit met aanhoudende vermoeidheid tot gevolg. Dit verstoort de spijsvertering grondig waardoor er tekort aan energie ontstaat om emotionele zaken te verwerken. Tevens worden deze chemische voedingszaken en toxines voeding voor tal van herpesvirussen zoals het Epstein Barr virus of het humaan papillomavirus enzovoort. 

Geraffineerde oliën, margarine, minarine, enfin alle industriële heerlijk smakende vetsoorten die zeer veel diëtisten aanprijzen, zijn schadelijk voor het zenuwweefsel, en puur vergif voor het lichaam. Ze verstoppen als het ware de celmembramen en receptoren waardoor lichaamscellen en zenuwcellen in paniek raken en beschadigd worden. Ze zijn vele malen giftiger voor het lichaam dan geraffineerde suikers en tevens kankerverwekkend. Bij oorsuizen en hyperacusis mag je absoluut geen industrieel bewerkte oliën of andere vetstoffen gebruiken. Laat ze staan in de supermarkten.

Relatie met herpesvirussen

Bij Tinnitus is een verband met herpesvirussen zoals het Epstein Barr virus dat zich heeft genesteld in het zenuwkanaal van het middenoor. Het nestelt zich in het labyrint van het Binnenoor en veroorzaakt daar een ontsteking en trilling op het gehoor en evenwichtszenuw.

Virale omhulsels en andere nevenproducten van dit virus zijn zeer toxisch voor het zenuwweefsel. Het virus probeert de nervus vagus, evenwichtszenuw en de gehoorzenuw te infecteren. In veel gevallen gaat het lichaam proberen deze virussen en hun virale giftige afvalstoffen met calcium te omhullen. Zo ontstaan de calciumkristallen of calcium steentjes bij draaiduizeligheid en de ziekte van Ménière dat eveneens een oorzaak is van tinnitus of oorsuizen. Het gaat om hetzelfde virus. De nervus vagus is de belangrijkste zenuw van het parasympathisch zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel maakt deel uit van het autonome zenuwstelsel. Deze zenuw is actief als we ons in rusttoestand bevinden en we kunnen ontspannen. Deze zenuw stimuleert alle opbouwende en verzorgende lichaamsfuncties, waaronder de spijsvertering, doorbloeding, uitscheiding reststoffen en het ontgiften van het lichaam. Ik heb al verschillende video’s gemaakt over herpesvirussen en hun levensstadia. Eventjes scrollen op mijn fb pagina of kijken op you tube onder mijn naam.

Industriële giftige toevoegingen

Veel industriële chemische toegevoegde stoffen aan de voeding zijn in eerste instantie giftig en worden voedsel voor deze virussen. Bovendien veroorzaken deze chemische toevoegingen zoals E-nummers, additieven en bewaarmiddelen aan ons voedsel oxidatieve stress waardoor er meer productie is van negatieve adrenaline. Deze negatieve adrenaline zal herpesvirussen in latente staat wakker maken en activeren. Ze haasten zich naar de kleine beschadigingen op de nervus vagus en andere zenuwen, en als dit lukt , kan dit gebied zoals bijvoorbeeld de gehoorzenuw jarenlang ontstoken blijven. Deze kleine beschadigingen ontstaan door virale neurotoxines en andere toxines en industriële voeding. Als gevolg hiervan kun je een relatief klein letsel hebben dat voortdurend blijft oplaaien en constante ruis geeft. Bij een geluidstrauma kun je ook beschadiging krijgen op de gehoorzenuw en tegelijkertijd een opstoot van adrenaline, ook hier haasten de wakker geworden herpesvirussen zich naar de gehoorzenuw om daar ingekapseld te worden en ontstekingen te veroorzaken. Het kan zijn dat bij hyperacusis ook een herpesvirus achter zit, maar deze informatie heb ik niet gevonden.

De schildklier

Al het voorgaande is eveneens van toepassing op de werking van de schildklier. Het verschil is hierbij dat problemen met de schildklier het virus in zijn derde levensstadia is geëvolueerd, bij tinnitus is het virus naar zijn vierde stadia geëvolueerd. Het tweede stadia van dit virus is gekend onder de ziekte van Pfeiffer of mononucleose. Het eerst stadia zitten deze virussen latent in bloedcellen en zijn voorlopig nog niet door medische testen te vinden en op te sporen. In een lichaam dat vervuild is, is je immuniteit ook niet in staat deze virussen te ontdekken. ze groeien tot grote legers uit. Dus je weet het niet of je deze virussen hebt. Weer een extra reden om je lichaam elke dag te zuiveren en te ontgiften samen met het cultiveren van meer ontspanning en rust, zodat de immuniteit goed kan blijven werken. Want je immuniteit dat met goed zongerijpt biologisch voedsel wordt gevoed is uiteindelijk in staat om het virus te ontdekken tijdens al zijn levensstadia en te vernietigen. Maar daarvoor moet je ook emotioneel evenwichtig zijn.

Het emotionele aspect

Nu zijn we aangekomen aan het emotionele aspect van tinnitus en hyperacusis. Het gehoor staat symbool voor het luisteren naar je diepste zelf, het openstaan voor je innerlijke wijsheid. Kortom de diepten in jezelf ervaren, je vertrouwd voelen in je zelf; Angst kan pas verdwijnen als jij je vol eigenliefde openstelt naar je diepe gevoelswereld, naar je intuïtieve kern. Het is belangrijk dat we leren luisteren naar innerlijke signalen die je ontvangt als reactie op indrukken uit de buitenwereld. Veel oorproblemen ontstaan door het negeren van je innerlijke stem. Bij hyperacusis vervolg je een levensweg in functie in plichtsbewustzijn, en doe je handelingen volgens regels en wetten, terwijl dit niet absoluut niet strookt met je innerlijke autonomie, vertrouwen, liefde en weten. Er ontstaat een soort innerlijk conflict doordat je iets of iemand over jezelf plaatst en dat jij je schuldig voelt om jouw zogezegde fouten ten opzichte van dit gezag of iemand die je boven jezelf hebt geplaatst. Je creëert dit om niet zelf alle verantwoordelijkheid en angsten te moeten dragen, maar je zit wel gevangen in deze toestand. Spring uit deze gevangen greep, kom in je eigen menszijn van vlees en bloed. Leef naar de liefdevolle kern in jezelf, erken je autoriteit in jezelf en stel je niet meer ten dienste van een gezag of persoon om jezelf niet alle verantwoordelijkheid en bijbehorende angsten te moeten dragen.. Wees niet koud, hard noch streng naar jezelf toe.

Help jezelf in het uitwissen van oude indoctrinaties en wetten of groepseisen die niets met het écht leven en vreugde te maken hebben en die slechts de mens tot slachtoffer, zondaar of schuldige veroordelen en dat doet pijn. Het geluid van hyperacusis vraagt je nu om in het liefdevolle gezag van je aardse zelf te landen.

Bij tinnitus of oorsuizen zit je opgesloten in je eigen donkere negatieve gedachtewereld. Een weerstand, koppigheid en angst om naar je eigen diepste innerlijke zelf te luisteren. Je wilt het mooie in jezelf niet horen. Je fixeer je dikwijls op de duistere kant van de wereld. In feite een soort weerspiegeling van je eigen pessimistische levensvisie. Je botst met anderen, je bent niet helemaal eerlijk met jezelf. Jij vliegt van hier naar daar met je gedachten, maar gevoelsmatig ben je koud en hoekig, je verwarmt je jezelf met het vuur van vreemde zaken buiten jezelf. Je verhindert jezelf om soepel en vreugdevol vanuit je hart te leven. Er wordt bewustwording en ompoling gevraagd. Blijf aanwezig bij de realiteit en ontdek nu het mooie in jezelf, in het leven. Geloof in de kracht van je eigen goedheid en durf liefde en ware levensvreugde in plaats van angsten in je leven toe te staan.

Laat die weerstand varen tegenover je innerlijke zelf, bouw je leven niet op duistere vooroordelen, erken het mooie in jezelf en in anderen. Buig een keer soepel door in plaats van eigenzinnige en kortzinnige wijze het best te weten. Luister niet naar destructieve invloeden uit je omgeving of opvoeding., maar stel je open voor de verscheidenheid aan mensen en hun verhaal. Luister naar je hart, en kijk even naar het mooiste in het leven.

Wordt flexibeler en zachter naar jezelf toe, wees mededogend naar jezelf, begrijp je eigen lijden. Richt je binnenwaarts zonder de rechter te spelen. Wees zacht voor jezelf en bouw je leven positief op.

Dank je voor het lezen en ik wens jou een mooie dag toe.

 

Groet, 

 

Daniel

Meer energie, met minder moeite in 30 dagen

Ik heb een programma ontwikkeld om je lichaam op een natuurlijke wijze te ontgiften waardoor je meer energie krijgt en je lichaam terugkeert naar zijn natuurlijke constitutionele gewicht zonder dat je ‘moet afzien’ door diëten of vermageringskuren die eigenlijk maar één ding doen: jouw spijsvertering telkens ontregelen.

In dertig dagen geef ik jou gemakkelijk te implementeren tools om je lichaam te zuiveren en een energieboost te geven. Elke dag krijg je specifieke oefeningen om de darmperistaltiek te verbeteren gecombineerd met ademhalingstechnieken. En elke dag wordt er een specerij in de kijker gesteld gevolgd met tal van tips om je lichaam te zuiveren.

Online College

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *