Iedereen kan last van migraine krijgen op elke leeftijd

Migraine

Algemeen hebben vrouwen meer last van migraine dan mannen. Doordat er verschillende vormen van migraine en vele verschillende symptomen met een grote variatie van ernst bestaan, beleven patiënten migraine aanvallen op verschillende manieren. Prikkelgevoeligheid en een verminderd denkvermogen zijn wel symptomen die wel bij vrijwel alle patiënten en vormen van migraine voorkomen. Vaak wordt normaal naar een gesprek luisteren bijna niet meer mogelijk en neemt het denkvermogen af, zodat tijdens een migraineaanval ergens over nadenken bijna niet meer mogelijk is. Het zien van lichtflitsen, misselijkheid en soms aanvallen van flauwte gebeurt ook veel. De meeste mensen met migraine gaan dan het liefst in een rustige donkere kamer in bed liggen. Een aanval van migraine kan enkele uren tot een paar dagen duren. Het kan je dagelijkse leven echt in de war brengen, met het gevoel dat ze hun leven om hun hoofdpijnen heen moeten plannen.

Oorzaken leren ontdekken en vermijden is de oplossing, maar dat is niet eenvoudig omdat migraine meestal veroorzaakt wordt door een combinatie aan factoren. Ik wil daarmee zeggen dat je niet mag stoppen met het zoeken naar de oorzaak. Het kan best zijn als je te weinig slaapt en veel stress hebt, maar verder gezond eet en een natuurlijke levensstijl op nahoudt, dat je geen migraine gaat ontwikkelen. Maar eet je zuivel en eieren en heb je een opstapeling van zware metalen in je lichaam dan zal de combinatie stress, te weinig slaap, zware metalen en zuivel-eieren een migraineaanval veroorzaken. Afvalstoffen en toxines zoals zware metalen en dioxines zijn grote triggers om migraine uit te lokken.

Lichaamshouding: 

Een doorgezakte rug waardoor de schouders naar binnen komen waarbij het hoofd steeds recht wilt staan geeft een extra belasting in de nekwervels. Bedenk dat een mens altijd recht voor zich uitkijkt. Dat geeft een soort knik in je nek. Weet dat de hersenstam en de atlas zeer gevoelige plaatsen zijn. Door de ingezakte schouders komt het hart komt onder druk te staan. Dit alles kan cervicale zenuwen knellen en hun werking verstoren met migraine tot gevolg. Met yoga kun je op lichaamsvriendelijke manier de natuurlijke lichaamshouding cultiveren om veel klachten te herstellen. Een hersenschudding, of ontsteking van het hersenvlies (virus bv), een beroerte, hersencyste, TIA of microberoerte, en andere aandoeningen in de hersenen kunnen ook aanleiding zijn tot migraine. Als deze factoren zijn uitgesloten en je medisch verleden niets te vinden is met hersenen en de wervelkolom dan heb je eerder een mysterieuze aandoening dat migraine uitlokt. We gaan even kijken hoe het zit met de spijsvertering.

Slecht werkende spijsvertering:

Verstopping colon transversum, meer bepaald in de rechterdraai van de dikke darm, verstopte galwegen lever, nierstenen, verdikking en verzwakking wanden bloedvaten, megacolon, constipatie en medicijnen zijn grote triggers die migraine en clusterhoofdpijn kunnen veroorzaken. Door in eerste instantie je spijsvertering  te stimuleren en te ontgiften kun je al veel narigheid voorkomen. Afvalstoffen en Toxinen opstapeling tussen de darmvlokken dikke darm of colon (dikke darm heeft veel reflexpunten) verstoren de reflexpunten. Deze reflexpunten veroorzaken zenuwimpulsen naar het verlengde merg onderkant van het hoofd  (medulla oblongata) en stimuleren daar vitale centra. Een van deze centra bestuurt de vernauwing en verwijding bloedvaten. Overstimulering door afvalstoffen in de dikke darmen liggen dikwijls aan de basis om een plotse tijdelijke vernauwing, en verwijding van de bloedvaten te veroorzaken met migraine aanvallen tot gevolg.

Virussen bestaan niet, het zijn exosomen

Het is nog niet aangetoond dat er virussen bestaan volgens de gouden standaard en getoetst aan de vier postulaten van koch. Wat zijn het dan wel? Het zijn exosomen of globulines met DNA/RNA, stukjes erfelijk materiaal. Virus komt uit het Latijn en betekent ziektegif. Exosomen brengen ziektegif naar buiten de cel. Exosomen geven ook boodschappen door aan andere cellen in het weefsel, vooral cellen die hun levensstadium volbracht hebben en naar het proces van apoptose evolueren. Apoptose is de gereguleerde celdood waarbij exosomen een voorname rol in spelen. Het verschil tussen een virus en een exosoom is dat het virus niet bestaat, maar in consensus 30.000 tot 40.000 basenparen nucleotiden heeft. Een exosoom bevat tussen de 10 en 40 basenparen nucleotiden (genen) Weet dat je eerst beschadigd weefsel hebt alvorens je kunt spreken van geactiveerde exosomen door het lichaam.

Ook cellen en weefsels die beschadigd worden door intoxicatieschokken of andere biologische schokken, ik denk aan trauma’s bijvoorbeeld moeten hersteld worden. Het lichaam activeert microben en exosomen voor dit grote schoonmaak- en herstelwerk goed te laten verlopen. Door zware metalen, zwaar giftige stoffen en biologische conflicten zoals territoriumconflicten (het gevoel vast te zitten) en andere conflicten kunnen zenuwcellen ook beschadigd worden. Exosomen spelen een rol in de ontstekingsprocessen die voorkomen bij MS, ALS, Fibromyalgie, lupus, ziekte van lyme enzovoort. Maar ook migraine door de ontstekingen op het centrale zenuwstelsel. Het zogezegde zostervirus (gordelroos) kan door dezelfde reden ontstekingen in je nervus trigeminus en/of nervus phrenicus veroorzaken, hetgeen ook kan leiden tot migraine. Heb je ooit klierkoorts of gordelroos gehad dan weet je dat het Epstein barr de schuldige kan zijn van je migraine. 

De oorzaken van de weefselbeschadigingen aanpakken is de eerste grote stap om de weefselbeschadiging te doen stoppen. Volop je lichaam ontgiften en je emoties oplossen en bestaansrecht geven is dus een must. Daarbij de darmflora extra versterken is het enige wat je moet doen om van je migraine af te komen. Dit vraagt wel inspanning, maar is zeker de moeite waard. Specerijen gebruiken en veel verzadigd vet consumeren zoals kokosolie helpen je spijsvertering ontgiften en beter te werken. Alle soorten aandoeningen dat we kennen hebben oorzakelijkheid met problemen in de spijsvertering en de lymfewerking.

Streptokokken in de sinussen

Terugkerende aandoeningen door streptokokken in de sinussen kunnen migraine veroorzaken. Terugkerende aandoeningen in de sinussen is tevens het gevolg van een slecht werkende spijsvertering met een verstoorde darmflora en verminderde maagwerking. Dikwijls worden pancreasenzymen niet goed geactiveerd omdat de gal van de leven van slechte kwaliteit is door verstoppingen in de lever. De darmflora maakt voor 70% deel uit van je algemene gezondheid en zijn detoxsysteem. Verstoring van de darmflora en lymfewerking is oorzaak dat deze aandoeningen moeilijk te genezen zijn. Altijd aan te raden om eerst de darmflora te herstellen. Spijtig genoeg lukt dit niet met antibiotica. Een operatieve verwijdering van beschadigde weefsel geeft slechts een tijdelijke verlichting, de aandoening gaat nadien dubbel zo hard terugslaan omdat de darmflora niet goed werkt. Er wordt ook vergeten om na elke behandeling het lichaam te zuiveren. Antibiotica is ook voeding voor overgroei van microben en het ontstaan van een generatie destructieve bacteriën die zullen toeslaan op de restanten van de dode bacteriën door de antibiotica. Dat zal de zenuwen ook ferm irriteren

Voedingsmiddelen die aanzetten tot migraineaanvallen

Geraffineerde industrieel bewerkte oliën, verteren bijna niet en veroorzaken overal in het lichaam verstoppingen met zuurstoftekort tot gevolg. Ook geraffineerde palmolie is zeer slecht voor je gezondheid. Veel oliën komen bovendien ook van genetisch gemanipuleerde gewassen, denk maar aan koolzaad bijvoorbeeld. Alcohol, chocolade (bewerkte), additieven, smaakmakers en e-nummers in de voeding, geraffineerde zout zoals keukenzout (giftig), melk van koeien en andere dieren, zuivel en kaas (slijmvormend), eieren (onvoldoende maagsappen door verzwakt spijsvertering produceren een toename van ammoniakgas dat het zenuwstelsel irriteert). Gluten uit granen laat bij een verzwakte spijsvertreing het histaminegehalte stijgen. Gefermenteerde voeding doet de spijsvertering en je lichaam verzuren en geeft aanleiding tot migraine. Overmatige consumptie van dierlijke eiwitten heeft eveneens een sterk verzurend effect in je lichaam. Dierlijke eiwitten verzwakken je spijsvertering en veroorzaken eveneens de productie van ammoniakgas dat het zenuwstelsel irriteert. Als je gevoelig bent voor allergieën, probeer de oorzaak te vinden en uit te schakelen. Bij elke allergie wordt er histamine geproduceerd dat migraine kan veroorzaken.

Doorlaatbaarheid van ammoniak

Als gevolg van een beschadigde darmwand gaat ammoniakgas naar de nervus phrenicus en trigeminus (besturen het middenrif). Ammoniakgas gaat doorheen de de myelineschede en hersenbarrière heen om het zenuwweefsel te irriteren. Als het ammoniakgas geconcentreerd voorkomt in de zenuwen ontstaat er zuurstoftekort, worden zenuwcellen beschadigd en gaan de zenuwcellen ontsteken. Het gevolg is dat hersenfuncties worden verstoord. Heb je dan ook nog een herpesvirus (exosoom) dat het vierde stadium heeft bereikt dat zal je hoogstwaarschijnlijk migraine krijgen. Het gevolg is dat hersenfuncties worden verstoord.

Ammoniakgas wordt gevormd als de voeding in de darmen ligt te rotten en gisten. Dit leidt tot opgeblazenheid en andere ongemakken. Aanhoudende stress zorgt dat de kwaliteit van de maagsappen achteruit gaat waardoor voeding niet goed verteert. Stress, angst, onzekerheid, gebrek aan eigenwaarde en twijfel leggen de darmen in de knoop. Dat verhoogt de doorlaatbaarheid van ammoniakgas. De longen worden meer belast om dit gas uit te scheiden.

Tekort aan elektrolyten

Dat zijn ionen die door mineralen zoals ongeraffineerd zout en andere componenten van je lichaamsvloeistoffen worden gevormd. Er moet evenwicht zijn tussen positieve en negatieve ionen. Door de band hebben de meeste mensen een teveel aan positieve ionen. Door regelmatig op blote voeten te kopen kan men positieve ionen afvoeren en negatieve opladen. De nabijheid van een waterval heeft eenzelfde effect. Als je te weinig negatieve ionen hebt kan dit je zenuwstelsel irriteren en migraine veroorzaken. Je hersenen vormen het centrum van elektrische activiteit.

Kokoswater en verse sappen drinken helpen bij evenwichtige verhouding ionen in het zenuwstelsel. 

Andere factoren die migraine kunnen veroorzaken

Stress en negatieve emoties, trauma’s putten bijnieren uit door productie van adrenaline. Deze schadelijke vorm van adrenaline overspoelt je organen en richt schade aan het zenuwstelsel. Hierdoor kan je bloeddruk stijgen die trigeminale zenuwen (hersenzenuwen) gaan aanspannen met migraine tot gevolg.

Ten slotte: menstruatieproblemen, slaapproblemen en te weinig drinken kunnen ook migraine uitlokken.

Vragen over Migraine

Als ik een dagje uit ga, een high tea heb bijv. of naar een leuke lezing ga, kortom…als ik iets leuks en ontspannens doe, slaat bij mij de migraine toe. Zomaar ineens boem is t er. Hoe kan dit??

Dit heeft te maken met adrenaline, van zodra je gaat ontspannen vermindert de productie van adrenaline. Adrenaline heeft de eigenschap om zenuwcellen te activeren (zenuwcellen kunnen ook adrenaline produceren) en de pijngrens te verhogen. Adrenaline maakt je alerter om te kunnen overleven bij gevaar, dat geldt ook als je onder stress staat. Daarbij wordt de productie van endorfine afgeremd, de natuurlijke pijnstiller van het lichaam. Endorfines hebben een reinigend effect en brengt de productie van histamine in balans. Als de hersenen lange tijd overspoelt wordt door adrenaline ontstaan er beschadigingen op zenuwcellen en verstoring in werking van de klieren die hormonen produceren. Daardoor kan de bloeddruk gaan stijgen, waarbij bepaalde zenuwbanen in de hersenen zich gaan aanspannen, migraine is dan het gevolg. Het gebeurt dikwijls als je iets leuks of ontspannends doet dat de migraine toeslaat. Wees bewust dat iets leuks en ontspannends doen in eerste instantie op het fysieke lichaam ervaren wordt, ondertussen kan de geestelijke stress verder aanhouden in de hersenen, waardoor er geen endorfines aangemaakt worden. Ik raad je aan om hulp te zoeken om geestelijke stress te verminderen. Ik geef ook healing. Een andere tip is een gewoonte maken om met je vingers de wenkbrauwen te masseren, dat stimuleert de productie van endorfine.

Wat kun je doen als je migraine hebt om de pijn te verzachten?

Probeer eerst de mogelijke oorzaak te vinden en deze altijd uit te schakelen.

Verder kunnen kruiden en supplementen ook soelaas bieden. Vooral zuiveren van de spijsvertering lever en de gal kan wonderen verrichten. Zongerijpte biologische appels, koriander, papaja”s, hennepzaad, chilipepers, koolsoorten, kaneel, knoflook, gember zijn goede voedingsmiddelen die het hersenweefsel ondersteunen, de spijsvertering verbeteren, toxines verwijderen, zenuwen en spieren ontspannen.

Volgende zaken dien je te mijden als je migraine gevoelig bent: eieren, zuivel, dierlijke melk, gluten, vlees, gefermenteerd voedsel, tafelzout, geraffineerde oliën, E-nummers en andere voedingsadditieven, alcohol, cafeïne en chocola.

Volgende zaken zijn goed bij migraine:

1)-Ester-C: deze vorm van vitamine C ondersteunt de bijnieren en versterkt de algemene gezondheid. Het draagt bij tot de verwijdering van de histamine uit het bloed waardoor er meer zuurstof beschikbaar is voor de hersengebieden waar het nodig is. 

2)-Hoefblad, Petasites  (petadolex) werkzaam bij chronische migraine.

3)-Valeriaanwortel: ontspant de langste zenuw van het lichaam, de nervus vagus. Vermindert tevens hoge bloeddruk die in verband staat met migraine.

4)-Jatamansi of  Nardostachys jatamansi: reguleert en ontspant het zenuwweefsel, werkzaam tegen  stress, en spanningen, onrust.

5)-Glidkruid: ontspant het zenuwstelsel.

6)-Cayennepeper: verlicht pijn en zorgt voor een goede histamine balans. Stimuleert aanmaak endorfines. Leer een glas water te drinken met 1 à 2 theelepels cayennepeper. goed voor het hart.

7)Ginkgo biloba: ontspant het zenuwstelsel en kalmeert allergische reacties door verlaging van de histaminegehalte.

8)-Chrysantenthee: kalmeert eveneens allergische reacties door verlaging van de histaminegehalte.

9)-Moederkruid of Tanacetum parthenium: houdt bij een noodgeval zoals migraineaanvallen, de verwijding van de bloedvaten in balans.

10)-Hoefblad of Petasites: werkzaam tegen migraine door de basofielen (een soort witte bloedcel) te versterken tijdens een migraineaanval. 

11)-Magnesium: vermindert spanningen rondom de nervus trigeminus. Het best uit zongerijpte groenten en fruit in ionische vorm, vermindert angst en stress en kalmeert een overactief zenuwweefsel. Ontspant de bijnieren.

12)-Witte wilgenbast: verlicht pijn en ontstekingen.

13)-Kava-kava of Piper methysticum, familie van de zwarte peper: kalmeert gespannen zenuwen.

14)-Citroenmelisse, Melissa officinalis: revitaliseert en kalmeert het zenuwweefsel en draagt bij tot de regulatie van de insulineproductie. Vermindert ontstekingen en en remt de activiteit van exosomen. Ontgift toxische stoffen dat het zenuwweefsel aantast.

15)-Rozemarijnblad: beschermt de bloedvaten. Antiseptisch. Alleen preventief gebruiken als smaakmaker, niet tijdens een migraineaanval.

16)-Co-enzym Q10: brandstof voor het hart en het metabolisme. Vermindert ontstekingen en verbetert het vermogen van de zenuwen om signalen te versturen.

17)-Riboflavine of vitamine B2: ondersteunt de functie van de zenuwen. Bladgroenten, avocado’s en granen zijn rijk aan deze vitamine. 

18)-Koud kompres op je voorhoofd. Ijsblokjes hebben veel voordelen voor je gezondheid.

19)-Controleer je medicijngebruik, veel medicijnen hebben migraineaanvallen en clusterhoofdpijn als bijwerking.

20)-In de frisse buitenlucht (in de stilte), niet rechtstreeks in de zon met aandacht op een diepe buikademhaling werkt verzachtend

Ik heb mijn migraine volledig genezen door vooral het voedingspatroon aan te passen en biologische conflicten of trauma’s op te lossen en te verwerken.

Wat bedoel je met de ammoniak doorlaatbaarheid?

Ammoniak doorlaatbaarheid wordt dikwijls verward met darmdoorlaatbaarheid en dat is misleidend. Darmdoorlaatbaarheid wil de indruk wekken dat er vooruitgang is geboekt op het gebied van lekkende darmsyndroom. Ammoniak doorlaatbaarheid bestaat echt, ammoniak doorlaatbaarheid heeft te maken of je spijsvertering goed werkt.  Als je iedere hap 30 keer kauwt, heb je veel speekselvorming dat het voedsel vloeibaarder maakt. Tijd nemen en leren genieten van je maaltijd is daarom belangrijk om de eerste fase van je spijsvertering goed te laten verlopen. Dat is puur ayurveda wat ik vertel. Goed gekauwde voeding doordrongen van speeksel komt in de maag terecht waardoor de maagsappen en maagenzymen zich goed in de voedingsbrij kunnen mengen, bovendien is de voeding tot kleine stukjes vermalen door de tanden. Klinkt logisch. Speeksel en maagsappen zorgen ervoor dat koolhydraten en eiwitten kunnen beginnen verteren. Maagsappen en maagenzymen richten zich vooral op de vertering van de eiwitten. Dit proces loopt goed als je over voldoende maagsappen beschikt. Je maag maakt meer maagsappen en -enzymen aan als je geniet van je maaltijd en goed kauwt. Bovendien wordt je er nog eens rustig van. De hippocampus in het limbisch systeem maakt meer anti stresshormonen aan naargelang het aantal keren dat je kauwt. De pancreas wordt gestimuleerd door veel te kauwen. Het gaat betere enzymen produceren om je voedsel verder te verteren.

Bij veel stress, onvoldoende kauwen en een tekort aan maagsappen en maagenzymen (het gevolg van niet genieten) zorgt ervoor dat de eiwitten onvoldoende verteren in je spijsvertering. Met het gevolg dat de dikke darm onverteerde voeding krijgt. Wat ik hier allemaal vertel is uiterst belangrijk om migraine en andere vormen van hoofdpijn te verminderen en jezelf te genezen.

De cellen van het darmslijmvlies kunnen zeer moeilijk voedingstoffen opnemen doordat de onverteerde voeding begint te gisten, in feite begint te rotten. Eiwitten die rotten, en vooral de dierlijke eiwitten (denk maar aan melk, zuivel, eieren, vlees en ook vis) die rotten of vergisten produceren ammoniakgas. Dit heeft tot gevolg dat er opgeblazenheid ontstaat, eveneens kans op uitdroging of andere spijsverteringsklachten. En soms helemaal geen klachten. Maar het blijft hier niet bij. Vooral bij mensen die geen klachten hebben door rottende voeding in hun spijsvertering krijgen achteraf dikwijls de ergste gezondheidsproblemen en zijn zelfs risicogroep tot ontwikkeling van darmkanker. (Darmkanker is mentaal eveneens een onverteerbare brokconflict)

Bij veel mensen gaat de productie van maagsappen en maagenzymen achteruit door tekort aan serotonine (serotonine reguleert de spijsvertering) dankzij de slecht werkende dikke darm, veroorzaakt door rottende voeding. Dit heeft tot gevolg dat de eiwitten van de volgende maaltijd al beginnen te rotten in de maag waarbij er schadelijke zuren gevormd worden veroorzaakt door gebrek aan goede maagsappen en maagenzymen. Het ene versterkt het andere. Brandend maagzuur dat veel mensen kennen wordt door deze conditie veroorzaakt en door te weinig te kauwen. Men neemt dan maagzuurremmers waardoor in feite het probleem zal verergeren.

Het lichaam probeert de slijmvliezen van maag en darm te beschermen tegen de schadelijke zuren door overmatige slijmvorming. Schadelijke zuren proberen de slijmvliescellen weg te branden om zich een weg te banen in het lichaam. Dit probleem moet echt aangepakt worden. Slijmproppen komen dikwijls naar boven, de spijsvertering wilt je daarmee juist beschermen. Spuwt het dan ook uit, nooit inslikken! Soms zakt de slijm af naar de darmen en verstoort de opname van voedingsnutriënten. 

Echter het ammoniakgas gaat gewoon doorheen de slijmvlieslaag van de darmen je lichaam binnen. Het lichaam kan je daartegen niet beschermen. Je moet er alles aan doen om te voorkomen dat de eiwitten gaan rotten in je spijsvertering.

Ammoniakgas dringt de bloedbaan binnen en gaat uiteindelijk naar het zenuwweefsel, ook het zenuwweefsel dat de darmen stimuleert. Denk maar aan de nervus trigeminus of de nervus phrenicus. Dit is een van de oorzaken van migraine, vermoeidheid, malaise, onrust, slechte slaap enzovoort. Ammoniakgas neemt bovendien ook zware metalen mee in het lichaam, beschadigd weefsels en vormt schadelijke neurotoxines worden geproduceerd. Het is ammoniakgas die de meeste schade aanricht bij het lekkende darmsyndroom.

Lekkende darm syndroom waarbij toxines zuren of bacteriën uit de darm lekken heeft eigenlijk niets te maken met infecties of gaatjes  in de dikke en dunne darm. En ook niet de schimmel candida, maar met te weinig maagzuur waardoor de eiwitten niet voldoende verteren en er ammoniakgas wordt geproduceerd.

Te weinig maagzuur ontstaat door overconsumptie dierlijke eiwitten, te weinig kauwen, gebrek aan serotonine en adrenaline. De meeste mensen hebben teveel aan schadelijke adrenaline door stress en emoties, een tekort aan serotonine dat ervoor zorgt dat er voldoende maag- en pancreassappen geproduceerd kunnen worden. Serotonine zorgt ervoor dat de pancreas het hormoon gastrine aanmaakt dat de klieren van de maag activeert voor de productie van spijsverteringsenzymen. Hier kan ook weer een link gelegd worden met bijnieruitputting als gevolg van weefselbeschadiging en ammoniakgas. 

Er bestaan meer dan 50 soorten mengsels van adrenaline als reactie op emoties en situaties. Het teveel stress en emoties vasthouden zorgt ervoor dat de schadelijke adrenaline de productie van maagsappen afremt en de werking van andere organen afremt inclusief je algemene gezondheid en zijn detoxsysteem. Omgekeerd zal adrenaline dat geproduceerd wordt als je verliefd bent samen met oxytocine de maagsapproductie doen toenemen, je voedsel verteert plots veel beter.

Stress en emoties belemmeren de werking van de microbiële flora in je lichaam en de darmen en veroorzaken overgroei van destructieve bacteriën en de gisten tot schimmels. Veel medicijnen veroorzaken ook veel schade aan het maagzuur, een grondige verstoring van de natuurlijke chemische balans in de maag en darmen.

Als je dan nog eens veel bewerkte vetten en oliën aan je voeding toevoegt wordt het schadelijk effect op je maagzuur nog groter, dierlijke eiwitten en bewerkte vetten en oliën verteren zeer slecht. Het maagzuur brandt uiteindelijk op en de maagenzymen verzwakken. Plantaardige eiwitten uit groenten granen en kiemen hebben geen schadelijk effect op het maagzuur. Dit voorkomt de vorming van ammoniakgas.

Maagzuur kun je herstellen door elke dag op nuchtere maag een glas vers sap van bleekselderij of andere groenten uit de familie van de schermbloemigen te drinken. Deze zijn rijk aan natriumverbindingen die gebonden zijn aan sporenelementen en voedingstoffen.

Kunnen Zware metalen ook migraine veroorzaken?

Ja, zware metalen, toxines en dioxines zijn voedingsbodem voor virussen en bacteriën. BIj ontstekingsreacties zal je lichaam sowieso het ijzergehalte in het bloed om die reden naar beneden halen, net genoeg dat je kunt overleven. Opstapeling van zware metalen in de hersenen en de klieren verstoren de elektrische werking en uitwisseling van informatie linker en rechterhersenhelft. Kwik uit amalgaam en vaccinaties, aluminium uit vaccinaties en verpakkingen van voeding, cadmium, koper, lood enzovoort kunnen zich opstapelen in de hersenen en de ontgiftingsorganen (en ziekteverwekkers voeden). Deze opstapeling heeft een schadelijk effect op de werking van de hersenen en organen met een mogelijk gevolg tot migraine. Ook andere toxine opstapeling kunnen migraine veroorzaken in combinatie met andere factoren zoals zuivel, weinig slaap enzovoort.

Elke dag van je leven je lichaam helpen met zuiveren en ontgiften, weet dat het lichaam altijd van binnen proper wilt zijn, een proper lichaam zal optimaal functioneren.

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Prachtig artikel, Daniël. Ik heb geen last van migraine maar je informatie is altijd boeiend en inspirerend. Je bent even niet op FB maar je blogs op je website zijn er wel nog.