Ik ben niet andersdenkend

Oh nee, zeker niet. Ik ben anders omdat ik heb geleerd te denken in contact met mijn intuïtie. Hoe doe ik dat? Gedachte voor gedachte geven wij vorm aan ons bestaan. En wat we aandacht geven zal groeien. Daarom geef ik veel aandacht aan mijn eigen individualiteit en dan nog eens op de eerste plaats.

Ik hoor vaak mensen zeggen dat dit egoïstisch is. Dat zit nu eenmaal ingebakken in onze opvoeding en maatschappij, die zegt: je doet het voor een ander. Maar ik doe het niet voor een ander, ik doe het voor mezelf omdat ik dat waard ben.

Mijn individualiteit kan pas een ander helpen als mijn levensenergie, die ik als een ‘gouden muntstuk’ heb gekregen bij de geboorte, wordt gebruikt voor wat het bedoeld is: namelijk mijn eigen leven creëren en uitdrukking geven aan mijn missie. Wat ik aan mezelf geef op de eerste plaats, geef ik ook aan anderen.

Maar als ik mijn ‘gouden muntstuk’ gebruik om een ander te helpen, dan moet een ander mij helpen. Zo werkt de natuur niet. Op deze manier kom ik in de dramadriehoek terecht, en dat wil ik vermijden.

Eigenlijk heb ik veel te geven aan mensen, echt heel veel. En alle mensen die voor zichzelf hebben gekozen, krijgen veel van mij. Dit zijn mensen die ook kiezen voor zichzelf en zichzelf op de eerste plaats zetten.

Op het gebied van energie trekt gelijkgestemdheid altijd gelijkgestemdheid aan. Mensen die zichzelf op de eerste plaats zetten, zijn individuen die beseffen dat ze veel te bieden hebben en daarom uit het slachtofferschap zijn gestapt, net zoals ik dat heb gedaan.

Ik voel me geen slachtoffer meer, van niets. Ik heb een gevoel van verantwoordelijkheid gecultiveerd. Daarom geef ik niets aan mensen die ervoor kiezen om in het slachtofferschap te blijven en hun levensenergie altijd gebruiken om anderen op de eerste plaats te helpen.

Wanneer ik mijn aandacht richt op alles wat ik kan geven, geef ik dit eerst aan mezelf. Dit leidt tot een soort van oneindige vermenigvuldiging, waardoor ik zoveel kan geven aan anderen. Velen maken daar dankbaar gebruik van. Maar dit werkt ook in omgekeerde richting, omdat ik vervolgens ook veel van anderen ontvang.

Wat ik wil benadrukken is: “wat ik mezelf eerst geef, geef ik automatisch ook aan anderen”. Het geheim is om niet in het slachtofferschap te blijven hangen. Wanneer je beseft dat trauma’s bedoeld zijn om jou te helpen in je eigen kracht te komen, dan ontgroeit je het slachtofferschap.

Wanneer je niet langer een slachtoffer bent, kom je in contact met je intuïtie. Door een rustige buikademhaling kun je ratio en intuïtie met elkaar verbinden, waardoor je een meerwaarde verkrijgt. Op deze manier begin je jouw eigen leven te creëren zoals je dat wenst, natuurlijk in relatie tot wat er op de agenda van de ziel staat.

Je eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect nemen toe. En dit is precies hoe de natuur werkt: je trekt als een magneet mensen en ervaringen naar je toe die overeenkomen met hoe jij over jezelf denkt, wat je jezelf waard vindt en wat je voor jezelf wenst.

Daarom geef ik mijn gouden muntstuk eerst aan mezelf, om mijn levensenergie op de eerste plaats te plaatsen. Op deze manier kan ik veel geven aan anderen. Dus de uitspraak “je doet het voor de ander” gaat bij mij het ene oor in en het andere oor uit. Ik doe daar niet aan mee.

Het ego en de wil zijn er niet om te beslissen, maar om te verkrijgen wat al besloten is. Het ego en de wil zijn fantastische instrumenten om je leven te creëren. Maar je mag geen slachtoffer zijn, want dan zal het ego en de wil ontsporen. Als je in je kracht staat, kun je met behulp van het ego vele prachtige dingen doen waar iedereen beter van wordt.

Herinner wie je bent

In plaats van ervoor te kiezen om alleen maar te bestaan, moedig ik je aan om het leven te ervaren zoals je het wilt leven.

Ik kies altijd voor handelingen die gebaseerd zijn op liefde. Op die manier kan ik de volledige glorie ervaren van wie ik werkelijk ben en wie ik kan zijn. Het leven heeft slechts één doel, namelijk voor jou en iedereen om de hoogste glorie te ervaren. Alles wat we denken, zeggen en doen, staat in dienst van deze zielswens.

Er is niets anders wat je ziel hoeft te doen, en je ziel wil ook niets anders dan dit. Het wonderbaarlijke is dat dit doel eeuwig is. Een einde impliceert beperking, terwijl het doel van de ziel, van God, juist vrij is van beperkingen.

Als je jezelf op een moment in je hoogste glorie ervaart, ontdek je tegelijkertijd dat er nog een grotere glorie te bereiken is. Dit betekent dat hoe meer je bent, hoe groter je kunt worden, en hoe groter je kunt worden, hoe meer je bent.

Mijn grootste geheim is dat het leven eigenlijk geen ontdekkingsreis is, maar eerder een scheppingsproces. Ik ben mezelf niet aan het ontdekken; ik ben mezelf aan het herscheppen, keer op keer. Ik zoek niet om te vinden wie ik ben, ik zoek om vast te stellen wie ik wil zijn.

In feite is het leven geen leerschool. Het leven is om je te herinneren en te herscheppen wie je bent. Want ik heb ontdekt: als je jezelf niet schept zoals je bent, dan kun je het ook niet zijn.

Je gaat naar school als er iets is wat je niet weet, je gaat er niet naartoe als je iets weet, gewoon om je slimheid te ervaren. Het leven biedt steeds de mogelijkheid om empirisch, op basis van ervaring, te kennen wat je conceptueel al weet. Je hoeft daarom niets te leren om dit te doen. Je hoeft je slechts te herinneren wat je al weet en daaruit te handelen.

De ziel weet te allen tijde alles wat er te weten valt. Voor haar is er niets verstopt of onbekend. Maar weten is niet voldoende. De ziel streeft naar ervaring. Je weet allicht van jezelf dat je vrijgevig bent, maar zolang je niets doet wat die vrijgevigheid aantoont, heb je alleen maar een concept. Je weet allicht van jezelf dat je aardig bent, maar zolang je niet aardig bent tegenover een ander, heb je alleen maar een idee over jezelf.

De ziel heeft altijd het grootste verlangen om het meest verheven concept over zichzelf om te zetten in haar meest verheven ervaring. Tot het moment dat het concept ervaring wordt, bestaat er slechts speculatie.

Ik ben een therapeut zonder enig papiertje of diploma en heb zeer lang over mijzelf gespeculeerd. Begrijp je hoe jong en vernieuwend mijn ervaring is van mijzelf, door te handelen vanuit wat ik weet en te herinneren over wie ik werkelijk ben? Deze blog is mijn levensweg waaruit ik heb ontdekt om authentiek te zijn en te handelen vanuit authenticiteit.

Dat is kracht en uitstraling. Wat ik aan mezelf heb gegeven, geef ik automatisch ook aan anderen. Wat ik nalaat om aan mezelf te geven op de eerste plaats, laat ik ook na te geven aan anderen. Daarom stel ik mezelf steeds op de eerste plaats, want zo kan ik iedereen die dit wenst echt helpen met het ontdekken en herinneren van wie ze werkelijk zijn.

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024