Ik ben tot de ontdekking gekomen dat diabetes, kanker en hartziekten…

weinig met suiker te maken hebben, maar des te meer met bewerkt vlees en geraffineerde oliën en geharde vetten.

Wist je dat de wereldorganisatie een lijst heeft met kankerverwekkende stoffen? Waarschijnlijk wel. Hiertoe behoren ook sigaretten, asbest en plutonium. De Wereldgezondheidsorganisatie zet bewerkt vlees en rood vlees op de lijst met kankerverwekkende stoffen.

Bacon en worst is kankerverwekkend, er is een duidelijk verband tussen bewerkt vlees en de toename van kanker. Hotdogs en bacon kunnen zelfs even gevaarlijk zijn als het roken van sigaretten. Een portie vleeswaren per dag vergroot het risico op darmkanker. Alles wat we eten kan invloed hebben of je al dan niet kanker krijgt. Ik dacht niet dat ik vroeger veel bewerkt vlees at, tot ik me realiseerde dat tot bewerkt vlees ook hotdogs, bacon, worst, salami, ham, peperoni, vleesbeleg en andere vleeswaren behoren. Alles wat ik vroeger altijd heb gegeten. Gelukkig ben ik al 20 jaar vegetariër. Op die manier hou ik de gruwelpraktijken op dieren (achter de schermen) niet in stand, omdat ik vegetariër ben. Ik heb dierlijke eiwitten absoluut niet nodig om gezond te zijn met veel levensenergie.

Als bewerkt vlees hetzelfde label krijgt als sigaretten, asbest, hoe kan het dan legaal zijn dat kinderen dit eten? Ik dacht dat dit nieuwe informatie was, maar veel van deze onderzoeken bestaan reeds meer dan vijftig jaar. Als ik de website bezoek van kankerverenigingen, of de website van verenigingen over diabetes en hart- en vaatziekten schrok ik, want deze informatie stond niet op hun pagina. En wat nog schokkender was, op hun Eet-gezond-pagina werd zelfs voedsel op de lijst met kankerverwekkende stoffen aangeraden. Voedsel zoals bewerkte kalkoen en vlees in blik. Dit is nadat de Wereldgezondheidsorganisatie meer dan 800 onderzoeken had bestudeerd en bewerkt vlees met kanker had gelinkt.

Ik was altijd bezorgd over kanker, mijn moeder (49) en andere familieleden zijn er aan gestorven. Zou het anders gelopen zijn als zij hadden geweten van de link tussen hun eetgewoonten en deze vreselijke ziekte? Tegenwoordig is één van de drie sterfgevallen het gevolg van kanker. Eén op de drie diabetes en hart-en vaatziekten, twee op de drie overgewicht. Toen mijn moeder was gestorven wist ik nog niet veel over ziekten en voeding. Ik ben geneeskunde beginnen studeren, nu reeds meer dan 20 jaar om de leugens te ontmaskeren die persistent in stand gehouden worden en die de meeste mensen dus niet weten. Ik moet eerlijkheidshalve ook vermelden dat onopgeloste emoties en biologische schokken ook een belangrijke oorzaak zijn van deze vreselijke ziekten.

Na 20 jaar studie over geneeskunde en voedsel ben ik tot de ontdekking gekomen dat diabetes, kanker en hartziekten eigenlijk zeer weinig met suiker te maken heeft (behalve geraffineerde koolhydraten). Maar des te meer met bewerkt vlees en geraffineerde oliën en geharde vetten, voedingsstoffen die in de natuur dus niet voorkomen, maar gecreëerd worden door de voedingsindustrie. De meeste kinderen hebben als ze 10 jaar oud zijn al tekenen van vetopbouw in hun aderen. Dat is de eerste fase van atherosclerose en leidt tot hartaanvallen, diabetes en beroertes.

We behandelen zieke mensen. We houden ons niet bezig met het voorkomen dat mensen ziek worden. Al die chronische ziekten, ik maak me zoveel zorgen. Maar wat de risico’s betreft, is voedselkeuze belangrijker dan niet roken. Als ik één ding duidelijk kon maken aan degenen die op zoek zijn naar de oorzaak van diabetes, verstopte aders, hoge bloeddruk en obesitas, zou ik het kort en krachtig doen. Het is het voedsel, het is wat we eten! (en een negatieve emotionele lading).

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *