Ik heb er weer zin in om blij te zijn, jij ook?

Als je spreekt vanuit je verstand, luisteren mensen met hun verstand. Als je spreekt vanuit je hart, luisteren mensen met hun hart.  In welke situatie wij ons ook bevinden, het is altijd mogelijk deze met een positieve houding te benaderen. Richt je niet op mensen die je irriteren maar op mensen die je inspireren. Een goede manier om jouw succes te meten, is het aantal mensen dat je gelukkig hebt gemaakt. Ware vriendschap is onmogelijk zonder gelijkheid. Stop met je af te vragen of je goed genoeg bent. Besluit dat je het bent. Het leven draait om fouten. Want dit zijn kansen om te veranderen en te groeien.

Het is niet verplicht te antwoorden als iemand om ruzie vraagt. Geef jezelf elke dag een compliment. Niemand weet beter hoe hard jij je best doet. Durf een afwijkende mening te hebben. Elke waarheid was eens een zonderlinge opvatting. Hoe hoger je een berg beklimt, hoe harder de wind waait. Het gaat er niet om de duisternis kwijt te geraken, het gaat erom om het licht binnen te laten. Vraag je niet af waarom anderen je pijn doen, maar vraag je af waarom je het toelaat. Als je jezelf blijft aanpassen om mensen niet kwijt te raken, verlies je jezelf. Vandaag is de dag met een nieuwe keuze : hou van jezelf en maak je blij. De relatie die we hebben met onszelf beïnvloedt in hoge mate de relatie die we hebben met de wereld. Het nieuwe begint pas na aanvaarding van het oude. Houd vol. Iedere kunstenaar is ooit begonnen als amateur.’

Niet wat je bent is wat je beperkt, maar wat je denkt dat je niet bent beperkt je. De waarheid van wat men zegt, schuilt in wat men doet. Wees niet jaloers op anderen. Wie jaloers is, zal nooit innerlijke vrede bereiken. Voordat je spreekt, leid jouw woorden door drie poorten: 1. Zijn ze waar? 2. Zijn ze nodig? 3. Zijn ze vriendelijk? De tijd rent niet; wij vergeten stil te staan. Sommige regels zijn niets anders dan oude gewoonten die mensen niet durven te veranderen. Een vriendelijk gezicht geeft overal licht. Laat het idee varen dat je iemand moet worden. Je bent al een meesterwerk. Je hoeft het slechts in te zien, te beseffen. Je bent fantastisch! Succes in je werk is onmogelijk zonder plezier in je werk.

De psychologische conflicten van de ouders worden de biologische conflicten van het kind. Er zijn feitelijk twee dingen, wetenschap en opinie; de eerstgenoemde brengt kennis voort, de laatste onwetendheid. Wie van anderen altijd het beste denkt, leeft met weinig problemen. De gave tot genieten wordt veel te weinig ontwikkeld. Niet weelde maar liefde schept gezelligheid. Alles verandert wanneer jij verandert. Iemand met een nieuw idee is een vreemde vogel. Tot het idee blijkt te werken. Ontspanning is niet bedoeld om dingen rustig te overdenken; ontspanning is bedoeld om nergens aan te denken. Relax. Wie geen tijd neemt voor ontspanning, moet de tijd nemen om ziek te zijn. De meest vrijgevige personen zijn degenen die in stilte geven zonder hoop op lof of beloning.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *