“Immuniteit” of beter gezegd het “recycling systeem” van de algemene gezondheid

Dag beste vrienden, vandaag wil ik iets zeggen over de “immuniteit” dat door zoveel medici toch een beetje verkeerd begrepen wordt. Ten eerste bestaat er niets iets zoals “immuunsysteem”, dat is een vals concept als gevolg van dualistisch denken door onze wetenschappers. Zij denken dat de vijand van buitenaf komt. Het menselijke lichaam werkt samen met microben in een dynamisch evenwicht dat gunstig is voor alle partijen inclusief de mens zelf. Elke dag vervangt het lichaam nog eens 30 miljard cellen. Al dit afval wordt toch wat gerecycled en daar zijn microben en exosomen specialisten in. In plaats van immuniteitssysteem kan men beter spreken over een recyclingsysteem. Dat past beter in het holistische denken dat tevens een psychologische relevantie heeft. Natuurlijk dat witte bloedcellen, en hun herinnering cellen (geen anti dit en anti dat) hun functie hebben. Maar de belangrijkste functie van de recyclingsysteem is het lichaam elke dag ontdoen van afvalstoffen, toxines en het recyclen van celafval. Zowel afvalstoffen en toxines van de stofwisseling, de celdeling als de giftige stoffen die ons lichaam dagelijks binnendringen worden dankzij de microbiologische flora geneutraliseerd en zoveel mogelijk verwerkt. Witte bloedcellen helpen bij dit proces.

We moeten leren begrijpen dat het lichaam van binnen proper wilt zijn, net zoals jij je huiskamer ook proper en ordelijk wilt hebben. De gehele leer van de ayurveda, de Germaanse geneeskunde en Hippocrates is gericht op het op het dagelijkse ontgiften en zuiveren van het lichaam en het oplossen van biologische schokken. Dan pas kunnen witte bloedcellen en de microbiële flora in het lichaam hun werk goed doen.

Er zit een kinderlijke eenvoudige logica achter. Als er een haarvaatje, lymfevat of in het bindweefsel zelf een verstopping is ontstaan door opstapeling van afvalstoffen, toxines en de effecten van biologische conflicten, worden de lichaamscellen afgesneden van distributie van water, voedingsstoffen en zuurstof. Tegelijkertijd kunnen ook geen witte bloedcellen, antistoffen en anti lichaampjes nog doorstromen, want het zit verstopt. Lichaamscellen kunnen hun stofwisselingsafval ook niet kwijt: Gevolg is verzuring met een daaruitvloeiende celbeschadiging. Maar de gezondheid en het recycling systeem staat machteloos want het zit verstopt.

Toch logisch dat het lichaam en zijn recycling systeem de toevallig voorbij passerende microben, foutief “ziekteverwekkers” genoemd uitnodigt om te helpen met het opruimen van de verstoppingen en de beschadigde lichaamscellen. In feite worden zelf latent aanwezige microben voor dit doel geactiveerd, want het zijn specialisten bij het herstellen van weefsels in het lichaam. Eens dit schoonmaakwerk gedaan, dan pas hebben witte bloedcellen en hun herinneringscellen een grote functie om de microben, de zogezegde “ziekteverwekkers” of beter gezegd microben met een overgroei terug te dringen en dan kan de gezondheid in zijn volle kracht komen. De doorstroming van alle lichaamssappen is hersteld

Zoals Louis Pasteur op zijn sterfbed heeft gezegd: De microbe is niets, de omgeving is alles. Antoine Bechamps zei duidelijk, de microbe is nooit oorzaak van ziekte, verziekt weefsel is de oorzaak dat het lichaam de microben “ziekteverwekkers” uitnodigt. Wanneer gaan onze medici dit inzien? Zij leveren nochtans zo goed werk om levens te redden bij acute zaken en kunnen kapotte lichaamsdelen herstellen met een fantastische nazorg en dat mag gezegd worden. Maar het lichaam ontgiften en zuiveren bij elke behandeling staat precies niet in hun woordenboek.

Je kunt zelf al veel doen, eenvoudige stappen om je lichaam te ontgiften en te zuiveren op natuurlijke weg. Niet moeilijk en gemakkelijk implementeerbaar. Zoek hulp om je biologische conflicten te helpen oplossen. Dat is trouwens zeer moedig en een teken dat je kiest om in je kracht te gaan staan. Ik help je graag hierbij. Als ervaringsdeskundige heb ik eenvoudige stappen op logische wijze bijeengevoegd om jou en je gezondheid te helpen met het dagelijkse ontgiftings- en recyclingswerk. Ik heb vele blogs over jouw gezondheid en programma’s om jou te helpen zodat je jouw eigen kracht terugvindt om jezelf te genezen.

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *