In een lichaam dat emotioneel in balans is gedijt geen ziekte

Het sterke verbond lichaam en de geest

Het begrijpen dat het lichaam een geest nodig heeft om zijn bevelen te kunnen opvolgen en de geest dat altijd een juist beeld wilt hebben van het lichaam gecombineerd met een wil om te overleven beïnvloed je gezondheid. Als je dit verbond gaat begrijpen voel je als het ware één met een gevoel van éénheid tussen jou en je lichaam. Lichaam, geest en ziel werken steeds samen om ervaringen te creëren over het conceptueel idee dat jij hebt over jezelf (bewust en onbewust).

Je krijgt steeds impulsen om je lichaam te voorzien van voedsel, kledij, zuurstof, water, allemaal dingen waarbij het lichaam zich kan onderhouden, vernieuwen en in leven blijven. Je geest heeft de taak op zich genomen om creatief en actief te blijven en doet dit via het lichaam. De ziel ten slotte zoekt mogelijkheden om zich te ontplooien door krachtige golven van liefde, vrijheid, geluk en diepe vrede te verspreiden met de wereld, het licht te delen en op deze wijze de echte vervulling te kunnen bereiken. De ziel heeft zijn eigen agenda.

Alles wat je meemaakt en ervaart op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak heeft zo’n diepgaand effect op de totaliteit van je hele wezen. Bijvoorbeeld, een heerlijke maaltijd dat bereid is door je liefdevolle partner of ouder kan een diepe innerlijke rustige en vredige ervaring teweegbrengen en zowel je lichaam, geest en ziel voeden. Dit houdt in dat echt genieten zowel een lichamelijke beleving is als een geestelijke of spirituele beleving waarbij je helemaal in het NU-moment komt. Terwijl je geniet van je maaltijd, ga je meer kauwen waarbij er anti stress hormonen worden aangemaakt en je dieper in een gelukzalige ontspannen sfeer terechtkomt. In deze fase worden er zoveel gelukshormonen aangemaakt, plezierhormonen waarbij je lichaam zich goed voelt op celniveau en er een verbonden gevoel ontstaat tussen jezelf, het genieten van de maaltijd en het hele proces van het eten. Dit wordt nog versterkt met de aanwezigheid van je geliefde of een goede vriend. Hetzelfde kan gezegd worden als je jouw lievelingsmuziek op hebt staan, deze zaken gaan je geluksgevoel nog meer versterken waarbij je lichaam, geest en ziel zich diep kan ontspannen.

Ontspanning en rust

Een echte ontspanning kan zeer diepgaande veranderingen teweegbrengen in lichaam, ziel en geest met positieve gevolgen voor je gezondheid en welzijn.

Alle gedachten, gevoelens en emoties hebben krachtige effecten op het welzijn van lichaam, ziel en geest. Denk eens aan momenten toen je jezelf beroerd voelde en troostende woorden ontving van een warme vriend, voelde je de opbeuring en vrolijkheid door de aanwezigheid van je vriend en zijn lieve woorden? Herinner je nog hoe je gespannen lichaam zich plotseling ontspande en meer energie kreeg? Voelde je dankbaarheid die je opvrolijkte en dat de somberheid van je gezicht deed verdwijnen? Het moment dat jij jezelf een stuk beter begon te voelen? Je kon weer glimlachen.

Iedereen heeft misschien al wel eens de ervaring gehad van een verontrustende mededeling dat een dierbare betrokken was bij een ongeval. Herinner je de angst dat door merg en been snijdt en je volledig verlamde? Enkele ogenblikken later kreeg je het bericht dat de dierbare geen enkel schrammetje had opgelopen en dat alles in orde was. In een oogwenk veranderde de diepgaande staat van shock in een staat van vrede, geluk en ontspanning waarbij je terug in je kracht kon gaan staan.

Besef je ten volle dat een fractie van tijd voldoende was om een diepgaande innerlijk transformatie door te maken dat alles binnenin je lichaam heeft veranderd? Het plotselinge goede nieuws na de tragedie bracht jou een glimlach op je gezicht en gaf je innerlijke rust waarbij je weer kon ontspannen. Het ene moment verkeerde je in een volledig ontredderde toestand vol wanhoop en ZIEKTE, het andere moment bevind je in een staat van volledige GEZONDHEID van lichaam en geest.

Ultieme oorzaken van ziekte en gezondheid

Als je deze ervaringen eens terug voor de geest haalt en goed observeert en voelt, dan ga je de ULTIEME OORZAKEN VAN ZIEKTE EN GEZONDHEID ONTDEKKEN!

Elk onopgeloste conflict (biologisch conflict) in jouw leven bevat de kiem van ziekte. Het lichaam volgt steeds de bevelen van de geest op. Kalmerende gerustellende woorden van een vriend kunnen zo krachtige biochemische reacties oproepen op celniveau waarbij de kiem van de ziekte wordt opgelost en je terugkeert naar een evenwichtige stofwisseling dat de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem boost en jou je gezondheid en geluk teruggeeft. Je houding verandert, een glimlach op je gezicht dat je ontspant en je stemming is weer positief, het lichaam volgt steeds de bevelen van de geest!

Onze geest kiest gevoelens. Een gevoel is de waarheid voor jou op dat moment. Deze gevoelens worden in het lichaam ogenblikkelijk vertaald in neuropeptiden zoals hormonen, neurotransmitters en feromonen.

Neuropeptiden ofwel de stofjes uit de hersenen

Gevoelens worden altijd voorafgegaan door gedachten en aannames, intenties en overtuigingen. Ook erkenningen en bewustwordingen creëren dankzij deze neuropeptiden emoties die het lichaam in beweging gaan brengen. Neurotransmitters zijn boodschappers door de geest gecreëerd om je lichaam op celniveau boodschappen over te brengen. Deze boodschappen bepalen hoe je lichaam zal functioneren. Als je lichaam boodschappen ontvangt met een negatieve lading door je geestelijke stemming en emotionele geladenheid, dan kan je lichaam niets anders doen dan zichzelf ziek maken. Omgekeerd zal het lichaam direct zijn zelfgenezend mechanisme gebruiken om te herstellen bij positieve berichten van de geest. Deze overdracht van de neuropeptiden doet zich eigenlijk op een magische wijze voor in alle miljarden zenuwcellen van je hersenen en dan nog eens precies op hetzelfde ogenblik. Wat de geest toch allemaal kan.

Van zodra de overdracht stopt van een negatieve boodschap door de geest en zijn gecreëerde neuropeptiden, worden alle negatieve neuropeptiden in het lichaam opgelost door krachtige enzymen dat elk lichamelijk bewijs van die gedachte of gevoel uitwist. Op dat moment is dit natuurlijk goed voor het lichaam dat de kans krijgt zich te herstellen.

Het terugkoppelingsmechanisme in de zenuwcellen

Echter, in de miljarden zenuwcellen in de hersenen (en het ruggenmerg) bestaat er een soort terugkoppelingsmechanisme dat al deze informatie (zowel positief als negatief) opslaat in je bewustzijn. Met het doel als het nodig is deze informatie opnieuw te gaan gebruiken. Op deze wijze wordt ook de cognitie en geheugen gevormd en alle andere aspecten van onze groei ontwikkeling. Dit laat in feite zien dat de hersenen een grote autoriteit zijn in je lichaam. Maar hoe weten de miljarden hersencellen welk type neurotransmitter ze moeten aanmaken, voor elke specifieke gedachte en dan nog eens op hetzelfde moment? Wat geeft de aanleiding dat er een gelijktijdig contact is doorheen alle hersencellen?

Het lijkt op een groot mysterie, en dit mysterie wordt nog verwarrender als je bedenkt hoe het komt dat de ene zenuwcel deze boodschap weet van een andere zenuwcel zonder dat er tussen beide een feitelijk lichamelijk contact is? Het antwoordt ligt in het feit dat niet alleen de hersen- en zenuwcellen deze emotie boodschappen aanmaken, maar ook door alle andere lichaamscellen. Alle lichaamscellen van het lichaam, van kop tot teen hebben het vermogen om te denken, emoties te voelen en zelf beslissingen te nemen net zoals de hersencellen dat ook doen. Dit houdt in dat elke lichaamscel een entiteit is met een bewustzijn en intelligentie.

Het reptielenbrein

Zowel elke lichaamscel of hersencel is uitgerust met receptoren (ontvangers) van neuropeptiden of boodschappers, en dit verklaart waarom elke cel weet wat de andere cel doet. Er bestaan in het lichaam geen geheimen tussen de cellen, elke instructie dat ergens in het lichaam wordt gegeven, of het in je kleine teen is of de klieren van je hersenen, wordt in het gehele lichaam ontvangen als instructie.

Als je lichaam een sterke angst of emotie voelt en ervaart dankzij de biochemische routes van de boodschappers, gaan de bijnieren grote hoeveelheden adrenaline (waar er meer dan zestig soorten van bestaan) en cortisol afscheiden en alle organen in je lichaam daarmee overspoelen. Je hart begint te bonzen, de bloedvaten gaan zich verwijden om de spieren te voorzien van voldoende bloed, de ademhaling versnelt en de voorgeprogrammeerde verdedigingsstrategie wordt geactiveerd. (Archaïsch opgeslagen in de  hersenstam).

Dit maakt het lichamelijk mogelijk om weg te rennen bij een gevaarlijke situatie.

We kennen dit als onze vecht- en vluchtreactie, en deze reactie zorgt ervoor dat alle belangrijke bloedvaten in de organen van het lichaam (denk maar aan de slagaders) zich samentrekken en de bloeddruk gaat verhogen. Het bloed gaat zich steeds naar de spieren verplaatsen. Als deze stressreacties voortduren, dat geldt dus ook bij onopgeloste conflicten die vele mensen onbedoeld vasthouden, gaan de spijsverterings- en ontgiftingsorganen duidelijk verzwakken door tekort aan bloedtoevoer. Na verloop van tijd zal de spijsvertering en de darmflora zodanig verzwakken waardoor het lichaam geen voedingstoffen meer kan opnemen. Tegelijkertijd kunnen de ontgiftingsorganen hun werk ook niet meer doen en ontstaat er vergiftiging. 

Deze beide factoren leiden tot grote schade in het lichaam, waardoor het lichaam gedwongen wordt om de rampenfase af te roepen en in een ziektetoestand te gaan om te kunnen overleven. Symptoombestrijding doet niets aan de oorzaak, en om deze reden is het de grote oorzaak van al onze chronisch ziektebeelden die we vandaag kennen inclusief, alle vormen van kanker. Het lichaam wilt overleven en het wordt hoog tijd te beseffen hoe ons lichaam functioneert volgens de principes van de natuur. De meeste mensen gaan er van uit dat alleen de bijnieren adrenaline uitscheiden, dat is niet waar. Elke lichaamscel maakt dit hormoon aan, maar verhoudingsgewijs in een kleinere dosis. Na de eerste grote adrenalinestoot kunnen alle lichaamscellen bibberen van angst en stress, waarbij je hele lichaam gaat trillen en je het gevoel krijgt dat je alle energie kwijt bent geraakt. Zonder het echt te beseffen heb je wel het grote principe in de praktijk gebracht dat de geest krachtiger is dan het lichaam, echter in de negatieve zin. 

Omgekeerd als je verliefd bent zal dit een genezend effect hebben in het lichaam. Nu gebruik je de geest in positieve zin.

Daniel The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *