“Infectie” en ontsteking, de helpers bij de schoonmaakoperatie van het lichaam en de boost voor onze algemene gezondheid, ons detoxsysteem. Microben helpen beschadigd weefsel te herstellen

Inleiding

De woorden immuniteit, ziekteverwekker, antilichamen of antistoffen, infectie, virus en besmettelijkheid komen uit het dualistische denken voort en zijn valse concepten waarbij we de vijand (ziekte) buiten onszelf plaatsen. Algemene gezondheid heeft te maken dat alles holistisch en met elkaar is verbonden. Samen met het inzicht dat de echte oorzaak metafysisch en in jezelf aanwezig is.

De menselijke biologie en ecologie werkt op een totaal andere manier dan wat de farmaceutische investeringsmaatschappij ons al 150 jaar lang wil doen geloven. Een ontsteking klopt wel, dat is het lichaam die microben activeert om weefsels te kunnen herstellen en waarbij er nieuwe bloedvaatjes groeien (angiogenese).

Het “valse concept immuniteit” is in feite de algemene gezondheid. In zekere zin kun je spreken van een detoxsysteem dat je lichaam zuiver en proper houdt. Een goed werkend detoxsysteem is evenwicht in het fysieke lichaam, maar ook in de geest.

Dit betekent dat je trauma’s en biologische schokken opgelost zijn. Men kan wel spreken van weerstand opbouwen tegen biologische conflicten in de geest. Als je volledig in evenwicht bent zijn zelfs de zogezegde “ziekteverwekkers“ van groot belang om je lichaam te zuiveren en te ontgiften en celafval te recyclen, met andere woorden, je lichaam in evenwicht houden.

Ziekteverwekkers bestaan eigenlijk niet, men kan enkel spreken van een overgroei van bepaalde micro-organismen als gevolg van een onderliggende oorzaak. Het “valse concept infectie” is feitelijk de ziekte waarbij het lichaam microben activeert om beschadigde en vergiftigde weefsels en cellen te herstellen.

Zelfs “besmettelijkheid” is een vals en misleidend concept, want je hebt altijd eerst verziekt weefsel, dan pas verschijnen de microben om het lichaam te helpen verziekt weefsel te herstellen en ontgiften. In feite is het lichaam die latente microben, sporen (foutief gezien als de fagen) en exosomen activeert voor de herstel- en ontgiftingswerkzaamheden.

Het valse concept “virus” is ook misleidend en houdt de matrix van virus, besmetting, en vaccin in stand. Dit is een logische matrix, doch het bevat geen psychologische relevantie. Zelfs logica kan niet gevalideerd worden, want anders kom je in een kringredenering uit ofwel in het nihilisme.

In werkelijkheid zijn virussen nog nooit geïsoleerd volgens de gouden standaard en getoetst aan de vier postulaten van Koch. Men kan wel spreken van exosomen, eiwitten met erfelijke materiaal in een soort enveloppe. Een exosoom heeft gemiddeld tussen de 10 tot 40 basenparen nucleotiden.

Ach, het dualistische denken van onze reguliere geneeskunde

In onze reguliere geneeskunde is er een indeling van de micro-organismen in de “goedaardige” (symbionten zoals de coli-bacteriën in het spijsverteringskanaal) en de “kwaadaardige” (antibionten zoals de streptokokken, tuberkelbacteriën en virussen).

De kwaadaardige, de antibionten gaf men de schuld van diverse ziekten. Het dualistische denken waarbij men de oorzaak van ziekte buiten zichzelf plaatst. Vanuit dit dualistische denken is het concept “infectie” ontstaan, ziekten veroorzaakt door de antibionten.

Het is ergens begrijpelijk, omdat men bij vele ziekten daadwerkelijk schimmels, bacteriën en de verkeerd geïnterpreteerde virussen (celafval) in het lichaam terugvindt.

Maar, wat men in de reguliere geneeskunde er niet bij vertelt is dat men ook bij gezonde mensen als deze hoeveelheden microben ook vindt wanneer men daar naar zoekt. Bij gezonde mensen is het grootste deel van de microben in latente staat aanwezig.

Wanneer men ze terugvindt bij zieke mensen spreekt men van ziekmakende kiemen of pathogenen of een infectie. Waarom dezelfde kiem de ene keer ziek maakt en de andere keer niet, verklaart men door een goed of slecht werkende immuunsysteem.

Maar ondertussen weten we al dat “immuunsysteem” ook verzonnen is door het dualistische denken van de reguliere geneeskunde. Het is het ecologisch en biologisch gezondheidssysteem.

Het lichaam werkt samen met microben in symbiose. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen, dat is natuurwet. Microben zijn sinds de oertijd onze trouwe begeleiders die ervoor zorgen dat we kunnen overleven.

Ons lichaam bevat tien keer meer microben dan lichaamscellen, iedere lichaamscel is doordrongen met bacteriën. Ik denk hierbij aan de levensnoodzakelijke mitochondriën als de energiefabriekjes in de cel, die in werkelijkheid bacteriën zijn.

In de cultus van virussen worden mitochondriën door de giftige antibiotica vernietigd. Toch logisch dat cellen en weefsels dan afsterven, maar dit wordt verkeerdelijk gezien als virussen die zich hebben vermenigvuldigd en de oorzaak zijn dat cellen en weefsels zijn afgestorven. Controle-experimenten worden in de virologie niet uitgevoerd.

In de natuur is er niets kiemvrij. In alles wat leeft wordt continu begeleid door kiemen. Sinds het begin van ons bestaan leven we in perfecte symbiose met hen, celademhaling, stofwisseling, celdeling, aanmaak vitamine, afbraak celafval, vertering van ons voedsel enzovoort.

Het is zo dat er zeer veel soorten microben bestaan, en ieder soort heeft een bepaald ‘speciaal gebied”. Bijvoorbeeld gonokokken in het uro-genitaal gebied, tuberculose in de longen, corynebacteriën in het keelgebied, streptokokken in de darmen en lymfe om er enkele op te noemen, latent bij een gezonde persoon of actief als het lichaam in de genezingsfase zit.

In principe weet men heel weinig over de precieze werking van bacteriën, gisten en exosomen (zogezegde virussen) omdat men reeds meer dan 150 jaar in de richting zoekt van infectie.

Net als de theorie van ‘auto-immuunziekten’ waarbij het lichaam lichaamseigen weefsels aanvalt, is het concept van ‘immuniteit’, een academisch construct zonder wetenschappelijke basis. De bewering dat een immuunziekte het resultaat is van een ‘vernietiging’ van een lichaamsweefsel is daarom hoogst twijfelachtig.

1: Het nieuwe perspectief om ziekte en ontstekingen te zien als een reddende engel voor onze gezondheid

Het is al lang bekend dat sommige ziekten, vooral onze typische kinderziekten zoals waterpokken, mazelen, rode hond e.a. de algemene gezondheid ontwikkelen en de baby of het kleine kind sterker maken. Het komt zelden voor dat deze ziekten een tweede keer voorkomen bij dezelfde persoon.

Het idee dat ziekte de zogezegde “infecties” en ontstekingen symptomen zijn die je eigen lichaam creëert om zichzelf te helpen met de grote schoonmaak, komt uit de Ayurveda, de Germaanse geneeskunde en ook van onze oude Griekse arts Hippocrates.

Hippocrates constateerde dat ziektes in feite basale symptomen en tekenen waren die zich van organen, voornamelijk van de spijsverteringsorganen en het bloed in het lichaam perifeer gingen verplaatsen naar de buitenkant van het lichaam.

Deze symptomen of tekenen beginnen met misselijkheid, krampen en pijn, koude rillingen, constipatie, diarree, overgeven, zwaarte, koude rillingen, oprispingen, aambeien, winderigheid en onaangenaam ruikende winden en zinkende stoelgang.

Samen met koorts, afvoer van bloed, pus en slijm werd dit gezien als een natuurlijke genezingsreactie waarmee het lichaam kon terugkeren naar een evenwichtige homeostase waarin alle lichaamsprocessen optimaal kunnen verlopen.

Dit houdt in dat er geen verzuring meer is van de weefsels. De pH-waarde van een gezonde mens schommelt tussen 7.35 en 7.45 op een schaal van 14.

Deze symptomen worden gezien als zijnde het afwerpen van de ziekte. Een reactie van het lichaam om door het koken (koorts) onze opgestapelde toxines, afvalstoffen, verzuring en eiwitopslag tijdens de ziekte te elimineren en te kunnen afvoeren.

Jammer genoeg worden tegenwoordig deze ziektesymptomen gezien als een vijand die bestreden moet worden. Veel mensen denken dat een ziekte begint wanneer we eraan blootgesteld worden of zogezegd “geïnfecteerd”, blootgesteld of gecontamineerd door een “virus” of een bacterie.

Door het dualistisch denken wordt de ziekte gezien als de vijand van gezondheid. De natuur werkt niet dualistisch.

Ons lichaam bevat meer microben dan dat het lichaamscellen bevat. Het gaat erom dat de symbiose of samenwerking met deze micro-organismen evenwichtig verloopt. Het menselijke lichaam heeft een microbiële flora, hetgeen inhoudt dat er een ecologie is tussen lichaamsweefsels en alle micro-organismen.

Zolang microben of exosomen die het lichaam al dan niet activeert of laten binnendringen tijdens een blootstelling, niets te vinden hebben om zich te kunnen voortplanten en te gedijen blijf je gezond. Het gaat er altijd om om de onderliggende oorzaak, zoals biologische schokken te behandelen en op te lossen.

De voedingsbodem voor zogezegde “ziekteverwekkers” is altijd veranderd weefsel als gevolg van trauma’s en hangende of opgeloste conflictsituaties. Hierbij kan er verzuring ontstaan zijn door verstoppingen door afvalstoffen en toxines dat op zijn beurt een intoxicatie schok veroorzaakt.

Dit kan reeds gebeuren in het spijsverteringstelsel, de kleine haarvaten, het bindweefsel – intercellulaire vocht – en de lymfevaatjes.

Het ‘coronavirus’, dat in feite niet bestaat, is nog altijd niet geïsoleerd, gepurifieerd, biochemisch ontleed, diameter en soort proteïne bepaald is dus een fictie. Het gaat om een lichaamseigen eiwit met erfelijk materiaal dat informatie bevat om de slijmvliezen van de ademhalingswegen te ontgiften door griepsymptomen te ontwikkelen.

Corona is gewoon een griep. Afhankelijk van de ernst van het biologisch conflict kan corona een verkoudheid zijn of een echte griep of een longontsteking. Het biologisch conflict achter corona gaat altijd over angstconflicten, angstpsychosen.

Als je angst hebt, gaan de slijmvliezen van de ademhalingswegen zich terugtrekken. daardoor kan zuurstof gemakkelijker naar de longen stromen. Het lichaam heeft die extra zuurstof nodig om de geest bij te staan alert te zijn voor het gevaar, voor hetgeen men bang voor is.

Als deze angst is opgelost, dan gaat het lichaam deze lichaamseigen eiwitten repliceren zodanig dat de slijmvliezen weer in oorspronkelijke staat kunnen worden hersteld. Dat is het zogezegde coronavirus.

De grote ironie: men praat de mensen angst aan voor een nieuw griepvirus. De slijmvliezen van de mensen trekken zich terug zodat de mensen alert kunnen zijn tegen het niet bestaande gevaarlijke coronavirus dat ze niet kunnen zien.

Angst ten top natuurlijk. Dan versoepelen ze de maatregelen waardoor er rust en ontspanning volgt, de conflictoplossing. Het lichaam wil de slijmvliezen herstellen en veel mensen krijgen de griep. Het lichaam herstelt de angst voor griep met griepsymptomen.

Dus je hebt dus altijd eerst weefsel dat zich heeft aangepast zodat het lichaam kan overleven als je een biologische schok hebt opgelopen zoals een angstschok. Is deze schok opgelost dan verschijnen de exosomen en microben voor herstel en ontgifting van de aangedane weefsels.

De symbiotische samenwerking met alle microben in ons lichaam loopt evenwichtig dat gunstig is voor alle partijen inclusief de mens om te kunnen overleven. We kunnen daaruit concluderen dat een werkelijke ziekte of ontsteking pas begint wanneer ons lichaam het besluit neemt om te reageren.

Bij de biologische schok kan er ook een opstapeling van toxines en afvalstoffen ontstaan die de leefomgeving van de weefsels verzuren waardoor lichaamscellen beschadigd raken. Met andere woorden, de tolerantie tegen gifstoffen in het lichaam is overschreden waarop het lichaam begint te reageren.

Dat is dus een biologische intoxicatie schok. Dit verergert altijd de genezingsprocessen.

De ernst van de ziekte, onze innerlijke kracht en uithoudingsvermogen bepalen het verloop van onze echte genezing. De geneeskracht van ons lichaam is afhankelijk van onze emotionele toestand, de mentale gesteldheid, onze levensstijl, onze voedingsgewoonten en de omgeving waarin we leven.

De bijnieren reguleren het proces van de reactie. Dit omvat zowel het ‘ziekte’-proces dat feitelijk het genezingsmechanisme is van het lichaam.

Het gaat er in wezen om of onze algemene gezondheid in staat is om microbiële overgroei op afstand te houden en of het nodig is om ze te bestrijden. Microben herstellen weefsels, maar intoxicatie kan de oorzaak zijn dat het excrement van de microben echt giftig wordt waardoor de gevaarlijke cytokine stormen kunnen ontstaan.

Deze moeten vermeden worden. De reguliere geneeskunde heeft de kwaliteit om cytokinestormen te voorkomen door gericht het symptoom af te vlakken, maar niet te bestrijden: symptoom = herstel.

In de meeste gevallen worden de zogezegde “ziekteverwekkers” gekweekt in het lichaam met als doel om toxische stoffen, kankercellen en beschadigde eiwitten op te ruimen dat het lichaam zelf niet kan opruimen.

Maar als onze algemene gezondheid wordt verzwakt door de opstapeling van schadelijke stoffen zoals afvalstoffen, toxines, verzuring en eiwitopslag en hangende of opgeloste biologische conflicten, stijgt de kans serieus dat deze microben door het lichaam worden geactiveerd.

Het is de natuurlijke taak van ziekteverwekkers om giftige stoffen en eiwitten af te breken en op te ruimen en daarbij beschadigd weefsel te herstellen. Veel van deze zogezegde “aanvallen”, feitelijk is het gewoon samenwerking, gebeuren in stilte omdat deze microben een schoonmaakfunctie hebben in het lichaam en de intoxicatie niet hoog genoeg is om een biologische schok te veroorzaken.

Eens de schoonmaakbeurt achter de rug gaat de algemene gezondheid met zijn detoxsysteem de microben terugdringen.

Maar als het tolerantieniveau van schadelijke toxische stoffen in het lichaam wordt overschreden, ontstaat er een ongecontroleerde overgroei van microben. De algemene gezondheid zal hierop reageren door symptomen te creëren waarbij het lichaam ons moe en beroerd maakt zodat jij je zwak voelt.

Dit is om energie te verzamelen om samen met de microben de schadelijke stoffen en beschadigde lichaamscellen op te ruimen waarbij het aangedane weefsel hersteld wordt. Na dit schoonmaakwerk worden de microben teruggedrongen.

Daarbij worden “antistoffen” die in werkelijkheid geheugen stofjes zijn, gevormd, een soort geheugen molecule voor de algemene gezondheid. In het lichaam werkt niets “ANTI”, de natuur zit zo niet in elkaar. Alleen de menselijke geest is anti.

Het is een schromelijke vergissing van Louis Pasteur die stelt dat ziekten veroorzaakt worden door “ziektekiemen” die ons als voedsel gebruiken om te kunnen overleven en zich voort te planten. Tijdens zijn microscopisch onderzoek zag hij hoe de microben gedijen terwijl de gastheercellen afsterven.

Zijn conclusie was dat “ziektekiemen” gezonde cellen aanvallen en zo een ziekteproces veroorzaken in het lichaam. Louis Pasteur gaf echter op zijn sterfbed toe dat hij zich heeft vergist, maar ondertussen werd het foutieve idee dat ziektekiemen een ziekte veroorzaken algemeen geaccepteerd en geldt het nog steeds als een fundamentele wetenschappelijke waarheid.

Het is een dodelijke mythe geworden en de farmaceutische investeringsmaatschappij maakt handig gebruik van deze mythe als verdienmodel.

Louis Pasteur zei op zijn sterfbed dat “ziektekiemen” steeds worden aangetrokken op plaatsen in het lichaam die sterk vervuild zijn met toxines en afvalstoffen en weefselbeschadiging. Daardoor ontstaat verzuring waardoor er lichaamsweefsels beschadigd raken.

Microben doen dat ook op ander stervend organisch materiaal in de natuur, waardoor de natuur ook steeds schoon en proper blijft. Pasteur realiseerde zich dat microben of ziektekiemen geen ziekte kunnen veroorzaken zonder een onderliggende reden. De grote vraag is echter, hoe komt het dat lichaamscellen plots beschadigd worden en gaan afsterven? Kom ik later in dit artikel op terug.

In de periode van Louis Pasteur verklaarde Antoine Belchamps dat de ecologie van de weefsels en het bloed de fundamentele doorslag gaf of iemand ziek zou worden of niet. Een beroemde uitspraak van Louis Pasteur op zijn sterfbed: “het is niet de kiem die telt, maar wel de bodem waarop hij valt”.

Pasteur en Belchamps realiseerden zich dat het milieu en de omgeving van de lichaamscellen – het bindweefsel en lichaamssappen -, bepaalden welke en hoeveel microben zich aan de cellen van organisch materiaal zouden hechten. Echter deze conclusie van zowel Louis Pasteur als van Antoine Belchamps werd niet aanvaard door onze medische wereld.

Een tweede misvatting die de dodelijke mythe in stand houdt is het gegeven dat men algemeen aanneemt dat sommige microben aanvallers en aaseters zijn. Bacteriën, “virussen”, vliegen, aaseters, roofvogels worden aangetrokken door de dood. Dus waarom zou dat anders zijn in het lichaam?

Lichaamsweefsels die verzwakt zijn en afsterven zijn natuurlijk net zo gevoelig voor microben als een stuk overrijp fruit. Had er iemand in deze tijd aangenomen dat lichaamsweefsels kunnen verzwakken, beschadigd worden als gevolg van agressieve biochemische reacties, zoals de opstapeling van afvalstoffen, toxines, eiwitopslag en de verzuring, dan zou onze hedendaagse manier van denken over infectie, ontsteking, ziekte en gezondheid totaal anders zijn.

We zouden de causale psychische oorzaak, biologische schokken van ziekten gewoon kunnen oplossen of wegnemen.

Men zou inzien dat een verstoorde spijsvertering, door industrieel bewerkte voeding, milieuvervuiling, negatieve emoties of onverwerkte trauma’s – biologische conflictsituaties – en andere menselijke zwakheden, het lichaam gaan dwingen om symptomen en ontstekingen uit te lokken als een overlevingsstrategie om de schadelijke stoffen te neutraliseren en te elimineren. Waarbij de weefsels worden hersteld en ontgift.

Alle microben die als de zogezegde “ziekteverwekkers” worden bestempeld, worden giftig als ze in ons lichaam gif vinden die we zelf hebben gecreëerd.

Het wordt hoogtijd dat we gaan beseffen dat het lichaam niet vecht tegen deze zogezegde “ziektekiemen” omdat ze onze vijand zijn. Het lichaam gebruikt deze zogezegde “ziektekiemen” om zich te kunnen ontgiften en zuiveren.

De algemene gezondheid of detoxsysteem van het lichaam reageert met zware vermoeidheid en hoge koorts om zich te kunnen ontdoen van schadelijke stoffen en toxines die verzuring veroorzaken en de weefsels beschadigen. Dit gebeurt altijd in samenwerking met de zogezegde “ziekteverwekkers”

Als het lichaam niet in staat zou zijn zich te ontdoen van deze schadelijke stoffen en toxines, zouden deze stoffen tot de ondergang van het lichaam leiden.

Met continue symptoom georiënteerde bestrijding van ziektesymptomen die in feite herstel signalen zijn, wordt het ontgiftende vermogen van het lichaam tegengewerkt en dat leidt uiteindelijk ALTIJD naar chronische aandoeningen, omdat het lichaam dan ook de metafysische aspecten zoals trauma’s en biologische schokken ook niet naar buiten kan duwen of oplossen.

Er ontstaat dan een situatie van extreme toxiciteit waarbij het lichaam niet meer kan reageren op toxines en ziektekiemen. Door voortdurende symptoombestrijding worden hoge koortsaanvallen, ontstekingen of pijn geleidelijk aan vervangen door chronische slopende ziekten

Conclusie:

Als het “immuniteitssysteem (vals concept)”, feitelijke het gezondheidssysteem met succes alle lichaamsfuncties heeft hersteld, schadelijke stoffen, en toxines heeft kunnen verwijderen, waarbij lichaamsweefsels zijn hersteld en evenwicht is bereikt in de homeostase, heeft het lichaam de kracht om de zogezegde “ziekteverwekkers” die de reddingsoperatie op gang hebben gebracht terug te dringen in latente staat.

2: Het verbazingwekkende geschenk van de ontsteking en symptomen

Is het jou al opgevallen dat als er 100 mensen worden blootgesteld aan het “verkoudheidsvirus”, niet iedereen werkelijk “geïnfecteerd” wordt? Of beter gezegd, als er 100 mensen blootgesteld worden aan het verkoudheids- exosoom, niet iedereen werkelijk verkoudheid krijgt?

Deze zienswijze laat zien dat microben en exosomen mensen vermijden waarvan hun lichaam schoon en zuiver is. Influenza of corona kan je alleen beroerd maken met griepverschijnselen als je daadwerkelijk aangedane weefsels hebt als gevolg van biologische schokken en opgestapelde gifstoffen in de slijmvliezen van de ademhalingswegen.

Met betrekking tot de slijmvliezen van de ademhalingswegen gaat het voornamelijk om een angstconflict. De ernst van de griep hangt mede af van zwaarte of massa van het angstconflict. Microben zijn steeds op zoek naar de plaats van een gewond of verzwakt lichaamsdeel met lichaamscellen die aangedaan zijn om dit weefsel te herstellen in oorspronkelijke staat.

In feite gaat het lichaam zelf deze microben activeren of “uitnodigen” om de ziekte (herstel) te genezen, of tenminste verergering te voorkomen. De voornaamste oorzaak van ziekte ligt altijd in onszelf: biologische conflicten.

Endogene toxines worden gevormd door een slecht werkende spijsvertering, die een verstoring van het metabolisme creëert. Als gevolg van de biologische schok, kan de spijsvertering ook niet optimaal werken waardoor de ontgiftingssystemen in ons lichaam verzwakken.

Er ontstaat een ophoping van afvalstoffen die ontaarden in toxines. Een andere bron van zeer giftige toxines zijn negatieve emoties, trauma’s en biologische conflicten. Exogene toxines zijn bijvoorbeeld milieuvervuiling, chemische voedingsadditieven, vaccinaties, chemtrails, uitlaatgassen van auto’s, roken e.a. Van alle toxines zijn de emotionele toxines de gevaarlijkste en richten de meeste schade aan de weefsels. Stress, verdriet, angst, haat, jaloezie e.a. verstoren zeer veel fysiologische processen in het lichaam.

Ziekte en ontsteking zijn in feite een verbazingwekkend proces van zelfverdediging door het lichaam. Tijdens de reddingsoperatie dat een ontsteking of ziekte in werkelijkheid is, gaat de algemene gezondheid met geactiveerde of al dan niet binnendringende microben en exosomen de weefsels herstellen en terugdringen.

Deze microben en exosomen worden door het lichaam geactiveerd of “uitgenodigd” vanwege de verzwakte conditie als gevolg van biologische schokken. Het lichaam doet aanpassingen om de geest bij te kunnen staan deze biologische schokken zo snel mogelijk op te lossen. De causaliteit bij griep is angst.

Als dit conflict is opgelost, creëert het lichaam warme symptomen. Het overlevingsmechanisme dat het gezondheidssysteem voert via een ziekte of ontsteking is essentieel voor het herstellen van alle lichaamsfuncties.

Het lijkt een paradox dat het lichaam microben en exosomen uitnodigt om ze dan vervolgens zogezegd terug te dringen, maar beide verschijnselen zijn NOODZAKELIJK voor genezing. De microben gaan de aangedane weefsels herstellen en ontgiften. Ze worden zelfs sterker dan voorheen.

Nadat deze microben hun herstel- en schoonmaakwerk hebben geleverd worden ze onder controle gehouden door de algemene gezondheid. De algemene gezondheid of detoxsysteem zal dan de toxines opruimen die deze microben hebben geproduceerd tijdens hun reddings- en herstelwerk.

Het probleem met onze geneeskunde is dat dokters worden opgeleid om ziekten en ontstekingen te bestrijden met antibiotica of andere medicijnen. Deze dokters geloven nog steeds dat microben die betrokken zijn bij een ziekte of ontsteking schadelijk en zelfs gevaarlijk zijn.

Dit standpunt is dus erg onvolledig en zelfs gevaarlijk en levensbedreigend. We hebben een dodelijke “infectiemythe” gecreëerd. Bedenk: De gedachte dat bacteriën en virussen alle ziekten veroorzaken, is in feite hetzelfde als alle vliegen beschuldigen dat zij alle afval veroorzaken.

Wij allemaal worden gedurende 24 uur per dag blootgesteld aan allerlei microben. We hebben in feite meer microben in ons lichaam dan lichaamscellen. Denk maar aan onze darmflora (75% van onze algemene gezondheid), de galflora, de ogen en oren, speekselflora, de talglaag op de huid, de flora van de genitaliën en de flora in onze maag.

Verder zijn er nog de miljarden microben in ons bloed, weefsels en organen. Sommige ervan hebben eveneens zuurstof nodig zoals onze lichaamscellen, andere niet.

Sommige microben gaan ons voedsel helpen verteren en belangrijke stoffen zoals vitamine B12 en vitamine K aanmaken. Andere soorten microben gaan de taak op zich nemen om afvalstoffen en toxines op te ruimen.

Dit om te voorkomen dat we zouden verdrinken in een vijver vol afval. Het hele microbiële leven in ons lichaam zorgt ervoor dat ons lichaam niet verandert in een vuile rioolbuis.

Ook hebben we microben die ons helpen om door middel van zuurstof energie te verwekken uit onze voeding. Het zijn de mitochondriën die een deel van hun bacteriële DNA hebben afgeworpen, maar ondanks dit gegeven toch niet verwant zijn aan het menselijke DNA ondanks dat ze in elke lichaamscel voorkomen. Mitochondriën zijn dus ook gevoelig voor antibiotica.

Als ze teveel afgeremd worden, kunnen ze hun levensbelangrijke taak niet meer vervullen. Mitochondriën zijn belangrijk voor onze energieproductie. We leven met een sterke symbiose met zeer veel soorten microben, we kunnen niet leven zonder microben. Ze zijn noodzakelijk voor onze gezondheid.

In feite is ons lichaam elke dag bezig deze microben te kweken. Veel microben zijn onschadelijk en hebben een functie voor tal van fysiologische processen.

Ze kunnen actief worden als het lichaam te zuur wordt (acidose). Als de zuurtegraad of PH waarde van het bloed en de lichaamsweefsels veranderen van basisch naar zuur, worden veel fysiologische processen in het lichaam grondig verstoord.

Deze verzuring is het gevolg dat schadelijke stoffen niet op tijd afgebroken en afgevoerd kunnen worden. Verzuring heeft dezelfde causale oorzaak als de aandoening zelf. Ze gaan zich opstapelen in het lichaam. Opstapeling van eiwitten door overmatige consumptie van dierlijke producten, verzurend afvalmateriaal van de stofwisseling, dood celmateriaal, toxines en bloedeiwitten hebben een sterk verzurend effect in het lichaam.

Deze schadelijke eiwitten worden opgeslagen in de haarvaatjes, de bindweefsels, basaalmembraan en alle vloeistoffen van het lichaam.

Het resultaat is een toxinecrisis, een intoxicatieschok, dat in feite niets anders is dan een poging van het lichaam om terug te keren naar een meer basische toestand. De ideale zuurtegraad of PH waarde van het menselijke lichaam ligt tussen 7.35 en 7.45. De ideale zuurtegraad zorgt voor een evenwichtige microbiële activiteit waarbij het lichaam zijn afvalstoffen en toxines zonder probleem kan elimineren.

Ziekte en ontsteking is de meest effectieve manier van het lichaam om een toxinecrisis de baas te worden. Let wel, er is ook een causale psychologische oorzaak, want ziekte en kanker ontstaan altijd in een basisch lichaam, verzuring is het gevolg van de ziekte in de geest (schok of trauma).

Als de algemene gezondheid of detoxsysteem onherstelbaar beschadigd of overbelast is, bijvoorbeeld bij ernstige voedingstekorten en armoede, kunnen ziekten miljoenen mensen doden. Ernstige ondervoeding veroorzaakt een slecht werkend gezondheidssysteem.

Collectieve trauma’s en doodsangst conflicten liggen ook aan de basis van pandemieën. Denk maar aan de Spaanse griep of de pest tijdens de middeleeuwen. Nu zijn we ook collectief bezig ons lichaam te ondervoeden door geïndustrialiseerde bewerkte vergiftigde voeding te consumeren in combinatie met symptoomgeoriënteerde bestrijding en vaccinaties. We zien toch dat we generatie na generatie blijven verzwakken?

De genezingsfase dat we verkeerdelijk zien als de ziekte die bestreden moet worden bestaat uit drie delen. Het eerste deel ontstaan symptomen die je geleidelijkaan beroerd maken. Tijdens het tweede deel van de genezingsfase gaan we naar het hoogtepunt (epicrisis) waarbij het lichaam jou echt beroerd maakt. Eens over deze fase heen kom je in de derde en definitieve genezingsfase terecht waarbij het elke dag ietsje beter gaat tot je volledig bent genezen.

Microben kunnen inderdaad stuurloos worden als het toxine niveau in het lichaam extreem hoog is opgelopen. Een zware intoxicatie schok ofwel hevige symptomen als het lichaam in de genezingsfase zit kan gevaarlijk worden. In dit geval is een acuut medisch ingrijpen verantwoord om symptomen af te vlakken.

Het leven is in gevaar gekomen door de epicrisis tijdens de genezingsfase waarbij gevaarlijke cytokine stormen zijn ontstaan, vergiftiging van opgehoopte toxines en afvalstoffen, mede door symptoombestrijding.

Dit acuut medisch ingrijpen moet dan uiteraard samengaan met het ontgiften en het reinigen van het lichaam. Deze toxines, eiwitopslag en afvalstoffen die een verzurend effect hebben in het lichaam, verhinderen dat het lichaam kan evolueren naar een meer basische toestand.

Daarbij de patiënt begeleiden om zijn emotionele en conflict actieve problemen te helpen oplossen, in de epicrisis van de herstelfase (het ziekteproces) de symptomen te begeleiden, hevige symptomen af te vlakken zodanig dat ze niet levensbedreigend worden.

Ontgifting is een fundamentele voorwaarde voor een lange-termijnvisie van gezondheid. Tegenwoordig geven we ons lichaam niet meer de kans om ziekten uit te zieken. We bestrijden de symptomen met medicijnen en pijnstillers. Dat heeft ernstige consequenties die de levensduur verkorten.

Als de ziekte levensbedreigend is, is medisch ingrijpen verantwoord. Het lichaam wil zichzelf altijd proper en schoon houden. Het is ieder zijn eigen verantwoordelijkheid om zijn lichaam elke dag te helpen met het reinigen en zuiveren door de juiste gezonde natuurvoeding te consumeren, de juiste levensstijl te implementeren en emotionele stabiliteit te cultiveren.

“Nog nooit heeft een dokter een mens genezen.” Het organisme geneest zichzelf, en de rol van de dokter is niet meer dan de patiënt daarin te begeleiden”

“Bent u bang om ziek te worden, dat is nergens voor nodig”

Brecht Arnaert

2.1: Het wonder van wondgenezing

Bacteriën zijn niet zo onnozel zoals wij, mensen. Ze kennen hun plaats in het leven en staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Op instinctief niveau staan bacteriën meer in lijn met het leven dan wij mensen. Bacteriën en pleomorfismen voelen van nature aan dat de doelstelling van het leven bedoeld is om de complexiteit inderdaad te doen groeien.

Microben kwijten zich perfect aan hun taak, alles om de méést complexe levensvorm – de mens – te dienen. Dat is een natuurwet waar ik al zoveel over heb gesproken. De mens is een complex wezen dat door de evolutie is voortgebracht.

Lagere levensvormen laten jou altijd met rust als je ze zelf niet provoceert. Zelfs tijgers laten jou met rust als je een soevereine houding aanneemt. Op dit moment zijn er mensen die gewoon tussen al deze roofdieren lopen in de natuur.

Maar als deze dieren jou niet zien als een soevereine persoon omdat je in angst leeft, gaan ze jou zien als een prooi. Hetzelfde gebeurt wanneer wij het idee opdoen dat zogezegde “pathogenen” ons “aanvallen” en wij dus “anti-lichamen” moeten opbouwen.

Ironisch genoeg is dat juist de gedachte van dat idee dat ons uit evenwicht brengt. Dat zorgt ervoor dat precies die polaire tegenkrachten worden opgeroepen. Als wij deze dan ook nog eens duaal gaan interpreteren, dan is het einde helemaal zoek.

We worden al 150 jaar lang voorgelogen dat bacteriën en exosomen (virussen) onze vijanden zijn en dat symptomen als ziekte worden gezien in plaats van helingssignalen. Je denkt dan vervolgens dat de ziekte buiten jezelf ligt waardoor je niet voldoende “immuun” genoeg bent tegen die ziekte.

Dan ga je bijvoorbeeld vaccins in je lijf spuiten om die zogezegde “immuniteit” op te bouwen. Maar het enige dat je opbouwt zijn detox lichaampjes (mijn alternatief voor anti-lichaampjes) om die troep weer uit je lichaam te krijgen.

In feite doet de algemene gezondheid van het lichaam steeds één ding: zuiveren en ontgiften om toxiciteit en toxische emoties (biologische conflicten) naar buiten te duwen en creëert symptomen. Ik gebruik zelf geen ‘anti’-lichamen. Kijk eens aan: “anti”-genen waar dan “anti”- lichamen op reageren. Alles “anti”. Zo werkt het leven niet. Niks is anti, alleen onze filosofie kan dat zijn. Alles met “anti” ligt in lijn met het dualistische denken en dat werkt niet, ik gebruik lieve termen in lijn met het polaire inzicht, net zoals de ayurveda, Chinese en de Germaanse geneeskunde dit ook doen.

De meest bekende zijn natuurlijk de B-lymfocyten en T-lymfocyten. Laat u niet afschrikken door die termen. De medische en farmaceutische ideologie doet net wat de corrupte schriftgeleerden deden: Latijns spreken, zodat geen mens vlot verstaat wat ze zeggen.

Als je ergens “cyt-” ziet, dat verwijst dat gewoon naar cellen. Lymfocyten zijn dus cellen die uit de lymfen komen. En “lymfe”, op zich, komt van het Latijn “lympha of limpa” dat water betekent. Ziedaar al een eerste referentie naar “rein”: helder als water. In het Spaans is “limpia” nog steeds “schoon, proper”.

Lymfeklieren zijn dus eigenlijk de plaatsen waar die proper makers zich ophouden als er niks te doen is. Dan zitten die lymfocyten daar te kaarten. Zolang er geen brand (vervuiling) is, zijn ze slaperig en weinig actief. Vanaf het moment dat het alarm afgaat echter, doen ze hun helm aan en rukken ze uit naar de plaats van het onheil.

En ja, ik weet best wel dat die lymfocyten ook bacteriën opruimen. Dat is echter niet meer dan logisch: ook die sterven na verloop van tijd, en zijn dus afval. Wordt dat afval niet opgeruimd, dan wordt dat toxisch. En als u weet dat we 10 x meer bacteriën hebben dan cellen, dan snapt u vast ook dat het goed mogelijk is dat men effectief ziet hoe lymfocyten bacteriën opruimen.

Maar dan niet omdat die van buiten het lichaam zouden zijn gekomen om ons te infecteren he! Precies omdat ze na al het harde werk – bijvoorbeeld tuberculose bacteriën die kanker-tumoren wegnemen – uitgeleefd zijn, en nu de geest geven. De lymfocyten zijn dus een beetje de begrafenisondernemers van ons lichaam.

Lymfocyten ruimen ook cellen op. Maar dus niet louter omdat ze “geïnfecteerd “ zouden zijn door microben, maar omdat ze beschadigd zijn of ook gewoon omdat het lichaam aan cel-vernieuwing doet. Oude cellen moeten dus afgebroken worden.

Maar als men een lymfocyt een cel ziet afbreken, schiet men in paniek, en wordt dit een auto-immuunziekte genoemd. Oei oei oei. Dat je de patiënt eerst volgespoten hebt met gif, en dat onze lymfocyten dus keihard bezig zijn met het opruimen van die vers gedode cellen, zodat dit afval niet toxisch wordt, dat mag niet vermeld worden zeker? Auto-immuun? Je snapt er de ballen van!

Ons “immuunsysteem” dat eigenlijk een verkeerde term is en eigenlijk veel meer lijkt op een detox systeem waar veel grondstoffen worden gerecupereerd bij de celafbraak en het elimineren van gifstoffen.

Het mooie is dat ons detox systeem uitermate intelligent is en werkt in verschillende lagen die ik nu niet allemaal ga uitleggen. Kleine vervuilingen zoals toxische stoffen of andere kleine moleculen worden opgeruimd door de leukocyten. We leren ondertussen dat “leuk” van het Grieks komt en “wit” wil zeggen en het woordje cyt dat kennen we al. Witte bloedcellen. Deze komen uit de fabriek van het beenmerg waar deze krachtige schoonmakers worden geproduceerd.

In deze fabriek worden stamcellen gebruikt waaruit de lymfocyten rijpen. De uitrijping gebeurt in andere fabriekjes zoals bijvoorbeeld de zwezerik. Daar halen de T-lymfocyten hun naam vandaan. Van “thymus”, het Latijn voor zwezerik. Lymfocyten zijn dus eigenlijk gewoon gespecialiseerde leukocyten.

Dan heb je ook nog de B-lymfocyten, en de NK cellen of wat staat voor de “liefelijke” naam “natural killer cells”. Dit etiket is al onzin. Moord bestaat alleen in de menselijke geest en bestaat in de natuur niet. Een dier doodt als het zich bedreigd voelt, of als het moet eten.

Moord met voorbedachte rade is een conceptuele daad en dat kennen dieren niet, zij leven instinctief.

De NK-cellen kregen hun liefelijke naam omdat men er verkeerdelijk van uit gaat dat zij “geïnfecteerde” cellen doden. Dat is echter helemaal niet zo. Zij ruimen enkel cellen op die via hun MHC-moleculen aan de buitenkant laten weten dat ze rijp zijn voor de slacht. Dat doen door gifstoffen beschadigde cellen ook. In feite is een NK-cel een turbo-schoonmaakcel.

Deze cel spuit vervolgens twee soorten enzymen in de cel die klaar is voor de apoptose, ofwel zelfdoding. (Perforine en granzyme) De oude of beschadigde cel wordt door deze enzymen in stukjes geknipt tot er alleen maar genetische stukjes overblijven. Van Dr. Andrew Kaufman – die trouwens voor een groot stuk de mosterd haalt bij Dr. Lanka – leren we dat dit leidt tot het uitstuwen van exosomen: zakjes RNA. Dit wordt steeds meer gecheckt met ernstige biologen en wetenschappers die zich bevrijd hebben van het idee van externe ziektemakers.

Echter, hun wetenschappelijke bevindingen worden continu gecensureerd. De RNA strengen (exosomen) is het enige wat de enzymen dus niet vernietigen.

Deze exosomen kunnen herkend worden door andere oude of beschadigde cellen, en deze exosomen worden vervolgens uitgenodigd om hun apoptose tot een goed einde te brengen. Dat zou meteen verklaren, ook, waarom bij een herstelproces (niet: “ziekte”, want die is mentaal en tegen dan al lang opgelost) steeds een bepaald soort exosomen te zien zijn, die dan verkeerdelijk worden gezien als “virussen”.

Vele mensen, universitairen en andere prospects zitten nog vast in de matrix van de angstpsychose door het dualistisch denken. Echter, de sociale vertaling van angst is agressie dat op zijn beurt ook biologische conflicten zal veroorzaken met nieuwe symptomen tot gevolg.

Dat gebeurt nu door de angstpsychose van corona. Het zou me niet verbazen dat de golven die zich na de Spaanse griep hebben voorgedaan, zich nu weer gaan herhalen als het angstconflict nu door corona de komende tijd zal oplossen.

We gaan nog even verder. Wat zou er gebeuren als je struikelt en je elleboog schaaft? krijg je een infectie? Absoluut niet, want infectie bestaat niet (tenzij in de hoofden van degenen die de farmaceutische investeringsmaatschappij belangen).

Infectie bestaat niet in de ayurveda, de Chinese en Germaanse geneeskunde. Deze oude zienswijzen over geneeskunde hebben de tand des tijds zeer goed doorstaan omdat ze natuurlijke wijsheid en intelligentie die tijdloos en altijd actueel zijn volledig omvatten.

Er is geen infectie, de huid is gescheurd en er komt vuiligheid binnen. Soms hele kiezelsteentjes. Je wast de wonde – ontsmetten hoeft niet eens, ontsmetten is zelfs contraproductief – en dan wacht je op de inflammatie. Binnen de 10 minuten is die daar, wat betekent dat de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het heropbouwen van hun “tempel” (uw lichaam) aan de slag gaan.

Ze worden uit hun latente slaap gehaald. Ze hebben nu immers ruimte (zwelling) en warmte van de inflammatie (plaatselijke koorts) om lekker actief te worden. Het is daar één grote werf van jewelste!

Op dit werf waarbij alle beschadigde cellen worden opgeruimd, de celdeling extra wordt geactiveerd en continu grondstoffen worden gerecupereerd gebeurt het herstel van de wonde dankzij microben. Dan heb je ook afval ‘pus, slijm of etter’ dat naar buiten wordt afgevoerd, anders wordt dit toxisch.

Net zoals bij een bouw van een huis heb je ook veel afval – dat deels gerecupereerd kan worden. Vanuit het lichaam komen nog hulpstoffen op het grote bouwwerf van de wonde om dit snel te herstellen. Ik denk bijvoorbeeld aan LDL-cholesterol dat een samentrekkende en alkaliserende functie heeft en de wonde sneller zal helen en nog vele andere stoffen.

Het lichaam weet altijd precies wat het moet doen. Begrijp je nu hoe het komt dat wonden slecht genezen als je statines of cholesterolverlagende medicijnen tot je neemt?

Maar zélfs al heb je dat kiezeltje en ander vuil uit de wonde gewassen, dan nog is er fijne vuiligheid die wél in je bloedbaan is terecht gekomen. En dan komen de Mr. Proper’s van ons lichaam in actie. Voor je het weet zit dat vuil namelijk overal. De leukocyten doen wat ze kunnen, maar finaal zijn zij eigenlijk maar de lokale schoonmaakploeg. Die hebben Dreft.

Voor het grotere werk heb je Karchers nodig, en als het zou gaan om lichaamsvreemde microben die niet bedreigend zijn maar ook niet nuttig, dan heb je nog straffer materiaal nodig om te kuisen. Dan komen de T-lymfocyten in actie, bijgestaan door de B-lymfocyten.

Tegelijkertijd worden cellen die rijp zijn voor de apoptose ook opgeruimd en kan het microbioom in je lichaam volledig in evenwicht blijven. Evenwicht is synoniem van gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

Wat hun relatie precies is, is tot op de dag van vandaag niet helemaal duidelijk, want elke zoveel jaar komen er nog types T-cellen bij. De immunologie, in tegenstelling tot de virologie, is wél een geldig veld van de wetenschap, en is nog in volle evolutie.

Vergeef me dus dat het vanaf hier wat minder helder wordt, en ook niet de laatste stand van zaken kan meegeven. Het is nu eenmaal mijn specialiteit niet. Maar mijn gevoel bij de immunologie is in ieder geval véél beter dan bij de “virologie”, behalve dan dat alles verkeerd gelabeld wordt. Dat kan ook niet anders.

Héél dat veld, hoewel de ontdekkingen ervan geldig zijn, interpreteert alles nog steeds volgens een moderne, en dus dualistische, nihilistische metafysica.

Zo zijn er T-helper-cellen die geactiveerd worden wanneer er cellen in de buurt zijn die zogezegd “antigenen” presenteren. Hupla, nog maar eens: anti. En wat zegt de immunologie? Als Theo de helper-cel een antigeen opmerkt, dan zendt die een cytokine-bericht uit naar Bob de regulator-cel, die dan de gewone B-cellen op pad stuurt met de juiste “anti”-stoffen die het “pathogeen” moeten doden.

Zucht. Hoe vermoeiend. Kijk eens aan: “anti”-genen waar dan “anti”- lichamen op reageren. Alles “anti”. Zo werkt het leven niet. Niks is anti, alleen onze filosofie ontstaan door de farmaceutische investeringsmaatschappij kan anti zijn.

3: De zin of onzin van vaccinaties

Vanuit onze conditionering met de “infectiemythe” van Louis Pasteur, heeft de wetenschap onderzocht hoe men een levenslange algemene gezondheid tot stand kan brengen zonder eerst ziek te hoeven worden met alle ongemakken vandien.

Onze medische wetenschap gaat ervan uit dat je beschermd bent als je de juiste “antistoffen” hebt tegen bepaalde “ziekteverwekkers”. Maar ondertussen weten we dat dit onzin is. Je bent beter beschermd als je de juiste detox-cellen en geheugencellen hebt dat evenwicht onderhoudt in de biologie en ecologie van het menselijke lichaam.

Echte algemene gezondheid bestaat uit twee componenten :

 1. Het eerste en belangrijke component houdt zich bezig om schadelijke stoffen te neutraliseren en af te voeren en celafval te recyclen.
 2. Het tweede component maakt de detox-cellen en geheugen lichaampjes aan.

Als de algemene gezondheid of detoxsysteem verzwakt is door opstapeling en verstoppingen door toxines, eiwitten en afvalstoffen(veroorzaakt acidose), zal ons lichaam microben uitnodigen om te helpen bij het schoonmaakwerk. Microben doen nu eenmaal het opruimwerk. Elke soort heeft daarvoor een specifieke opdracht.

Het gezondheidssysteem herkent de ziekte als het aantal specifieke microben en hun snelle groei een bepaalde tolerantie hebben overschreden en maakt geheugencellen aan tegen deze specifieke microben. Deze geheugencellen dringen vervolgens deze microben terug tijdens de ziekte of ontsteking.

Maar eerst moeten ze de beschadigde cellen opruimen, weefsels herstellen en schadelijke stoffen elimineren. En dat is nu net de taak van deze zogezegde “ziekteverwekkers” of beter gezegd gewone microben en exosomen.

Je ziet het, de term “ziekteverwekker” klopt dus niet. En zo gebeurt het ook in de natuur. De natuur houdt zichzelf proper en gezond door de zo belangrijke microben. Door dit natuurlijk proces te verstoren, wordt de basis gelegd voor chronische toestanden.

Geheugencellen ruimen geen schadelijke stoffen en beschadigde cellen op. Ze activeren witte bloedcellen, detoxcellen en die doen dat samen met microben wel.

Dus als de microben een gebied vinden in ons lichaam die ernstig vervuild en verzuurd is, ontstaat er een voortvloeiende celbeschadiging tot gevolg en deze microben vinden die altijd. In feite activeert het lichaam deze microben en exosomen.

De ziekte kan bij een ernstige intoxicatie schok of zware epicrisis in de herstelfase daardoor behoorlijk uit de hand lopen waarbij de microben zich ongecontroleerd gaan vermenigvuldigen. Dit is wat onze opgeleide dokters een acute ontstekingsreactie noemen.

Het lichaam roept enorme reacties op om terug te kunnen keren naar evenwicht. Men krijgt symptomen van koorts, misselijkheid, diarree, gebrek aan eetlust (het lichaam gaat geen voedsel verteren om energie te besparen die nodig is om met de ziekte afvalstoffen, beschadigde cellen en toxines op te ruimen).

De bijnieren geven stresshormonen af, er ontstaat een toename van bloed, lymfe en slijm en een grote stroom witte bloedcellen naar het aangedane gebied. De grote schoonmaak is begonnen, echter met veel ongemakken zoals koude rillingen, overgeven, pijn en algemene zwakheid.

Het lichaam gaat ervoor zorgen dat we onze dagelijkse functies niet meer kunnen uitvoeren om energie te kunnen verzamelen voor de grote schoonmaakoperatie. De bijnieren spelen een cruciale rol in dit proces.

Transpireren en ziektesymptomen – feitelijk herstel signalen – helpen het lichaam om de ziekte af te werpen. Afwerpen betekent dat het lichaam zich ontdoet van schadelijke stoffen en celafval waarbij de microben geen voedsel meer vinden om te overleven en zich voort te planten. Dat is wat Hippocrates bedoelde.

Transpireren en andere ziekteverschijnselen zijn dus echter tekenen van een goed werkend gezondheidssysteem.

Als men steeds opnieuw aan symptoombestrijding doet, kan het lichaam uiteindelijk geen koorts en ziekteverschijnselen meer creëren. Dan wordt men pas echt ziek, het wordt een slopend chronisch proces dat het lichaam op cellulair niveau totaal uitput en de dood staat aan de voordeur te wachten.

Een gezegde uit de Nederlandse taal zegt dat men de ziekte steeds moet UITZIEKEN.

Dit wil zeggen: als het lichaam eenmaal met succes een bepaalde ziekte heeft overwonnen, is het onwaarschijnlijk dat we dezelfde ziekte een tweede maal zullen krijgen. In zekere zin heeft de reactie op de ziekte ons sterker gemaakt en het lichaam is zijn beschadigde cellen, toxines en afvalstoffen kwijt. De weefsels zijn weer in oorspronkelijk staat hersteld.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een vaccinatie hetzelfde effect heeft.

Het lichaam dwingen om “antistoffen” aan te maken om je zogezegd “immuun” te maken voor een bepaalde “ziekteverwekker” die een “infectie” kan uitlokken is energieverlies omdat de toxines en afvalstoffen niet worden opgeruimd en weefsels niet zijn hersteld. Dat vergeet men altijd in de reguliere geneeskunde.

Begrijp dat natuurlijke algemene gezondheid of detoxsysteem een complex fenomeen is waar vele orgaansystemen bij betrokken zijn, het kan niet zomaar worden nagebootst door een kunstmatige stimulatie van “antilichaamproductie” of beter gezegd geheugen cellen en de detox-cellen.

Vaccins beschermen je niet tegen inslagen van biologische schokken.

Toxines en afvalstoffen zijn zwaar voor het lichaam, en dat is de reden als men de ziekte symptomatisch bestrijdt dat men altijd met een zwaar en vermoeid gevoel achterblijft. Het ziektesymptoom is verdwenen maar de levensenergie ontbreekt!

Vaccinatie zorgt ervoor dat we generatie na generatie steeds meer verzwakken en dat chronische slopende ziekten overhands toenemen. Stellen dat je automatisch beschermd wordt tegen bepaalde “ziekteverwekkers” als je “antistoffen” in je bloed hebt, is een onbewezen hypothese. Men kan niet aantonen of de reactie afkomstig is van de zogezegde “ziekteverwekker” of de adjuvanten van het vaccin.

Tot op heden is er nog geen sluitend bewijs dat antistoffen uit vaccinaties jou beschermen tegen de zogezegde “ziektekiemen”. Dit kan even goed bereikt worden door een normale natuurlijke gezonde reactie van het lichaam. In werkelijkheid is het laatste veel waarschijnlijker, vermits vaccinaties die zoveel giftige stoffen bevatten, de algemene gezondheid van het lichaam juist verzwakken en verlammen.

De gifstoffen en zware metalen ondermijnen het zenuwstelsel en het endocriene huishouden van het lichaam.

Eens de gifstoffen en zware metalen uit de vaccinaties je algemene gezondheid en de klieren hebben ondermijnd, is je lichaam niet meer in staat om op natuurlijke wijze ziektesymptomen te creëren, detox-cellen en geheugen-lichaampjes aan te maken.

Het resultaat is dat het lichaam vervuild achterblijft en verder verzwakt en gevoeliger wordt voor muterende stammen van bacteriën en exosomen. Er bestaan duizenden soorten microben die stuurloos kunnen worden als ze een voedingsbodem vinden met gif dat we zelf hebben gecreëerd.

Dit effect zien we ondertussen ook al bij moeders die als kind zijn ingeënt. Ze zijn niet meer in staat om de juiste detox-cellen – dankzij een ziekteproces – via zwangerschap en borstvoeding door te geven aan hun baby. Het gebeurt veel (meer dan je denkt) dat iemand die gevaccineerd is tegen een bepaalde ziekte, toch de ziekte krijgt waartegen hij is ingeënt en er juist extreem ziek van wordt. Het grote probleem met vaccinatie is het voldongen feit dat ze het lichaam kunnen aanzetten tot het ontwikkelen van microbiële mutanten.

Ook exosomen zijn onderhevig aan mutatie. Op deze manier ontstaan nieuw gecreëerde ziekten die zich zeer gemakkelijk verspreiden onder de bevolking.

Op deze wijze zijn de oorspronkelijke vaccins wel in staat om de oorspronkelijke microben stammen te vernietigen, die de secundaire oorzaak zijn van verschillende soorten ziekten. Maar tegelijkertijd zorgen de vaccins ervoor dat er zich andere stammen van exosomen en microben kunnen ontwikkelen.

Onthoud dat de primaire oorzaak van elke ziekte een opslag is van toxines, eiwitten en afvalstoffen die verzurend inwerken op de cellen en de lichaamsweefsels beschadigen.

Natuurlijk het metafysisch aspect van trauma’s, biologische opgeloste conflicten (of die blijven hangen) zijn de oorzaak dat de weefsels niet in staat zijn zich goed te zuiveren en te ontgiften, een intoxicatie schok is het gevolg. Maar besef dat dit niet de schuld is van de zogezegde “ziekteverwekkers”.

Een echte algemene gezondheid of detoxsysteem is het vermogen van het lichaam zich dagelijks te ontgiften en te zuiveren. Het lichaam kan dat alleen als alle emotionele zaken en conflicten opgelost zijn. Zuiver evenwicht, fysiek en metafysisch zal je beschermen tegen ziekte.

Dat is algemene gezondheid. “Antistoffen via vaccinatie zijn onvoldoende om iemand immuun te maken voor een ziekte”. Dit concept klopt alleen al niet. Men gaat er nog steeds van uit dat het toedienen van “antistoffen” met behulp van een vaccin het “immuunsysteem” versterkt. Dit is absoluut onwaar.

De algemene gezondheid tegen ziekten en ontstekingen wordt alleen sterker als men de ziekte in werkelijkheid doormaakt. Deze algemene gezondheid wordt alleen maar verkregen door ons gezondheidssysteem te geven wat het nodig heeft: natuur voedsel en emotioneel evenwicht.

De algemene gezondheid heeft de verantwoordelijkheid voor het dagelijkse opruimen van toxines, afvalstoffen en eiwitopslag en het voorkomen van verzuring die daardoor ontstaat. De algemene gezondheid of detoxsysteem heeft bovendien de taak om zoveel mogelijk celafval te recyclen.

4: Het pijnsignaal: Andreas Moritz

Een pijnsignaal ontstaat meestal bij een ziekte of ontsteking. Lichaamsweefsels in de nabijheid van giftige stoffen ontvangen onvoldoende water, voedingstoffen en zuurstof om hun stofwisselingsprocessen goed te laten verlopen. Biologische schokken met een daaruitvloeiende verzuring en intoxicatie.

De wegen voor distributie van water, voeding en zuurstof zijn verstopt door schadelijke stoffen. Gebrek aan water en zuurstof zorgen voor het pijnsignaal. Deze weefsels zijn niet goed meer in staat om hun stofwisselingsafval te verwijderen. Deze weefsels komen in een ernstige noodtoestand terecht. Het lichaam activeert micro-organismen met een ontsteking of ziekte tot gevolg om ontgiftingswerk uit te voeren.

Zenuwcellen in het vervuilde gebied met ernstige tekorten aan zuurstof en water geven een seintje aan de hersenen. De hersenen sturen hulphormonen naar het vervuilde gebied.

Er wordt histamine geproduceerd. Histamine is een organische verbinding, die betrokken is bij verscheidene fysiologische processen. De stof speelt een rol in het maag-darmkanaal, fungeert als neurotransmitter in het centrale zenuwstelsel en heeft een functie in het gezondheidssysteem.

Samen met andere hormonen gaat histamine de distributie van water herstellen. Als histamine de pijnzenuwen in de buurt van het vervuilde gebied – met de ophoping van schadelijke stoffen – bereikt, ontstaat er pijn.

Histamine gaat de bloedvaten verwijden zodat er meer bloed kan doorstromen naar het vervuilde gebied. De doorlaatbaarheid van het plasma door de haarvaten van het capillair systeem wordt verbeterd. Indirect gaat histamine de bijnieren stimuleren voor de productie van de stresshormonen, waaronder adrenaline.

Histamine ruimt toxines en deeltjes van exosomen op en reguleert samen met andere hormonen de verdeling van water, en dat is zeer belangrijk. Lichaamsweefsels in een vervuild gebied hebben een tekort aan water.

Histamine is ook belangrijk bij de productie van maagzuur en de werking van het maag- en darmkanaal. Vergeet niet dat het spijsverteringskanaal samen met de lymfe de belangrijkste weg voor het lichaam is om toxines en afvalstoffen te verwijderen.

We kunnen concluderen dat het lichaam het pijnsignaal gebruikt om de onmisbare gezondheidsreactie op gang te brengen in het vervuilde gebied. Hierbij wordt voorkomen dat toxines en afvalstoffen nog meer schade gaan veroorzaken.

Pijn maakt deel uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en kan dus niet gezien worden als de ziekte zelf.

Soms kan tijdelijke verlichting van de pijn heilzaam zijn voor de patiënt, maar lange pijnbehandeling zorgt ervoor dat het lichaam het steeds moeilijker krijgt om zichzelf te genezen. Begrijp dat een pijnsignaal een natuurlijke reactie van het lichaam is op de ophoping van toxines, afvalstoffen, eiwitten en de verzuring als gevolg daarvan, waarbij een ernstig tekort aan water, zuurstof en voedingsstoffen ontstaat.

Dit watertekort wordt veroorzaakt als de toxines en de concentratie eiwitopslag en bloedeiwitten groter wordt in het bindweefsel of de vloeistof buiten de lichaamscellen.

Normaliter worden schadelijke stoffen in het bindweefsel afgevoerd door de lymfe en haarvaten. Als er verstoppingen ontstaan in het lymfesysteem door afvalstoffen, eiwitopslag en stofwisselingsproblemen is de ontsnappingsroute van bloedeiwitten en toxines afgesloten.

Onmiddellijk ontstaat er een levensbedreigende verzuring door chemische reacties van toxines en reactieve eiwitten. Om de onmiddellijke bedreiging op de weefsels te voorkomen, gaat het lichaam deze omringen met water. Het probleem is echter nog niet opgelost, er ontstaan verdere verstoppingen, de doorstroming is nu eenmaal geblokkeerd, en dat belemmert de zuurstofvoorziening met hevige pijn tot gevolg.

Bloedeiwitten verlaten het capillair systeem om in het bindweefsel door te dringen. Ze moeten echter kunnen doorstromen en afgevoerd worden door het lymfesysteem.

Indien door verstoppingen in het bindweefsel en het lymfesysteem deze bloedeiwitten niet meer op tijd kunnen afgevoerd worden, ontstaan levensbedreigende ziekten. De intelligentie van het lichaam (DNA) kent dit grote gevaar.

De hersenen gaan endorfines aanmaken om de pijn onder controle te houden, en tegelijkertijd een krachtige geactiveerde gezondheidsactie oproepen om de grote schoonmaak van het vervuilde gebied op gang te brengen in samenwerking met micro-organismen. Dat is ziekte of ontsteking. Pijn is niets anders dan een reactie om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Synthetische pijnstillers en medicijnen gaan dit zelfgenezend vermogen van het lichaam onderdrukken en kunnen alleen maar verantwoord toegelaten worden bij extreme pijn. Synthetische pijnstillers en medicijnen negeren de alarmsignalen die het lichaam voortdurend afgeeft.

Ze verlichten wel de huidige symptomen, maar je lichaam blijft in slechte conditie achter, je bent je daar zelfs niet eens van bewust. Daar ga je later de rekening voor gepresenteerd krijgen.

Doordat deze synthetische stoffen het pijnsignaal wegnemen, weet je lichaam niet meer hoe het moet omgaan met deze ophoping van toxines, afvalstoffen en de veroorzaakte verstoppingen in de lymfe, het bindweefsel en het capillair systeem. De intelligentie van het lichaam is zich dan ook niet bewust van het toenemende zuurstof- en watertekort van de cellen.

En alsof dit nog niet erg genoeg is, moeten de cellen nog eens hun kostbare water inleveren om de synthetische pijnstillers te kunnen gebruiken. Dit alles leidt uiteindelijk tot zeer zware intoxicatie schokken die levensbedreigend worden en cytokinestormen kunnen ontstaan.

Om een natuurlijke genezingsreactie op gang te brengen hebben het lichaam en de hersenen dit pijnsignaal nodig om zich te kunnen richten op het gebied dat in gevaar is door de vervuiling. Synthetische pijnstillers en medicijnen gaan deze pijnsignalen doorbreken en wordt de communicatie met de hersenen doorgeknipt.

Het lichaam is zich niet meer bewust van het vernietigende effect door verzuring van opgehoopte toxines, afvalstoffen, eiwitten en bloedeiwitten. En dit is eigenlijk nog niet alles, de aanmaak van endorfines wordt geblokkeerd, waardoor er afhankelijkheid en verslaving ontstaat aan deze synthetische pijnstillers en medicijnen.

Het lichaam moet bloedeiwitten afstaan om de synthetische pijnstillers en medicijnen te vervoeren naar de plaats van bestemming, en omdat bloedeiwitten vastgehouden worden in het bindweefsel, worden de synthetische stofjes van deze pijnstillers en medicijnen ook vastgehouden in het bindweefsel.

Logisch toch dat er zoveel ernstige bijwerkingen ontstaan door deze synthetische medicijnen en pijnstillers waarbij het risico op slopende chronische toestanden toeneemt. Bekende bijwerkingen!

Door al deze verstoppingen gaat de bloeddruk ook beginnen stijgen. Het lichaam verhoogt de druk en probeert de doorstroming vlotter te laten verlopen. Uiteindelijk gaan deze synthetische medicijnen en pijnstillers de natuurlijke pijngrens van het lichaam zodanig verlagen, waarbij zelfs de kleinste schram ondraaglijke pijnen zal veroorzaken.

Chronische pijn wordt daardoor veroorzaakt en wordt steeds erger. Uiteindelijk zal het effect van de pijnstillers en medicijnen steeds minder worden en sommige mensen ertoe drijven om zelfmoord te plegen om toch maar verlost te worden van hun pijn.

Er bestaan alternatieve pijnstillers en ontstekingsremmers die het lichaam ook helpen met het opruimen van de schadelijke stoffen die oorzaak zijn van pijn en ontsteking. Spreek er met je arts over als je in behandeling bent. Gebruik nooit gelijktijdig ontstekingsremmende middelen voorgeschreven door de behandelende arts als je kiest om onderstaande middelen te gebruiken. Dit om ongewenste bijwerkingen te vermijden.

Hieronder een lijst van alternatieve pijnstillers:

 1. Zoethout: is uitermate geschikt voor keelpijn en andere aandoeningen van de ademhalingswegen. Een sterke thee van zoethoutwortel en de Canadese iep werkt ontgiftend en ondersteunt de algemene gezondheid of detoxsysteem.
 1. Phyllanthus niruri: Deze plant heeft een uiterst sterke ontgiftende werking en ondersteunt de algemene gezondheid. Werkzaam tegen geelzucht en huidziekten. Het blokkeert de overdracht van pijnimpulsen en ongewenste spiersamentrekkingen. Werkzaam tegen aandoeningen met exosomen. Het is zeer bitter van smaak, maar bitter op de tong maakt het hart gezond.
 1. Boswellia serrata: Verlicht rechtstreeks de pijn in het hele lichaam, en het verlaagt tevens bloedvetten. Het heeft een sterk ontgiftende werking in het lichaam. Algemeen heeft Boswellia sterke ontstekingsremmende eigenschappen, vooral in de gewrichten en het maag- en darmkanaal. Het heeft vooral de bittere en wrange smaak dat ontgiftend werkt en de weefsels terugbrengen naar hun juiste opbouwstructuur.
 1. Fenegriek: Deze specerij gebruikt in grotere hoeveelheden verlicht pijn, eveneens omdat het sterk ontgiftend werkt. Zeker aanbevolen bij hart- en vaatziekten en de beide types van diabetes.
 1. Ocimum sanctum: Heilige basilicum is sterk ontstressend, goed tegen ontstekingen en aandoeningen van de ademhalingswegen. Het heeft een krachtig antibiotisch effect en helpt het lichaam bij zijn schoonmaakwerk.
 1. Kardemom: Deze culinaire specerij werkt slijmoplossend. Werkzaam tegen aandoeningen van de ademhalingswegen en het maag- en darmkanaal. Helpt bij krampen.
 1. Kurkuma: Bevat de drie reinigende smaken in zich, bitter, wrang en scherp. Werkt ontstekingsremmend, pijnstillend en verlicht stijfheid. Het is een natuurlijk antibioticum dat de darmflora en de mitochondriën niet aantast. Effectief tegen aandoeningen van de luchtwegen en het spijsverteringskanaal. Door zijn zuiverende werking kan het lichaam zijn toxines kwijt. Zwarte peper versterkt de werking van kurkuma.
 1. Gember: Thee van verse gember en veel gember in de voeding helpt het lichaam sterk met het ontgiften en werkt ook pijnstillend.
 1. Picrorhiza kurroa: Kutki is ook een zo sterk bittere plant die enorm ontgiftend werkt. Het stimuleert de werking van de lever en de productie van de gal om de spijsvertering te verbeteren. Deze plant heeft ontstekingsremmende eigenschappen en verwijdert allergene stoffen. Het remt de werking van histamine.
 1. Azadirachta indica: de neemboom heeft een sterk bloedzuiverend en leverreinigend effect. Vermindert spier- en gewrichtspijn. Doeltreffend tegen huidziekten en allergieën.
 1. Tanacetum parthenium: Wormkruid is een natuurlijke pijnstiller en verlaagt de koorts bij infecties. Werkt sterk ontgiftend, remt ontstekingen af en voorkomt migraine.
 1. Silybum marianum: Mariadistel is gekend om de ontgiftende werking van de lever te stimuleren.
 1. Cayennepeper: Dit specerij is ondanks zijn sterk verwarmende eigenschap pijnstillend. Maak van cayennepeper een crème en smeer de pijnlijke plaats daarmee in.
 1. Bromelaïne: Dat is een enzym uit de vrucht en vruchtsteel van onze bekende ananas. Dit enzym heeft ontstekingsremmende eigenschappen en heeft een gunstig effect op de eiwitopslag op de verkeerde plaats, het bindweefsel.
 1. Lavandula officinalis: Lavendelolie heeft ontsmettende en pijnstillende eigenschappen en werkt kalmerend. Werkzaam bij wondbeschadiging en huidaandoeningen en als bestanddeel van mondwater tegen tandvleesontsteking.
 1. Harpagophytum procumbens: Duivelsklauw vermindert de pijn in de gewrichten. Niet gebruiken als je galstenen, maagzweren of brandend maagzuur hebt.
 1. Visolie of zeegroenten, bevatten veel essentiële vetzuren die het zuurstoftransport verbeteren in het lichaam en daarmee het lichaam helpen schadelijke stoffen af te voeren en de pijn te verminderen.
 1. Teunisbloemolie, borageolie en zwarte bes verminderen eveneens gewrichtsontstekingen.
 1. Tinospora cordifolia: Is het kruid om je algemene gezondheid of detoxsysteem een krachtige boost te geven, het paardenmiddel uit de ayurveda. Helpt hevige koorts verminderen en draagt bij tot het herstel van de ziekte en het versterken van de algemene gezondheid. Het is enorm bitter en wrang, twee zuiverende smaken met een afkoelende energie. Topkruid!
 1. Andrographis paniculata: Sterk ontgiftend voor de lever, koortswerend, geneest huidaandoeningen en stimuleert de spijsvertering. Zeer bitter. Het doodt de ziekteverwekker niet, maar ruimt de toxines op waardoor de algemene gezondheid direct de juiste geheugenstoffen en detox-cellen kan aanmaken.

Let ook op volgende zaken:

Zoek hulp als je emotionele problemen hebt of gebukt gaat onder stress. Dat geldt ook bij biologische conflicten. Het is waar dat symptomen gaan toenemen als biologische conflicten worden opgelost. Volgens de Germaanse geneeskunde zijn de hevigste symptomen tijdens de epicrisis in de herstelfase.

Als deze symptomen levensbedreigend worden, is het de taak van de dokter om deze af te vlakken, de herstelfase duurt dan langer, maar men overleeft en geneest dan volledig. Indien de herstelfase steeds geblokkeerd wordt door symptoombestrijding of nieuwe conflicten, leidt dit tot soepdiagnoses die uiteindelijk het risico tot de dood tot gevolg hebben.

Symptomen afvlakken is niet hetzelfde als symptomen bestrijden wat onze reguliere geneeskunde steeds doet.

Werkelijke genezing ontstaat door verbinding van lichaam en geest met het hart. Het zuiveren en ontgiften van de opgehoopte schadelijke stoffen in het lichaam. Zelfbewustzijn stimuleert het zelfhelend vermogen. Yoga, ademhaling, meditatie, dansen, zingen, in de zon lopen, lachen, sociale contacten enzovoort ondersteunen het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Margarine en bewerkte geraffineerde oliën en vetten zijn absoluut verboden! Vermijd geraffineerde suiker en tarwe. Consumeer gezonde (zongerijpte) natuurvoeding, respecteer de dagelijkse routine en juiste levensstijl. Zorg voor voldoende lichaamsvriendelijke beweging.

Fysiotherapie, acupunctuur, homeopathie, stressmanagement hebben ook heilzame effecten op het welzijn van het lichaam en ondersteunen de algemene gezondheid.

5: Ziekte en veroudering is onnatuurlijk

Het wordt hoogtijd dat we weer gaan leren vertrouwen op ons lichaam, onze intuïtie en de natuur. Het menselijke genoom is erin geslaagd om honderdduizenden jaren te overleven op deze mooie blauwe planeet.

Het DNA weet precies hoe het moet omgaan met onschadelijke aandoeningen of ziekten, zeker als microben ons helpen onze algemene gezondheid te versterken. Reacties van de algemene gezondheid zoals een normale ontsteking laten ons zien dat de algemene gezondheid goed werkt en energiek is.

Het is deze natuurlijke reactie van ontsteking en ziekte dat het lichaam helpt zijn opgeslagen afvalstoffen, eiwitopslag en toxines te verwijderen.

Daarbij kan het de effecten van biologische schokken naar buiten duwen. Dankzij koorts, niezen en uitslag wordt de algemene gezondheid getraind, zodat je na het herstel alle levensenergie hebt om te doen waar je hart van gaat zingen met voldoende algemene gezondheid om snel en adequaat te reageren op de volgende ziekte of aandoening.

Als je zelfgenezend vermogen verzwakt of onderdrukt wordt door persistente symptoombestrijding, dan word je chronisch ziek. De constante noodzaak van het lichaam om evenwicht te zoeken is de werkelijke kracht die achter genezing staat.

Als je continu onder stress staat, depressief, angstig of onzeker bent, een zware emotionele crisis of een trauma beleeft, kan je algemene gezondheid niet naar behoren werken. De geestelijke toestand van een individu, met inbegrip van de emotionele lading die hij met zich meedraagt, is een bepalende factor die beslist of je gezond zal zijn en vervuld wordt met levensenergie.

Als je lichaam het startsein ontvangt van jou als een zelfbewust wezen, zal je onbewuste weerstand tegen genezing overgaan in onbewuste acceptatie en zul je als vanzelf een genezingsreactie in gang zetten.

Een natuurlijke wijze van leven kan voorkomen dat we ziek worden. Dat houdt in dat je de dagelijkse routine respecteert, op tijd gaat slapen en op tijd opstaan, op de juiste uren eet, natuurzuivere zongerijpte voeding consumeert en in de zon loopt.

Wijk je af van deze natuurlijke manier van leven, ontstaat een opstapeling van toxische stoffen dat je verzwakt. Als de tolerantie tegen toxische stoffen wordt overschreden dan zal de intoxicatie schok jou ziek maken. Om onze gezondheid terug te krijgen is het belangrijk om ons lichaam te helpen met het verwijderen van giftige en schadelijke stoffen.

Het is belangrijk om de herstelfase na het oplossen van conflicten goed te begeleiden.

Emotionele stabiliteit, een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl zullen je daarbij helpen. Als gifstoffen een bepaalde concentratie bereiken in het lichaam ontstaat er dus ziekte. Als er een bepaalde concentratie toxische stoffen wordt overschreden, geeft het lichaam een ongemak en/of pijnsignaal af.

Dit stimuleert de ontgiftingsorganen en het gezondheidssysteem waardoor een reactie ontstaat. Het lichaam probeert al deze giftige stoffen kwijt te raken.

De reactie bestaat uit het mobiliseren van de microben en exosomen, witte bloedcellen, geheugenstoffen en detox-cellen om het niveau van verzuring en vergiftiging weer naar omlaag te brengen zodat er niet verder lichaamscellen en -weefsels worden beschadigd. Het gaat steeds om evenwicht.

Tijdens deze fase zal je je moe voelen, uitgeput en weinig honger hebben. Zwak en afgemat, maar dit is omdat het lichaam al zijn energie nodig heeft om samen met microben en exosomen de toxines en afvalstoffen kwijt te raken en de weefsels in oorspronkelijke staat te herstellen.

Om een natuurlijke gezondheid te realiseren is het zo belangrijk om je algemene gezondheid te boosten door een positieve innerlijke dialoog te voeren. Elke lichaamscel heeft een bewustzijn met een intelligentie. Ziekte of gezondheid is een reflectie van hoe jij jezelf en de wereld ervaart.

De verantwoordelijkheid van je gezondheid en welzijn ligt in eigen handen. Je bent inderdaad in staat om jezelf te genezen. Een stralende gezondheid is niet alleen jezelf goed voelen, het houdt in dat je je ook ‘heel’ voelt. Je ‘heel’ voelen is het geheim om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te stimuleren en de stralende gezondheid te behouden.

Met ‘heel’ voelen bedoel ik dat je jouw persoonlijk creatieproces bewust verder zet, een reconstructieproces dat alle aspecten van je leven beïnvloedt, zoals je werk, relaties, geluk, creativiteit, emotionele stabiliteit enzovoort. Het gaat erom dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gezondheid en evenwicht creëert, ongeacht je leeftijd.

Veel voorkomende problemen met de gezondheid ontstaan door te weinig lichaamsvriendelijke beweging, slechte eetgewoonten en voeding, verkeerde levensstijl e.a. En niet te vergeten, negatieve emoties en onverwerkte trauma’s of biologische conflicten.

Jouw lichaam kan jaren te lijden hebben gehad van onvoldoende slaap, spanning en stress, ondervoeding door steeds verkeerde voeding te consumeren. Deze zaken bewust worden is een grote stap in de goede richting.

Verantwoordelijkheid opnemen betekent ook een verandering aanbrengen in je individuele houding ten opzichte van gezondheid en zelfs vrijheid.

Een verwachting van voortdurende vitaliteit, gezondheid en eeuwige jeugd heeft een grote positieve invloed op de blije biochemie van het lichaam. De geconditioneerde verwachting dat het normaal is dat we ziek en oud worden heeft een negatieve invloed op de algemene gezondheid en de biochemie van het lichaam. Dat veroorzaakt verstoringen in de eiwitfabriek – dat ons lichaam eigenlijk is – en verouderen doen we in snel tempo.

Deze vernieuwende denkwijze zou weleens de sleutel kunnen zijn om het geheim van eeuwige gezondheid te leren kennen. Het knagend gevoel van geen controle te hebben over je gezondheid is een oorzaak van veel lichamelijke en geestelijke problemen.

Bijvoorbeeld: Van onze vroegste jeugd af wordt ons verteld dat we doodgaan aan ouderdom met zijn aftakelingsprocessen of ziekte. Een vernietigende conditionering.

De algemeen geaccepteerde overtuiging dat wij mensen zwak en breekbaar zijn, nood hebben om op regelmatige basis medisch gecontroleerd te worden, vooral als we ouder worden, roept een gevoel van machteloosheid op. Deze vorm van machteloosheid heeft een uiterst negatief effect op de werking van de spijsvertering.

Er is een gezegde dat iedereen oud wordt en doodgaat, dit wordt ook blindelings aanvaard. Is dat wel zo? Deze conditioneringen roepen onvermijdelijk de self-fulfilling prophecies op, hoewel we daar niet bewust van zijn, eigenlijk is dat het menselijke drama.

Het gevolg is een onvermijdelijke angst die op zijn beurt zeer verregaande chemische processen tot diep in de cel negatief beïnvloedt waardoor de algemene gezondheid slechter begint te werken naarmate we ouder worden en we inderdaad ook veel sneller verouderen en sneller doodgaan.

Het idee dat we kwetsbaar en onveilig zijn, wordt in ons fysiek lichaam een werkelijkheid van veroudering en slechte gezondheid. We weten uit ervaring dat verliefdheid een oppepper is voor de algemene gezondheid, omgekeerd is ook waar, een depressie kan de algemene gezondheid volledig verlammen.

Ziekte en veroudering zijn alleen maar werkelijkheid geworden, projecties vanuit onwetendheid over de echte aard van je lichaam en het leven. De werkelijkheid is dat het voor je lichaam veel gemakkelijker is om gezond te blijven dan dat het ziek moet worden.

Maar een overtuiging dat het ‘normaal’ is dat een lichaam oud en ziek kan worden, zorgt er uiteindelijk voor dat het lichaam deze bevelen opvolgt van de geest. Het genetisch ontwerp van het lichaam is zo ontworpen om steeds gezond, jeugdig en vitaal te zijn.

Ziekte en veroudering maken geen deel uit van het DNA. Zelfs de natuurlijke apoptose of celdood maakt deel uit van onze algemene gezondheid sterk en gezond te houden met een steeds vernieuwend lichaam.

Het is wel aangetoond dat ziekte en veroudering ontstaan door culminerende effecten van negatieve emoties, angsten, giftige voeding en gifstoffen die een verzurende werking hebben in het lichaam.

Echte genezing ontstaat als we het enorme potentieel aan intelligentie, creativiteit en energie gebruiken voor echt belangrijke zaken in het leven en het oproepen van welzijn en geluk. Dit enorme potentieel kan met het fysieke lichaam opgeroepen worden, maar we moeten zorg dragen van ons lichaam.

Er is geen scheiding tussen het lichaam en de geest. Het erkennen van deze verbondenheid zal je gezondheid teruggeven. De verbondenheid van lichaam en geest is tegelijkertijd een superieure intelligente samenwerking, die ervoor zorgt dat alle lichaamscellen hun ontelbare chemische fysiologische reacties goed kunnen laten verlopen.

Het lichaam heeft de geest nodig zijn om opdrachten uit te voeren zoals een tekst lezen in de krant of je hand bewegen zodat het iets kan vastgrijpen. Omgekeerd mag de geest zeker weten hoe het lichaam werkelijk functioneert volgens de principes van de natuur en met de wil om te overleven.

Het is dus belangrijk voor je gezondheid om steeds in verbinding te staan met je lichaam, verbinding met je aangeboren behoefte aan geluk voor jezelf en de wereld om je heen en verbinding met je innerlijke doel en missie. Contact met je hart en de hartenwens tot uitdrukking brengen.

Lichamelijke gezondheid heeft te maken met zowel lichamelijk als geestelijk welzijn. Dat houdt de beide componenten van de algemene gezondheid sterk. Elke ziekte in het fysiek lichaam heeft een emotionele en geestelijke tegenhanger.

Het belangrijkste is het streven naar geluk, dat vormt een solide basis voor je welzijn en de totale gezondheid. Emoties en trauma’s leiden je van dit doel af en ondermijnen de causale levensprincipes met als gevolg onevenwicht.

Nochtans zijn het problemen die je kunt bekijken op een manier die eigenlijk ontworpen is om jou terug op het pad van geluk te brengen. Als je het evenwicht niet herstelt, is een versnelde veroudering het logische gevolg.

Iedere geestelijke activiteit roept gevoelens en een specifieke emotie op in het lichaam. Een emotie is eigenlijk een combinatie van emotionele impulsen en een lichamelijke reactie en laat je zien hoe gezond je werkelijk bent. Jouw endocrien systeem reageert op je emotionele toestand. Het maakt stofjes aan.

Deze stofjes (hormonen, neurotransmitters en feromonen) zijn het equivalent van je gevoelens die de waarheid over jou vertellen op dit moment. Deze stofjes nemen je energetische vibratie op. Deze stofjes kunnen je gezondheid een boost geven of juist je lichaam vernietigen.

Afhankelijk van je emotionele reactie of reactie op een gebeurtenis of uitdaging worden er genezende stofjes of ziekmakende stofjes geproduceerd. In een stressreactie worden er adrenaline, cortisol en cholesterol afgescheiden als gevolg van angst, frustratie, afwijzing, kwaadheid e.a.

Maar als deze stofjes te lang in de bloedvaten blijven, kunnen de wanden van de bloedvaten geirriteerd worden, met het gevolg dat een ontsteking dreigt te ontstaan en de cholesterolspiegel in het bloed zal stijgen. Dat verzwakt je algemene gezondheid of detoxsysteem. Ziekte dreigt.

Omgekeerd kunnen positieve intenties en gedachten jouw geluksgevoel doen stijgen, door de aanmaak van serotonine, endorfine, interleukine, gaba, dopamine en nog vele andere genezende stofjes die je algemene gezondheid een enorme boost geven en zelfs je verouderingsproces kunnen stoppen.

Hormonen en neurotransmitters hebben een krachtige invloed op je lichaam en de homeostase. De gedachten en intenties die ze oproepen zijn nog veel krachtiger en kunnen zoals ik zeg je lichaam genezen of juist gaan vernietigen.

Niet voor niets dat lachen zo goed is voor het lichaam en bij elke ziekte mag toegepast worden als extra therapie.

De hormoonhuishouding heeft zo een intrinsieke kracht en potentieel om een veel hoger niveau te bereiken, om de effectiviteit van ons lichaam te bevorderen en andere krachten dat ons voorstellingsvermogen te boven gaan. Deze vernieuwde inzichten verhogen de trilling van je bewustzijn waardoor het gemakkelijker wordt je lichaam lief te hebben en te verzorgen met juiste voeding en een veel betere levensstijl.

Deze reis naar een permanent equilibrium lichaam-geest gepaard met vitale gezondheid heeft niets te maken met het genezen van een ziekte, maar met het helen van de patiënt. Daarmee bedoel ik dat de patiënt het gevoel creëert van ‘heel zijn’ door middel van liefde, goede voeding, algemene zorg, het recht om veilig hier op aarde te mogen zijn.

De ervaring van geluk, vitaliteit en heelheid speelt hier de sleutelrol.

Deze verantwoordelijkheid ligt ook bij de patiënt om deze in eigen hand te nemen en elke onbalans of hindernis en obstakel weg te nemen die in zijn lichaam en geest aanwezig is. Hij mag erbij geholpen worden als hij daarom vraagt.

Het valt toch op dat verliefde mensen bijna nooit een verkoudheid oplopen omdat hun algemene gezondheid sterk staat. Iemand die ongelukkig is kan nooit gezond zijn, iemand die ongezond is, is ook niet gelukkig. Het liefdevol creëren van goede gezondheid kan geluk oproepen en een blijere biochemische reactie veroorzaken in elke lichaamscel.

Ik zou iedereen aanraden om te blijven focussen op gezondheid, het lichaam is gemaakt om gezond te zijn, dat is de waarheid.

6: Hoe kun je je algemene gezondheid of detoxsysteem op een natuurlijke manier verkrijgen en boosten?

Het beste advies is om te beginnen met een gezond voedselpatroon vol zongerijpte groenten, granen en vruchten. Zorg voor de zes smaken en de zeven kleuren, vul aan met specerijen. Bewerkte en geraffineerde voedingswaren horen hier echt niet thuis.

Ik raad iedereen aan om meer vegetarisch te eten, af en toe een stukje vlees is vele malen beter dan alle dagen vlees. Het lichaam heeft een superieure intelligentie die de wijsheid van het universum weerspiegelt, en de algemene gezondheid wordt door deze intelligentie gestuurd.

De algemene gezondheid of detoxsysteem is een zelfregulerend mechanisme en is zeer krachtig en houdt je veel gezonder dan eender welke megadosis vitaminen- of mineralensupplementen ook.

Om de algemene gezondheid of detoxsysteem krachtig en gezond te houden is het nodig dat de algemene gezondheid of detox systeem elke dag actief kan zijn om toxische stoffen te elimineren en samen met microben de weefsels goed te herstellen.

Dagelijkse blootstelling aan vuil en micro-organismen zorgen voor een natuurlijke algemene gezondheid van je lichaam. Dat zien we bij inheemse bevolkingsgroepen die zich verwonden door bepaalde rituelen en de wonden laten etteren.

Deze etterende wonden zijn een efficiënte manier om de algemene gezondheid te trainen. Ook aderlaten is noodzakelijk als er alleen vlees voorhanden is bij gebrek aan groenten, granen en fruit. Dit voorkomt dat de eiwitopslag en toxineconcentratie te hoog oploopt in het bloed en het bindweefsel en het basaalmembraan van de slagaders.

Het bloed wordt verdund tijdens het aderlaten waarbij de hoeveelheid eiwitten in het lichaam wordt teruggedrongen. (Dit wordt in de ayurveda veel toegepast).

Vrouwen hebben door de maandelijkse menstruatie ook de gelegenheid veel eiwitopslag en toxines te verwijderen. Als de eiwitopslag in het lichaam hoog blijft, ontstaan er gevaarlijke ontstekingsreacties zoals hart- en vaatziekten.

Niet voor niets gaan kinderen en zelfs volwassenen zichzelf ‘per ongeluk’ verwonden omdat hun algemene gezondheid is verzwakt. Onbewuste lichaamsintelligentie regelt dat voor jou, maak je geen zorgen. Door deze verwonding krijgt de algemene gezondheid een boost, bekijk het dus vanuit een meer holistisch perspectief.

De kans is groot dat je teveel eiwitopslag hebt in de bloedvaten en is het bloeden bedoeld om je bloed te verdunnen, precies wat je nodig hebt om ernstige ziekten te voorkomen.

Lichamelijke intelligentie helpt jou in feite altijd om te overleven. Deze ‘verwondingen’ versterken net de algemene gezondheid, en dat is ook nodig om je darmflora gezond te houden. Want eiwitopslag in de bloedvaten vervuilt de lever waardoor de gal van minder goede kwaliteit is.

De enzymen van de pancreas worden niet voldoende geactiveerd door de gal en de dikke darm lijdt daaronder. Tegelijkertijd kunnen de geactiveerde enzymen uit de gal ook niet opgenomen worden door de dunne darm. Het zijn juist deze enzymen die zo belangrijk zijn om de toxines in het bloed te neutraliseren.

Op dit moment in onze huidige maatschappij is er teveel nadruk op hygiëne. Hygiënische maatregelen zijn natuurlijk nodig in dichtbevolkte plaatsen en steden met weinig ventilatie en gebrekkige sanitaire voorzieningen.

Ook in ziekenhuizen en gebouwen waar veel mensen samen zijn, zijn hygiënische maatregelen belangrijk om erger te voorkomen. Maar een teveel aan hygiëne kan de natuurlijke ontwikkeling van onze algemene gezondheid terugdringen en verzwakken waardoor het lichaam toch problemen krijgt met de eliminatie van schadelijke stoffen.

Inheemse bevolkingsgroepen zijn steeds in contact met de natuur en dus ook met vuil. Ze wassen hun handen niet voordat ze met hun handen gaan eten. Op deze manier krijgen ze tegelijkertijd met het eten ook het vuil binnen.

Of je het gelooft of niet, maar dit helpt juist bij de opbouw van de natuurlijke algemene gezondheid tegen overgroei van alle schadelijke micro-organismen. Deze wijze van leven zorgt ervoor dat er elke dag voldoende bacteriën in je spijsvertering terechtkomen voor een evenwichtige darmflora. Gratis door de natuur gegeven.

Deze mensen creëren zelfs steeds opnieuw omstandigheden om in contact te komen met de zogezegde “besmettelijke” microben, en toch blijven ze gezond door deze microben. Het is zelfs bekend dat veel kinderen uit deze gemeenschappen drager zijn van allerhande kiemen die gerelateerd zijn aan gevaarlijke aandoeningen.

Doordat de algemene gezondheid of detoxsysteem van deze kinderen ook nog in volle ontwikkeling is, en volop de kans krijgt om uit te zoeken hoe het kan samenwerken met microben, wordt hun algemene gezondheid juist efficiënter en sterker.

De algemene gezondheid ontwikkelt als het ware de echte geheugenstofjes en detoxcellen als gevolg van uitzieken als ze ziek zijn. Dat is de pure natuurlijke reactie van het menselijke lichaam, dat geldt uiteraard ook voor alle dieren.

Dankzij de incubatieperiode kan het lichaam uitzoeken hoe het moet omgaan met toxische stoffen, weefselbeschadiging en microben. Daarbij leert het lichaam hoe het zijn celafval kan recyclen, toxische stoffen kan elimineren en afvoeren.

Maar in de geïndustrialiseerde wereld met zijn sterk verbeterde hygiënische omstandigheden zijn vele ziekten gevaarlijke ziekten geworden. Vooral als de kinderen motorische conflictsituaties hebben, waaronder angst om vast te zitten en niet durven of kunnen bewegen, ontstaat MS, Lyme of ALS. Te veel hygiëne is zeer schadelijk voor onze gezondheid.

Enkele generaties terug kwamen allergische ziekten zoals hooikoorts, astma en eczeem bijna niet voor. Als je nu kijkt naar onze huidige maatschappij, lijdt een derde van de bevolking aan één of andere allergie.

Onze overdreven obsessie voor antibacteriële ontsmettingsmiddelen, water, zeep samen met zware metalen, vaccinaties en andere exogene bronnen van extreme intoxicatie, zou wel eens de grote oorzaak kunnen zijn van onze huidige golf aan mysterieuze aandoeningen en allergieën.

Allergieën ontstaan door biologische schokken omdat de algemene gezondheid van de geest onvoldoende is getraind. Daardoor komen trauma’s en biologische schokken harder aan bij jonge mensen.

Er ontstaat een overgevoeligheid aan onschadelijke stoffen op het moment dat er een biologische schok plaatsvindt en omdat het nog niet eerder aan is blootgesteld. (Denk maar aan mijten, huisstof, pollen enzovoort).

Om deze ongevaarlijke stoffen te elimineren gaat het lichaam ze omringen met een heel arsenaal geheugencellen en detox-cellen waarbij heftige ontstekingen ontstaan met jeuk, loopneus, huiduitslag, zwellingen e.a.

Het onderbewustzijn kan geen onderscheid maken of iets werkelijk gebeurt of dat het voorgesteld wordt in de verbeelding. Bovendien kan het onderbewuste ook niet nuanceren. Alle omstandigheden, omgevingsfactoren en zintuigelijke impulsen worden letterlijk opgeslagen in een soort database van de kleine hersenen.

Van zodra dat de kleine hersenen iets herkent dat samenhangt met de omstandigheden, omgevingsfactoren en zintuigelijke impulsen van eerdere ervaringen die zijn opgeslagen in de database van het onbewuste, start automatisch een overlevingsprogramma dat zegt: pas op gevaar! Dat zijn dus de beruchte allergieën.

Het is ook wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die van jongs af aan in contact komen met huisdieren of dieren van een boerderij minder kans hebben om allergieën te ontwikkelen op latere leeftijd. Contact met dieren en de natuur geeft een hogere mentale weerstand tegen biologische schokken en trauma’s.

Het is aangetoond dat kinderen uit grote gezinnen met veel kinderen minder last hebben van astma of hooikoorts. Er is altijd wel iemand die een kleine ziekte heeft en dat houdt het gezondheidssysteem van de hele familie continu actief en waakzaam.

Door een rigoureuze hygiëne wordt de natuurlijke reactie bij een ziekte of aandoening onderbroken of voorkomen door ontsmettende middelen of antibiotica. Het lichaam is dan niet in staat om de juiste “geheugen stofjes en detox-cellen” aan te maken en de algemene gezondheid begint slechter te werken.

Mensen die niet meer in staat zijn om hun algemene gezondheid of detoxsysteem op natuurlijke wijze te trainen krijgen een angst om besmet te worden en gaan nog meer overdrijven in hygiëne. Deze angst veroorzaakt ook een biologisch conflict.

De algemene gezondheid of detoxsysteem blijft verder verzwakken en ook voor hen hebben vaccins en antibiotica uiteindelijk toch geen effect meer. Het is onmogelijk om niet in contact te komen met microben, er is altijd wel een microbe die je zal vinden als je verziekt weefsel hebt, tenzij je in quarantaine gaat.

Conclusie: Als je een ziekte rustig zijn gang laat gaan, je de tijd neemt om uit te zieken, dan bouw je een goede algemene gezondheid of detoxsysteem op. De heftigste en soms levensbedreigende symptomen mag men afvlakken, dat is de taak van de dokter.

Als het kind kan spelen in de modder en in contact kan komen met dieren, wordt het gezondheidssysteem sterker. Dit voorkomt allergieën en ernstige gevaarlijke of levensbedreigende ziekten en aandoeningen in de toekomst.

7: Tips om gezonde kinderen op de wereld te brengen

Ideaal is om enkele maanden voor de geslachtsgemeenschap, met de bedoeling om een kind te krijgen, te starten met krachtvoeding en alles eraan doen om je lichaam te ontgiften en te zuiveren. Op deze wijze kan er veel kracht en levensenergie gaan naar de ontwikkeling van de zaadcellen en de eicel. Jezelf steeds liefdevol behandelen en emotionele stabiliteit cultiveren is even belangrijk.

Na de bevruchting wordt de moeder extra verzorgd gedurende de gehele zwangerschap. De liefde van de man is daarbij ook een belangrijk aspect. Ook de man mag met liefde door zachte aanrakingen contact maken met het ongeboren kind.

Zachte strelingen zijn goed voor de zwangere vrouw en de ontwikkeling van het ongeboren kind. De moeder moet in alle omstandigheden geholpen en ondersteund worden, zeker bij emotionele problemen. Emotionele stabiliteit is uiterst belangrijk voor de goede ontwikkeling van de foetus.

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat de moeder gezonde krachtvoeding consumeert. Zongerijpte gewassen, groenten en fruit boordevol lichtenergie van de zon. Nooit bewerkte en geraffineerde voeding en toegevoegde additieven.

Puur natuur met veel gezonde vetstoffen zoals ghee, kokosvet e.a. Blootstelling aan de zon tijdens de zwangerschap is een must! Natuurlijk zonder het gebruik van zonnebrandmiddelen waarbij het dragen van een zonnebril niet aan te raden is. Als de zon te warm is, zoek de schaduw op of draag losse kledij en zonnehoed.

Deze eenvoudige zaken helpen bij de opbouw van de algemene gezondheid of detoxsysteem van het ongeboren kind en houdt de algemene gezondheid van de volwassenen krachtig.

Als de dag van de bevalling komt, is het belangrijk te ontspannen en je arts bewust te maken dat de navelstreng pas mag worden doorgeknipt zodra hij niet meer klopt. Dit is uiterst belangrijk voor de baby, het krijgt alles mee uit de placenta voor de verdere ontwikkeling van zijn algemene gezondheid.

Zoogdieren bijten de navelstreng ook pas stuk als het niet meer slaat. De laatste slagen door de navelstreng brengen de noodzakelijke groeistof en latente bacteriën in het babylichaampje om de algemene gezondheid goed op te bouwen.

Op deze manier kan de baby beter omgaan met toekomstige ziektes en aandoeningen. Krijgt het kind dan toch een ziekte, zal het kinderlichaam daar beter op reageren en veilig mee omgaan en dat komt het kind alleen maar ten goede.

Een belangrijk detail om de algemene gezondheid of detoxsysteem van de baby optimaal te laten verlopen en te ontwikkelen, is om de baby tijdens zijn eerste levensuur borstvoeding te geven. Dit zorgt er niet alleen voor dat de baby borstvoeding krijgt, het krijgt ook colostrum, de eerste melk van de moeder die uiterst rijk is aan antioxidanten, geheugenstofjes samen met de essentiële voedingsnutriënten.

Omgekeerd geeft de directe start van borstvoeding ook een betere lactatie en minder bloedverlies bij de moeder. Het allerbelangrijkste is wel de natuurlijke liefdesband die ontstaat tussen de baby en de moeder dankzij de snelle borstvoeding.

Het is aangeraden voor de moeder om goede krachtvoeding te blijven consumeren, met veel specerijen en vooral fenegriek die de productie van goede kwaliteit melk stimuleert. Borstvoeding geeft de baby ontspanning en veiligheid waar het zich geborgen kan voelen door de moeder

8: Wat kun je het beste doen bij zieke kinderen?

We weten ondertussen dat een normale ziekte bij kinderen een gelegenheid is om hun algemene gezondheid te ontwikkelen. Een kind dat ziek is moet wel extra verzorgd worden. Best met natuurlijke remedies om zijn gezondheid snel terug te winnen en te behouden met een versterkte algemene gezondheid of detoxsysteem.

Het is niet voor niets dat typische kinderziekten zoals bof, rode hond, mazelen of waterpokken opduiken op het moment dat het kind een oppepper nodig heeft voor zijn gezondheidssysteem. Deze ziekten ontstaan zelfs op een bepaalde leeftijd van het kind. Er is steeds een afgemeten tijd tussen de verschillende kinderziekten.

Nooit krijgt het twee soorten ziekten tegelijkertijd. De meeste kinderen hebben een groot voordeel bij het doormaken van voornoemde ziekten. Na het genezingsproces op natuurlijke wijze krijgen deze kinderen een groeispurt, kunnen ze zich beter concentreren en leren ze veel beter. Hun cognitieve ontwikkeling en energie krijgen een boost.

Wat kun je doen als je telg ziek is?

1)- Wees voorzichtig met de voeding.

Een ziek kind heeft net als zieke dieren in de natuur een minder goed werkende stofwisseling. Dit wil zeggen: als een ziek kind moet eten terwijl het geen honger heeft – bijna altijd heeft het kind geen honger als het ziek is -, is dat een aanslag op zijn spijsvertering die vervolgens helemaal van slag raakt.

Deze voeding verteert niet, er worden veel toxines en afvalstoffen gevormd die gaan verzuren waarbij de slijmvliezen van het maag- en darmkanaal alleen maar worden geïrriteerd.

Wees bewust als een kind ziek is dat het lichaam en de algemene gezondheid alle energie nodig heeft om de ziekte af te werpen.

Het lichaam brengt daarom de spijsvertering op een laag pitje om energie te sparen. Doordat het spijsverteringsvuur laag staat, is het aan te raden om alle zuivel en melk zeker te vermijden. Om dezelfde reden ook geen dierlijke eiwitten.

Goed gekookte zongerijpte groenten en granen met wat specerijen verteren het best in deze omstandigheden. Een groentepuree, warme soep, granenpap als ontbijt, wat lekkere ahornsiroop of kokosbloemsuiker toevoegen, als de temperatuur onder de 40 graden Celsius is gedaald.

Dan zal voeding bij een ziek kind beter verteren. Maar zeker niet teveel eten! Koude voeding, rauwkost en dranken zijn absoluut verboden, ze gaan de spijsvertering nog meer van de slag brengen.

Tijdens de ziekte gaat het lichaam veel toxines en afvalstoffen verwijderen, dit gaat gepaard met vochtverlies. Het is belangrijk dat het kind veel te drinken krijgt. Het zal ook veel dorst krijgen, een signaal van zijn lichaam dat het water nodig heeft.

Lauwwarm, op lichaamstemperatuur schoon water is het allerbeste. Kruidenthee of verdund versgeperst vruchtensap kan ook. Geen citrus als je kind de bof heeft. De klassieke vlierbessensiroop was al bekend in de tijd van Hippocrates en zeer goed bij aandoeningen en allerlei ziekten. Het verzacht ook de slijmvliezen, verlicht de hoest, ideaal bij aandoeningen van de ademhalingswegen.

2)- Geef je kind voldoende nachtrust en vooral aandacht en liefde.

Breng je kind vroeger naar bed dan gewoonlijk. Een glas opgewarmde plantaardige melk met een beetje kurkuma en honing zal de nachtrust bevorderen. Als het kind overdag vermoeid is, laat het dan een dutje doen. Belangrijk is wel dat het kind op tijd opstaat, niet later dan 8 uur ‘s morgens in bed laat liggen.

De peristaltiek van de darmwerking blokkeert als je te lang in bed blijft liggen in de ochtend. Geldt ook voor volwassenen.

Een kind heeft rustige activiteiten nodig om afleiding te hebben tijdens de ziekte. Niet teveel televisie, computerspelletjes en radio, want dat verstoort de serotonine en melatonineproductie. Zachte activiteiten zoals tekenen, familie spelletjes, voorlezen, allemaal ontspannende dingen doen met je ziek kind.

Geef je kind extra liefde en aandacht zodat het zich volledig geborgen kan voelen, een extra knuffel, een zachte massage – eerst vragen of je kind het leuk vindt, nog een leuk verhaaltje lezen voor het slapen gaan enzovoort.

Zeker nooit frustratie uiten omdat je kind ziek is, het zijn natuurlijke processen om de algemene gezondheid te versterken. Kinderen moeten steeds gerustgesteld worden, vooral als ze angstig zijn tijdens hun ziekte, vertel hen positief wat er gebeurt door de ziekte en zeg hen dat het snel over zal zijn.

Kinderen hebben de behoefte om te weten wat er met hen gebeurt als ze ziek zijn. Geef je kind het vertrouwde gevoel dat jij altijd in de buurt zal zijn. Geef je kind gewoonweg veel rust, laat ze niet naar school of een dagverblijf gaan. Verzorg ze in een vertrouwde omgeving en dat is thuis.

3)- Wat te doen bij koorts?

Koorts laat zien dat de algemene gezondheid goed actief reageert door toxines en afvalstoffen te verwijderen en de ziekte te genezen. Een hoge temperatuur bij een kind is niet altijd een teken dat het erg ziek is. Het is belangrijk om te beseffen dat hoge koorts een natuurlijk proces is om de ziekte af te werpen.

Bij jonge kinderen is lichaamstemperatuur tot 41°C niet levensbedreigend. Het is wel belangrijk om voldoende lauwwarm water te drinken om uitdroging door hoge koorts te voorkomen. Het kinderlichaam gaat bij koorts veel toxines afvoeren en daar is veel water voor nodig. Toxines en afvalstoffen zijn steeds waterafdrijvend.

Je kunt je kind bij koorts regelmatig afsponzen met lauwwarm water, dat geeft ze een behaaglijk gevoel in deze fase van genezing. Eerst het bovendeel van de romp ontbloten en afsponzen tot het koeler aanvoelt. Het afsponzen van het voorhoofd brengt ook al veel verlichting.

Als het kind teveel verhit aanvoelt (een moeder kan dit intuïtief goed aanvoelen), geeft het af en toe een onderdompeling in een bad met lauwwarm water.

Een andere richtlijn is een deken op je kind te leggen als je kind koortsig en rillerig is.

Het kind gaat daardoor tijdens de nacht meer zweten. Daardoor stimuleer je het genezingsproces van de algemene gezondheid of detoxsysteem om door middel van koorts letterlijk het ziektegif uit te duwen, uit te koken zoals Hippocrates het zegt.

De koorts zal gaan dalen, een teken dat het gevecht bijna voorbij is en het lichaam zijn toxines en afvalstoffen kwijt is.

Symptomen zoals pijnlijke ontstoken ogen, hoest, jeukende huiduitslag en pijnlijke opgezwollen klieren duiden dat het kind waarschijnlijk zonder complicaties zal herstellen. Zijn er andere vreemde symptomen of blijft de koorts aanhouden, ga dan naar een dokter of natuurarts die ayurveda, homeopathie of de Chinese geneeskunde heeft gestudeerd.

Vraag een behandeling die thuis kan toegepast worden om het kind in de vertrouwde omgeving te laten bij de geborgenheid van zijn ouders.

De veiligste omgeving tijdens de eerste levensjaren is gewoon thuis. Geef geen aspirine als je kind een behandeling volgt door een natuurkundige arts, ook niet na de ziekte. Een aspirine verstoort alleen maar de natuurlijke genezingsreactie van het lichaam.

Antibiotica gebruiken bij bovenstaande symptomen heeft geen zin, het ondermijnt de darmflora en het genezingsproces van het lichaam. De meeste kinderziekten zijn aandoeningen waar exosomen een grote rol in spelen. Ga bij twijfel een tweede opinie vragen bij een andere arts.

9: De noodzaak van het lichaam om zichzelf schoon en proper te houden.

Ons lichaam is steeds bezig met weefselvernieuwing. Cellen van het maagvlies worden om de drie à vijf dagen vervangen. Cellen van organen om de paar maanden en de zenuwcellen na ongeveer twee jaar. Ons lichaam bestaat uit biljoenen lichaamscellen en elk jaar heb je bijna een volledig nieuw lichaam.

Het lichaam maakt elke dag miljarden nieuwe cellen aan, dit impliceert ook dat het lichaam elke dag miljarden cellen moet afbreken om evenwichtige fysiologische processen in stand te houden.

Deze constante celvernieuwing houdt ons jong en gezond. Door deze constante weefselvernieuwing heeft het lichaam steeds afval dat moet gerecycled of afgevoerd worden. Ook de afvalstoffen van de stofwisseling en toxines moeten afgevoerd worden.

Het lymfesysteem heeft de belangrijke taak om dit schoonmaakwerk uit te voeren. Het capillair systeem houdt zich vooral bezig met het afvoeren van toxines en afvalstoffen in het bloed, in samenwerking met de ontgiftingsorganen van het lichaam. Zowel de lymfe als de bloedvaten leveren water om afvalstoffen en toxines door het lichaam te vervoeren en te verwijderen.

Daarom is het belangrijk dat je schoon water drinkt als je lichaam een dorst signaal geeft. Let ook op je urine, moet lichtgeel van kleur zijn, is het donkerder, moet je schoon lauwwarm water drinken.

Bij elke ziekte is er één maatregel nodig en dat is RUST! In deze omstandigheden voel je je erg moe en verzwakt. Het lichaam probeert energie te verzamelen om de grote schoonmaak te starten, dikwijls met een ontsteking of ziekte zoals eerder uitgelegd.

Als er ergens in het lichaam een orgaan of weefsel verzuurt, is het hele lichaam in werkelijkheid ziek geworden. Een maagontsteking of kankercel, trombose of occlusie van een bloedvat, het wordt allemaal veroorzaakt door verzuring door afvalstoffen, bloedeiwitten, toxines als gevolg van biologische schokken.

Het hele lichaam probeert samen te werken, alle systemen, organen en weefsels om te kunnen overleven. Op deze manier wordt veel energie van de stofwisseling, organen en weefsels omgeleid naar het gebied met de verzuring.

Daarom is rust van cruciaal belang in het genezingsproces. Alle organen, weefsels en cellen gaan zich in het lichaam afstemmen en dat voorziet de algemene gezondheid van voldoende energie en middelen om dit gevaar van verzuring en de opstapeling van toxines te verhelpen.

Het grote probleem dat dit natuurlijke overlevingsmechanisme tegenwerkt is dat mensen in angst schieten bij een toxinecrisis en naar de arts gaan rennen.

Er zijn twee scenario’s: De poging van het lichaam om zichzelf te genezen wordt onderbroken door middel van chemische medicatie die de symptomen van de genezingsreactie van het lichaam onderdrukken.

Ofwel wordt de algemene gezondheid of detoxsysteem overgestimuleerd door medicijngebruik, teveel eten, stimuleringsmiddelen, dagelijkse routine niet respecteren en teveel televisie kijken tot laat in de nacht enzovoort. Kortom, geen rust!

Het lichaam “geneest” de symptomen door medicijngebruik, maar is de oorzaak niet kwijt. Symptomen zijn nooit de ziekte! Als steeds de symptomen worden weggenomen die het lichaam creëert om te genezen en zichzelf schoon en proper te krijgen, zal de toestand geleidelijk aan evolueren van acuut naar chronisch.

Symptoombestrijding en vaccinaties onderdrukken altijd het genezingsmechanisme van het lichaam. Medisch ingrijpen is verantwoord bij acute gevallen die levensbedreigend zijn, en daar is de reguliere geneeskunde zeer sterk in, maar het heeft bijna geen effect op chronische ziekten die ontstaan door symptoombestrijding.

Een chronische ziekte blijft een chronische ziekte totdat men van een symptoom georiënteerde behandeling overschakelt naar een oorzaak georiënteerde behandeling.

Bronnen: ayurveda, Germaanse geneeskunde, Andreas Moritz, Brecht Arnaert

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

 • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

  By Published On: 03/03/2024
 • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

  By Published On: 03/03/2024
 • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

  By Published On: 03/03/2024